luni, 11 februarie 2008

Handbal, Liga Naţională >> CS Universitatea învinge categoric şi urcă pe locul 5


Sport



CS Universitatea Suceava – Poli Izometal Timişoara 29 – 25 (12 – 9)

Cu un Adi Chiruţ în zi de graţie, CS Universitatea a spulberat visul bănăţenilor de a-şi lua revanşa după înfrângerea din meciul tur. Elevii lui Petru Ghervan s-au impus fără probleme în faţa Politehnicii Izometal Timişoara şi aşteaptă acum super-meciul cu Steaua Bucureşti, din etapa următoare. CS Universitatea Suceava a obţinut ieri prima victorie oficială din acest an. Într-un meci contând pentru etapa a XV-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, elevii lui Petru Ghervan s-au impus categoric, scor 29-25, în faţa Politehnicii Izometal Timişoara. Faţă de meciul disputat în urmă cu o săptămână, în compania echipei Dinamo Baumit Bucureşti, sucevenii au prestat un joc mult mai bun. Incert pentru întâlnirea cu gruparea bănăţeană, Adrian Chiruţ a fost omul numărul 1 al studenţilor, el marcând nu mai puţin de 9 goluri. De partea cealaltă, vedeta timişorenilor, Cristian Fenici a punctat de 10 ori, insuficient însă ca echipa sa să obţină un rezultat mai bun la Suceava.

Înaintea acestui meci, antrenorul Petru Ghervan spunea că partida cu Poli Izometal Timişoara va fi una capitală pentru echipa sa. Drept urmare, universitarii s-au mobilizat exemplar şi s-au impus fără prea mari emoţii.

Debutul meciului a fost foarte echilibrat, în minutul 5 cele două formaţii fiind la egalitate pe tabela de marcaj, scor 2-2. Treptat, gazdele au trecut la cârma întâlnirii şi au preluat conducerea, 4-3 (minutul 10), 6-5 (minutul 15). În partea a doua a primei reprize timişorenii au început să cedeze teren în faţa sucevenilor care în minutul 23 aveau un avantaj de 6 goluri, pentru ca la pauză scorul să fie 12-9.

Repriza a doua a debutat în forţă pentru formaţia lui Petru Ghervan şi după numai 9 minute, gazdele au refăcut diferenţa de 6 goluri, scor 19-12 în minutul 39. Din acest moment, bănăţenii au începu o cursă de urmărire care nu a dat însă roade pentru că Leonard Bibirg a coordonat foarte bine defensiva suceveană.

Chiar dacă au beneficiat de 5 ori de superioritate numerică, oaspeţii nu s-au mai putut apropia la mai mult de 4 goluri, diferenţă care era înregistrată cu 5 minute înainte de încheierea partidei. Scorul final, 29-25, a consfinţit încă o victorie în dreptul Universităţii Suceava, a şaptea din acest campionat şi prima din retur.

CS Universitatea a profitat de înfrângerile suferite de Dinamo Baumit şi HC Odorhei şi se află acum pe locul 5, cu 17 puncte.

Au marcat:

CS Universitatea Suceava: Adrian Chiruţ – 9 goluri, Cristian Adomnicăi – 4, Leonard Bibirig – 3, Florin Dospinescu – 3, Răzvan Gavriloaia – 3, Mădălin Ţuţu – 2, Adi Mitrea - 2, Marius Ignat – 1, Cristian Bursuc – 1, Constantin Brădăţan – 1.

Poli Izometal Timişoara: Cristian Fenici – 10, Marius Sadoveac – 5, Adrian Cristescu – 3, Milos Tica – 3, Adrian Ţone – 2, Andrei Grasu – 1.

În etapa a XI-a a Ligii Naţionale, CS Universitatea Suceava se va deplasa la Bucureşti pentru a înfrunta Steaua MFA, liderul la zi al campionatului. Partida se va disputa pe 20 februarie întrucât „militarii” vor juca duminică returul din Cupa Cupelor cu maghiarii de la Veszprem.


Rezultatele complete ale etapei a XV-a:


Dinamo Baumit Bucureşti - HCM Constanţa 28-30 (16-15)

CS Universitatea Suceava - Poli Izometal Timişoara 29-25 (12-9)

Romvag Caracal - HC Minaur Baia Mare 20-27 (12-14)

Ştiinţa Bacău - Energ. Pandurii Tg. Jiu 32-31 (15-15)

HC Odorhei - CSM Medgidia 27-32 (13-15)

CSM D&C Oradea - Uztel Ploieşti 34-25 (15-11)

UCM Reşiţa - Steaua MFA Bucureşti 34-32 (18-18)

Clasament


1. Steaua MFA Bucuresti 15 12 1 2 494-411 25p

2. HCM Constanţa 15 9 3 3 424-380 21p

3. Ştiinţa Bacău 15 9 3 3 457-439 21p

4. UCM Reşiţa 15 10 0 5 460-429 19 p*

5. CS Universitatea Suceava 15 7 3 5 431-404 17p

6. CSM Medgidia 15 8 1 6 416-420 17p

7. Minaur Baia Mare 15 7 3 5 427-415 17p

8. Dinamo Baumit Bucureşti 15 8 0 7 427-418 16p

9. HC Odorhei 15 7 2 6 410-418 16p

10. Poli Izometal Timişoara 15 6 0 9 359-358 12p

11. Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu 15 6 0 9 393-408 12p

12. CSM D&C Oradea 15 5 2 8 417-430 12p

13. Uztel Ploieşti 15 2 0 13 362-449 4p

14. Romvag Caracal 15 0 0 15 348-446 0p

Etapa viitoare (17 februarie 2008)



HCM Constanţa - CSM D&C Oradea

Uztel Ploieşti – HC Odorhei

CSM Medgidia – Ştiinţa Bacău

Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu – Romvag Caracal

HC Minaur Baia Mare – UCM Reşiţa

Steaua MFA BucureŞti – CS Universitatea Suceava

Poli Izometal Timişoara – Dinamo Baumit Bucureşti

Handbal Masculin >> Comentarii după victoria Universităţii Suceava


Sport



“A fost un meci de o importanţă capitală pentru noi”


GhervanPetru Ghervan era mulţumit la finalul meciul de rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj dar şi de evoluţia pe ansamblu a echipei. Tehnicianul sucevean a precizat că pentru formaţia sa urmează câteva jocuri foarte importante, următorul examen al studenţilor urmând a avea loc chiar pe terenul liderului Steaua, pentru ca apoi la Suceava să poposească Minaur Baia Mare.

“A fost un meci de o importanţă capitală pentru noi şi mă bucur că am reuşit să trecem cu bine. S-a văzut că am întâlnit un adversar pentru că începutul a fost foarte strâns şi şi-a pus amprenta asupra jocului nostru. Am avut şi momente nereuşite în care lipsa de concentare ne-a făcut să ratăm. Extremele au ezitat şi azi. Mi-a plăcut evoluţia lui Chiruţ care a făcut un joc foarte bun mai ales că nu a fost recuperat în întregime după accidentarea din meciul cu Dinamo”, a declarat antrenorul Petru Ghervan la conferinţa de presă. (C.M.)
“Ne-a lipsit valoarea colectivă”


Eugen Bota, antrenorul bănăţenilor s-a declarat nemulţumit de prestaţia elevilor săi. Chiar dacă vedetele Fenici sau Sadoveac şi-au făcut datoria, Bota susţine că formaţiei sale i-a lipsit valoarea colectivă, un capitol la care CS Universitatea Suceava a stat mult mai bine.

“Aşa cum am mai spus, suntem într-o perioadă nefastă şi mă îngrijorează faptul că aceasta se prelungeşte. Nu a mers nimic în jocul nostru de astăzi. Ne-a lipsit valoarea colectivă. Cu toate acestea nu cred că se pune problema ca noi să retrogradăm. Astăzi a câştigat echipa mai bine motivată şi aceasta a fost formaţia suceveană. Nu avem nicio scuză în faptul că am făcut o deplasare lungă de la Timişoara la Suceava. Şi echipa CS Universitatea a făcut aceeaşui deplasare în meciul din tur şi ne-au învins” a declarat Eugen Bota.

Pentru Poli Izometal Timşoara urmează un alt meci extrem de dificil, în runda următoare aceştia urmând să primească replica echipei Dinamo Baumit, pe teren propriu. (C.M.)
Marius Sadoveac i-a lăudat pe suceveni


Autor a 5 goluri în meciul de ieri, timişoreanul Marius Sadoveac nu a ezitat să laude evoluţia Universităţii Suceava. Componentul naţionalei de handbal masculine a României a spus că gruparea suceneavă are şanse reale la un loc de cupă europeană.

Ştiam că Suceava are o echipă foarte bună dar din păcate astăzi nu am reuşit mai mult. Dacă CS Universitatea va juca aşa şi în celelalte etape atunci are şanse mari să prindă un loc de cupă europeană. Obiectuvul nostru este să prindem o poziţie cât mai bună în clasament dar pentru asta trebuie să ne revenim cât mai repede.

Tir sportiv >> Concurs de nota 10

Zilele trecute, poligonul „Sorin Babi” din Arad a găzduit două etape consecutive ale Campionatului Naţional de Tir Sportiv la puşca şi pistol 10 metri individual, categoriile seniori şi juniori. La startul competiţiei s-au aliniat cluburi consacrate ale disciplinei precum: Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti, CSM Arad, CSM Baia Mare, CSM Braşov, CSU Oradea, CS Poli Iaşi, „Omega Tehnoton” Iaşi, CSM Suceava sau Olimpia Bucureşti. „Deşi am concurat împotriva unor nume sonore, elevii mei au încercat să abordeze relaxaţi turneul. Am participat cu o delegaţie mică, dar asta nu ne-a împiedicat să ajungem în finale cu doi sportivi: Ionuţ Oniciuc şi Ilie Călin, ambii de la CSM Suceava. Mai mult, junioara Laura Racolciuc, legitimată la CSŞ Rădăuţi şi pregătită de Oana Cazacu, s-a clasat pe locul II în finala probei de pistol aer comprimat, 10 metri. S-a văzut totuşi lipsa de experienţă, noi fiind la cel de-al doilea an de participare la competiţii. În plus, diferenţa este făcută în mare parte de armamentul, muniţia şi echipamentul fiecăruia”, a precizat antrenorul Ştefan Buiuchiu. Sucevenii i-au avut în concurs şi pe componenţii lotului naţional Cezar Bahan, Adrian Repciuc, Camelia Andreescu şi Ramona Maximiuc, toţi poziţionându-se la final în primele 10 locuri ale clasamentului.

Fotbal, Liga a III-a >> Vin vedetele la Cetatea……


Sport



Preşedintele Cetăţii Suceava, Dumitru Moldovan, a ajuns sâmbătă la un acord cu omologul său de la Politehnica Iaşi în priviinţa cedării jucătorilor Cristian Pandele, Adrian Caragea şi Dorel Bernard la formaţia de pe Areni.

Astfel, Pandele şi Caragea vor fi împrumutaţi la Cetatea pentru următorii doi ani, clubul sucevean având prima opţiune în cazul unui transfer definitiv. "Venirea celor doi fotbalişti la Cetatea este un caştig pentru noi. Negocierile cu domnul Sorin Boca au fost relativ scurte, ţinând cont de relaţiile foarte bune pe care le avem cu cei din conducerea Politehnicii. Să ne reamintim că în momentul promovării noastre în liga secundă, cei din Iaşi ne-au dat nu mai puţin de 8 jucători. Sper ca Pandele şi Caragea să confirme pe Areni. Actele necesare transferurilor la Suceava le vom definitiva miercuri, după amicalul cu Poli Iaşi." a declarat oficialul Cetaţii Suceava, Dumitru Moldovan.

Atletism >> Cristina Casandra, locul 7 la Dusseldorf


Sport



După stagiul de pregătire efectuat în Potugalia la Monte Gordo, atleta suceveană Cristina Casandra a participat în acest week-end la reuniunea atletiscă de la Dusseldorf (Germania).

Sportiva legitimată la CSM Suceava a terminat pe locul şapte proba de 3000 de metri din cadrul Grand Prix-ului german. Eleva şi soţia lui Silviu Casandra a terminat cursa în 9:15,52, prima pozitie fiind adjudecată de Silvia Kibet (Kenya / 8:52,53). Cristina Casandra reprezintă una dintre principalele speranţe ale semifondului românesc la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde e calificată în proba de 3.000 m obstacole.

Mersul trenurilor - sosiri si plecari din Suceava

PLECARI DIN SUCEAVA


Rang: Acelerat
Tren: 1654
Ora plecare: 01:01

In directia:

Vatra Dornei Bai h 21:49 - Cimpulung Moldovenesc 22:50 - Cimpulung Est 23:01 - Vama 23:18 - Gura Humorului Oras 23:41 - Suceava Nord 0:34 - Suceava 0:59 - Veresti 1:12 - Dolhasca 1:30 - Pascani 1:48 - Roman 2:25 - Bacau 2:59 - Adjud 3:45 - Marasesti 4:11 - Focsani 4:42 - Buzau 5:57 - Ploiesti Sud 6:59 - Bucuresti Nord 7:52

Rang: Acelerat
Tren: 1653
Ora plecare: 03:47

In directia:

Bucuresti Nord 21:00 - Ploiesti Sud 21:43 - Buzau 22:50 - Focsani 0:02 - Marasesti 0:34 - Adjud 0:59 - Bacau 1:40 - Roman 2:16 - Pascani 2:49 - Dolhasca 3:13 - Veresti 3:33 - Suceava 3:45 - Suceava Nord 3:53 - Gura Humorului Oras 4:59 - Vama 5:20 - Cimpulung Est 5:37 - Cimpulung Moldovenesc 5:44 - Vatra Dornei 6:47 - Vatra Dornei Bai h 6:51

Rang: Acelerat
Tren: 1766
Ora plecare: 04:30

In directia:

Timisoara Nord 14:50 - Aradu Nou 15:51 - Radna 16:32 - Savirsin 17:18 - Ilia 17:55 - Deva 18:14 - Simeria 18:26 - Sibot 18:59 - Vintu de Jos 19:15 - Alba Iulia 19:24 - Teius 19:42 - Aiud 19:55 - Razboieni 20:15 - Cluj Napoca 21:24 - Dej Calatori 22:33 - Beclean pe Somes 22:59 - Salva 23:23 - Ilva Mica 23:55 - Vatra Dornei Bai h 1:24 - Vatra Dornei 1:30 - Cimpulung Moldovenesc 2:30 - Cimpulung Est 2:40 - Vama 2:55 - Gura Humorului Oras 3:17 - Suceava Nord 4:09 - Suceava 4:29 - Veresti 4:41 - Dolhasca 5:00 - Pascani 5:18 - Iasi 6:28

Rang: Personal
Tren: 5501
Ora plecare: 04:46

In directia:

Pascani 3:30 - Dolhasca 3:53 - Veresti 4:29 - Suceava 4:45 - Suceava Nord 4:52

Rang: Personal
Tren: 5562
Ora plecare: 04:51

In directia:

Suceava Nord 4:45 - Suceava 4:50 - Veresti 5:08 - Leorda 5:55 - Botosani 6:25

Rang: Acelerat
Tren: 1556
Ora plecare: 04:51

In directia:

Suceava Nord 4:45 - Suceava 4:50 - Veresti 5:08 - Leorda 5:55 - Botosani 6:25

Rang: Itercity
Tren: 552
Ora plecare: 05:11

In directia:

Suceava Nord 5:05 - Suceava 5:10 - Pascani 5:52 - Roman 6:21 - Bacau 6:54 - Focsani 8:25 - Buzau 9:29 - Ploiesti Sud 10:29 - Bucuresti Nord 11:19

Rang: Personal
Tren: 5621
Ora plecare: 05:34

In directia:

Suceava 5:34 - Suceava Nord 5:39 - Darmanesti 5:51 - Dornesti 6:23 - Radauti 6:51 - Gura Putnei 7:49 - Putna 8:10

Rang: Personal
Tren: 12512
Ora plecare: 05:43

In directia:

Suceava Nord 5:35 - Suceava 5:40 - Veresti 5:57 - Dolhasca 6:25 - Pascani 6:50

Rang: Rapid
Tren: 757
Ora plecare: 06:14

In directia:

Veresti 6:02 - Suceava 6:13 - Suceava Nord 6:20

Rang: Personal
Tren: 5503
Ora plecare: 06:49

In directia:

Pascani 5:42 - Dolhasca 6:05 - Veresti 6:32 - Suceava 6:48 - Suceava Nord 6:55

Rang: Acelerat
Tren: 1751
Ora plecare: 07:10

In directia:

Brasov 23:14 - Sfintu Gheorghe 23:46 - Baile Tusnad Hm 0:25 - Miercurea Ciuc 0:54 - Siculeni 1:13 - Ghimes 2:09 - Comanesti 2:41 - Adjud 4:05 - Bacau 5:08 - Roman 5:47 - Pascani 6:18 - Dolhasca 6:36 - Veresti 6:54 - Suceava 7:08 - Suceava Nord 7:16

Rang: Personal
Tren: 5502
Ora plecare: 07:24

In directia:

Suceava Nord 7:18 - Suceava 7:23 - Veresti 7:38 - Dolhasca 8:07 - Pascani 8:32

Rang: Acelerat
Tren: 1851
Ora plecare: 07:48

In directia:

Constanta 21:55 - Medgidia 22:39 - Fetesti 23:49 - Tandarei 0:34 - Faurei 1:38 - Buzau 2:38 - Focsani 4:10 - Marasesti 4:40 - Adjud 5:05 - Bacau 5:45 - Roman 6:19 - Pascani 6:51 - Dolhasca 7:10 - Veresti 7:30 - Suceava 7:46 - Suceava Nord 7:54

Rang: Rapid
Tren: 652
Ora plecare: 08:01

In directia:

Suceava Nord 7:54 - Suceava 7:59 - Veresti 8:11 - Dolhasca 8:30 - Pascani 8:48 - Roman 9:18 - Bacau 9:51 - Adjud 10:49 - Focsani 11:44 - Buzau 12:50 - Ploiesti Sud 13:47 - Bucuresti Nord 14:31

Rang: Acelerat
Tren: 1838
Ora plecare: 08:07

In directia:

Timisoara Nord 17:54 - Buzias 18:35 - Lugoj 19:06 - Margina 20:18 - Ilia 21:20 - Deva 21:41 - Simeria 21:56 - Sibot 22:46 - Vintu de Jos 23:02 - Alba Iulia 23:11 - Teius 23:29 - Aiud 23:42 - Razboieni 0:02 - Cluj Napoca 1:11 - Dej Calatori 2:16 - Beclean pe Somes 2:41 - Salva 3:10 - Ilva Mica 3:40 - Floreni 4:53 - Vatra Dornei Bai h 5:08 - Vatra Dornei 5:14 - Cimpulung Moldovenesc 6:14 - Cimpulung Est 6:25 - Vama 6:40 - Gura Humorului Oras 7:02 - Suceava 7:54 - Veresti 8:18 - Dolhasca 8:36 - Pascani 8:54 - Iasi 10:02

Rang: Personal
Tren: 5601
Ora plecare: 08:07

In directia:

Iasi 5:30 - Podu Iloaiei 5:51 - Pascani 6:55 - Dolhasca 7:23 - Veresti 7:50 - Suceava 8:06 - Suceava Nord 8:14 - Darmanesti 8:44 - Dornesti 9:16 - Radauti 9:44 - Gura Putnei 10:43 - Putna 11:04

Rang: Acelerat
Tren: 1833
Ora plecare: 08:49

In directia:

Iasi 6:45 - Pascani 7:50 - Dolhasca 8:08 - Veresti 8:27 - Suceava 8:39 - Gura Humorului 9:32 - Gura Humorului Oras 9:40 - Vama 10:02 - Cimpulung Est 10:19 - Cimpulung Moldovenesc 10:25 - Vatra Dornei 11:27 - Vatra Dornei Bai h 11:30 - Floreni 11:47 - Ilva Mica 13:03 - Salva 13:36 - Beclean pe Somes 13:59 - Dej Calatori 14:28 - Cluj Napoca 15:23 - Huedin 16:28 - Ciucea 16:52 - Oradea 18:12 - Ciumeghiu 18:56 - Sintana 19:46 - Arad 20:11 - Timisoara Nord 21:15

Rang: Rapid
Tren: 857
Ora plecare: 09:35

In directia:

Iasi 7:46 - Pascani 8:44 - Suceava 9:28 - Gura Humorului Oras 10:19 - Vama 10:38 - Cimpulung Moldovenesc 11:00 - Vatra Dornei 11:53 - Vatra Dornei Bai h 11:57

Rang: Acelerat
Tren: 12833
Ora plecare: 11:24

In directia:

Iasi 9:20 - Pascani 10:25 - Dolhasca 10:43 - Veresti 11:02 - Suceava 11:14 - Gura Humorului 12:07 - Gura Humorului Oras 12:15 - Vama 12:37 - Cimpulung Est 12:54 - Cimpulung Moldovenesc 13:00 - Vatra Dornei 14:02 - Vatra Dornei Bai h 14:05 - Floreni 14:22 - Ilva Mica 15:33 - Salva 16:01 - Beclean pe Somes 16:23 - Dej Calatori 16:50 - Cluj Napoca 17:43 - Huedin 18:48 - Ciucea 19:12 - Suncuius 19:42 - Oradea 20:50 - Ciumeghiu 21:33 - Sintana 22:16 - Arad 22:41 - Timisoara Nord 23:53

Rang: Personal
Tren: 5565
Ora plecare: 11:26

In directia:

Botosani 10:00 - Leorda 10:20 - Veresti 11:08 - Suceava 11:25 - Suceava Nord 11:32

Rang: Personal
Tren: 5504
Ora plecare: 11:30

In directia:

Suceava Nord 11:23 - Suceava 11:28 - Veresti 11:43 - Dolhasca 12:13 - Pascani 12:39 - Podu Iloaiei 13:41 - Iasi 14:06

Rang: Acelerat
Tren: 1752
Ora plecare: 11:56

In directia:

Suceava Nord 11:49 - Suceava 11:54 - Veresti 12:07 - Dolhasca 12:26 - Pascani 12:44 - Roman 13:13 - Bacau 13:46 - Adjud 14:38 - Comanesti 16:22 - Ghimes 16:56 - Siculeni 17:59 - Miercurea Ciuc 18:10 - Baile Tusnad Hm 18:37 - Sfintu Gheorghe 19:16 - Brasov 19:48

Rang: Itercity
Tren: 551
Ora plecare: 12:04

In directia:

Bucuresti Nord 6:00 - Ploiesti Sud 6:40 - Buzau 7:41 - Focsani 8:46 - Bacau 10:11 - Roman 10:45 - Pascani 11:16 - Suceava 12:02 - Suceava Nord 12:10

Rang: Personal
Tren: 5505
Ora plecare: 12:40

In directia:

Pascani 11:32 - Dolhasca 11:55 - Veresti 12:22 - Suceava 12:38 - Suceava Nord 12:46

Rang: Acelerat
Tren: 12931
Ora plecare: 12:58

In directia:

Galati 7:28 - Barbosi 7:47 - Tecuci 9:07 - Marasesti 9:41 - Adjud 10:07 - Bacau 10:48 - Roman 11:24 - Pascani 11:56 - Dolhasca 12:14 - Veresti 12:33 - Suceava 12:46 - Gura Humorului Oras 13:46 - Vama 14:10 - Cimpulung Est 14:27 - Cimpulung Moldovenesc 14:37 - Vatra Dornei 15:37 - Vatra Dornei Bai h 15:40 - Floreni 15:56 - Ilva Mica 17:12 - Salva 17:42 - Beclean pe Somes 18:05 - Dej Calatori 18:34 - Cluj Napoca 19:28

Rang: Acelerat
Tren: 1931
Ora plecare: 12:58

In directia:

Galati 6:00 - Barbosi 6:19 - Tecuci 7:40 - Birlad 8:25 - Crasna 8:58 - Vaslui 9:17 - Buhaiesti 9:40 - Nicolina 10:25 - Iasi 10:32 - Pascani 11:56 - Dolhasca 12:14 - Veresti 12:33 - Suceava 12:46 - Gura Humorului Oras 13:46 - Vama 14:10 - Cimpulung Est 14:27 - Cimpulung Moldovenesc 14:37 - Vatra Dornei 15:37 - Vatra Dornei Bai h 15:40 - Floreni 15:56 - Ilva Mica 17:12 - Salva 17:42 - Beclean pe Somes 18:05 - Dej Calatori 18:34 - Cluj Napoca 19:28

Rang: Rapid
Tren: 758
Ora plecare: 13:27

In directia:

Suceava Nord 13:20 - Suceava 13:25 - Veresti 13:39

Rang: Personal
Tren: 5633
Ora plecare: 13:47

In directia:

Suceava 13:47 - Suceava Nord 13:52 - Darmanesti 14:04 - Dornesti 14:43 - Radauti 15:11 - Gura Putnei 16:08 - Nisipitu Hm 17:23

Rang: Personal
Tren: 5602
Ora plecare: 15:20

In directia:

Putna 12:30 - Gura Putnei 12:41 - Radauti 13:36 - Dornesti 13:53 - Darmanesti 14:37 - Suceava Nord 14:49 - Suceava 15:19 - Veresti 15:34 - Dolhasca 16:03 - Pascani 16:28 - Podu Iloaiei 17:31 - Iasi 17:56

Rang: Personal
Tren: 5735
Ora plecare: 15:37

In directia:

Suceava 15:37 - Suceava Nord 15:43 - Darmanesti 15:54 - Cacica 16:35

Rang: Personal
Tren: 5570
Ora plecare: 15:53

In directia:

Suceava Nord 15:47 - Suceava 15:52 - Veresti 16:10 - Leorda 17:03 - Botosani 17:35

Rang: Acelerat
Tren: 1932
Ora plecare: 16:07

In directia:

Cluj Napoca 9:40 - Dej Calatori 10:33 - Beclean pe Somes 10:57 - Salva 11:19 - Ilva Mica 11:49 - Vatra Dornei Bai h 13:17 - Vatra Dornei 13:23 - Cimpulung Moldovenesc 14:20 - Cimpulung Est 14:30 - Vama 14:45 - Gura Humorului Oras 15:07 - Suceava 15:59 - Veresti 16:18 - Dolhasca 16:36 - Pascani 16:54 - Iasi 18:02 - Nicolina 18:22 - Buhaiesti 19:05 - Vaslui 19:29 - Crasna 19:45 - Birlad 20:16 - Tecuci 21:01 - Barbosi 22:20 - Galati 22:41

Rang: Personal
Tren: 5567
Ora plecare: 16:38

In directia:

Botosani 15:14 - Leorda 15:34 - Veresti 16:15 - Suceava 16:36 - Suceava Nord 16:44

Rang: Acelerat
Tren: 1555
Ora plecare: 16:38

In directia:

Botosani 15:14 - Leorda 15:34 - Veresti 16:15 - Suceava 16:36 - Suceava Nord 16:44

Rang: Itercity
Tren: 554
Ora plecare: 16:52

In directia:

Suceava Nord 16:45 - Suceava 16:50 - Pascani 17:33 - Roman 18:16 - Bacau 18:49 - Focsani 20:19 - Buzau 21:23 - Ploiesti Sud 22:23 - Bucuresti Nord 23:07

Rang: Acelerat
Tren: 1765
Ora plecare: 17:00

In directia:

Iasi 15:06 - Pascani 16:10 - Dolhasca 16:27 - Veresti 16:45 - Suceava 16:58 - Suceava Nord 17:06 - Gura Humorului Oras 18:14 - Vama 18:37 - Cimpulung Est 18:54 - Cimpulung Moldovenesc 19:02 - Vatra Dornei 20:05 - Vatra Dornei Bai h 20:09 - Ilva Mica 21:34 - Salva 22:07 - Beclean pe Somes 22:30 - Dej Calatori 22:59 - Cluj Napoca 23:53 - Razboieni 1:18 - Aiud 1:36 - Teius 1:51 - Alba Iulia 2:12 - Vintu de Jos 2:23 - Sibot 2:39 - Simeria 3:09 - Deva 3:20 - Ilia 3:42 - Savirsin 4:15 - Radna 4:59 - Aradu Nou 5:35 - Timisoara Nord 6:35

Rang: Personal
Tren: 5506
Ora plecare: 17:02

In directia:

Suceava Nord 16:55 - Suceava 17:00 - Veresti 17:16 - Dolhasca 17:46 - Pascani 18:11

Rang: Acelerat
Tren: 12932
Ora plecare: 17:27

In directia:

Cluj Napoca 10:55 - Dej Calatori 11:47 - Beclean pe Somes 12:10 - Salva 12:33 - Ilva Mica 13:03 - Floreni 14:19 - Vatra Dornei Bai h 14:38 - Vatra Dornei 14:44 - Cimpulung Moldovenesc 15:41 - Cimpulung Est 15:51 - Vama 16:06 - Gura Humorului Oras 16:28 - Suceava 17:20 - Veresti 17:38 - Dolhasca 17:56 - Pascani 18:14 - Iasi 19:20 - Nicolina 19:40 - Buhaiesti 20:23 - Vaslui 20:47 - Crasna 21:02 - Birlad 21:33 - Tecuci 22:22 - Barbosi 23:41 - Galati 0:02

Rang: Rapid
Tren: 755
Ora plecare: 17:44

In directia:

Veresti 17:31 - Suceava 17:42 - Suceava Nord 17:50

Rang: Personal
Tren: 5507
Ora plecare: 18:05

In directia:

Pascani 16:57 - Dolhasca 17:20 - Veresti 17:47 - Suceava 18:03 - Suceava Nord 18:11

Rang: Rapid
Tren: 858
Ora plecare: 18:53

In directia:

Vatra Dornei Bai h 16:23 - Cimpulung Moldovenesc 17:17 - Vama 17:37 - Gura Humorului Oras 17:56 - Suceava 18:51 - Pascani 19:30 - Iasi 20:46

Rang: Personal
Tren: 5623
Ora plecare: 19:05

In directia:

Suceava 19:05 - Suceava Nord 19:10 - Darmanesti 19:21 - Dornesti 19:53 - Radauti 20:21 - Gura Putnei 21:20 - Putna 21:41

Rang: Personal
Tren: 5508
Ora plecare: 19:08

In directia:

Suceava Nord 19:02 - Suceava 19:07 - Veresti 19:21 - Dolhasca 19:50 - Pascani 20:16 - Podu Iloaiei 21:28 - Iasi 21:53

Rang: Personal
Tren: 5571
Ora plecare: 19:20

In directia:

Botosani 18:00 - Leorda 18:20 - Veresti 19:01 - Suceava 19:19 - Suceava Nord 19:26

Rang: Acelerat
Tren: 12571
Ora plecare: 19:20

In directia:

Botosani 18:00 - Leorda 18:20 - Veresti 19:01 - Suceava 19:19 - Suceava Nord 19:26

Rang: Acelerat
Tren: 1834
Ora plecare: 19:35

In directia:

Timisoara Nord 6:43 - Arad 7:42 - Sintana 8:22 - Ciumeghiu 9:06 - Oradea 9:52 - Ciucea 11:12 - Huedin 11:36 - Cluj Napoca 12:32 - Dej Calatori 13:40 - Beclean pe Somes 14:04 - Salva 14:27 - Ilva Mica 14:58 - Floreni 16:17 - Vatra Dornei Bai h 16:36 - Vatra Dornei 16:42 - Cimpulung Moldovenesc 17:42 - Cimpulung Est 17:53 - Vama 18:08 - Gura Humorului Oras 18:35 - Suceava 19:27 - Veresti 19:46 - Dolhasca 20:04 - Pascani 20:22 - Iasi 21:30

Rang: Rapid
Tren: 651
Ora plecare: 20:28

In directia:

Bucuresti Nord 14:00 - Ploiesti Sud 14:40 - Buzau 15:41 - Focsani 16:49 - Adjud 17:44 - Bacau 18:24 - Roman 19:06 - Pascani 19:38 - Dolhasca 19:55 - Veresti 20:14 - Suceava 20:26 - Suceava Nord 20:34

Rang: Personal
Tren: 5737
Ora plecare: 20:39

In directia:

Suceava 20:39 - Suceava Nord 20:45 - Darmanesti 20:56 - Cacica 21:37

Rang: Acelerat
Tren: 1852
Ora plecare: 20:41

In directia:

Suceava Nord 20:34 - Suceava 20:39 - Veresti 20:52 - Dolhasca 21:11 - Pascani 21:30 - Roman 22:01 - Bacau 22:35 - Adjud 23:21 - Marasesti 23:46 - Focsani 0:15 - Buzau 1:23 - Faurei 2:46 - Tandarei 3:29 - Fetesti 3:56 - Medgidia 4:55 - Constanta 5:56

Rang: Personal
Tren: 5574
Ora plecare: 21:12

In directia:

Suceava Nord 21:06 - Suceava 21:11 - Veresti 21:28 - Leorda 22:10 - Botosani 23:00

Rang: Personal
Tren: 12511
Ora plecare: 21:20

In directia:

Pascani 20:10 - Dolhasca 20:33 - Veresti 21:01 - Suceava 21:18 - Suceava Nord 21:26

Rang: Personal
Tren: 5625
Ora plecare: 21:38

In directia:

Suceava 21:38 - Suceava Nord 21:43 - Darmanesti 21:54 - Dornesti 22:26 - Radauti 22:54 - Gura Putnei 23:53

Rang: Acelerat
Tren: 11837
Ora plecare: 21:41

In directia:

Iasi 19:41 - Pascani 20:45 - Dolhasca 21:02 - Veresti 21:20 - Suceava 21:33 - Gura Humorului Oras 22:31 - Vama 22:54 - Cimpulung Est 23:11 - Cimpulung Moldovenesc 23:17 - Vatra Dornei 0:17 - Vatra Dornei Bai h 0:21 - Ilva Mica 1:54 - Salva 2:25 - Beclean pe Somes 2:48 - Dej Calatori 3:17 - Cluj Napoca 4:11 - Razboieni 5:39 - Aiud 5:58 - Teius 6:14 - Alba Iulia 6:35 - Vintu de Jos 6:47 - Sibot 7:04 - Simeria 7:35 - Deva 7:58 - Ilia 8:21 - Margina 9:08 - Lugoj 10:23 - Timisoara Nord 11:28

Rang: Acelerat
Tren: 1837
Ora plecare: 21:41

In directia:

Iasi 19:41 - Pascani 20:45 - Dolhasca 21:02 - Veresti 21:20 - Suceava 21:33 - Gura Humorului Oras 22:31 - Vama 22:54 - Cimpulung Est 23:11 - Cimpulung Moldovenesc 23:17 - Vatra Dornei 0:17 - Vatra Dornei Bai h 0:21 - Ilva Mica 1:54 - Salva 2:25 - Beclean pe Somes 2:48 - Dej Calatori 3:17 - Cluj Napoca 4:11 - Razboieni 5:39 - Aiud 5:58 - Teius 6:14 - Alba Iulia 6:35 - Vintu de Jos 6:47 - Sibot 7:04 - Simeria 7:35 - Deva 7:58 - Ilia 8:21 - Margina 9:08 - Lugoj 10:23 - Buzias 10:54 - Timisoara Nord 11:37

Rang: Personal
Tren: 5510
Ora plecare: 22:46

In directia:

Suceava Nord 22:40 - Suceava 22:45 - Veresti 23:00 - Dolhasca 23:29 - Pascani 23:54

Rang: Itercity
Tren: 553
Ora plecare: 23:08

In directia:

Bucuresti Nord 17:00 - Ploiesti Sud 17:40 - Buzau 18:41 - Focsani 19:46 - Bacau 21:14 - Roman 21:49 - Pascani 22:20 - Suceava 23:06 - Suceava Nord 23:14

Rang: Rapid
Tren: 756
Ora plecare: 23:09

In directia:

Suceava Nord 23:02 - Suceava 23:07 - Veresti 23:21

sus


SOSIRI INSUCEAVA


Rang: Acelerat
Tren: 1654
Ora sosire: 00:59

Din directia:

Vatra Dornei Bai h 21:49 - Cimpulung Moldovenesc 22:50 - Cimpulung Est 23:01 - Vama 23:18 - Gura Humorului Oras 23:41 - Suceava Nord 0:34 - Suceava 0:59 - Veresti 1:12 - Dolhasca 1:30 - Pascani 1:48 - Roman 2:25 - Bacau 2:59 - Adjud 3:45 - Marasesti 4:11 - Focsani 4:42 - Buzau 5:57 - Ploiesti Sud 6:59 - Bucuresti Nord 7:52

Rang: Acelerat
Tren: 1653
Ora sosire: 03:45

Din directia:

Bucuresti Nord 21:00 - Ploiesti Sud 21:43 - Buzau 22:50 - Focsani 0:02 - Marasesti 0:34 - Adjud 0:59 - Bacau 1:40 - Roman 2:16 - Pascani 2:49 - Dolhasca 3:13 - Veresti 3:33 - Suceava 3:45 - Suceava Nord 3:53 - Gura Humorului Oras 4:59 - Vama 5:20 - Cimpulung Est 5:37 - Cimpulung Moldovenesc 5:44 - Vatra Dornei 6:47 - Vatra Dornei Bai h 6:51

Rang: Acelerat
Tren: 1766
Ora sosire: 04:29

Din directia:

Timisoara Nord 14:50 - Aradu Nou 15:51 - Radna 16:32 - Savirsin 17:18 - Ilia 17:55 - Deva 18:14 - Simeria 18:26 - Sibot 18:59 - Vintu de Jos 19:15 - Alba Iulia 19:24 - Teius 19:42 - Aiud 19:55 - Razboieni 20:15 - Cluj Napoca 21:24 - Dej Calatori 22:33 - Beclean pe Somes 22:59 - Salva 23:23 - Ilva Mica 23:55 - Vatra Dornei Bai h 1:24 - Vatra Dornei 1:30 - Cimpulung Moldovenesc 2:30 - Cimpulung Est 2:40 - Vama 2:55 - Gura Humorului Oras 3:17 - Suceava Nord 4:09 - Suceava 4:29 - Veresti 4:41 - Dolhasca 5:00 - Pascani 5:18 - Iasi 6:28

Rang: Personal
Tren: 5501
Ora sosire: 04:45

Din directia:

Pascani 3:30 - Dolhasca 3:53 - Veresti 4:29 - Suceava 4:45 - Suceava Nord 4:52

Rang: Personal
Tren: 5562
Ora sosire: 04:50

Din directia:

Suceava Nord 4:45 - Suceava 4:50 - Veresti 5:08 - Leorda 5:55 - Botosani 6:25

Rang: Acelerat
Tren: 1556
Ora sosire: 04:50

Din directia:

Suceava Nord 4:45 - Suceava 4:50 - Veresti 5:08 - Leorda 5:55 - Botosani 6:25

Rang: Itercity
Tren: 552
Ora sosire: 05:10

Din directia:

Suceava Nord 5:05 - Suceava 5:10 - Pascani 5:52 - Roman 6:21 - Bacau 6:54 - Focsani 8:25 - Buzau 9:29 - Ploiesti Sud 10:29 - Bucuresti Nord 11:19

Rang: Personal
Tren: 5621
Ora sosire: 05:34

Din directia:

Suceava 5:34 - Suceava Nord 5:39 - Darmanesti 5:51 - Dornesti 6:23 - Radauti 6:51 - Gura Putnei 7:49 - Putna 8:10

Rang: Personal
Tren: 12512
Ora sosire: 05:40

Din directia:

Suceava Nord 5:35 - Suceava 5:40 - Veresti 5:57 - Dolhasca 6:25 - Pascani 6:50

Rang: Rapid
Tren: 757
Ora sosire: 06:13

Din directia:

Veresti 6:02 - Suceava 6:13 - Suceava Nord 6:20

Rang: Personal
Tren: 5503
Ora sosire: 06:48

Din directia:

Pascani 5:42 - Dolhasca 6:05 - Veresti 6:32 - Suceava 6:48 - Suceava Nord 6:55

Rang: Acelerat
Tren: 1751
Ora sosire: 07:08

Din directia:

Brasov 23:14 - Sfintu Gheorghe 23:46 - Baile Tusnad Hm 0:25 - Miercurea Ciuc 0:54 - Siculeni 1:13 - Ghimes 2:09 - Comanesti 2:41 - Adjud 4:05 - Bacau 5:08 - Roman 5:47 - Pascani 6:18 - Dolhasca 6:36 - Veresti 6:54 - Suceava 7:08 - Suceava Nord 7:16

Rang: Personal
Tren: 5622
Ora sosire: 07:19

Din directia:

Putna 4:53 - Gura Putnei 5:04 - Radauti 5:59 - Dornesti 6:15 - Darmanesti 6:59 - Suceava Nord 7:11 - Suceava 7:19

Rang: Personal
Tren: 5502
Ora sosire: 07:23

Din directia:

Suceava Nord 7:18 - Suceava 7:23 - Veresti 7:38 - Dolhasca 8:07 - Pascani 8:32

Rang: Acelerat
Tren: 1851
Ora sosire: 07:46

Din directia:

Constanta 21:55 - Medgidia 22:39 - Fetesti 23:49 - Tandarei 0:34 - Faurei 1:38 - Buzau 2:38 - Focsani 4:10 - Marasesti 4:40 - Adjud 5:05 - Bacau 5:45 - Roman 6:19 - Pascani 6:51 - Dolhasca 7:10 - Veresti 7:30 - Suceava 7:46 - Suceava Nord 7:54

Rang: Acelerat
Tren: 1838
Ora sosire: 07:54

Din directia:

Timisoara Nord 17:54 - Buzias 18:35 - Lugoj 19:06 - Margina 20:18 - Ilia 21:20 - Deva 21:41 - Simeria 21:56 - Sibot 22:46 - Vintu de Jos 23:02 - Alba Iulia 23:11 - Teius 23:29 - Aiud 23:42 - Razboieni 0:02 - Cluj Napoca 1:11 - Dej Calatori 2:16 - Beclean pe Somes 2:41 - Salva 3:10 - Ilva Mica 3:40 - Floreni 4:53 - Vatra Dornei Bai h 5:08 - Vatra Dornei 5:14 - Cimpulung Moldovenesc 6:14 - Cimpulung Est 6:25 - Vama 6:40 - Gura Humorului Oras 7:02 - Suceava 7:54 - Veresti 8:18 - Dolhasca 8:36 - Pascani 8:54 - Iasi 10:02

Rang: Rapid
Tren: 652
Ora sosire: 07:59

Din directia:

Suceava Nord 7:54 - Suceava 7:59 - Veresti 8:11 - Dolhasca 8:30 - Pascani 8:48 - Roman 9:18 - Bacau 9:51 - Adjud 10:49 - Focsani 11:44 - Buzau 12:50 - Ploiesti Sud 13:47 - Bucuresti Nord 14:31

Rang: Personal
Tren: 5601
Ora sosire: 08:06

Din directia:

Iasi 5:30 - Podu Iloaiei 5:51 - Pascani 6:55 - Dolhasca 7:23 - Veresti 7:50 - Suceava 8:06 - Suceava Nord 8:14 - Darmanesti 8:44 - Dornesti 9:16 - Radauti 9:44 - Gura Putnei 10:43 - Putna 11:04

Rang: Acelerat
Tren: 1833
Ora sosire: 08:39

Din directia:

Iasi 6:45 - Pascani 7:50 - Dolhasca 8:08 - Veresti 8:27 - Suceava 8:39 - Gura Humorului 9:32 - Gura Humorului Oras 9:40 - Vama 10:02 - Cimpulung Est 10:19 - Cimpulung Moldovenesc 10:25 - Vatra Dornei 11:27 - Vatra Dornei Bai h 11:30 - Floreni 11:47 - Ilva Mica 13:03 - Salva 13:36 - Beclean pe Somes 13:59 - Dej Calatori 14:28 - Cluj Napoca 15:23 - Huedin 16:28 - Ciucea 16:52 - Oradea 18:12 - Ciumeghiu 18:56 - Sintana 19:46 - Arad 20:11 - Timisoara Nord 21:15

Rang: Personal
Tren: 5632
Ora sosire: 09:05

Din directia:

Nisipitu Hm 5:44 - Gura Putnei 6:37 - Radauti 7:42 - Dornesti 7:57 - Darmanesti 8:41 - Suceava Nord 8:57 - Suceava 9:05

Rang: Rapid
Tren: 857
Ora sosire: 09:28

Din directia:

Iasi 7:46 - Pascani 8:44 - Suceava 9:28 - Gura Humorului Oras 10:19 - Vama 10:38 - Cimpulung Moldovenesc 11:00 - Vatra Dornei 11:53 - Vatra Dornei Bai h 11:57

Rang: Personal
Tren: 5624
Ora sosire: 11:04

Din directia:

Putna 8:35 - Gura Putnei 8:46 - Radauti 9:41 - Dornesti 10:00 - Darmanesti 10:44 - Suceava Nord 10:56 - Suceava 11:04

Rang: Acelerat
Tren: 12833
Ora sosire: 11:14

Din directia:

Iasi 9:20 - Pascani 10:25 - Dolhasca 10:43 - Veresti 11:02 - Suceava 11:14 - Gura Humorului 12:07 - Gura Humorului Oras 12:15 - Vama 12:37 - Cimpulung Est 12:54 - Cimpulung Moldovenesc 13:00 - Vatra Dornei 14:02 - Vatra Dornei Bai h 14:05 - Floreni 14:22 - Ilva Mica 15:33 - Salva 16:01 - Beclean pe Somes 16:23 - Dej Calatori 16:50 - Cluj Napoca 17:43 - Huedin 18:48 - Ciucea 19:12 - Suncuius 19:42 - Oradea 20:50 - Ciumeghiu 21:33 - Sintana 22:16 - Arad 22:41 - Timisoara Nord 23:53

Rang: Personal
Tren: 5565
Ora sosire: 11:25

Din directia:

Botosani 10:00 - Leorda 10:20 - Veresti 11:08 - Suceava 11:25 - Suceava Nord 11:32

Rang: Personal
Tren: 5504
Ora sosire: 11:28

Din directia:

Suceava Nord 11:23 - Suceava 11:28 - Veresti 11:43 - Dolhasca 12:13 - Pascani 12:39 - Podu Iloaiei 13:41 - Iasi 14:06

Rang: Acelerat
Tren: 1752
Ora sosire: 11:54

Din directia:

Suceava Nord 11:49 - Suceava 11:54 - Veresti 12:07 - Dolhasca 12:26 - Pascani 12:44 - Roman 13:13 - Bacau 13:46 - Adjud 14:38 - Comanesti 16:22 - Ghimes 16:56 - Siculeni 17:59 - Miercurea Ciuc 18:10 - Baile Tusnad Hm 18:37 - Sfintu Gheorghe 19:16 - Brasov 19:48

Rang: Itercity
Tren: 551
Ora sosire: 12:02

Din directia:

Bucuresti Nord 6:00 - Ploiesti Sud 6:40 - Buzau 7:41 - Focsani 8:46 - Bacau 10:11 - Roman 10:45 - Pascani 11:16 - Suceava 12:02 - Suceava Nord 12:10

Rang: Personal
Tren: 5505
Ora sosire: 12:38

Din directia:

Pascani 11:32 - Dolhasca 11:55 - Veresti 12:22 - Suceava 12:38 - Suceava Nord 12:46

Rang: Acelerat
Tren: 12931
Ora sosire: 12:46

Din directia:

Galati 7:28 - Barbosi 7:47 - Tecuci 9:07 - Marasesti 9:41 - Adjud 10:07 - Bacau 10:48 - Roman 11:24 - Pascani 11:56 - Dolhasca 12:14 - Veresti 12:33 - Suceava 12:46 - Gura Humorului Oras 13:46 - Vama 14:10 - Cimpulung Est 14:27 - Cimpulung Moldovenesc 14:37 - Vatra Dornei 15:37 - Vatra Dornei Bai h 15:40 - Floreni 15:56 - Ilva Mica 17:12 - Salva 17:42 - Beclean pe Somes 18:05 - Dej Calatori 18:34 - Cluj Napoca 19:28

Rang: Acelerat
Tren: 1931
Ora sosire: 12:46

Din directia:

Galati 6:00 - Barbosi 6:19 - Tecuci 7:40 - Birlad 8:25 - Crasna 8:58 - Vaslui 9:17 - Buhaiesti 9:40 - Nicolina 10:25 - Iasi 10:32 - Pascani 11:56 - Dolhasca 12:14 - Veresti 12:33 - Suceava 12:46 - Gura Humorului Oras 13:46 - Vama 14:10 - Cimpulung Est 14:27 - Cimpulung Moldovenesc 14:37 - Vatra Dornei 15:37 - Vatra Dornei Bai h 15:40 - Floreni 15:56 - Ilva Mica 17:12 - Salva 17:42 - Beclean pe Somes 18:05 - Dej Calatori 18:34 - Cluj Napoca 19:28

Rang: Personal
Tren: 5734
Ora sosire: 13:15

Din directia:

Cacica 12:15 - Darmanesti 12:56 - Suceava Nord 13:08 - Suceava 13:15

Rang: Rapid
Tren: 758
Ora sosire: 13:25

Din directia:

Suceava Nord 13:20 - Suceava 13:25 - Veresti 13:39

Rang: Personal
Tren: 5633
Ora sosire: 13:47

Din directia:

Suceava 13:47 - Suceava Nord 13:52 - Darmanesti 14:04 - Dornesti 14:43 - Radauti 15:11 - Gura Putnei 16:08 - Nisipitu Hm 17:23

Rang: Personal
Tren: 5602
Ora sosire: 15:19

Din directia:

Putna 12:30 - Gura Putnei 12:41 - Radauti 13:36 - Dornesti 13:53 - Darmanesti 14:37 - Suceava Nord 14:49 - Suceava 15:19 - Veresti 15:34 - Dolhasca 16:03 - Pascani 16:28 - Podu Iloaiei 17:31 - Iasi 17:56

Rang: Personal
Tren: 5735
Ora sosire: 15:37

Din directia:

Suceava 15:37 - Suceava Nord 15:43 - Darmanesti 15:54 - Cacica 16:35

Rang: Personal
Tren: 5570
Ora sosire: 15:52

Din directia:

Suceava Nord 15:47 - Suceava 15:52 - Veresti 16:10 - Leorda 17:03 - Botosani 17:35

Rang: Acelerat
Tren: 1932
Ora sosire: 15:59

Din directia:

Cluj Napoca 9:40 - Dej Calatori 10:33 - Beclean pe Somes 10:57 - Salva 11:19 - Ilva Mica 11:49 - Vatra Dornei Bai h 13:17 - Vatra Dornei 13:23 - Cimpulung Moldovenesc 14:20 - Cimpulung Est 14:30 - Vama 14:45 - Gura Humorului Oras 15:07 - Suceava 15:59 - Veresti 16:18 - Dolhasca 16:36 - Pascani 16:54 - Iasi 18:02 - Nicolina 18:22 - Buhaiesti 19:05 - Vaslui 19:29 - Crasna 19:45 - Birlad 20:16 - Tecuci 21:01 - Barbosi 22:20 - Galati 22:41

Rang: Personal
Tren: 5567
Ora sosire: 16:36

Din directia:

Botosani 15:14 - Leorda 15:34 - Veresti 16:15 - Suceava 16:36 - Suceava Nord 16:44

Rang: Acelerat
Tren: 1555
Ora sosire: 16:36

Din directia:

Botosani 15:14 - Leorda 15:34 - Veresti 16:15 - Suceava 16:36 - Suceava Nord 16:44

Rang: Itercity
Tren: 554
Ora sosire: 16:50

Din directia:

Suceava Nord 16:45 - Suceava 16:50 - Pascani 17:33 - Roman 18:16 - Bacau 18:49 - Focsani 20:19 - Buzau 21:23 - Ploiesti Sud 22:23 - Bucuresti Nord 23:07

Rang: Acelerat
Tren: 1765
Ora sosire: 16:58

Din directia:

Iasi 15:06 - Pascani 16:10 - Dolhasca 16:27 - Veresti 16:45 - Suceava 16:58 - Suceava Nord 17:06 - Gura Humorului Oras 18:14 - Vama 18:37 - Cimpulung Est 18:54 - Cimpulung Moldovenesc 19:02 - Vatra Dornei 20:05 - Vatra Dornei Bai h 20:09 - Ilva Mica 21:34 - Salva 22:07 - Beclean pe Somes 22:30 - Dej Calatori 22:59 - Cluj Napoca 23:53 - Razboieni 1:18 - Aiud 1:36 - Teius 1:51 - Alba Iulia 2:12 - Vintu de Jos 2:23 - Sibot 2:39 - Simeria 3:09 - Deva 3:20 - Ilia 3:42 - Savirsin 4:15 - Radna 4:59 - Aradu Nou 5:35 - Timisoara Nord 6:35

Rang: Personal
Tren: 5506
Ora sosire: 17:00

Din directia:

Suceava Nord 16:55 - Suceava 17:00 - Veresti 17:16 - Dolhasca 17:46 - Pascani 18:11

Rang: Acelerat
Tren: 12932
Ora sosire: 17:20

Din directia:

Cluj Napoca 10:55 - Dej Calatori 11:47 - Beclean pe Somes 12:10 - Salva 12:33 - Ilva Mica 13:03 - Floreni 14:19 - Vatra Dornei Bai h 14:38 - Vatra Dornei 14:44 - Cimpulung Moldovenesc 15:41 - Cimpulung Est 15:51 - Vama 16:06 - Gura Humorului Oras 16:28 - Suceava 17:20 - Veresti 17:38 - Dolhasca 17:56 - Pascani 18:14 - Iasi 19:20 - Nicolina 19:40 - Buhaiesti 20:23 - Vaslui 20:47 - Crasna 21:02 - Birlad 21:33 - Tecuci 22:22 - Barbosi 23:41 - Galati 0:02

Rang: Rapid
Tren: 755
Ora sosire: 17:42

Din directia:

Veresti 17:31 - Suceava 17:42 - Suceava Nord 17:50

Rang: Personal
Tren: 5507
Ora sosire: 18:03

Din directia:

Pascani 16:57 - Dolhasca 17:20 - Veresti 17:47 - Suceava 18:03 - Suceava Nord 18:11

Rang: Personal
Tren: 5736
Ora sosire: 18:12

Din directia:

Cacica 17:13 - Darmanesti 17:54 - Suceava Nord 18:05 - Suceava 18:12

Rang: Rapid
Tren: 858
Ora sosire: 18:51

Din directia:

Vatra Dornei Bai h 16:23 - Cimpulung Moldovenesc 17:17 - Vama 17:37 - Gura Humorului Oras 17:56 - Suceava 18:51 - Pascani 19:30 - Iasi 20:46

Rang: Personal
Tren: 5623
Ora sosire: 19:05

Din directia:

Suceava 19:05 - Suceava Nord 19:10 - Darmanesti 19:21 - Dornesti 19:53 - Radauti 20:21 - Gura Putnei 21:20 - Putna 21:41

Rang: Personal
Tren: 5508
Ora sosire: 19:07

Din directia:

Suceava Nord 19:02 - Suceava 19:07 - Veresti 19:21 - Dolhasca 19:50 - Pascani 20:16 - Podu Iloaiei 21:28 - Iasi 21:53

Rang: Personal
Tren: 5626
Ora sosire: 19:16

Din directia:

Putna 16:50 - Gura Putnei 17:01 - Radauti 17:56 - Dornesti 18:13 - Darmanesti 18:57 - Suceava Nord 19:09 - Suceava 19:16

Rang: Personal
Tren: 5571
Ora sosire: 19:19

Din directia:

Botosani 18:00 - Leorda 18:20 - Veresti 19:01 - Suceava 19:19 - Suceava Nord 19:26

Rang: Acelerat
Tren: 12571
Ora sosire: 19:19

Din directia:

Botosani 18:00 - Leorda 18:20 - Veresti 19:01 - Suceava 19:19 - Suceava Nord 19:26

Rang: Acelerat
Tren: 1834
Ora sosire: 19:27

Din directia:

Timisoara Nord 6:43 - Arad 7:42 - Sintana 8:22 - Ciumeghiu 9:06 - Oradea 9:52 - Ciucea 11:12 - Huedin 11:36 - Cluj Napoca 12:32 - Dej Calatori 13:40 - Beclean pe Somes 14:04 - Salva 14:27 - Ilva Mica 14:58 - Floreni 16:17 - Vatra Dornei Bai h 16:36 - Vatra Dornei 16:42 - Cimpulung Moldovenesc 17:42 - Cimpulung Est 17:53 - Vama 18:08 - Gura Humorului Oras 18:35 - Suceava 19:27 - Veresti 19:46 - Dolhasca 20:04 - Pascani 20:22 - Iasi 21:30

Rang: Rapid
Tren: 651
Ora sosire: 20:26

Din directia:

Bucuresti Nord 14:00 - Ploiesti Sud 14:40 - Buzau 15:41 - Focsani 16:49 - Adjud 17:44 - Bacau 18:24 - Roman 19:06 - Pascani 19:38 - Dolhasca 19:55 - Veresti 20:14 - Suceava 20:26 - Suceava Nord 20:34

Rang: Personal
Tren: 5737
Ora sosire: 20:39

Din directia:

Suceava 20:39 - Suceava Nord 20:45 - Darmanesti 20:56 - Cacica 21:37

Rang: Acelerat
Tren: 1852
Ora sosire: 20:39

Din directia:

Suceava Nord 20:34 - Suceava 20:39 - Veresti 20:52 - Dolhasca 21:11 - Pascani 21:30 - Roman 22:01 - Bacau 22:35 - Adjud 23:21 - Marasesti 23:46 - Focsani 0:15 - Buzau 1:23 - Faurei 2:46 - Tandarei 3:29 - Fetesti 3:56 - Medgidia 4:55 - Constanta 5:56

Rang: Personal
Tren: 5634
Ora sosire: 20:50

Din directia:

Nisipitu Hm 17:42 - Gura Putnei 18:35 - Radauti 19:30 - Dornesti 19:47 - Darmanesti 20:31 - Suceava Nord 20:43 - Suceava 20:50

Rang: Personal
Tren: 5574
Ora sosire: 21:11

Din directia:

Suceava Nord 21:06 - Suceava 21:11 - Veresti 21:28 - Leorda 22:10 - Botosani 23:00

Rang: Personal
Tren: 12511
Ora sosire: 21:18

Din directia:

Pascani 20:10 - Dolhasca 20:33 - Veresti 21:01 - Suceava 21:18 - Suceava Nord 21:26

Rang: Acelerat
Tren: 1837
Ora sosire: 21:33

Din directia:

Iasi 19:41 - Pascani 20:45 - Dolhasca 21:02 - Veresti 21:20 - Suceava 21:33 - Gura Humorului Oras 22:31 - Vama 22:54 - Cimpulung Est 23:11 - Cimpulung Moldovenesc 23:17 - Vatra Dornei 0:17 - Vatra Dornei Bai h 0:21 - Ilva Mica 1:54 - Salva 2:25 - Beclean pe Somes 2:48 - Dej Calatori 3:17 - Cluj Napoca 4:11 - Razboieni 5:39 - Aiud 5:58 - Teius 6:14 - Alba Iulia 6:35 - Vintu de Jos 6:47 - Sibot 7:04 - Simeria 7:35 - Deva 7:58 - Ilia 8:21 - Margina 9:08 - Lugoj 10:23 - Buzias 10:54 - Timisoara Nord 11:37

Rang: Acelerat
Tren: 11837
Ora sosire: 21:33

Din directia:

Iasi 19:41 - Pascani 20:45 - Dolhasca 21:02 - Veresti 21:20 - Suceava 21:33 - Gura Humorului Oras 22:31 - Vama 22:54 - Cimpulung Est 23:11 - Cimpulung Moldovenesc 23:17 - Vatra Dornei 0:17 - Vatra Dornei Bai h 0:21 - Ilva Mica 1:54 - Salva 2:25 - Beclean pe Somes 2:48 - Dej Calatori 3:17 - Cluj Napoca 4:11 - Razboieni 5:39 - Aiud 5:58 - Teius 6:14 - Alba Iulia 6:35 - Vintu de Jos 6:47 - Sibot 7:04 - Simeria 7:35 - Deva 7:58 - Ilia 8:21 - Margina 9:08 - Lugoj 10:23 - Timisoara Nord 11:28

Rang: Personal
Tren: 5625
Ora sosire: 21:38

Din directia:

Suceava 21:38 - Suceava Nord 21:43 - Darmanesti 21:54 - Dornesti 22:26 - Radauti 22:54 - Gura Putnei 23:53

Rang: Personal
Tren: 5510
Ora sosire: 22:45

Din directia:

Suceava Nord 22:40 - Suceava 22:45 - Veresti 23:00 - Dolhasca 23:29 - Pascani 23:54

Rang: Itercity
Tren: 553
Ora sosire: 23:06

Din directia:

Bucuresti Nord 17:00 - Ploiesti Sud 17:40 - Buzau 18:41 - Focsani 19:46 - Bacau 21:14 - Roman 21:49 - Pascani 22:20 - Suceava 23:06 - Suceava Nord 23:14

Rang: Rapid
Tren: 756
Ora sosire: 23:07

Din directia:

Suceava Nord 23:02 - Suceava 23:07 - Veresti 23:21

Linii autobuze - trasee TPL Suceava


Linia 1
Gara Iţcani, Pasaj Straduinţa, Autoservice Iţcani, Garaj, Sticla, Gr.Sc.Nr.2, Centru, Banca, Policlinica, Marasesti, Belvedere, G.Enescu, Mobila, Obcini, Metro, Autoservice , Sc.Gen.nr.9, Obcini, G.Enescu, Nordic, Marasesti, Policlinica, Tipografie, Centru,Gr.Sc.nr.2, Sticla, Garaj, Autoservice Itcani, Straduinta, Gara Itcani.

Linia 2
Gara Burdujeni, Ghe.Doja, Moldova, Orizont, Iric, Combinat, Bazar, Sala Sport, Gr.Sc.nr.2, Centru, Banca, Policlinica, Spital, Obcini, G.Enescu, Nordic, Marasesti, Policlinica, Tipografie, Centru, Gr.Sc.nr.2, Sala Sport, Bazar, Combinat, Pasaj CFR, Gara Burdujeni.

Linia 3
Gara Burdujeni, Ghe.Doja, Moldova, Orizont, Iric, Combinat, Bazar, Sala Sport, Gr.Sc. nr.2, Centru, Banca, Policlinica, Spital, Obcini, F-ca de Bere, Rulmentul, F-ca de Bere, Pod Scheia, Mobila, G.Enescu, Confectia, Policlinica, Tipografie, Centru, Gr.Sc. nr. 2, Sala Sport, Bazar, Combinat, Pasaj CFR, Gara Burdujeni.

Linia 4
Cinema Burdujeni, Torino, Piata Burdujeni, Orizont, Iric, Combinat, Bazar, Sala Sport, Gr.Sc. nr.2, Centru, Banca, Policlinica, Marasesti, Belvedere, G.Enescu, Mobila, Obcini, Metro, Autoservice, Sc.Gen.nr.9, Obcini, G.Enescu, Confectia, Policlinica, Tipografie, Centru, Gr.Sc.nr.2, Sala Sport, Bazar, Combinat, Orizont, Piata Burdujeni, Torino, Cinema Burdujeni.

Linia 5
Gara Itcani, Pasaj Straduinta, Autoservice Itcani, Garaj, Sticla, Gr.Sc.nr.2, Centru, Banca, Policlinica, Spital, Metro, Autoservice, Sc.Gen.nr.9, Obcini, G.Enescu, Nordic,Marasesti, Policlinica, Tipografie, Centru, Gr.Sc.nr.2, Sticla, Garaj, Autoservice Itcani, Straduinta, Gara Itcani.

Linia 10
Gara Itcani, Straduinta, Autoservice Itcani, Garaj, Sticla, Gr. Sc. Nr.2, Centru, Banca, Policlinica, Marasesti, Belvedere, G.Enescu, Mobila, F-ca de Bere, Rulmentul, F-ca de Bere, Pod Scheia, Mobila, G.Enescu, Confectia, Policlinica, Tipografie, Centru, Gr.Sc.nr.2, Sticla, Garaj, Autoservice Itcani, Straduinta, Gara Itcani.

Linia 21
Burdujeni Sat, Sc. Burdujeni, Cinema Burdujeni, Orizont, Combinat, Bazar, Sala Sport, Gr.Sc. nr.2, Centru, Banca, Policlinica, Marasesti, Belvedere, G.Enescu, Mobila, F-ca de Bere, Rulmentul, F-ca de Bere, Pod Scheia, Mobila, G.Enescu, Confectia, Policlinica, Tipografie, Centru, Gr. Sc. Nr.2, Sala Sport, Bazar, Combinat, Orizont, Cinema Burdujeni, Burdujeni Sat.

Linia 28
Cinema Burdujeni, Torino, Piata Burdujeni, Orizont IRIC, Combinat, Bazar, Sala Sport, Sticla, Garaj, Autoservice Itcani, Straduinta, Gara Itcani, Straduinta, Autoservice Itcani, Garaj, Sticla, Sala Sport, Bazar, Combinat, Orizont, Piata Burdujeni, Torino, Cinema Burdujeni.

Doar opt parcele de teren mai sunt de vânzare la Casa de Oaspeţi



Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat mai are de vândut doar opt parcele de teren aflate în apropierea Casei de Oaspeţi Suceava, din totalul de 124 câte au fost scoase la licitaţie.

Potrivit spuselor directorului RA-APPS Suceava, Gheorghe Antonovici, cele 8 parcele vor fi scoase la licitaţie în data de 15 februarie a.c., preţurile de pornire fiind cuprinse între 156.000 şi 178.000 de lei.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, valoarea terenurilor din apropierea Casei de Oaspeţi vândute până în prezent de RA-APPS se ridică la aproape 30 de milioane de lei (300 miliarde de lei vechi), echivalentul a peste 8 milioane de euro, la cursul actual leu/euro. Trebuie spus că sumele nu includ TVA.

Cel mai mare preţ plătit pentru o parcelă la Casa de Oaspeţi este de 765.000 de lei, fără TVA, pentru un teren de doar 14,65 ari, şi trebuie achitat de SC Florianca SRL. Preţuri de vânzare record au mai fost înregistrate şi în cazul parcelelor achiziţionate de SC RIFBURG SRL, care pentru o suprafaţă de 1.783 de metri pătraţi are de plătit 877.200 de lei fără TVA. Aceeaşi firmă a supralicitat, până la 670.800 de lei, fără TVA, şi pentru o altă suprafaţă de 1.783 de metri pătraţi, în condiţiile în care preţul de pornire a fost 258.000 de lei.

De asemenea, unul din cele mai mari preţuri îl are de plătit AUPCS Moldova, care a achiziţionat 2.032 metri pătraţi, pentru 728.000 de lei, fără TVA, însă pe suprafaţa respectivă se află o clădire de birouri cu suprafaţă de 359 m.p., un depozit, o magazie pentru lemne de 75 m.p., şi o porţiune dintr-o clădire cu regim de înălţime P+E+M, cu o suprafaţă construită de 202 m.p.

Aproape o treime din parcelele vândute au fost cumpărate de Defel Com Suceava

Cele mai multe licitaţii câştigate pentru achiziţionarea de terenuri la Casa de Oaspeţi au fost trecute în contul firmei sucevene Defel Com SRL. Aceasta a reuşit să achiziţioneze nu mai puţin de 38 din cele 116 de parcele de teren vândute până în prezent de RA-APPS Suceava. Pentru achiziţiile făcute, firma suceveană are de plătit nu mai puţin de 8,5 milioane de lei, fără TVA, respectiv 85 miliarde de lei vechi.

Pe locul doi în ceea ce priveşte numărul de parcele achiziţionate este firma suceveană Grup KMS, care a reuşit să-şi adjudece licitaţiile pentru 12 parcele aflate în Ferma 1 Brădet. Pentru acestea firma în cauză trebuie să plătească 2,133 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Cursuri de formare pentru şomerii suceveni



Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a demarat seria cursurilor de formare pentru sucevenii care sunt în căutarea unui loc de muncă.

De la începutul anului 2008, în cadrul Centrului de Formare Profesională al AJOFM Suceava, au fost deschise un număr de 15 cursuri, la care sunt înscrişi 261 de şomeri din judeţ.

Tematica acestor cursuri este calificarea în meseriile: bucătar, coafor, dulgher - parchetar - tâmplar, frizer, lucrător în comerţ, mecanic auto, operator introducere validare şi prelucrare date, zidar - pietrar - tencuitor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, ponderea, în rândul cursanţilor, este deţinută de persoanele de sex feminin, din totalul de 261, 189 fiind femei (72%) şi 72 bărbaţi (28%). Interesant este şi faptul că marea majoritate a cursanţilor este formată din persoane foarte tinere. Astfel, 135 persoane au vârste sub 25 de ani, 64 au vârste între 25 şi 35 de ani, 51 între 35 şi 45 de ani, iar 11 persoane au vârsta peste 45 ani.

În acelaşi timp, 158 dintre cursanţi provin din mediul rural, 103 din mediul urban, 79 sunt absolvenţi de şcoală generală, 68 absolvenţi de şcoli profesionale şi şcoli de arte şi meserii, 104 absolvenţi de liceu, 4 absolvenţi de şcoli postliceale şi 6 absolvenţi de studii superioare.

Cele mai multe cursuri de formare pe care AJOFM Suceava şi-a propus să le organizeze în acest an se adresează persoanelor fără loc de muncă, ce doresc să se formeze în meserii precum operator calculator electronic şi reţele, zidar - pietrar - tencuitor, ospătar, chelner, vânzător în unităţi de alimentaţie, bucătar şi tâmplar universal.

Materiale documentare rare despre Ştefan cel Mare, pe holul Poliţiei



O serie întreagă de materiale documentare vechi, toate legate de Ştefan cel Mare şi Sfânt şi de Cetatea de Scaun a Sucevei, pot fi văzute începând de vineri în holul central de la intrarea în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Dorind să marcheze sărbătoarea de la finele săptămânii trecute, când Suceava a aniversat 620 de ani de atestare documentară, conducerea Poliţiei a acceptat propunerea unuia dintre angajaţi, pasionat colecţionar.

Comisarul Lucian Solcanu, în vârstă de 37 de ani, pasionat de personalitatea lui Ştefan cel mare şi Sfânt, strânge de ani de zile materiale documentare rare şi vechi despre marele domnitor, iar acum a găsit un bun prilej ca să-şi prezinte colecţia colegilor şi sucevenilor care ajung în sediul IPJ Suceava.

Medalii, monede, un pomelnic, o spadă

Pe holul Poliţiei cei interesaţi pot admira medalii şi monede jubiliare care vizează epoca lui Ştefan cel Mare.

De asemenea, cărţi rare, care evocă personalitatea lui Ştefan cel Mare ori istoria Cetăţii, scrise de mari nume ale istoriei la finele secolului XIX sau începutul secolului XX, fac şi ele parte din inedita expoziţia. Din vitrine nu lipsesc cărţi poştale, maxime şi timbre omagiale vechi care îl au în prim plan pe Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Ca piese de rezistenţă, care îi atrag pe cei care văd expoziţia, putem aminti de o spadă replică după cea a marelui domnitor, confecţionată în 2004 în Spania de o firmă care face replici după armele marilor personalităţi istorice, dar şi de un pomelnic cu rugăciuni, vechi din 1904, când s-au serbat 400 de ani de la trecerea în nefiinţă a ilustrului domnitor.

Peste 3000 de abonamente gratuite eliberate în numai două zile



Mii de pensionari suceveni s-au grăbit să obţină abonamente gratuite pentru mijloacele de transport în comun din municipiul Suceava, chiar din primele zile de eliberare a acestora.

“Goana după gratuităţi” a început chiar de vineri, când a şi fost luată decizia de a fi eliberate aceste abonamente mai devreme, din cauza numărului mare de pensionari care veneau să le solicite, deşi data anunţată iniţial a fost de 15 februarie.

Cele trei ghişee ale TPL unde s-au eliberat aceste abonamente – în staţia Centru, staţia Obcini şi în spatele Hotelului Central, au fost asaltate de cereri de vineri de la amiază, de cum au ajuns de la Bucureşti abonamentele tipărite.

Cele trei ghişee au fost deschise şi sâmbătă, între orele 07:30 şi 15:30, încât, în primele două zile, au fost eliberate peste 3000 de abonamente gratuite, valabile timp de 6 luni.

Conform deciziei Consiliului local Suceava, abonamentele gratuite se oferă tuturor pensionarilor ale căror pensii nu sunt mai mari de 1000 de lei şi care se prezintă la ghişeele TPL cu buletinul, cuponul de pensie şi o fotografie tip buletin.

De astăzi, aceste abonamente speciale vor mai fi eliberate doar de la ghişeele TPL din Obcini şi din spatele hotelului Central, de pe strada Meseriaşilor, deoarece la ghişeul din staţia Centru vor fi eliberate abonamentele pentru elevi şi studenţi.

150 de suceveni au semnat pentru eliminarea taxei auto

Campania de strângere de semnături menită să demareze o iniţiativă legislativă pentru eliminarea taxei de înmatriculare, demarată de câteva zile în toată ţara de Automobil Clubul Român (ACR), a prins bine şi la Suceava.

În doar patru zile, numai la agenţia din municipiul Suceava a ACR - ului s-au strâns 150 de semnături, iar campania este abia la început.

„Vrem să strângem cât mai multe semnături, nu numai de la membrii noştri, ci de la toţi sucevenii care vor să ne sprijine în acest demers”, ne-a declarat Dan Adomniţei, şeful agenţiei locale a ACR – ului.

Potrivit Constituţiei României, pentru demararea unei iniţiative legislative care să poată elimina o taxă, este nevoie de 100.000 de semnături din partea cetăţenilor şi de votarea iniţiativei în Parlament.

Acţiuni în instanţă cu sprijinul ACR

În afara strângerii semnăturilor, ACR acordă şi asistenţă juridică celor care vor să acţioneze în instanţă statul pentru a-şi recupera banii daţi pe taxă. 15 şoferi din municipiul Suceava şi-au întocmit deja dosarele pentru acţiunea în instanţă şi le-au depus la agenţia din Suceava, urmând a primi ajutorul juriştilor de la agenţia centrală a asociaţiei.

Pentru a avea dreptul la această facilitate, şoferii care se consideră nedreptăţiţi trebuie doar să fie membri ai ACR.

Dosarul pentru acţionarea în instanţă trebuie să cuprindă câte o copie după chitanţa de plată a taxei, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a autovehiculului, cartea de identitate, plus un talon de asistenţă juridică care să ateste că solicitantul este membru ACR.

Sediul ACR Suceava este în centrul Sucevei, lângă Poştă, iar informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 524.033.

Poliţişti ameninţaţi cu pistolul



Un echipaj de poliţie de la Postul Dorneşti a avut parte de momente „inedite” în timp ce încerca să dezarmeze un tânăr care îi ameninţase cu un pistol.

Puţin după miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, în urma unui apel înregistrat la serviciul de urgenţă – 112, în jurul orei 01.00, doi agenţi de poliţie de la Dorneşti însoţiţi de un paznic comunal s-au deplasat la gospodăria familiei Andrişan din localitate pentru a aplana un scandal.

Potrivit celor afirmate de şeful biroului Poliţia Rurală Rădăuţi, subcomisar Daniel Andrei, în momentul când au ajuns la poarta casei poliţiştii au fost întâmpinaţi de tânărul Gabriel Andrişan, de 26 de ani, care avea în mână un pistol cu aer comprimat, calibrul 4,5, armă pe care a îndreptat-o spre oamenii legii.

Somat să lase pistolul jos, tânărul a refuzat, mai mult, a tras un foc în lateral, după care a intenţionat să reîncarce arma. Profitând de o clipă de neatenţie a „pistolarului”, poliţiştii i-au administrat o porţie de spray lacrimogen, după care au reuşit să-l dezarmeze şi să-l imobilizeze, cu menţiunea că arma a fost recuperată de unul dintre membrii familiei şi apoi dusă în casă.

Deşi poliţiştii au solicitat să le fie predat pistolul, familia turbulentului nu a acceptat, motivând că arma a fost cumpărată legal în urmă cu patru ani, însă nu a fost declarată.

Poliţia continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul din noaptea de sâmbătă.

Cinci fraţi, condamnaţi la sărăcie



Nu au ales să se nască într-o familie săracă, dar duc povara lipsurilor în fiecare zi. Este vorba de cinci fraţi din Capu Câmpului, care locuiesc, împreună cu părinţii, într-un bordei de şase metri pătraţi.

Singurul venit lunar al familiei este format din alocaţia copiilor şi ajutorul social, circa 400 de lei în total. Este insuficient pentru hrană, medicamentele, haine, rechizite şi toate cele necesare traiului pentru şapte persoane.

Prin acoperişul bordeiului plouă, iar copiii învaţă la lampă sau la lumânare. Nu au haine şi rechizite. Cu toate acestea, copiii îşi doresc să meargă în fiecare zi la şcoală şi la grădiniţă.

Pe pat de fier, acoperiţi cu rufe vechi

Cel mai mare copil, Adrian, este în clasa a IV-a, Georgiana a păşit anul trecut în clasa I, ea fiind un copil cu probleme de sănătate (suferă de o afecţiune respiratorie), Daniela este la grădiniţă, iar cei mai mici băieţi – gemeni, au împlinit doar trei ani şi şase luni.

Căminul acestor copii nevinovaţi, care plâng dimineaţa să fie trimişi la şcoală, este un loc în care nu ar merita să stea nici un animal. Bordeiul este vechi, cu acoperişul spart, cu pereţii înnegriţi de la fumul scos de lampă (opaiţ) sau lumânare, pentru că nu au curent electric.

Noaptea, şapte suflete se înghesuie pe două paturi de fier, lipsite de saltele, acoperite doar cu haine vechi adunate de prin casă. Cu rufe vechi se acoperă aceşti oamenii şi în nopţile friguroase, în loc de pături.

Dacă la şcoală şi la grădiniţă copiii sunt îmbrăcaţi cu hăinuţe curate, prin casă aceştia poartă doar câte o cămăşuţă pe ei, umblă desculţi, fără lenjerie, fără pantaloni, pentru a păstra hainele bune de şcoală.

Tatăl copiilor, incapabil să muncească

Un peisaj dezolant, care îţi inspiră milă. Sunt cinci copii slabi, mereu răciţi. Unul dintre gemeni suferă de astm, un altul este posibil să aibă TBC.

Ileana Takacs, mama copiilor, ne-a spus că încearcă să le asigure măcar mâncarea şi medicamentele. Lunar, femeia dă câteva milioane de lei vechi pe siropurile pentru copilul cu astm şi medicamentele pentru copilul cu TBC. Ce-i mai rămâne? Nimic. Are doar o sobă veche care scoate foarte mult fum, dar şi aceasta trebuie alimentată cu lemne ca să funcţioneze. Tatăl copiilor lucrează prin sat la cei mai înstăriţi, dar acum este bolnav.

„De câteva luni, bărbatul meu şi-a rupt piciorul când lucra la cineva din sat. Nu a avut bani să meargă să-i pună doctorul o tijă şi stă la pat, nu poate merge cum trebuie. Nici nu poate să mai muncească. Altfel, este un tată bun. Ţine la copii şi, spune el, va face tot posibilul să muncească pentru ei”, ne-a povestit femeia.

Îşi fac lecţiile la lumânare

În familia Ilenei Takacs, sărăcia şi greutăţile par a se transmite din generaţie în generaţie. Femeia provine dintr-o familie cu opt copii, care, din cauza greutăţilor şi a lipsurilor, a dat-o pe Ileana la casa de copii. A crescut prin mai multe locaţii sociale.

Ştiind cât de greu i-a fost, femeia spune că nu-şi va da copiii la stat sub nici o formă, dar, în acelaşi timp, i se rupe sufletul că cei cinci copii cresc în mizerie, în lipsuri şi nu se pot bucura de o jucărie sau o carte.

Şcolarii se chinuiesc în fiecare seară să-şi facă lecţiile la lampă sau la lumânare, în timp ce ceilalţi trei aleargă prin casă (impropriu spus casă), ţipă, se joacă, pentru că nu pot fi separaţi de ceilalţi. Nu au unde să fie mutaţi. În plus, în bordei este un fum înecăcios, atât de la sobă, cât şi de la lampă.

Scandaluri în familie

Şi parcă lipsurile nu ar fi suficiente pentru a îngreuna viaţa acestor copii, aceştia mai au parte şi de scandaluri provocate de doi fraţi ai mamei lor, care stau în aceeaşi curte. Unul este căsătorit, iar celălalt stă singur într-o cameră, dar este bolnav gradul I.

„Chiar dacă face scandaluri şi mă tratează cu răutate, eu îl ajut şi pe fratele meu bolnav. Cu atât mai mult cu cât copiii ţin la el, vor să meargă la el să se uite la televizor şi le mai spune şi poveşti, atunci când nu se simte rău şi nu face crize. Ştiu că el are şi TBC. Îmi este frică să nu se îmbolnăvească şi copiii mei”, ne-a mai povestit femeia.

Situaţia acestor copii este cunoscută şi de Primăria din Capu Câmpului, dar şi de la Protecţia Copilului Suceava. Cu siguranţă, există printre noi oameni de bine, care pot să le ducă nişte hăinuţe, jucării, rechizite sau hrană acestor copii, care riscă să trăiască bolnavi şi nefericiţi dacă vom rămâne indiferenţi la povestea lor.

Necesitatea unui bordei nou

Ileana Takacs a spus că marea ei dorinţă este să-şi ridice propriul ei bordei, chiar dacă tot la fel de mare, dar să fie curat, să nu plouă în el, să nu fie fum. Deşi ar avea unde să construiască, deocamdată nu are banii necesari pentru materiale. A făcut o cerere la Direcţia Silvică pentru a i se aproba lemnul pentru construcţie, dar pentru a-şi ridica o căsuţă, în care să trăiască împreună cu copiii, mai are nevoie de materiale.

O cărămidă sau un sac de ciment nu este „un capăt de ţară” pentru marile firme de construcţii din judeţ, dar pentru aceşti copii poate însemna viitorul. Credem că vor exista întreprinzători care vor ajuta această familie să-şi construiască o cameră, în care să-şi crească copiii în linişte. Pentru orice ajutor puteţi merge direct la aceşti copii acasă, în Capu Câmpului - Pârâu Larga Deal, sau la Primăria Capu Câmpului – asistenţă socială - telefon 0230 539 222.

Radare în cascadă pentru liniştirea vitezomanilor



În încercarea de a mai stăvili numărul mare de accidente rutiere grave care se tot petrec în judeţ, agenţii Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava au organizat o nouă acţiune de control cu radare dispuse în cascadă. Acţionând cu trei aparate radar pe DN 2 E, pe sectoarele Cornu Luncii, Păltinoasa şi Capu Codrului şi pe DN 17, în zona localităţii Frasin, poliţiştii au aplicat 47 de amenzi pentru viteză excesivă, fără a lua nici un permis de conducere.

Acţiunea s-a desfăşurat vinerea trecută, între orele 9.00-13.00. Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava anunţă că astfel de acţiuni de control vor mai continua, urmând a se acţiona cu precădere pe sectoarele de drum pe care şoferii obişnuiesc adesea să calce pedala de acceleraţie.

Inspectorul şef Todiruţ, soţia şi soacra acestuia, accidentaţi



Comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, aflat sâmbătă seară la volanul unui autoturism în care se mai aflau soţia şi soacra sa, a fost implicat într-un accident rutier produs pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni.

Accidentul s-a petrecut pe fondul neatenţiei unui alt şofer, care nu a acordat prioritate.

Gabi Ciobanu, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Fălticeni, aflat la volanul unui autoturism marca Dacia 1310, a încercat să iasă dintr-o spălătorie aflată în apropiere de strada Sucevei.

Bărbatul, au stabilit poliţiştii care au făcut ancheta, a virat la stânga şi a intrat pe strada principală fără a acorda prioritate de trecere autoturismului Skoda Octavia, condus de Ioan Nicuşor Todiruţ. Impactul a fost unul destul de violent, cele patru persoane aflate în maşini fiind accidentate.

Cel mai şifonat, cu o fractură la claviculă, a ieşit şoferul care a provocat accidentul. Comisarul şef Todiruţ, Dana Todiruţ, soţia acestuia, şi Dorina Smocot, soacra lui Todiruţ, au scăpat cu răni uşoare, care nu au necesitat internarea. Ambii şoferi au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

„În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la numitul C. Gabi sub aspectul comiterii infracţiunii de ”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Iris, Zdob şi Zdub şi Loredana, în faţa a peste 10.000 de suceveni



Peste 10.000 de suceveni au dansat şi au aplaudat prestaţia live a legendarei trupe Iris, a vulcanicilor Zdob şi Zdub, şi a Loredanei Groza. Chiar dacă vremea a fost destul de rece, sucevenii dornici de distracţie au venit în centrul municipiului reşedinţă de judeţ pentru a se bucura de sărbătoarea Sucevei– 620 de ani de atestare documentară a Sucevei şi a Cetăţii de Scaun.

Iris Maxima

Formaţia Iris, care se bucură de o notorietate foarte mare, neavând nevoie de nici o prezentare atâta timp cât melodiile lansate sunt cea mai elocventă carte de vizită, a susţinut un concert de aproape o oră. Cu piese vechi şi noi, Cristi Minculescu - voce - şi colegii săi (Valter Popa – chitară solo, Boro – bass, Nelu Dumitrescu – baterie, Relu Marin-clape) au creat o atmosferă superbă.

Publicul a cântat alături de artişti. Nu a lipsit din program „Iris Eterna”, „Baby, baby”, “Strada ta”, dar nici piesa „Floare de Iris”, cântec cu care artiştii au încheiat concertul.

Primarul Sucevei Ion Lungu i-a înmânat solistului Cristi Minculescu o medalie aniversară şi o diplomă, completând că „aşa cum Cetatea de Scaun este un simbol al Sucevei, tot aşa şi Iris este un simbol al rock-ului”.

Minculescu le-a promis sucevenilor o revedere peste 620 de ani, bineînţeles anticipând că muzica semnată Iris este nemuritoare şi dăinuie în timp, cele mai multe piese ale lor situându-se în topul rock-ului românesc.

Zdob şi Zdub, bate toba la Suceava

După concertul susţinut de Iris, pe scena amenajată în centrul Sucevei a urcat trupa Zdob şi Zdub din Republica Moldova. Roman Iagupov (solist vocal), împreună cu colegii săi de trupă, au încins publicul la maxim.

Din repertoriul formaţiei moldovene nu a lipsit piesa „Bunica bate toba”, care reuşeşte de fiecare dată să înveselească oameni de toate vârstele.

Primarul Lungu i-a spus solistului vocal, când i-a înmânat diploma şi moneda aniversară, că şi-ar dori ca la 630 de ani de atestare a Sucevei, „să fim uniţi, într-o Europă unită”.

Loredana, Connect-R şi Trupa „Agurida”

Loredana Groza a impresionat Suceava prin show-ul pe care l-a creat, alături de rapperul Connect-R şi trupa „Agurida”. 14 profesionişti pe scenă, care au cântat la instrumente, dar şi cu vocea, pentru a crea un tot unitar: muzică, dans, distracţie. Deşi au avut ceva probleme cu sonorizarea, Loredana Groza, îmbrăcată potrivit pentru un spectacol de divertisment, cu haine care să atragă ochiul şi să trezească pasiuni, a trecut cu profesionalism peste acest neajuns şi a demonstrat că este o adevărată artistă.

Dacă apariţia în scenă şi-a făcut-o cu melodia care a făcut-o celebră – “Bună seara, iubito”, frigul care i-a chinuit atât pe ei cât şi pe spectatori şi care te oblige să sari în ritmul muzicii, numai să te mai încălzeşti, a făcut-o să îşi încălzească degetele îngheţate suflând peste ele, dar să mai şi exclame în spectacol, ironic „şi ce cald e la Suceava!”

Nu au lipsit din spectacol piesele „Zig-zagga”, „Made in Romania”, „Hop, hop, hop”, „Şatra la asfinţit”, o combinaţie de muzică pop, lăutărească şi ţigănească. Primarul Ion Lungu i-a oferit un buchet de flori, o diplomă şi o medalie aniversară.

Seara s-a încheiat incendiar, cu un superb foc de artificii, care au luminat cerul Sucevei minute în şir.

“Legendarii” Iris, chemaţi să-i înlocuiască pe cei de la Holograf

Sucevenii care au venit în centru să asculte baladele de dragoste ale celor de la Holograf, ori să primească “un inel, mare cât dragostea mea”, au primit în schimb o „Floare de Iris”, pe care le-a oferit-o Cristi Minculescu.

Dezamăgirea unora, care veniseră să-l vadă pe Dan Bitman, a fost bucuria altora, care s-au delectat din plin cu îndrăgitele melodii ale legendelor rock-ului românesc- Iris, în vreme ce mulţi alţii li s-ar fi alăturat, dacă ar fi ştiut de venirea lor.

În schimb, membrii formaţiei Holograf au putut fi văzuţi de acasă, din faţa televizoarelor, aceştia fiind prezenţi la preselecţia Eurovision.

“Cu câteva zile înainte de concert am fost anunţaţi de cei de la Holograf că nu vor mai putea veni la Suceava. Am reuşit în schimb să-i aducem pe cei de la Iris, tot o formaţie rock, la fel de celebri şi de îndrăgiţi. Din păcate toate afişele şi spoturile publicitare erau deja făcute cu Holograf şi erau şi difuzate, încât nu am mai putut anunţa schimbarea din program”, a explicat primarul Ion Lungu motivul lipsei Holograf-ului de pe scena suceveană.

Cheltuielile pentru organizarea unuia dintre cele mai bune concerte care au avut loc până acum în Suceava, care a avut de „pătimit” de pe urma frigului teribil, au ajuns la aproape 26.000 de euro. Pe tot parcursul spectacolului nu s-a înregistrat nici un eveniment neplăcut, ordinea şi siguranţa publicului fiind asigurate de echipele Jandarmeriei, prezente peste tot.

O elevă de la Colegiul Economic din Suceava s-a sinucis



Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" din Suceava începe, astăzi, cursurile cu un elev mai puţin. O adolescentă din clasa a XI-a, Ioana C., s-a sinucis, la sfârşitul săptămânii trecute.

Vineri după-amiază, puţin după ora 16.00, mama Ioanei s-a întors acasă de la serviciu şi şi-a găsit fiica într-o stare vizibilă de rău. A sunat imediat la ambulanţă, iar un echipaj SMURD a venit la locuinţa familiei, din Sf. Ilie, şi a dus-o pe tânără imediat la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

„Era în stare de comă superficială, avea respiraţie dificilă şi reacţie la durere. Am bănuit o intoxicaţie, însă în casă nu am găsit nici un fel de medicamente pe care ar fi putut să le ia. Era o fată frumoasă, nu ştiu de ce ar fi recurs la un asemenea gest”, ne-a spus unul dintre medicii care s-au ocupat de ea.

Ioana a fost internată în secţia Anestezie-Terapie Intensivă la ora 17.30 şi în cursul nopţii, la 1.10, a murit. Din primele informaţii se pare că ar fi băut lichid de spălat parbrizul deoarece în casă s-ar fi găsit un pahar cu un lichid de culoare albastră. Altă variantă ar fi că a înghiţit o substanţă folosită împotriva rozătoarelor, după ce a căutat pe internet o otravă care nu are antidot. Examenul toxicologic va elucida lucrurile, în următoarele zile.

Poliţia cercetează circumstanţele sinuciderii

Fata nu a lăsat nici un bilet prin care să ofere o explicaţie pentru gestul la care a recurs, dar surse din rândul poliţiştilor care se ocupă de caz spun că în casă au găsit mai multe foi şi un caiet cu însemnări, din care reiese că se simţea foarte singură şi avea o părere proastă despre propria persoană.

Directorul Colegiului Economic, Corneliu Romaşcu, ne-a declarat că Ioana nu era nici pe departe o elevă problemă, chiar dacă în ultima perioadă a înregistrat mai multe absenţe, motiv pentru care a avut şi nota scăzută la purtare.

Şeful Poliţiei judeţului Suceava implicat într-un accident rutier


Actualitate



Todirut Comisarul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Nicuşor Todiruţ a fost implicat într-un accident de circulaţie. Organele de poliţie care au anchetat incidentul susţin că Todiruţ nu avea nici un fel de vină şi că acesta a suferit doar uşoare contuzii. Incidentul a dus şi la vătămarea corporală uşoară a soţiei comisarului care era pasageră precum şi a altei femei în vârstă de 49 de ani care ocupa un loc pe bancheta din spatele maşinii. Comisarul Nicuşor Todiruţ conducea o Skoda Octavia şi a fost surpins de o manevră efectuată în municipiul Fălticeni, pe strada Sucevei, la ieşirea dintr-o spălătorie auto, de o Dacie 1310 care a virat brusc la stânga fără să se asigure. Nefericitul şofer al Daciei a fost accidentat grav şi are pe cap acum nu doar pagubele ci şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fapta prevazută si pedepsită de art. 184 alin. 1 si 3 din Codul Penal. Ambii conducători auto purtau centura de siguranţă şi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.