vineri, 29 august 2008

PSD condamnă că părinţii din cartierul sucevean Burdujeni vor trebui să meargă cu maxi-taxi pentru a găsi un loc de joacă pentru copiii lor


Politica




cornel popovici Secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PSD Suceava, Corneliu Popovici, s-a declarat revoltat de faptul că primarul municipiului reşedinţă de judeţ „a condamnat copiii” din cartierul Burdujeni la a nu mai avea un loc de joacă. Corneliu Popovici a spus vineri într-o conferinţă de presă, că părinţii din cartierul sucevean Burdujeni vor trebui să meargă cu maxi-taxi pentru a găsi un loc de joacă pentru copiii lor după ce ultimul parc din cartier a fost desfiinţat pentru a se construi un bloc cu câteva etaje. Corneliu Popovici a spus că ultimul parc din cartierul sucevean Burdujeni (Cuza Vodă) „a dispărut” deşi, înaintea alegerilor locale, locuitorii din zonă au primit asigurări ferme de la actualul primar Ion Lungu că parcul va fi modernizat, ba chiar şi extins.

Potrivit secretarului executiv al PSD Suceava, în data de 4 iulie a fost emisă însă o autorizaţie de construire pentru un bloc în această zonă. „Zeci de mesteceni şi locul de joacă au dispărut. Acum, acolo, se ridică un bloc”, a spus Corneliu Popovici care a subliniat că acel parc era „ultimul petec de spaţiu verde” din cartierul respectiv. Acesta a mai spus că pe lângă dispariţia parcului a fost desfiinţat astfel şi un loc de joacă pentru copii. „Cei din Burdujeni vor trebui să meargă cu maxi taxi, poate să ajungă la Botoşani ca să meargă cu copiii lor la un loc de joacă”, a mai spus Corneliu Popovici, comparând cele petrecute cu o adevărată „crimă”. Conform ultimilor statistici în cartierul Burdujdeni locuieşte aproximativ 40 % din populaţia municipiului Suceava.