miercuri, 1 iulie 2009

A început validarea dosarelor candidaţilor la titularizare


A început validarea dosarelor candidaţilor la titularizare, iar adjunctul IŞJ, Virginel Iordache, spune că „această etapă este foarte importantă pentru că dă posibilitatea candidaţilor să îşi schimbe opţiunea iniţială, în funcţie de studiile pe care le-au absolvit. Prezenţa lor este absolut obligatorie.

„De modul în care se desfăşoară examenul, de calitatea candidaţilor ce vor participa, depinde şi o parte din calitatea învăţământului sucevean”, a declarat Virginel Iordache. El a mai spus că, pentru candidaţii absolvenţi ai promoţiei 2009, validarea dosarelor va avea loc în perioada 6-8 iulie.

„Pentru că o parte din colegi au de susţinut şi o probă practică, aceasta va avea loc vineri, la ora 9:00, la Colegiul Spiru Haret pentru informatică, iar la Liceul cu Program Sportiv pentru cei care candidează la sport. Cei de la muzică vor merge la Colegiul de Artă, cei pentru posturi din cluburile copiilor vor susţine probele la Palatul Copiilor, iar maiştrii instructori la discipline tehnice vor merge la colegiile Petru Muşat, Samuil Isopescu, Al. I. Cuza în funcţie de specializare”, a anunţat adjunctul Iordache.

Anul acesta în judeţul Suceava sunt 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile. Pentru acestea s-au înregistrat înscrieri record pentru examenul de titularizare. La centrul de înscriere de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava s-au depus 866 dosare, iar la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava un număr de 967 de dosare.