duminică, 31 august 2008

60 milioane de lei pentru infrastructură

Judeţul Suceava va primi 60 de milioane de lei (600 de miliarde de lei vechi) pentru refacerea infrastructurii distruse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie 2008, a anunţat prefectul Alexandru Băişanu. Acesta a precizat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, a reuşit să obţină pentru judeţul Suceava cea mai mare sumă din cele 100 de milioane de lei pe care Guvernul le-a alocat săptămâna trecută pentru refacerea infrastructurii din cinci judeţe ale Moldovei.

„Am reuşit să obţinem cea mai mare sumă pentru judeţul Suceava, şi asta în urma discuţiilor pe care le-am avut cu membrii şi cu conducerea Guvernului. Sunt fonduri care vor ajunge în judeţ, astfel încât să putem să începem, în cel mai scurt timp, lucrările pentru infrastructură”, a declarat prefectul Băişanu.

El a precizat că banii de la Guvern vor fi gestionaţi de Prefectură, prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va stabili priorităţile privind lucrările pentru infrastructură. Potrivit lui Băişanu, fondurile vor fi folosite pentru refacerea drumurilor judeţene şi comunale, a podurilor şi podeţelor afectate de inundaţiile din luna iulie, în baza situaţiilor raportate de Consiliul Judeţean şi de primăriile localităţilor calamitate. Alexandru Băişanu a mai precizat că atribuirea lucrărilor de execuţie se va face în procedură de urgenţă, astfel încât începerea investiţiilor să aibă loc în cel mai scurt timp.