vineri, 8 august 2008

Distribuitori de droguri pentru studenţii suceveni de la Iaşi

După gratii



Patru tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani au fost reţinuţi, ieri dimineaţă, de poliţiştii şi procurorii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate.

Cei patru sunt acuzaţi că vindeau droguri unor tineri suceveni, studenţi la universităţile din Iaşi, care le aduceau mai apoi la Suceava şi le consumau în cercuri restrânse de prieteni.

La primele ore ale dimineţii de ieri, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sprijiniţi de luptători ai Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă Suceava, au descins la mai multe adrese de pe raza municipiului Iaşi, patru tineri fiind reţinuţi şi aduşi în faţa procurorilor suceveni din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Ieri seară, la ora închiderii ediţiei, cei patru tineri din Iaşi au fost duşi sub escortă, după ore întregi de audieri, în faţa judecătorilor Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorului şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, cei patru tineri alimentau cu canabis şi haşiş mai mulţi studenţi suceveni din Iaşi, aceştia din urmă, la rândul lor, aducând o parte din stupefiante la Suceava.

De pe urma distribuitorilor din Iaşi, zeci de tineri (studenţi, elevi), din municipiul Suceava, se drogau periodic în cercurile lor de prieteni, în care s-au infiltrat, la un moment dat, şi poliţişti sub acoperire.

Din informaţiile noastre, lista celor ce vor fi puşi sub învinuire în acest dosar nu se va opri numai la cei patru tineri, şi alţi indivizi urmând a da cu subsemnatul în faţa anchetatorilor.

Procurorii DIICOT Suceava au anunţat că vor reveni cu mai multe amănunte despre acest caz în cursul zilei de astăzi.

Heroină pentru studenţi şi elevi

În urmă cu câteva luni, poliţiştii şi procurorii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate au reţinut mai mulţi tineri din municipiul Suceava, acuzaţi de trafic cu heroină.

Alexandru Sofronie, de 24 de ani, Tudor Hanţig, de 18 ani, şi Edward Ciornea, de 17 ani, au fost prinşi în urma unui filaj de câteva luni, pornit de la informaţia furnizată de un agent din cadrul Poliţiei municipiului Suceava despre tranzacţii cu stupefiante în cartierul Obcini.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii de la Antidrog au găsit peste 170 de grame de heroină, stupefiante care, din informaţiile noastre, urmau să ajungă la mai mulţi elevi şi tineri care provin din familii înstărite din Suceava sau ai căror părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Sofronie şi Hanţig au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc, însă au ieşit din spatele gratiilor, după câteva zile, fiindu-le interzis să părăsească ţara pe perioada cercetărilor, măsură luată încă de la început şi împotriva adolescentului în vârstă de 17 ani.