joi, 22 mai 2008

Maşină a Poliţiei, distrusă în timpul urmăririi unor contrabandişti de ţigări

„Pericol” cu patru picioare



Un autoturism Dacia Logan din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost avariat în proporţie de 20%, în timpul urmăririi unei maşini în care se aflau mai multe persoane suspecte că fac contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina.

Totuşi, nu contrabandiştii urmăriţi au fost motivul pentru care maşina Poliţiei va ajunge într-un service auto, ci o vacă ieşită de pe câmp în mijlocul străzii.

Toată povestea s-a petrecut în după-amiaza zilei de marţi, în jurul orei 16.30.

Poliţiştii comunei Grămeşti au primit o informaţie cum că prin zonă urmează să treacă un autoturism Lada, de culoare roşie, în care s-ar afla o cantitate importantă de ţigări de provenienţă ucraineană.

Informaţia poliţiştilor s-a confirmat, prin comuna Grămeşti trecând în acea după-amiază un autoturism Lada, de culoare roşie. Deşi oamenii legii i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta, bărbatul de la volan a accelerat, continuându-şi drumul.

Şeful de post de la Grămeşti, agentul şef adjunct Dragoş Pahâţ, şi adjunctul său, agentul Răzvan Bolea, au trecut la urmărirea autoturismului Lada, punând în funcţiune girofarul şi sirena.

După aproximativ trei kilometri, chiar la ieşirea din Grămeşti, urmărirea s-a întrerupt brusc, după ce o vacă apărută pe şosea l-a determinat pe poliţistul de la volan să vireze brusc stânga, maşina oamenilor legii fiind proiectată dintr-o groapă într-un podeţ de pe marginea drumului.

Cei doi poliţişti au fost testaţi, aşa cum cer procedurile în cazul unor evenimente rutiere, cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Din fericire, nici unul dintre ei nu a fost rănit.

În privinţa suspecţilor din autoturismul Lada, aceştia au scăpat, cel puţin pentru moment, de o amendă din partea poliţiştilor.