joi, 17 iulie 2008

PD-L a intrat în linie dreaptă pentru pregătirea alegerilor parlamentare


Preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că această formaţiune politică a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru alegerile parlamentare programate a se desfăşura la sfârşitul acestui an. Vicepreşedinte la nivel naţional al PD-L, Flutur a precizat că toate filialele judeţene ale acestei formaţiuni politice trebuie să prezinte lista cu propunerile de viitori candidaţi pentru colegiile uninominale. El a explicat că după centralizarea listelor cu candidaţi, conducerea PD-L va analiza propunerile filialelor, selecţia finală a acestora urmând a se realiza în urma unor sondaje prin care se va verifica notorietatea acestora în rândul electoratului. „PD-L tratează cu maximă responsabilitate alegerile generale din toamnă şi sperăm ca ele să fie la termen pentru că avem nevoie ca după ce am câştigat alegerile locale în multe zone din ţară să deţinem şi o majoritate parlamentară ca să putem guverna România”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că PD-L aşteaptă ca parlamentarii din Comisia de cod electoral să definitiveze delimitarea colegiilor uninominale din judeţul Suceava. „Am înţeles că PSD PNL împart colegiile aşa ca la Ialta, cum vor ei, poate vor câştiga. Să facă ce cred ei, nu ne mai interesează cine vine de la Iaşi să ne spună cum se împarte judeţul Suceava. Noi vrem să ştim data alegerilor, pentru că avem candidaţi care vor câştiga în majoritatea colegiilor”, a mai spus Flutur. Liderul PD-L Suceava a mai adăugat că printre membrii acestui partid care şi-au anunţat intenţia de a candida se numără actualii parlamentari Dumitru Pardău, Romică Andreica şi Constantin Gheorghe, dar şi Ioan Bălan, Eugen Uricec, Gabriel Gospodaru sau Marius Vatavu.

„Pe noi ne preocupă problemele oamenilor”

La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, deputatul Dumitru Pardău, a declarat că indiferent cum vor fi decupate colegiile electorale democrat-liberalii vor câştiga alegerile din judeţul Suceava. „Nu ne preocupă în mod special decuparea pentru că oricum se observă de la distanţă că aceasta este rodul unei colaborări PSD - PNL. Pe noi ne preocupă problemele oamenilor şi problemele localităţilor din judeţ”, a precizat Pardău. El a adăugat că viitorii candidaţi pentru Parlament din partea PD-L Suceava vor inventaria problemele cu care se confruntă localităţile judeţului, urmând a veni în faţa electoratului cu soluţii concrete pentru rezolvarea lor.