duminică, 4 mai 2008

Năstase ar accepta să fie contracandidatul lui Băsescu


Năstase ar accepta să fie contracandidatul lui Băsescu


Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că va accepta să fie un contracandidat al lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009 dacă nu va exista un alt candidat mai bine plasat pentru a câştiga alegerile.

"Dacă nu va exista un candidat mai bine plasat pentru prezidenţiale atunci eu voi accepta să fiu contracandiatul lui Traian Băsescu. Pornim de la premisa că Traian Băsescu nu trebuie să mai aibă un al doilea mandat. Este suficient cât a făcut până în acest moment", a spus Năstase.

El a explicat că strategia privind alegerile prezidenţiale din 2009 trebuie privită pe două planuri, unul ce va fi determinat de rezultatele ce vor fi obţinute în urma alegerilor locale şi parlamentare şi unul privind identificarea unei alternative la actualul preşedinte.

"Dacă noi reuşim să câştigăm alegerile locale sau să obţinem un rezultat foarte bun, dacă reuşim să gândim o strategie inteligentă, nu neapărat singuri, pentru alegerile parlamentare, vom putea să generăm o formulă guvernamentală care va fi extrem de importantă pentru alegerile prezidenţiale", a spus Năstase.

El a apreciat că Traian Băsescu trebuie oprit în a mai obţine un al doilea mandat.

"Premisa de la care pornim este că Traian Băsescu trebuie oprit să câştige un al doilea mandat, din cauza lucrurilor care s-au întâmplat, din cauza faptului că România este blocată. Ea nu se poate moderniza în haos şi scandal, nu poate să-şi desfăşoare relaţiile externe în mod convenabil", a spus preşedintele CN al PSD.

El a arătat că pentru atingerea acestui scop trebuie găsită o strategie coerentă prin care să fie oferită o alternativă foarte clară în ceea ce priveşte o eventuală candidatură.

Năstase a spus că una din soluţii ar fi evidenţierea mai multor variante la nivelul partidelor care au acest scop, iar o alta ar fi constituirea unei singure variante care să fie agreată de cât mai mulţi.

El a mai arătat că un alt element ţine de deciziile ce vor fi luate de conducerea PSD în desemnarea candidatului.