duminică, 13 iulie 2008

Primaria Campulung Moldovenesc va desemna un operatorul local de gaze in municipiu

serban_gabriel.jpeg Primarul municipiului Campulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Serban, a declarat ca va initia procedurile necesare desemnarii operatorului local de gaze naturale, fara de care locuitorii acestui oras nu pot beneficia de investitiile de aproape 20 de milioane de euro la centrala termica de cogenerare, cat si a aductiunii de gaze naturale.

"Am fost inclusi in aceasta licitatie cu 34 de localitati care, se pare, nu a fost atractiva pentru firme de operare in acest domeniu si riscam sa nu putem pune in functiune centrala termica si nici sa putem incepe lucrarile pentru distributia in localitate a gazelor naturale", a spus Serban.
El a subliniat ca s-au pierdut patru ani in care solutia pe care el a propus-o initial, in 2004, de organizare de licitatii pentru operatorul de gaze naturale pentru fiecare localitate in parte, a devenit acum o recomandare a MEF. "Daca se initia din 2004 aceasta licitatie individuala pentru Campulung Moldovenesc, locuitorii acestui oras nu ar fi trebuit sa suporte frigul iernilor din ultimii ani", a mai adaugat Serban, exprimandu-si speranta ca MEF va selecta, in aceasta vara, operatorul de gaze naturale pentru acest municipiu.
Vicepresedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat luni ca MEF nu va mai scoate la licitatie desemnarea unui operator de gaze naturale in judetul Suceava pentru retelele construite prin proiectul "Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene", ci doar pentru localitati separate sau grupuri mai mici de localitati. Acesta a spus, in cadrul unei sedinte a CJ Suceava, ca la licitatia organizata saptamana trecuta de MEF pentru desemnarea operatorului de gaze naturale in 34 de localitati din judet nu s-a prezentat nici o firma. Mai mult, din discutiile telefonice purtate cu reprezentanti ai MEF, a reiesit ca nu va mai fi organizata o licitatie in aceeasi forma pentru desemnarea unui operator de gaze naturale. "Daca se doreste, se poate scoate la licitatie pe pachete mai mici sau chiar individual", a afirmat Cadariu.