joi, 17 iulie 2008

Flutur îl vrea pe Onofrei în PD-L

Subprefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, este dorit de liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, în această formaţiune politică, atât ca membru de partid, cât şi ca viitor candidat la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an.

„Am avut deja discuţii cu Orest Onofrei şi lucrurile s-au clarificat”, a subliniat Flutur. El a dat ca sigură venirea subprefectului judeţului în PD-L Suceava, precizând că a acesta ar urma să ocupe funcţia politică de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Mai mult, Gheorghe Flutur a arătat că va propune ca Orest Onofrei să se numere printre candidaţii PD-L în unul dintre colegiile uninominale din judeţul Suceava. „Sunt convins că vom face echipă bună”, a mai spus Flutur, care a adăugat că Onofrei nu şi-a depus încă adeziunea la PD-L însă aceasta reprezintă doar o problemă de timp.

Gheorghe Flutur a mai spus că după înscrierea lui Orest Onforei în PD-L acesta ar urma să ocupe una dintre cele două funcţii de prim-vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene, deţinută în prezent de avocatul Radu Ursu. Liderul PD-L Suceava a explicat că acesta va renunţa la funcţia de prim-vicepreşedinte, dar va rămâne membru al acestui partid.

„Orest Onofrei a făcut parte din echipa noastră. Nu facem decât să închidem cercul, să întregim această echipă. El este un profesionist, un om care a lucrat alături de noi, iar anvergura de om politic îl recomandă. Dumnealui a fost adus de mine în PNL, promovat la şefia organizaţiei judeţene a PNL, iar apoi în Camera Deputaţilor. Apoi a fost promovat prefect cu sprijinul meu şi a celorlalţi colegi. Şi din acest motiv nu abandonăm astfel de oameni, mai ales că pe vot uninominal aveam nevoie de personalităţi care să câştige un numai tot mai mare de voturi”, a mai spus Flutur.



Onofrei nu confirmă înscrierea în PD-L


Cu toate că din declaraţiile lui Gheorghe Flutur reiese clar că Onofrei ar fi deja membru PD-L sau urmează de devină în cel mai scurt timp, subprefectul judeţului s-a arătat rezervat în a face declaraţii legate de anunţul liderului democrat liberalilor suceveni. „În primul rând nu pot să fac declaraţii politice pentru că sunt înalt funcţionar public, iar legea îmi interzice acest lucru. Iar în al doilea rând, atunci când iau o decizie toată lumea o va afla de la mine şi nu de la altcineva”, a declarat Onofrei. El a adăugat că dacă se va înscrie într-un partid va demisiona din funcţia de subprefect, în condiţiile în care „funcţiile politice şi cea de subprefect se exclud una pe alta”.

Potrivit legislaţiei în vigoare, funcţia de funcţionar public este incompatibilă cu calitatea de membru al unei formaţiuni politice.
În condiţiile în care Onofrei s-ar înscrie într-o formaţiune politică, acesta şi-a pierde funcţia de subprefect pe care o deţine în momentul de faţă, fie prin demisie, fie prin hotărâre a Guvernului României.