joi, 17 iulie 2008

Vitcu pleacă din PSD şi se înscrie în PD-L

Fostul şef PSD al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Mihai Vitcu, s-a înscris în PD-L. Anunţul a fost făcut de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că Vitcu va fi propus ca viitor candidat din partea acestui partid pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an. Considerat unul dintre pretendenţii la şefia PSD Suceava, Mihai Vitcu a plecat din această formaţiune politică din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a social democraţilor. Gheorghe Flutur a declarat ieri, că Mihai Vitcu s-a înscris în PD-L la recomandarea filialei din Fălticeni a democrat liberalilor şi a deputatului Romică Andreica. „Este un profesionist şi a avut destul de multe proiecte tehnice. De asemenea, este o persoană de care noi cei de la PD-L nu ne-a ciocnit în campania de la alegerile locale. Plus că dumnealui a fost destul de marginalizat în PSD. Şi dacă domnul Vitcu crede în programul nostru, şi crede după cum a demonstrat prin adeziunea depusă la noi, noi am fost dispuşi să-l primim în partid”, a explicat Gheorghe Flutur modul în care Mihai Vitcu a ajuns în PD-L.

Flutur a precizat că fostul social democrat ar putea candida din partea PD-L la alegerile parlamentare în unul dintre colegiile uninominale din zona Fălticeni.



Flutur îl va sprijini mai mult pe candidatul PD-L aflat în acelaşi colegiu cu Gavril Mîrza



Preşedintele PD-L Suceava a mai precizat că viitorul candidat al acestui partid la alegerile parlamentare care va concura în acelaşi colegiu cu liderului PSD Suceava, Gavril Mîrza, va beneficia de un sprijin suplimentar. Flutur a arătat că personal va face campanie împreună cu acesta pentru a-i spori şansele de a-l devansa pe Gavril Mîrza. „Dacă vrea Gavril Mîrza, indiferent în ce colegiu va candida, îl voi ajuta mai mult pe candidatul PD-L. Asta pentru că am experienţă şi o să insist mai mult pe colegiul respectiv. Şi dacă va fi nevoie, chiar îmi voi lua câteva zile de concediu pe perioada campaniei electorale”, a declarat Flutur.


„Am avut mari dezamăgiri în PSD”

În ceea ce-l priveşte pe Mihai Vitcu, acesta a precizat că a luat decizia de a se înscrie în PD-L după ce a făcut un bilanţ al activităţii şi statutului său în cadrul PSD. Vitcu a spus că hotărârea de a se înscrie în PD-L nu a fost una uşoară, „mai ales că am avut şansa să colaborez cu oameni de calitate. Cu toate acestea am avut şi mari dezamăgiri în PSD”. Vitcu a acuzat şi „involuţia” PSD la nivelul judeţului Suceava, precizând că aceasta nu ar mai putea fi oprită. „Nu am fost un răsfăţat în cadrul PSD”, a mai spus Vitcu, care în prezent ocupă funcţia de director al Colegiului Agricol din Fălticeni. El a precizat că îşi doreşte să candideze din partea PD-L la alegerile parlamentare.



Mîrza: „Domnul Vitcu era de mult cu sufletul în PD-L”



Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a precizat că plecarea lui Vitcu în PD-L nu e o surpriză, considerând că acesta „era de mult cu sufletul în PD-L”. Mîrza consideră că Mihai Vitcu s-a considerat obligat să se înscrie în PD-L având în vedere că a fost lăsat în funcţia de director al Colegiului Agricol de către conducerea democrat liberală a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. „E bine că şi-a limpezit situaţia. Însă trebuie spus că domnul Vitcu a fost beneficiarul tuturor funcţiilor posibile în partidul nostru, de la deputat, la şef al IŞJ Suceava. Să vedem cum va explica electoratului care sun adevăratele lui convingeri doctrinare”, a mai spus Gavril Mîrza.