duminică, 28 octombrie 2007

Amenda OJPC aplicată producătorului TERMICA, fără suport şi cu iz de „comandă”

termicaConducerea societăţii TERMICA SA Suceava şi-a exprimat nemulţumirea vineri, faţă de acţiunea OJPC Suceava de a amenda producătorul şi furnizorul de căldură şi apă caldă în regim centralizat cu suma de 8.000 de lei pentru faptul că s-au programat lucrările de refacere a reţelei de distribuţie în sezonul rece, fiind afectaţi serios consumatorii. Managerul societăţii, Constantin Plăcintă a declarat vineri, presei că „amenda” este una fără suport şi are un iz de „comandă”.

„Din punctul meu de vedere TERMICA ar trebui să primească o diplomă pentru modul cum şi-a protejat consumatorii de agent termic. Termica a ridicat cu mult ştacheta serviciului de furnizare a căldurii şi apei calde faţă de ceea cea fost în urmă cu câţiva ai în Suceava. Protecţia consumatorului înseamnă şi un preţ bun la populaţie iar acum, la Suceava gigacaloria e printre cele mai ieftine din ţară”, a explicat cu destulă supărare Plăcintă. Acesta a întrebat dacă există vreun mare furnizor de servicii din Suceava care să ofere un cadru mai bun şi mai larg de plată a serviciilor aşa cum se petrece cu cele de căldură şi apă caldă.

„Care societate oferă termene de plată atât de generoase ca Termica? Noi suntem cel mai bun protector al consumatorilor noştri prin faptul că am sponsorizat sucevenii cu zeci de miliarde de lei, am iertat de datorii şcoli, grădiniţe.”, a mai spus directorul Termica Suceava.

Nemulţumirea managerului de la Termica rezidă şi în faptul că eforturile conjugate ale sale şi ale primarului Ion Lungu au fost anulate de un gest care „nu-şi regăseşte nici într-un sens justificarea”. Acesta a făcut apel la înţelegere din partea suceveilor în ce priveşte termenele de finalizare a procesului de înlocuire a ţevilor de transport a căldurii şi apei calde. „Nu vrem să schimbăm caii în mijlocul râului.

Trebuie să încheiem operaţiunile şi apoi vom trage linia şi vom analiza cine se face vinovat. Nu primarul trebuie tras la răspundere pentru întârzieri pentru că responsabilitatea pentru întreg proiectul este a lui TERMICA”, a ţinut să precizeze Plăcintă. Acesta a mai spus că analiza finală a proiectului trebuie începută cu managerul de la Termica şi este dispus să-şi pună fotoliul la bătaie în cazul în care sunt identificate neglijenţe ce aparţin echipei de la societatea de termoficare.

0 comentarii: