luni, 2 februarie 2009

"Ne aflăm în etapa cea mai detestabilă a crizei"

Dupa 5 zile de conferinte si dezbateri, decidentii politici si economistii au plecat de la Davos fara sa fi oferit reale perspective in ceea ce priveste criza economica.

"Ne aflam in etapa cea mai detestabila a crizei, aceea a acuzatiilor". aceasta pare sa fie concluzia discutiilor acestui Forum, formulata de catre Stephen Roach, presedintele Morgan Stanley Asia.

"Toata lumea a fost pierduta la Davos", rezuma atmosefra de la Davos, Kishore Mahbubani, unul din participantii la reuniune, adaugand ca indecizia si incertitudinea erau parca la ele acasa.

"Nimeni nu a reusit sa spuna ce ar trebui facut pentru a iesi din criza", concluzioneaza specialistul in administratie din Singapore.

Majoritatea dintre cei care s-au adumat acolo si-au expirmat speranta ca summitul G20 care va avea loc la Londra in aprilie va fi mult mai puternic si va reusi totusi sa redea ceva concret.

Pe de alta parte, Klaus Schwab, fondatorul si presedintele World Economic Forum spune ca nici G20 nu va reusi sa rezolve toate problemele.

Demn de remarcat este ca liderii politici prezenti la Davos au acuzat Statele Unite ale Americii ca fiind vinovate de actuala criza, acuzatii aduse intr-un stil mai putin aluziv decat la alte reuniuni. Unul din motive a fost si lipsa liderului de la Casa Alba la aceasta intrunire.

sursa: Capital

0 comentarii: