duminică, 28 decembrie 2008

CSMU LPS la momentul în care poate "ataca" promovarea

Anul 2008 a fost un an special pentru echipa de volei masculin CSMU LPS Suceava. Formaţia pregătită de profesorul Victor Pancu a fost cea care a avut cea mai importantă ascensiune în acest an şi dovedeşte că are reale posibilităţi pentru a ajunge în primul eşalon valoric al voleiului românesc.

Dacă în campionatul precedent, în care a jucat tot în Divizia A2, CSMU LPS Suceava nu a reuşit să se impună, deşi a avut momente foarte bune, în sezonul 2008 – 2009 începutul este unul deosebit. Iubitorii voleiului sucevean îşi aduc aminte fără îndoială de meciurile din sala „Unirea” în care echipa de volei a Suceevei învingea şi pe Steaua şi pe Dinamo şi crea o adevărată atmosferă de mare competiţie.

Modest, această atmosferă a revenit în sala „Unirea” odată cu victoriile şi cu modul în care sucevenii fac faţă adversarilor. Debutul campionatului 2008 – 2009 al seriei est a Diviziei A2 de volei masculin a fost unul favorabil echipei CSMU LPS Suceava care se află în prezent pe locul II în clasament. Trebuie de menţionat faptul că pentru a ajunge aici s-a reunit oarecum „armia” suceveană, Huţuleac, Sasu revenind la echipa de la care au plecat, alături de ei apărând încă doi sportivi talentaţi ca Bocancea şi Tebieş, ultimul pe final de campionat.

Actuala echipă a demonstrat în acest campionat că are bază, resurse şi valoare pentru a se „bate” cu grupările care doresc să promoveze. Oricum, vor mai fi şi în 2009 câteva partide decisive pentru accesul în lumea bună a voleiului românesc. Pe lângă aceste dispute, fără nicio îndoială trebuie să existe şi un altfel de suport, cel financiar, esenţial în aceste momente pentru a progresa.

„Am jucat bine în acest debut de campionat şi am demonstrat că avem o echipă de valoare. Am alcătuit o formaţie deosebită în acest sezon şi cred că ne putem lupta cu echipele bune din Divizia A2.

Vom avea un nou sistem de „decantare” al valorilor în acest campionat şi cred că ne va trebui ambiţie şi dorinţă de victorie pentru a încerca să ajungem în Divizia A1. La finalul părţii de tut – retur a seriei est se vor disputa partide între ocupantele locurilor 1 şi 8, 2 şi 7, 3 şi 6 respectiv 4 şi 5 pentru a se determina cele mai bune echipe din serie. Sistemul va continua apoi cu meciuri de genul 1 cu 4 şi 2 cu 3 pentru ca formaţiile câştigătoare să se bată apoi cu cele mai bune grupări din vest.

Este un parcurs diferit şi dificil şi ne dorim să ajungem în momentul în care ne vom putea măsura, din toate punctele de federe cu cei din seria vest a Diviziei A2.

La sfârşitul acestui an vreau să mulţumesc Consiliului Local şi Primăriei Suceava, Consiliului Judeţean , Clubului Municipal Suceava şi firmei Iulius Mall pentru susţinerea acordată şi îmi doresc să avem o echipă adevărată care să joace cu cele mai bune echipe din România” a declarat antrenorul echipei CSMU LPS Suceava, Victor Pancu