joi, 22 mai 2008

Avertizare de inundaţii pentru judeţul Suceava

Risc



Judeţul Suceava a fost avertizat cu cod portocaliu de ploi, fenomenele vizate fiind torenţi de pe versanţi, pâraie, creşteri de debite ale râurilor, ca urmare a precipitaţiilor abundente prognozate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. Avertizarea de cod portocaliu este valabilă până în cursul zilei de astăzi, la ora 21:00.

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a precizat că după această oră rămâne valabilă avertizarea de cod galben, până în data de 24 mai, ora 18:00.

Băişanu a spus că bazinele hidrografice vizate de aceste avertizări sunt Suceava, Moldova, dar şi bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor Bistriţa şi Siret.

De asemenea, prefectul a precizat că în judeţul Suceava s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la toate primăriile din zonele de risc, pentru luarea măsurilor ce se impun în situaţia apariţiei unor situaţii de urgenţă.

„Am dispus autorităţilor locale să îi avertizeze pe toţi cei care locuiesc în case construite în albiile majore ale râurilor. În acelaşi timp s-au trasat sarcini precise pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care are obligaţia să urmărească cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, la nivelul localităţilor, pentru a interveni în timp util în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă”, a declarat Alexandru Băişanu.