vineri, 22 august 2008

Flutur şi ÎPS Pimen colaborează pentru dezvoltarea turismului

Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor vor colabora pentru promovare şi realizarea a unui proiect de anvergură pentru dezvoltarea turismului în judeţ. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că instituţia pe care o conduce, împreună cu Biserica Ortodoxă din Bucovina vor organiza în perioada 10-12 octombrie a.c. lansarea proiectului "Bucovina-ţinut monahal", care are ca scop principal dezvoltarea turismului religios. Flutur a precizat că în cadrul aceluiaşi eveniment va avea loc şi lansarea celui de-al doilea proiect important de turism, intitulat "Produsele bio – Gustă din Bucovina".

"Considerăm că este extrem de important pentru judeţul Suceava să promovăm produsele tradiţionale. În momentul de faţă, judeţul Suceava are peste 60 de produse recunoscute la Ministerul Agriculturii, şi este posibil ca numărul acestora să crească", a arătat Flutur.





Invitaţii pentru ambasadorii ţărilor din UE în România








El a precizat că lansarea celor două proiecte va avea loc în cadrul unei expoziţii de turism organizată la Centrul Economic Bucovina în luna octombrie a.c., la eveniment fiind invitaţi şi partenerii din străinătate ai CJ Suceava, din Ucraina, Moldova, Polonia, Germania, Franţa şi Italia, dar şi reprezentanţii Regiunii Austria Inferioară din Austria. Pe lângă aceştia, la expoziţia de turism vor mai fi invitaţi şi ambasadori din ţările Uniunii Europene în România, precum şi oameni de afaceri din regiunea Augsburg din Germania. "Suntem interesaţi să promovăm cât mai bine imaginea judeţului Suceava, dar şi să aducem oameni de afaceri străini, dispuşi să investească în această zonă", a precizat Flutur. Şeful administraţiei judeţene a arătat că tot în perioada 10 – 12 octombrie a.c., în municipiul Suceava va fi organizat un târg al meşteşugarilor şi va fi organizat un "muzeu viu" în zona de munte a judeţului, special pentru delegaţiile externe. "Vrem să le arătăm oaspeţilor din străinătate ce avem noi aici în judeţ, civilizaţia lemnului, manufacturile, produsele specifice Bucovine, şi tot ce putem să promovăm pentru a atrage turişti", a mai spus Gheorghe Flutur.