vineri, 29 august 2008

Adomnicăi critică "lamentările" subprefectului Onofrei

Deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi, consideră nejustificate afirmaţiile pe care subprefectul demisionar membru al PD-L, Orest Onofrei, le-a făcut cu privire la scăpările din Legea 340/2004 care reglementează Instituţia Prefectului, lacune care l-au împiedicat să-şi exercite în mod corespunzător funcţiile de prefect şi ulterior de subprefect. „În primul rând am văzut lamentările domnului Onofrei cu privire la lacunele legii în ceea ce priveşte pârghiile pe care le are sau mai bine spus nu le are la îndemână prefectul în ceea ce priveşte conducerea serviciilor descentralizate ale misterelor în judeţ. Subliniez faptul că Legea 340/2004 stabileşte în primul rând că numirea şi eliberarea din funcţie a şefilor de servicii publice deconcentrate se face numai la propunerea prefectului iar pe de altă parte proiectele de bugete pentru aceste servicii se întocmesc de către prefect. Iată că prefectul are în mână pârghiile necesare şi ca atare aceste lamentări ale domnului Onofrei sunt nejustificate”, a spus deputata PSD de Suceava.

„Domnul Onofrei sa culcat membru PNL şi s-a trezit membru PD-L”

Adomnicăi crede că Onofrei caută în zadar să găsească justificări pentru decizia sa de a demisiona din funcţia administrativă şi de a candida din partea PD-L la alegerile generale din toamnă pentru că Guvernul ar fi luat oricum decizia de încetare a mandatului său pe motiv că în toţi aceşti ani s-a implicat în politică. Parlamentarul social democrat a arătat că Onofrei „s-a culcat pe 31 decembrie 2005 membru PNL şi s-a trezit membru PD-L la sfârşitul mandatului” parafrazându-l pe subprefectul demisionar care atunci când a devenit apolitic a declarat „nu te poţi culca pe 31 decembrie 2005 membru PNL şi să te scoli pe 1 ianuarie 2006 apolitic”.

„Convingerea noastră este că schimbarea din funcţia de subprefect a fost determinată de implicarea politică a domnului Onofrei. Să ne amintim că totul a culminat cu implicarea sa în incidentul referitor la apa din Burdujeni şi sunt convinsă că în curând activitatea sa va fi evaluată şi se va ajunge la concluzia că a încălcat prevederile Legii 340 care interzice membrilor corpului prefecţilor să se implice în orice activitatea politică”, a explicat Adomnicăi.