duminică, 28 decembrie 2008

2008, un an destul de dificil pentru sportivii de la CSM

La finele primei părţi a campionatului 2008 – 2009 al Diviziei Naţionale de rugbi, CSM Suceava se află pe penultima poziţie a seriei A şi indiferent ce se va mai întâmpla în ultimele etape va lupta din nou în turneul play-out pentru salvarea de la retrogradare. Şi în sezonul competiţional precedent formaţia suceveană a fost nevoită să joace în turneul play-out, acolo unde s-a descurcat admirabil realizând şi câteva victorii deosebite în deplasare pe terenurile unor grupări de calibru, cum ar fi Rulmentul Bârlad.

Dacă în campionatul trecut, 2007 – 2008, CSM Suceava a avut parte de adversari relativ mai accesibili, în sezonul 2008 – 2009 gruparea suceveană se află în seria A împreună cu Dinamo, Farul Constanţa, U Cluj şi Olimpia Bucureşti, formaţii extrem de bine pregătite şi alcătuite din rugbişti profesionişti.

„Este deosebit de dificil să te lupţi cu echipe alcătuite din jucători de meserie, atunci când cei de care tu dispui fac şi servici şi sport. În pofida acestei cauze, pot să menţionez faptul că de fiecare dată ne-am încercat forţele cu adversarii noştri. Sigur, este absolut de neconceput să poţi juca de la egal la egal cu Farul Constanţa de exemplu acolo unde activează sportivi din Noua Zeelandă, Samoa şi Georgia, dar tradiţia rugbistică suceveană ne obligă” a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Constantin Vlad.

Sezonul 2008 – 2009, sezonul schimbului de generaţii la CSM Suceava

Din lotul cu care CSM Suceava a încheiat sezonul 2007 – 2008 al Diviziei Naţionale de rugbi au plecat câţiva sportivi foarte talentaţi, care au lăsat un gol destul de important în cadrul echipei. Compartimentul de joc cel mai afectat de plecările lui Stângu, Bortă, Andronic, Lupei, Pascari şi Ignea este cel de pe „grămadă”, unul absolut esenţial în sistemul de joc al grupării sucevene.

„Fără o forţă de împingere deosebită, pe care ne bazam de obicei, este extrem de dificil să faci faţă unor formaţii alcătuite din jucători tineri şi de viteză. Oricum, pentru noi acest sezon competiţional – în care este adevărat, am pierdut două meciuri crunt primind peste 100 de puncte – a avut şi o parte bună, care se constituie în formarea unei echipe de juniori în cadrul CSM Suceava şi a unei formaţii de juniori Under 16 la LPS Suceava. Ne punem mari speranţe îndeosebi în formaţia pregătită de Dumitru Livadaru, formaţie care în câţiva ani ne va furniza jucători bine pregătiţi şi talentaţi.

Am spus că ne va furniza jucători de valoare pentru că sunt convins că şi în acest sezon vom scăpa de retrogradare şi ne vom continua parcursul în Divizia Naţională de rugbi. Ştiu că ne aşteaptă meciuri grele, dar mizez pe faptul că echipa noastră este alcătuită din suceveni în proporţie de 100%. Mai sunt doar trei ani până când voi împlini 40 de ani de când slujesc rugbiul sucevean şi vreau ca echipa CSM Suceava să-şi păstreze continuitatea în primul eşalon valoric al rugbiului românesc.

Mulţumesc la acest sfârşit de an în primul rând Consiliului Local şi Primăriei Suceava, precum şi Clubului Sportiv Municipal pentru sprijinul acordat şi le doresc tuturor iubitorilor rugbiului sucevean sănătate, bucurie şi un an 2009 plin de realizări” a conchis antrenorul echipei de rugbi CSM Suceava, Constantin Vlad.