joi, 15 mai 2008

Ucigaşul fetiţei în vârstă de şapte ani a fost arestat

La beci



Lucian Mironiuc, tânărul în vârstă de 18 ani, reţinut în urmă cu două zile în cazul terifiantei crime comise la sfârşitul săptămânii trecute asupra fetiţei în vârstă de şapte ani, din satul Valea Seacă, a fost arestat preventiv în cursul zilei de ieri.

Mironiuc a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de viol urmat de moartea victimei şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de sâmbătă (10 mai a.c.), Mironiuc a luat-o cu forţa pe Petronela Drilea de pe islazul din apropierea casei fetiţei şi a dus-o în pădure, unde a violat-o, supus-o perversiunilor sexuale şi apoi a omorât-o.

Corpul neînsufleţit al micuţei a fost găsit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1:30, într-un pârâu din pădure, la aproximativ 300 de metri de locul în care a fost văzută ultima oară.

Mironiuc a stat ascuns în pădure până luni seară, aproape de miezul nopţii, când s-a reîntors la domiciliu şi a fost înhăţat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

Prostituată amendată pentru că a inventat un viol cu un şofer de tir

Poliţiştii rădăuţeni au amendat ieri o prostituată care i-a pus pe drumuri, inventând un viol, de supărare că nu şi-a încasat banii pe o partidă de sex făcută cu un şofer de tir.

În noaptea de marţi spre miercuri, la Serviciul de preluare a apelurilor de urgenţă 112 Suceava, a sunat o femeie, în vârstă de 41 de ani, din comuna Fântânele, care a reclamat faptul că a fost violată în cabina unui tir, în parcarea unei societăţi din comuna Dorneşti. Violatorul, susţinea femeia, era un cetăţean turc, şoferul tirului în care a fost batjocorită.

Fiind vorba despre o infracţiune gravă, un echipaj de poliţie s-a deplasat imediat în teren şi a demarat cercetările. Poliţiştii au reuşit să stabilească împrejurările în care s-a produs aşa-zisul viol, după ce au dat de urma şoferului de tir acuzat.

Puşi faţă în faţă, cei doi protagonişti ai acestei poveşti au lămurit lucrurile.

Şoferul de tir le-a spus poliţiştilor că a fost acostat de suceveancă, marţi seară, în zona Metro Suceava.

Femeia, susţine cetăţeanul turc, i-a spus că este prostituată şi i-a propus o experienţă sexuală, contra cost, în cabina tirului. Partida de amor dintre cei doi s-a consumat în parcarea unei societăţi din Dorneşti, acolo unde şoferul de tir avea de descărcat marfă.

Cei doi nu s-au înţeles însă la bani şi de aici a izbucnit scandalul dintre ei.

În faţa poliţiştilor, şoferul de tir i-a dat prostituatei suma de 50 de euro, iar aceasta a uitat de viol.

Prostituata, însă, nu s-a ales cu prea mulţi bani din toată aventura cu şoferul de tir, primind de la poliţişti o amendă de 100 de lei.

Elevi bătuţi şi dezbrăcaţi de haine, în şcoală

Tâlhărie la liceu



Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus zilele trecute trimiterea în judecată a unui tânăr din cartierul Burdujeni, care, spre sfârşitul anului trecut, a intrat într-o sală de clasă a unui liceu sucevean şi, împreună cu alţi trei amici, au tâlhărit mai mulţi elevi, pe care i-au dezbrăcat pur şi simplu de haine.

Petru Liviu Bârgăuan, în vârstă de 19 ani, a fost dat pe mâna judecătorilor şi pentru alte fărădelegi comise tot asupra unor elevi, tânărul urmând să răspundă în faţa judecătorilor pentru nu mai puţin de şase infracţiuni de tâlhărie, o tentativă de tâlhărie, precum şi pentru o infracţiune de furt calificat în formă continuată.

Tâlhăriţi în sălile de clasă

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, inculpatul (n.r. - în prezent încarcerat în arestul Poliţiei) este cunoscut ca fiind o persoană violentă, recalcitrantă, recurgând nu o dată la intimidarea victimelor după ce acestea au depus plângere la Poliţie.

Lista infracţiunilor pentru care Bârgăuan riscă să înfunde puşcăria vreme îndelungată începe cu fapta comisă la 23 noiembrie 2007, în jurul orei 10:00, atunci când tânărul, împreună cu alţi trei amici (Andrei Bivol, Florin Grecu şi Dumitru Năstase), a intrat în incinta Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” (n.r. - fostul Grup Şcolar nr.1), într-una din sălile de clasă.

Petru Liviu Bârgăuan, susţin anchetatorii, a început să-i lovească cu picioarele pe doi dintre elevi, unul dintre aceştia fiind dezbrăcat pur şi simplu de hanorac de un amic de-al inculpatului. Nici Bârgăuan nu s-a lăsat mai prejos şi i-a luat hanoracul unui alt elev, pe care l-a ameninţat cu bătaia.

Isprava lui Bârgăuan şi a amicilor săi la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” nu s-a terminat decât după ce aceştia au dezbrăcat una dintre victime şi de pantalonii de trening. Bârgăuan şi amicii săi au plecat din incinta fostului Grup Şcolar Nr. 1 şi cu o geacă şi o pereche de blugi, pe care le-au luat tot de la elevi, prin ameninţarea cu acte de violenţă.

Tâlhărea elevii de telefoane mobile

În seara zilei de 10 decembrie 2007, se arată în actele de sesizare a instanţei, Bârgăuan a comis o nouă faptă. De data aceasta, a atacat un tânăr care se afla în faţa Catedralei din municipiul Suceava.

Victima a declarat ulterior poliţiştilor că Bârgăuan (pe care l-a recunoscut în planşele foto ale Poliţiei) a venit pe la spate, l-a prins de gât şi l-a trântit la pământ, luându-i din buzunarul de la geacă un telefon mobil, în valoare de 1000 de lei.

La 12 februarie 2008, Bârgăuan a acostat în cartierul Burdujeni un tânăr care se îndrepta spre şcoală. Elevul a fost lăsat să plece abia după ce tânărul în vârstă de 19 ani l-a percheziţionat şi i-a luat telefonul mobil.

La 20 februarie a.c., poliţiştii primeau o nouă plângere împotriva lui Petru Liviu Bârgăuan. Reclamantul era tot un elev al Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, care susţinea că Bârgăuan şi un amic al acestuia l-au acostat în curtea şcolii şi i-au furat telefonul mobil. Inculpatul i-a cerut telefonul, chipurile pentru a-şi suna o cunoştinţă, după care i l-a dat amicului său, care a rupt-o la fugă.

L-a descălţat de adidaşi în plină stradă

Trei zile mai târziu, Bârgăuan a fost prins de către o patrulă de jandarmi, la scurt timp după ce, în faţa unui magazin din Burdujeni, l-a descălţat, sub ameninţare, de adidaşi pe un tânăr. Pentru a nu-l lăsa desculţ pe stradă, Bârgăuan i-a oferit păgubitului pantofii cu care era el încălţat, însă a fost nevoit să facă din nou schimbul, puţin mai târziu, la sediul Jandarmeriei.
Petru Liviu Bârgăuan va trebui să le explice judecătorilor şi de ce i-a furat telefonul mobil unui alt elev, faptă petrecută la 7 martie a.c., în incinta unui bar din Burdujeni, şi de a încercat să tâlhărească în plină stradă un alt tânăr.

În privinţa amicilor lui Bârgăuan, procurorii au decis scoaterea lor de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni administrative (500 de lei fiecare), ţinând cont de faptul că aceştia şi-au recunoscut faptele, nu au antecedente penale şi sunt infractori primari.

Concurs de împuşcat câini între un medic şi un paznic de vânătoare

Câmpulung Moldovenesc



Concurs de împuşcat câini în plină zi prin curţile oamenilor. Doi indivizi din Câmpulung Moldovenesc sunt cercetaţi de poliţiştii din localitate după ce în după-amiaza zilei de duminică au omorât un căţel aflat pe proprietatea privată de familiei Ardeleanu. Imediat după ce au împuşcat patrupedul, cei doi vânători de ocazie s-au făcut nevăzuţi, dar cu ajutorul martorilor aflaţi în zonă poliţiştii au reuşit să-i identifice.

Ce i-o fi deranjat? Aflată împreună cu familia şi prietenii la cabana proprietate particulară situată în Câmpulung Moldovenesc, unde-şi sărbătorea ziua de naştere, medicul Andreea Ardeleanu a avut parte de un adevărat coşmar. Petrecerea s-a întrerupt în jurul orei 17.30, când liniştea a fost spartă de o bubuitură puternică. Fără a şti ce anume se întâmplă, toată lumea s-a speriat şi s-a îndreptat către direcţia de unde venea zgomotul.

„Imediat ce am ajuns în spatele imobilului am observat căţelul că se zbate în chinuri groaznice. Fusese împuşcat cu o armă de vânătoare de doi indivizi care au reuşit să fugă până la sosirea Poliţiei, alertată după ce am sunat la 112. Am aflat că persoanele care se aflau acolo în acel moment erau medicul Ciprian Alexa şi Şandru Alboi, paznic de vânătoare la AJVPS Câmpulung Moldovenesc. Am discutat cu medicul Alexa şi mi-a spus că nu el a fost cel care a tras cu arma, ci persoana care-l însoţea. Mi se pare inacceptabil ce s-a întâmplat, pentru că într-un loc unde sunt case în locul căţelului putea fi un copil sau o persoană adultă. Nu ştiu ce o fi fost în capul celor doi când au tras cu armele de vânătoare în direcţia unei case. Voi merge până în pânzele albe, pentru că ceea ce s-a întâmplat mi se pare că depăşeşte orice limită”, a declarat medicul Andreea Ardeleanu.

Pasibili de închisoare, potrivit Legii Animalelor

În baza plângerii depuse de Andreea Ardeleanu, poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc au început cercetările. Ancheta îl vizează atât pe medicul Ciprian Alexa, cât şi pe paznicul de vânătoare Şandru Alboi. Deocamdată, armele pe care cei doi le deţin legal au fost ridicate de poliţişti şi urmează să fie expertizate de specialişti pentru a se stabili cu care dintre ele a fost ucis patrupedul.

Cercetările vizează infracţiunea de folosire a unei arme într-un loc nepermis, dar s-ar putea extinde şi pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi distrugere, şi asta deoarece medicul şi paznicul de vânătoare au pătruns fără drept pe terenul unui vecin al familiei Ardeleanu, loc de unde au şi tras cu arma în direcţia câinelui.

Cei doi ar putea intra şi sub incidenţa Legii Animalelor, recent promulgată, care prevede închisoare de la o lună la trei ani sau amenzi usturătoare pentru cei care omoară sau torturează animale.

Paznicul de vânătoare Şandru Alboi nu este pentru prima dată în faţa anchetatorilor. În trecut, el a mai fost cercetat penal pentru vătămare corporală şi fugă de la locul faptei, dar în final a scăpat basma curată.

Angela Zarojanu, soacră mare


Primul băiat al viceprimarului Sucevei, Angela Zarojanu, Ionuţ, a renunţat la burlăcie, căsătorindu-se cu Janina, o fostă colegă de facultate. Ionuţ Zarojanu şi Janina (fostă Palade), formează un cuplu încă din anul doi de facultate, ei fiind colegi pe băncile Facultăţii de Drept din Iaşi (vezi foto).

Cei doi tineri au spus „da” în faţa primarului Ion Lungu, care a oficiat cununia civilă, alături de ei fiind prezenţi părinţii, naşii Mihai şi Brînduşa Steiciuc, rude, precum şi numeroşi prieteni. Cum era şi normal, emoţiile au fost extrem de puternice, mai ales în apropierea momentului în care tinerii trebuiau să spună „DA”-ul care consfinţeşte căsătoria. Mai „hotărâtă” a fost, se pare, mireasa, care atunci când a fost întrebată de Ion Lungu dacă vrea să-l ia în căsătorie pe Ionuţ Zarojanu, a răspuns cu un „da” ferm.

„Am fost extrem de emoţionată şi bucuroasă. Cu toate că ştiu care este procedura în astfel de momente, oficiind numeroase căsătorii, de data aceasta nu am putut să-mi stăpânesc emoţiile”, a declarat Angela Zarojanu. Ea a mărturisit că nu consideră că „şi-a pierdut băiatul”, considerând că după această nuntă va câştiga o fiică. „Miram dorit foarte mult să am o fată. Acum am doi fii şi o fiică, şi sunt foarte fericită”, a mai spus Zarojanu.

După cununia civilă, noua doamnă Zarojanu, a mărturisit că dragostea dintre ei nu a fost „una la prima vedere. „Eram colegi la facultate, iar în anul II eu m-am mutat în grupa lui. Nu ne-am cuplat imediat. La început am fost prieteni foarte buni, şi apoi ne-am dat seama că ne iubim”, a spus Janina Zarojanu.

Nunta celor doi tineri va avea loc sâmbătă, 17 mai a.c., la Conacul Domnesc, fiind deja considerat evenimentul monden cel mai important al acestui început de an. Acesta şi pentru că la nunta lui Ionuţ cu Janina sunt aşteptaţi să participe cei mai de seamă reprezentaţi ai mediului politic şi de afaceri din judeţul Suceava.

Donţu a dat de "punctul culminant" al risipei banului public


Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Suceava, Ovidiu Donţu, a dat de „punctul culminant” al risipei banului public. Donţu s-a referit la decopertarea trotuarului din zona sensului giratoriu din Burdujeni pentru a se monta pavele în condiţiile în care trotuarul a fost asfaltat anul trecut şi se prezenta în condiţii foarte bune. „Vreau să prezint faptic pur şi simplu modul în care trotuarul asfaltat anul trecut este în aceste momente electorale decopertat pentru a se pune pavele. Mi se pare punctul culminant al risipei banului public care a avut loc în această perioadă şi reprezintă ultimul tun tras de Ion Lungu în actualul mandat”, a declarat Lungu.

„Soluţie masochistă” de asfaltare a străzilor

Ovidiu Donţu a promis că va recupera „tunurile” trase de Ion Lungu în această campanie şi că-l va determina pe acesta să depună la casieria primăriei toţi banii risipiţi. „Aleile şi bordurile sunt evident o afacere a actualului primar Ion Lungu. Primul lucru care-l voi face când voi ajunge în Primărie voi deschide dulapurile şi voi prezenta în termen de trei luni toate tunurile privind risipa banului public din Primăria Suceava”, a precizat candidatul PSD. Ovidiu Donţu s-a mai legat şi de faptul că asfaltările se fac la orele de vârf apreciind că aceasta este „o soluţie masochistă” pentru că, spune el, dacă şoferul suferă va ţine minte că se asfaltează. „În mod evident nu sunt de acord cu această soluţie. Asfaltările trebuie făcute mai ales noaptea şi nu neapărat în campania electorală pentru că aşa cum asfaltările electorale nu au ţinut în nici o campanie electorală nu vor ţine nici în această campanie”, a mai spus Donţu.

"Flutur promite reformarea PSD"


Comunicat de presă PD-L: “Gavril Mîrza, supranumit de apropiaţii de partid Tutancamon-ul Consiliului Judeţean”, în ultimele zile de mandat încearcă cu disperare să mai vândă o gogoaşă electoratului.

El a interpretat greşit apelativul de „Mîrza Americanul” pentru cǎ americanii nu au avut CUASC-uri şi nu au agreat niciodată colhozurile. Prin urmare îi cerem, în continuare, să plătească factura tranziţiei.

Gavril Mîrza este responsabil de amanetarea patrimoniului judeţului Suceava la bănci şi îndatorarea a 66 de primării care în urmatorii 25 de ani vor trebui să plătească din banii cetăţenilor împrumuturile pentru mega afacerea cu gaz metan.

Gavril Mîrza este şi autorul moral al exodului celor peste 200.000 de tineri care şi-au pierdut speranţa unui loc de muncă în urma falimentului industriei şi lipsei de noi investitori.

Starea jalnică a drumurilor ne-a izolat de oportunităţile unei dezvoltări economice. Gavril Mîrza nu mai păcăleşte pe nimeni ocolind dezbaterile publice cu Gheorghe Flutur în care trebuie să-şi justifice „măreţele realizări” şi să plăteasc factura. Pierderea preşedinţiei Consiliului Judeţean de către Gavril Mîrza în favoarea lui Gheorghe Flutur, va încheia şi cariera politică a acestuia dând o sansă PSD local să se reformeze.

Sloganul lui Gavril Mîrza ar trebui să fie: <Eu îmi iau haina şi plec>”

Biroul de presa PD-L Suceava

Romică Andreica

Mîrza vorbeşte de "Flutur Aviaru"


Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Suceava, Gavril Mîrza, s-a arătat surprins de grija pe care o arată omologul său de la PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, faţă de activitatea pe care o desfăşoară în fruntea administraţiei judeţene, făcând referire la atenţionarea venită din partea lui Flutur că propunerea firmei americane AMNYC Group Corporation de a investi sume mari în judeţ ar putea fi „o mare ţeapă”. „Când duşmanul îţi poartă de grijă trebuie să-ţi dea de gândit”, a spus Mîrza, care a adăugat că discuţiile pe care le-a purtat cu reprezentanţii firmei americane au fost transparente şi că instituţia pe care o reprezintă nu este angajată patrimonial în viitoarele investiţii. Mîrza i-a transmis lui Flutur să-şi aducă aminte de „ţeapa” pe care a tras-o firma Lumi din Iaşi care s-a ocupat de dezinfecţia maşinilor în perioada cât a fost gripa aviară iar Flutur era ministru al agriculturii.

„Voi transmite sucevenilor din experienţa de ţepar a lui Flutur ce nu îl recomandă pentru funcţiile pe care le visează. Se vede modul superficial de gândire a PD-L şi a lui Flutur care demonstrează imposibilitatea lor intelectuală de a înţelege un contract internaţional. Spunea Flutur de Mîrza Americanu sau de Mîrza Chinezu. Pot să-i spun şi eu Flutur Aviaru. Îi transmit că nu va ajunge niciodată preşedinte al Consiliului Judeţean. El poate să desfăşoare o activitate îngustă pe care să o poată duce la bun sfârşit. Complexitatea activităţii din Consiliul Judeţean nu-l recomandă să ajungă acolo”, a mai spus Mîrza.

PD-L propune măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului


Candidatul PD-L la funcţia de primar al municipiului Suceava, primarul în exerciţiu Ion Lungu, împreună cu echipa democrat-liberală propusă pentru Consiliul Local, are în vedere în viitorul mandat luarea unor măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului. Lungu a declarat că principala sarcină pe care o are o administraţie locală responsabilă este aceea de a genera ordine, de a coopera cu celelalte instituţii implicate şi de a fi angrenată în realizarea intereselor locale. În acest sens, Lungu a arătat că echipa PD-L va propune pentru viitor programul „Ordinea şi Cetăţeanul” care se vrea un semnal dat sucevenilor în realizarea unui acord pentru întărirea ordinii şi disciplinei în municipiu. „Orice comunitate are nevoie de ordine pentru a putea prospera dar nu o ordine dictatorială în care iniţiativa individului să fie suprimară ci o ordine democratică şi liberală. Ordinea democratică este acel tip de organizare şi funcţionare socială opusă ordinii totalitare în care omul are libertatea deplină de a-şi exprima interesele legitime prin mijloace legale. Orice comunitate trebuie să aibă ca obiectiv protejarea interesului legitim al cetăţeanului. El trebuie apărat împotriva abuzurilor de oriunde ar veni acestea”, a spus Lungu.

Poliţie Comunitară reorganizată

Pentru realizarea acestui deziderat democrat liberalii propun continuarea implicării cetăţenilor în conducerea comunităţii printr-un program „cetăţean - mass-media - Primărie” care să monitorizeze şi să aducă în atenţie nearealizările şi propunerile pragmatice culese de cetăţeni precum şi reorganizarea Poliţiei Comunitare în conformitate cu ultimele reglementări legale în scopul asigurării siguranţei şi liniştii cetăţenilor. „Mai propunem continuarea discuţiilor cu cetăţenii prin audienţe acordate de primar, viceprimari şi consilieri iar raportul anual al activităţii Primăriei şi al Consiliului Local prezentat de primar şi consilieri să fie ca şi în ultimii patru ani o dezbatere reală realizată împreună cu cetăţenii şi cu mass-media”, a mai spus primarul Sucevei.

PNL anihilează "vrăjelile electorale ale PD-L" cu usturoi


Liberalii suceveni au anunţat că vor folosi, ca material de campanie, usturoiul. Vicepreşedintele PNL Suceava, Iulian Angheluş, a explicat că usturoiul va fi folosit ca armă împotriva „vrăjelilor electorale ale PD-L”, şi ca reacţie la materialele de campanie ale actualului primar al Sucevei, Ion Lungu, respectiv cardul de măsurare a stresului şi ruleta de un metru pe care scrie „Dacă e lung măsori/ Dacă e Lungu votezi”.

„Mă voi strădui ca fiecare sucevean care a primit un material de la PD-L să primească şi de la mine un usturoi împotriva acestor vrăjeli electorale. În ce priveşte partea cu ruleta, şi noi avem ruletă. Este mai mare decât a domnului Lungu, iar pe această ruletă va scrie şi ”, a declarat Iulian Angheluş.

El a mai adăugat că Ion Lungu ar fi trebuit să folosească în această campanie un card care să indice de la ce vine stresul sucevenilor, respectiv gropile din asfalt, trafic sau alte probleme cu care aceştia se confruntă.

De asemenea, Angheluş a spus că Ion Lungu ar fi trebuit să folosească un astfel de card la începutul mandatului său, pentru a constata singuri dacă sucevenii sunt stresaţi şi pentru a lua deciziile cele mai bune pentru a remedia această situaţie.

„Sucevenii vor scăpa de stres când vor avea un nou primar, de la PNL”

Candidatul PNL pentru Primăria Suceava, Angela Zarojanu, spune că Ion Lungu nu mai trebuia să scoată acest card pentru a constata dacă sucevenii sunt sau nu stresaţi. „Această invenţie, fără nici un fel de substrat, decât probabil unul populist, îl face să cadă şi mai mult în sondaje”, susţine Zarojanu. Ea a precizat că stresul sucevenilor este dat de gropile din asfalt, de modul în care se execută investiţiile în Suceava, şi de promisiunile fără acoperire lansate de Ion Lungu.

„Populaţia Sucevei este stresată. Este motivul pentru care cetăţenii aşteaptă un nou primar la cârma Sucevei, pentru a se elibera de stres. Cardul acesta nu face decât să confirme că mandatul lui Ion Lungu s-a terminat. Iar sucevenii vor scăpa de stres când vor avea un nou primar, de la PNL”, spune Angela Zarojanu.

Ea i-a recomandat lui Ion Lungu să distribuie cardul respectiv în oraşul Gura Humorului, unde primarul liberal, Marius Ursaciuc, a reuşit să rezolve problemele cu care se confruntau, motiv pentru care nu mai au nici un motiv să fie stresaţi.

Sandu Capră: „Este cardul mincinosul”

La rândul său, deputatul PNL de Suceava, Mihai Sandu Capră, consideră că cea mai bună denumire a cardului folosit de Ion Lungu în campanie ar trebui să fie „Cardul mincinosul”.

Parlamentarul liberali spune că această denumire este mai mult decât potrivită, susţinând că Ion Lungu „minte electoratul”, cu realizările sale în perioada 2004-2008, în condiţiile în care acestea au fost promovate şi susţinute de liberali, şi au fost finanţate de Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

„Aş dori ca toţi liderii PD-L, şi în special Ion Lungu, să facă o testare la detectorul de minciuni. Şi atunci vom ajunge la concluzia că domnul Lungu nu mai este 100% un primar garantat, ţinând cont de minciunile pe care le-a spus tot timpul. Atât cât a fost la conducerea PNL Suceava, i-a minţit pe toţi membrii de partid şi toată organizaţia PNL, iar acum minte în legătură cu toate proiectele care le-ar fi realizat el şi nu liberalii”, a spus Mihai Sandu Capră.

În ceea ce priveşte ruleta pe care Ion Lungu vrea să o distribuie electoratului, deputatul PNL consideră că aceasta ar trebui să fie folosită de cei de la PD-L pentru a măsura propriile afişe şi bannere de campanie, şi să prezinte sucevenilor cât au costat aceste materiale de campanie.

Steiciuc: „Ion Lungu este inconştient când spune că nu este stresat”

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc, a declarat că în condiţiile în care sucevenii se confruntă cu numeroase probleme, este ciudat că nivelul de stres al primarului Ion Lungu este unul normal. „Faptul că Ion Lungu spune că nu e stresat îmi confirmă credinţa că Ion Lungu este inconştient. La problemele pe care le are Suceava, un primar care spune că el nu este stresat, înseamnă că trebuie să părăsească funcţia respectivă. Pentru că nu se poate să stai indiferent în faţa tuturor problemelor pe care acest oraş le are”, a subliniat Steiciuc.

Vartic revine la Garda Financiară Suceava


Garda Financiară Suceava va fi condusă, începând de astăzi, de Ionuţ Vartic. Aceasta după ce printr-un ordin al ministrului economiei şi finanţelor, a fost anulată o decizie anterioară prin care Ionuţ Vartic a fost detaşat, pe o perioadă de şase luni, în Hunedoara, pentru a ocupa funcţia de comisar şef al secţiei Gărzii Financiare din acest judeţ. În aceste condiţii, Vartic revine la conducerea Gărzii Financiare Suceava după o perioadă de două luni de activitate în Hunedoara.

Contactat telefonic, Ionuţ Vartic a apreciat că perioada cât s-a aflat la conducerea Gărzii Financiare din Hunedoara a reprezentat „o experienţă pozitivă”, apreciind că activitatea economică din acest judeţ şi din Suceava este cât se poate de asemănătoare.

„Au fost rezultate la Hunedoara, şi consider că a fost o experienţă pozitivă. Acum revin de unde am plecat şi voi continua ceea ce am început aici, la Suceava”, a declarat Ionuţ Vartic.

Reamintim că la mijlocul lunii martie a.c., în baza unei decizii a conducerii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, 18 şefi ai secţiilor Gărzii Financiare din ţară au primit ordine de detaşare pentru a ocupa aceleaşi funcţii, însă în alte locaţii, în vederea eficientizării activităţii. După plecarea lui Ionuţ Vartic la Hunedoara, conducerea Gărzii Financiare Suceava a fost preluată de comisarul şef al secţiei din Sibiu, Nicu Florescu. În ceea ce-l priveşte pe acesta, conducerea Ministerului Economiei şi Comerţului a decis ca el să nu se întoarcă la Sibiu, urmând a prelua şefia Gărzii Financiare din Piatra Neamţ.