miercuri, 27 august 2008

Pieţe ţărăneşti în oraşe

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vrea ca în localităţile din judeţ să fie înfiinţate pieţe ţărăneşti. El a explicat că aceste pieţe ar urma să fie folosite exclusiv de către producătorii agricoli, astfel încât şi preţul produselor să fie mai scăzut. „Astfel de pieţe am înfiinţat şi în perioada cât am fost ministru al agriculturii. Şi vreau să spun că în aceste pieţe va avea loc vânzarea directă de produse proaspete de către producători, eliminând intermediarii”, a subliniat şeful administraţiei judeţene. Flutur a arătat că această propunere va fi discutată în cadrul unei întâlniri pe care o va avea, în cursul zilei de astăzi, cu producătorii agricoli din judeţul Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că administraţiile din localităţile urbane ar trebui să acorde anumite facilităţi şi spaţii pentru producătorii agricoli suceveni, astfel încât aceştia să poată să-şi vândă direct produsele.

„Administraţiile ar trebui să le ofere anumite avantaje pentru a elimina verigile intermediare, care nu fac altceva decât să crească preţul. Iar asociaţiile profesionale au rolul de a negocia cu administraţiilor locale pentru a putea ieşi ei pe piaţă direct, cu produse proaspete”, a mai spus Flutur. El a adăugat că înfiinţarea acestor pieţe ţărăneşti ar fi o măsură benefică atât pentru consumatori, cât şi pentru producătorii agricoli.