vineri, 22 august 2008

Ajutoare pentru sinistraţii din Ţibeni - Rădăuţi



Protopopiatul Iaşi I a transportat ieri, 21 august a.c., trei camioane de ajutoare către sinistraţii din zona Ţibeni – Rădăuţi. Acţiunea a fost iniţiată de Asociaţia „Frăţia Ortodoxă Română“, filiala Iaşi, care a fost sprijinită de parohiile din cadrul protopopiatului.
Sute de saci plini cu îmbrăcăminte şi alimente neperisabile au plecat ieri de la Biserica „Sf. Ap. Petru şi Pavel“ - Bărboi din Iaşi către localitatea Ţibeni - Rădăuţi, din judeţul Suceava. Credincioşii, ca şi în anii precedenţi au fost receptivi la apelul preoţilor parohi şi au contribuit cu alimente, îmbrăcăminte şi mobilă. Astfel, parohiile din Protopopiatul Iaşi I au realizat colecte în ultimele săptămâni pentru sinistraţii din judeţul Suceava. „La apelul Patriarhiei Române, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Teofan a îndemnat preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor să-i sprijine pe cei care au suferit din cauza inundaţiilor. Asociaţia «Frăţia Ortodoxă Română» (FOR), filiala Iaşi, şi-a mobilizat membrii“, a declarat părintele Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iaşi I.
La sediul FOR, respectiv Biserica Bărboi, s-au colectat ajutoare de la credincioşii din parohiile ieşene. S-au strâns peste 40 de tone de ajutoare, constând în pături noi, plăpumi şi alimente neperisabile. În parohiile din mediul rural s-au adunat cereale şi alimente neperisabile, iar în mediul urban s-au colectat bunuri de larg consum şi bani.
Preoţii şi credincioşii din Protopopiatul Iaşi I au fost apreciaţi de părintele protopop pentru solidaritatea de care au dat dovadă: „Este un act de solidaritate umană şi am apreciat promptitudinea cu care au răspuns credincioşii de la parohiile din Protopopiatul Iaşi I, prin îndemnul preoţilor parohi. S-au adunat până acum şi sume de bani care s-au centralizat prin protopopiat“, a mai spus părintele protopop.
Până acum s-au strâns, prin intermediul colectelor deschise în parohiile din Protopopiatul Iaşi I, peste de 4.000 de lei care vor fi viraţi în contul Arhiepiscopiei Iaşilor, iar mai apoi vor ajunge la sinistraţi.
( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 194/ 22 august 2008)