luni, 8 septembrie 2008

Debut de sezon rugbistic la CSM Bucovina Suceava

Rugbiştii suceveni, antrenaţi de Constantin Vlad, se pregătesc intens încă din luna iulie pentru noul sezon competiţional şi pentru a zecea prezenţă consecutivă în Divizia Naţională, primul meci susţinîndu‑l în deplasare, pe 20 septembrie, la Bucureşti, cu formaţia Olimpia. Cel de‑al doilea meci al sucevenilor va fi tot pe teren străin, cînd vor întîlni campioana en‑titre, Dinamo Bucureşti, într‑o partidă care se va desfăşura pe 27 septembrie. Deşi văduvită de plecarea unor oameni de bază, Ignea, Pascari şi Lupei, echipa antrenată de Constantin Vlad debutează în actualul sezon cu revenirea unui jucător de top, Marius Colţuneac, care a evoluat doi ani în Franţa, la Rouen, în Federale 1.

În lotul sucevean din această toamnă, figurează cîteva nume noi la categoria juniori, fiind vorba de trei sportivi de la LPS Suceava, Onofrei, Coca şi Brăteanu, coordonaţi de profesorul Dumitru Livadariu şi un junior de la clubul Cleopatra Mamaia, Iacobuţă. Deşi, din păcate, banii alocaţi acestui sport, pe plan local, sînt puţini, antrenorul Vlad se arată totuşi optimist deoarece, ca şi în ceilalţi ani, Primăria şi Consiliul Local au sprijinit rugbiul sucevean, alături de un sponsor, firma Railecs SRL din Suceava. Primul meci pe teren propriu al elevilor lui Constantin Vlad va avea loc pe 27 septembrie avîndu‑i ca adversari redutabili pe rugbiştii "multinaţionali" de la Farul Constanţa.

Tehnicianul sucevean a menţionat că meciul din Cupa României cu formaţia din Baia Mare se va desfăşura, din păcate, pe terenul din Gura Humorului, justificînd această decizie prin lipsa apei calde menajere din zona complexului "Unirea", datorită lucrărilor de reabilitare. Cu toate aceste neajunsuri, antrenorul Constantin Vlad pare foarte optimist şi pentru acest sezon în care elevii săi vor păşi cu dreptul în competiţia balonului oval la nivel naţional.