Tot marţi, Tribunalul Suceava a eliberat un mandat de arestare pentru 29 de zile pentru încă o persoană, tatăl lui Adelin Despa, unul dintre cei eliberaţi de Curtea de Apel. Recursurile înaintate de Petru Gheţău, capul grupării de traficanţi de ţigări, Dorin Popescu şi Gheorghe Prelipcean, vor fi judecate miercuri, la cererea avocaţilor.

Curtea de Apel a decis, astăzi, rămânerea în arest a lui Gherasim Zaharie. Cele nouă persoane fac parte dintr-o reţea de contrabandişti destructurată la sfârşitul săptămânii trecute de Serviciul Terotiral al DIICOT Suceava.

Gruparea acţiona în zona localităţilor Straja - Falcău, judeţul Suceava, era organizată pe două divizii - România şi Ucraina -, având complici chiar şi printre grănicerii ucraineni. Contrabandiştii au introdus ilegal în ţară, peste frontiera verde, peste 100.000 de pachete de ţigări. DIICOT Suceava a început urmărirea penală faţă de 24 de persoane, opt fiind arestate după flagrante şi percheziţii la care au participat şi efective SRI, traficanţii fiind filmaţi din elicopter în timp ce cărau baxurile de ţigări peste frontiera verde.

În timpul percheziţiilor, realizate simultan în 14 locuinţe, au fost ridicate 15.060 pachete ţigări de diferite mărci, 7.640 euro, 4.000 dolari americani, două arme de vânătoare, un aparat de ascultare şi observare la distanţă, două staţii emisie recepţie, un pistol asomator marca Rohn, un pistol cu aer comprimat şi 100 alice, 143 cartuşe de diferite calibre pentru arme de vânătoare, un pistol cu gaz, şase cuţite de vânătoare, o sabie, trei binocluri, un spray paralizant, 17 telefoane mobile, opt cartele telefonice, cinci steluţe metalice antipneu, o geacă camuflaj, precum şi alte documente şi înscrisuri.