duminică, 13 iulie 2008

3.000 de locuri la Universitatea "Ştefan cel Mare"

Universitatea “Ştefan cel Mare” pune la dispoziţie pentru noul an universitar aproximativ 3000 de locuri la învăţământul de zi sesiunea de admitere începând de pe 14 iulie şi până pe 25 iulie excepţie făcând Facultatea de Educaţie Fizică şi Ştiinţe ale Educaţiei unde sesiunea de admitere se desfăşoară până pe 20 iulie. Peste 2300 dintre aceste locuri sunt cu taxă, în timp ce numărul de locuri fără taxă aprobat de Ministerul Educaţiei este de 878 de locuri. Dintre acestea, zece locuri sunt pentru absolvenţii de liceu de etnie rromă care doresc să urmeze cursurile unei facultăţi.


În ceea ce priveşte numărul de locuri pentru doctorat, pentru anul universitar viitor se scot la concurs 30 de locuri fără taxă şi 44 de locuri cu taxă şi fără frecvenţă.
Taxele de înscriere sunt cuprinse între 50 de lei şi 150 de lei, în funcţie de facultăţi, dar şi de numărul de specializări pentru care optează candidatul. Toate informaţiile legate de admitere, taxele de înscriere şi de înmatriculare, numărul de locuri scoase la concurs, actele necesare înscrierii şi taxele de şcolarizare se găsesc afişate la Universitatea „Ştefan cel Mare” şi pe site-ul instituţiei, la adresa www.admitere.usv.ro.