joi, 20 decembrie 2007

Goian: Steaua cere prea mult pentru mine

Intr-un interviu acordat Monitorului de Suceava, fundasul Dorin Goian spune ca isi doreste sa joace intr-un campionat strain, insa nu crede ca vreun club poate oferi suma solicitata de patronul din Ghencea - 10 milioane de euro.

Goian il da ca exemplu pe Nicolae Dica, un jucator creativ, cu instinct de golgeter, care in mod normal ar trebui sa valoreze mai mult pe piata transferurilor. Insa patronul Stelei a anuntat doar 5 milioane suma de transfer pentru Dica. Goian nu crede ca, daca un atacant precum Dica are acest pret, va da cineva o suma dubla pentru un fundas.

Goian a fost monitorizat de echipa engleza Newcastle, in perioada in care a avut evolutii apreciate si la echipa nationala, insa antrenorul englezilor a spus ca "romanul nu este potrivit pentru noi".

GOIAN: "PRETUL CERUT PE MINE E CAM MARE"

Dorin Goian Dorin Goian
Fundasul stelist Dorin Goian a acordat, joi, un amplu interviu publicatiei "Monitorul de Suceava" in care a declarat ca aceste este momentul pe care il considera potrivit sa plece de la Steaua dar adauga ca pretul cerut pe el este prea mare.

"Imi doresc enorm sa fac acest pas, iar acum cred ca ar fi momentul potrivit pentru acest lucru. Stiu ca au fost unele oferte in acest sens, insa nu depinde numai de mine, mai trebuie sa vrea si Steaua sa ma vanda. Sincer, cred ca pretul de 10 milioane de euro este prea mare. Trebuie sa fim realisti. Mai ales daca ne gandim ca pe Dica, care este atacant si golgeterul echipei, se cer 5 milioane", a declarat "Goe".

Goian: E momentul potrivit să plec de la Steaua


Fundaşul stelist Dorin Goian a declarat că acum este momentul potrivit pentru a pleca de la Steaua în străinătate, dar a precizat că preţul cerut pe el de finanţatorul Gigi Becali, zece milioane de euro, este prea mare, în comparaţie cu suma cerută pentru Nicolae Dică, cinci milioane de euro.

"Cred că este momentul potrivit pentru a pleca. Ştiu că au fost unele oferte în acest sens, însă nu depinde numai de mine, mai trebuie să vrea şi Steaua să mă vândă. Sincer, cred că e prea mare preţul. Zece milioane este mult, trebuie să fim realişti. Mai ales dacă ne gândim că pe Dică, care este atacant şi golgheterul echipei, se cer cinci milioane", a spus Goian, pentru ediţia de joi a ziarului Monitorul de Suceava.

Jucătorul stelist a adăugat că s-a simţit ca un erou după golul victoriei din meciul cu Olanda, din preliminariile CE 2008, deoarece a făcut o ţară întreagă fericită şi că bulgarul Dimitar Berbatov a fost atacantul care l-a chinuit cel mai mult. Goian a afirmat că a adunat peste 50 de tricouri de la adversari, printre cele mai importante fiind cele ale lui Van Nistelrooy, Berbatov, Luis Fabiano, Yakubu sau Mathijsen, dar şi mănuşile lui Lobonţ. El a subliniat că din Liga I îi plac fratele său, Lucian, Zapata, Dică, Didi, Tony şi Ştefan Radu.

Fundaşul stelist a menţionat că imediat după victoria din derbiul cu Dinamo, şi-a găsit maşina în parcare zgâriată de la un capăt la celălalt. Goian povesteşte că a mai fost protagonistul unui incident în trecut, când se afla cu soţia într-un Mall din Bucureşti şi a fost agresat verbal de un grup de suporteri ai unei echipe rivale.

Goian spune că i-a fost greu să răzbată în fotbalul mare, deoarece nu a fost un talent nativ precum Mutu sau Dică şi nici nu a fost propulsat de vreun impresar. El a adăugat că nu a avut timp să investească în afaceri, dar că a cumpărat două apartamente în Bucureşti şi o parcelă de pământ la Bacău, intenţionând să achiziţioneze şi un teren pentru casă la Suceava.

Fundaşul FC Steaua crede că nu a fost vina lui Mihai Guriţă pentru faptul că nu a fost păsatrat la Steaua, deoarece merita să i se acorde o şansă şi ar fi ajutat mult echipa.

Dorin Goian a acordat declaraţii sursei ciatate, deşi toţi jucătorii stelişti susţin că se află în silenzio stampa până la finalul anului.

LIGA A 4-A / Colban infirma ca ar putea ajunge la Dorohoi


Actualul atacant al Cetatii Suceava, Vespasian Colban a declarat astazi, ca nu se pune problema sa ajunga in aceasta iarna la divizionara D, FCM Dorohoi. „In acest moment eu sunt sub contract cu Cetatea Suceava inca doi ani si jumatate si nu vad cum as putea ma intorc la FC Botosani. Cit despre FCM Dorohoi poate o sa joc acolo pe la 40 de ani, nu acum” a spus „Colbinho”, care le-a urat suporterilor botosaneni sarbatori fericite si un an nou plin de impliniri.

Viscolul şi zăpada au paralizat circulaţia în Neamţ şi Suceava


Video



Zeci de drumuri au fost acoperite de zăpadă miercuri-noapte, iar viscolul a paralizat mai multe şosele din judeţele Suceava şi Neamţ.

Maşinile n-au mai putut înainta ore în şir din cauza nămeţilor. Iar drumarii au avut o misiune imposibilă.

Meteorologii ne liniştesc. Următoarele trei zile nu ne mai aduc ninsori, ba dimpotrivă, temperaturi ceva mai mari.

Avancronica: CFR Brasov - Bucovina Suceava




Joi 20 decembrie incepe lupta pentru supravietuirea in Divizia Nationala.

In ciuda vremii groaznice Federatia Romana de Rugby a decis ca aceste meciuri trebuie neaparat jucate si in conluzie CFR va intalni pe teren propriu echipa care i-a invins greu in ultima etapa a campionatului cu scorul de 24 - 14, Bucovina Suceava. Importanta partidei de joi este insa colosala orice meci pierdut de acum incolo cantarind greu in clasament. Echipele sunt de valori egale si victoriile sunt la indemana tuturor celor 6 combatante: CFR Brasov; Bucovina Suceava; Politehnica Iasi; Rulmentul Barlad; Olimpia Bucuresti; Grivita Bucuresti. Soarta celor doua care vor retrograda se va scrie in urmatoarele 10 etape incepand cu cea de joi.

Asadar, CFR CSU Brasov - Bucovina Suceava, joi, ora 11.00, pe stadionul din Triaj.

Ceata, poleiul si zapada ingreuneaza circulatia rutiera

Vremea creeaza din nou probleme conducatorilor auto. Moldova ramane in continuare una dintre cele mai afectate zone. In judetele Suceava si Neamt, traficul rutier se desfasoara cu dificultate pe DN 17, intre Suceava si Gura Humorului, pe DN 15D intre Piatra Neamt si Roman, precum si pe mai multe drumuri judetene. Politia a instalat deja filtre in mai multe zone si nu permite accesul soferilor aflati la volanul autoturismelor neechipate corespunzator.

Se inregistreaza, de asemenea, probleme, in judetul Arges, pe DN 65 Pitesti - Slatina si pe DN7 Pitesti-Valcea. Ceata densa a ingreunat traficul rutier, iar in unele zone, vizibilitatea este sub 100 de metri. Se circula in conditii dificile si in judetul Constanta, pe cateva tronsoane de drum carosabilul fiind umed, iar unele portiuni sunt acoperite de gheata. Totodata, navele aflate in porturile maritime au primit avertizare de ceata, transmite Radio Romania Actualitati.

Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale



La această oră nu există drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Centrul Infotrafic. Pe mai multe drumuri se circulă însă cu dificultate din cauza stratului de zăpadă sau gheţii existente pe suprafaţa carosabilă.

Astfel, pe DN 67C Novaci-Rânca (judeţul Gorj), între kilometrii 16 şi 34, stratul de zăpadă măsoară între 1 şi 4 centimetri, pe DN 7A, între kilometrii 40 şi 81, în zona Voineasa - Obârşia Lotrului din judeţul Vâlcea, există zăpadă de 1-4 centimetri, pe DN 2D, în localitatea Ojdula din judeţul Covasna, între kilometrii 95 şi 109, stratul de zăpadă bătătorită măsoară 5-6 centimetri.

De asemenea, în zona Lacul Roşu din judeţul Harghita, pe DN 12C, între kilometrii 15 şi 32, există zăpadă frământată care măsoară pe alocuri şi 2 cetimetri. Şi pe DN 13E, în judeţul Covasna, între localităţile Zagon şi Barcani stratul de zăpadă bătătorită măsoară 2-3 centimetri.

Pe o serie de alte drumuri din judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Sibiu, Bacău, Vaslui şi Vrancea se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă.

DRUMURI BLOCATE ŞI VISCOL, ÎN SUCEAVA





Viscolul continuă în forţă, în Suceava. Stratul de zăpadă a ajuns în unele locuri la aproape jumătate de metru, iar vântul puternic a făcut aproape imposibilă misiunea drumarilor. Peste 10 drumuri judeţene şi naţionale au fost blocate noaptea trecută pe raza judeţului. Deşi pe toate drumurile au fost utilaje de deszăpezire, decongestionarea traficului a fost extrem de dificilă. Şoferii au fost blocaţi în unele zone până la 2-3 ore, până când au intervenit utilajele, însă, vântul a format suluri de zăpadă, făcând eforturile celor de la Drumuri aproape inutile.

Nu au existat incidente majore. Cei de la Primăria Moara au declarat că au pus la dispoziţie un tractor, pe durata nopţii, pentru a tracta eventualele maşini blocate.

bilant Vodafone

Fundatia Vodafone Romania a alocat, in 2007, peste 1 milion de dolari pentru proiecte in sprijinul copiilor defavorizati, suma care a fost anuntata la inceputul anului.

Programele derulate in acest an, in beneficiul copiilor, au acoperit cateva directii mari: asistenta medicala pentru copii, inclusiv dotarea cu echipamente medicale, catre care au fost directionate 630.000 USD, prevenirea abandonului scolar si familial, programe de educatie pentru copii cu nevoi speciale (HIV, autism, handicap).

„La inceputul acestui an, Fundatia Vodafone Romania a promis ca va aloca fonduri de peste 1 milion de dolari, pentru sustinerea de proiecte in beneficiul copiilor. Ne bucuram sa facem cunoscut faptul ca acest angajament a fost respectat. Preocuparile noastre au inclus, in 2007, un nou domeniu - sanatatea, care credem ca are o mare nevoie de sprijin. Pentru sustinerea programelor de asistenta medicala in beneficiul copiilor am alocat, in acest an, 630.000 de dolari, in special pentru dotarea cu echipamente medicale a sectiilor de pediatrie, inclusiv in zone defavorizate si in comunitati izolate”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

Proiectele sociale sustinute de Fundatia Vodafone Romania, in 2007, au depasit suma de 2.500.000 USD. Cele mai multe proiecte au venit in sprijinul copiilor si al batranilor.

Printre cele mai recente programe selectionate de Consiliul de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania se numara:
- dotarea cu echipamente medicale de ultima generatie: cardiotocografe, monitoare pentru functii vitale, echografe si incubatoare performante, a unui numar de 8 spitale din Caransebes, Suceava, Onesti, Slatina, Comanesti, Targoviste si Galati. Acest proiect se desfasoara in colaborare cu Fundatia Romanian Angel Appeal, iar suma alocata pentru acest proiect este 100.000 USD.

- achizitionarea unui aparat special - videoduodenoscop pediatric - pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi. Valoarea aparatului s-a ridicat la 80.000 USD.

- dotarea cu aparatura medicala performanta a Centrului Medico-Social Sadova din judetul Dolj, in valoare de 60.000 USD. Acest proiect se desfasoara prin Fundatia Edelweiss.

- dotarea cu aparatura speciala pentru depistarea precoce si completa a infectarii cu HIV si/sau HCV la copii cu varsta intre 0-18 ani, care sunt asistati in centre de plasament sau incredintati in asistenta maternala, proiect ce se desfasoara cu ajutorul Fundatiei De-Stigma, la nivel national. Pentru acest proiect s-au alocat 60.000 USD.

- dotarea cu aparatura pentru chirurgia tumorilor si neurochirurgie functionala – bisturiu cu ultrasunete (UHS) - a Spitalului „Marie Curie” din Bucuresti, in valoare de 60.000 USD.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie romaneasca non-guvernamentala cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale Companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Companie, printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatiile anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone.

athenaeum (in)canta cu "melodii, melodii"










Membrii grupului ATHENAEUM au urcat si in 2007 pe scena Delmarului, ca invitati de gala, pentru a sustine momentul muzical “Melodii, melodii”, care le-a adus premiul II la Festivalului Naţional de Creatie si Interpretare “Mamaia Copiilor”.

...mai multe joi 20 dec. la COCKTAIL MUZICAL...

La editia din acest an Vrancea a avut reprezentanti de toate varstele: de la micutele Andreea Paula Murgu si Thalida Trofin la adolescenta Emanuela Ceausu si grupul vocal “Athenaeum”. In cele doua zile de concurs aproximaiv 100 de copii din intreaga tara au urcat pe scena Teatrului de Vara din statiune. Festivalul a inclus pentru prima data patru grupe de varsta si trei sectiuni de competitie: creatie, interpretare si grupuri vocale. Din juriul festivalului au facut parte Adrian Paunescu in caliate de presedinte, Margareta Paslaru, Victor Socaciu, compozitorii Aurel Manolache si Viorel Gavrila.

Grupul vocal “Athenaeum” şi-a pregătit cu mare atenţie prima aparitie intr-o manifestare de acest gen, de-altfel cea mai importanta pentru copii si adolescentii pasionati de muzica. Protagonistii au fost 20 la numar, cele mai bune tinere talente la momentul respectiv din Vrancea, dar si cateva nume nume din Galati, Tulcea, Iasi, Ramnicu Sarat, Ploiesti si Suceava. Participarea grupului vocal a adus nu doar un loc secund pe podium, dar si concretizarea Focsaniului ca unul dintre cele mai bune centre de pregatire din Moldova. Momentul muzical “Melodii, melodii” a fost urmarit la revenirea acasa, in prezenta profesorilor si a parintilor. In aceeasi zi - 13 iulie, cei 20 de copii si-au primit diploma de merit si ceea ce le-a revenit din premiul de 1.000 (10 milioane) de lei, acordat de Ministerul Culturii.

Infiintat in 2006, cursul de canto si-a propus sa-I pregateasca pe tineri pentru o cariera in muzica, familiarizandu-i cu scena, emotiile, aplauzele, reusitele si ghinioanele unui drum anevoios catre artistul total. Iar acest lucru s-a reusit cu sprijinul coordonatorilor: compozitorul Viorel Gavrila, regizor Marcela Timiras, Liviu Topala si Valentin Gheorghita.

Inspirati de succesul vrancenilor la Florentin Delmar, dar si de premiile castigate de copii la festivalurile nationale de gen, Valentin Gheorghita si Liviu Topala, au creat posibilitatea studierii unui curs de canto la Ateneul Popular. Prima aparitie pe scena a fost chiar in fata publicului focsanean, in cadrul festivalului „Florentin Delmar“ 2006 , cu un recital de o jumatate de ora, micii muzicieni interpretand piesele unor artisti romani consacrati precum Aura Urziceanu, Anda Calugareanu, Laura Stoica, Nicola sau Dan Spataru. Anul acesta, în luna martie, au urcat din nou pe scena in cadrul spectacolului „Iubiri de primavara” alături de Mihaela Mihai si Mihai Trăistariu. Iar in luna iulie, dupa etapa preselectiilor, au intrat in competitia Festivalului de la Mamaia, alaturi de alte 5 grupuri din tara, printre care “Vivere” din Oradea si “Andantino” din Bucuresti.

Albumul ” Vreau sa simt Praga “- Muzica la indemana oricui !


Dupa o perioada care a inclus mai bine de 15 concerte in cele mai importante orase ale tarii, Travka Live Tour 2007 a ajuns la final. Ultimele doua concerte au fost programate in 20 decembrie, in Suceava, si in 21 decembrie 2007, in Iasi.
Albumul „Vreau sa simt Praga” a fost lansat pe internet, pe site-ul RadioLynx.ro. In scurta vreme, de pe site-ul radioului s-au facut aproximativ 17 000 de descarcari ale albumului – cifra record pentru piatza muzicala din Romania.
Membrii formatiei declara ca „avantajele pe care ni le-a adus promovarea pe internet depasesc cu mult avantajele pe care ni le-ar fi adus un contract cu o casa de discuri.”Albumul Vreau sa simt Praga este sub o licenta relativ noua in Romania - Creative Commons. Asta insemna ca oricine poate sa distribuie/remixeze materialul fara nici o problema atat timp cat piesele nu sunt folosite in scop comercial.
Travka Live Tour 2007 este un eveniment prezentat de catre RadioLynx.ro, cu sprijinul LocAll FM (Asociatia Nationala a Radiourilor Locale din Romania .

GOIAN: "DINAMOVISTII MI-AU ZGARIAT MASINA"

Dorin Goian Dorin Goian
Jucatorul stelist Dorin Goian a povestit in cadrul unui interviu acordat cotidianului "Monitorul de Suceava" un episod in care s-a confruntat cu violenta suporterilor dinamovisti.

"In urma cu putina vreme, imediat dupa victoria noastra asupra dinamovistilor, mi-am gasit in parcare masina zgariata de la un capat la celalalt. A mai fost un incident si mai demult, intr-un Mall din Bucuresti. Eram impreuna cu sotia si am fost agresat verbal de un grup de suporteri ai unei grupari rivale. Eu mi-am vazut insa de treaba mea, asa ca conflictul nu a degenerat in violenta", a declarat Goian.

Cristina Casandra este performera anului 2007 în clasamentul Direcţiei Judeţene de Sport Suceava


Sport



sportivii premiatiSala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Suceava a găzduit festivitatea de decernare a premiilor pentru cei mai merituoşi sportivi suceveni. Preşedintele Direcţiei Judeţene pentru Sport din Suceava, Mihai Androhovici a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi pentru felul în care şi-au făcut datoria în anul 2007, manifestându-şi totodată speranţa că performanţele vor creşte în anul care urmează. Preşedintele DJS a mulţumit şi autorităţilor locale şi sponsorilor care au sprijinit financiar activităţile sportive desfăşurate în acest an.

Mass-media locală, directorii de licee, antrenorii, profesorii şi cadrele medicale implicate în activitatea sportivă au fost recompensate cu diplome şi medalii.

Cel mai aşteptat moment a fost cel al desemnării celor mai buni 10 sportivi suceveni ai anului 2007. CSM Suceava a avut cei mai mulţi perfomeri în topul DJS-ului acolo unde s-au plasat nu mai puţin de 11 sportivi.

Titlul pentru cel mai bun sportiv sucevean al anului 2007 i-a revenit, la fel ca în ultimii ani, atletei Cristina Casandra, care anul viitor va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Beijing. Pe locul secund s-a aflat Mihaela Munteanu, componentă a lotului naţional medaliat cu aur la Campionatele Mondiale din acest an. Pe ultima treaptă a podiumului s-a aflat Dănuţ George Rotari, de la secţia de lupte greco-romane a CSM Suceava, medaliat cu bronz la Campionatele Europene din 2007 şi campion naţional la juniori II.

Iată lista primelor 10 locuri cu cei mau buni sportivi ai anului 2007:
premiere sportivi suceveni cluburi
1. Cristina Casandra (CSM Suceava) – atletism
2. Mihaela Munteanu (Clubul HE PAI) – Qwan Ki Do
3. Dănuţ George Rotari (CSM-LPS Suceava) – lupte greco-romane
4. Silviu Casandra (CSM Suceava) – atletism

Dragoş Neacşu (CSM Suceava) – atletism

5. Iulian Andrei (CS Universitatea Suceava) – handbal

Cristian Adomnicăi (CS Universitatea Suceava) – handbal

6. Alexandru Bodnar (CSM Suceava – CSŞ Rădăuţi) – tir cu arcul

Corina Curelar (CSM Suceava) – tir cu arcul

7. Elena Ţîmpău (CSM Suceava) – atletism

Ramona Maximiuc (CSŞ Rădăuţi – CSM Suceava) – tir sportiv

8. Liviu Botuşan (CSTA Suceava) – rachetomodelism

Dorin Velicu (CSI Vatra Dornei) – skeleton

9. Andrei Radion (CSŞ Nicu Gane Fălticeni) – canotaj

Ioan Despa (CSM Suceava) – canotaj

Petru Chersan (CSM Suceava) – canotaj

10. Loredana Scutaru (CSŞ Suceava) – înot

Vasile Andrei (Clubul HE PAI) – Qwan Ki Do

Iuliana Coşarcă (CSŞ Gura Humorului – CSM Suceava) - atletism

Vali Gherasim este mulţumit de rezultatele obţinute de CSM Suceava în 2007

Dintre sportivii premiaţi de DJS Suceava, nu mai puţin de 11 sunt legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Suceava. Vali Gherasim, director al CSM Suceava a declarat că anul 2007 a fost unul bun pentru clubul pe care îl conduce. „Cred că ne-am depăşit obiectivele pe care le aveam propuse pentru acest an. Nu ştiu câte cluburi din ţară se pot lăuda cu doi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing. Noi îi vom avea acolo pe Cristina Casandra la atletism precum şi Alexandru Bodnar la tir cu arcul, acest din urmă având dublă legitimare la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi. Nu trebuie uitat şi faptul că avem numeroşi sportivi componenţi ai loturilor naţionale de juniori. Mulţumesc celor care au fost alături de noi şi sper că în anul care urmează vom obţine performanţe asemănătoare” a declarat Vali Gherasim.

Încă 4 miliarde pentru sportul sucevean

La premierea celor mai buni sportivi suceveni ai anului 2007 a fost prezent şi Vasile Bilius, consilierul local pe probleme de sport. Acesta a ţinut să precizeze că Primăria şi Consiliul Local Suceava vor sprijini în continuare sportul sucevean pentru că această ramură s-a dovedit a fi un adevărat ambasador al municipiului reşedinţă de judeţ. „ În acest an au fost alocate nu mai puţin de 23 de miliarde pentru activităţile sportive din Suceava. În şedinţa ordinară desfăşurată luni, Consiliul Local a aprobat suplimentarea cu 4 miliarde de lei a bugetului pentru sport. Din această sumă, 2 miliarde vor merge către echipa de fotbal a Cetăţii Suceava, 1,2 miliarde pentru echipa de handbal CS Universitatea, 500 de milioane pentru echipa locală de rugbi iar restul de 300 de milioane pentru premierea sportivilor de la CSM Suceava” a precizat Vasile Bilius.


Dănuţ George Rotari, cel mai bun sportiv de la LPS Suceava

La rândul său, Dumitru Bernicu, directorul Liceului cu Program Sportiv din Suceava i-a premiat pe cei mai buni sportivi ai instituţiei pe care o conduce. Dănuţ George Rotari a fost desemnat cel mai bun sportiv al LPS-ului în anul 2007, în timp ce, pe locurile doi şi trei s-au aflat atletul Vasile Gheorghe respectiv lupătorii Cezar Buburuzan şi Ioan Burlică.

Primii 10 sportivi ai anului 2007 – LPS/CSŞ Suceava

1. Dănuţ George Rotari - lupte (Loc. I – C.N. Juniori II, Loc. I – Campionatul Şcolar, Loc. III – C.E. Juniori II)
2. Vasile Gheorghe – atletism (Loc. V – Concursul Balcanic, Juniori II- 1500m, Loc. III – C.N. – Jun. III)
3. Cezar Buburuzan – lupte (Loc. II – C.N. Juniori II, Loc. II – Campionat Şcolar)

Ioan Burlică (Loc. I – Campionat Şcolar, Loc. III – C.N. Juniori II)

4. Anca Bălănucă – atletism (Loc. II – ştafeta 4x400m – C.N. Tineret, Loc. III – 800m, C.N. Tineret)

Ionela Bodeianu – atletism (Loc. II – C.N. Juniori II – 1500m, Loc. III – C.N. Juniori II – 1500M, sală)

5. Iustin Mandiuc – atletism (Loc. II – C.N. Juniori III)

Luis Lăcătuş – atletism (Loc. III, 800m – C.N. Juniori III, Loc. III, ştefetă 400x300x200x100m)

6. Roxana Botezatu – handbal (Loc. IX – C.N. Juniori I, componentă a Centrului Naţional de Execelenţă şi componentă a lotului naţional)

Raluca Irimie – handbal (Loc. IX – C.N. Juniori I, componentă a Centrului Naţional de Excelenţă)

Irina Ivan – handbal (Loc. IX – C.N. Juniori I, componentă a Centrului Naţional de Excelenţă şi componentă a lotului naţional)

7. Andreea Polocoşer – handbal (Loc. IX – C.N. Juniori II, componenţă a Centrului Naţional de Excelenţă şi componentă a lotului naţional de junioare II)
8. Alin Ilii – handbal (Loc. III – turneu semifinal, component al lotului naţional de juniori II)
9. Lorin Gavrilovici – lupte (Loc. III – C.N. Juniori II)
10. Sergiu Chitic – volei (component al lotului de cadeţi)

Cezar Ciurlă – fotbal (component al lotului de cadeţi)

„Urgenţa” Spitalului Rădăuţi a redevenit funcţională după o reabilitare de 100.000 de euro


Sanatate



Spital Radauti inaugurare Compartiment UrgenteCompartimentul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Municipal Rădăuţi a redevenit funcţional, de miercuri, după ce a făcut obiectul unor investiţii cifrate la 100.000 de euro. Secţia a fost modernizată cu sprijinul firmei austriece „HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER”, oraşului Viena şi omului de afaceri local Costel Babiuc. Secţia a fost redeschisă miercuri, în prezenţa unor oficiali locali şi judeţeni, a proprietarului companiei austriece, Gerald Schweihofer şi a omului de afaceri Costel Babiuc.

Austriecii au decis să contribuie la modernizarea Compartimentul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Municipal Rădăuţi, după ce proprietarul companiei austriece, Gerald Schweihofer a suferit un accident fiind transportat la unitatea spitalicească rădăuţeană, şi a fost surprins neplăcut de starea jalnică în care se afla spitalul.

„Urgenţa” Spitalului Rădăuţi dispune de acum, între altele, de o sală de operaţie pentru mici intervenţii, cabinet de consultaţii şi două saloane.

Pe de altă parte, directorul grupului austriac „EGGER” România, Ioan Lucian Banciu, a declarat că, în 2008, compania pe care o reprezintă se va ocupa de modernizarea unei alte părţi a Spitalului din Rădăuţi. Firmele „SCHWEIGHOFER” şi „EGGER” au investit aproximativ 500 de milioane de euro în construirea de fabrici de prelucrare a lemnului în zona Rădăuţi.

Spitalul judeţean s-a aprovizionat cu medicamente pentru perioada Sărbătorilor de iarnă şi pentru luna ianuarie


Sanatate



dascaliuc Conducerea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” a anunţat că, pentru a evita o criză de medicamente, în perioada sărbătorilor de iarnă şi în prima lună din noul an unitatea a înaintat deja comenzi către furnizori. „Ştim că furnizorii au concedii de sărbători până pe 8 ianuarie şi nu vrem să avem probleme. Magazia e aproape plină” a declarat miercuri, directorul Spitalului Judeţean Suceava, Costică Dăscăliuc.

Sumele alocate de unitatea spitalicească judeţeană pentru medicamente a crescut de la începutul anului gradual, de la 5 miliarde de lei vechi, la 6 miliarde, în momentul de faţă fiind de 8 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă un procent de 11 la sută din buget. Directorul medical al Spitalului Judeţean, Doina Elena Ganea Motan a declarat că pentru anul viitor se estimează că suma lunară alocată medicamentelor să fie de 10 miliarde de lei vechi.

Spitalul judeţean s-a aprovizionat cu medicamente pentru perioada Sărbătorilor de iarnă şi pentru luna ianuarie


Sanatate



dascaliuc Conducerea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” a anunţat că, pentru a evita o criză de medicamente, în perioada sărbătorilor de iarnă şi în prima lună din noul an unitatea a înaintat deja comenzi către furnizori. „Ştim că furnizorii au concedii de sărbători până pe 8 ianuarie şi nu vrem să avem probleme. Magazia e aproape plină” a declarat miercuri, directorul Spitalului Judeţean Suceava, Costică Dăscăliuc.

Sumele alocate de unitatea spitalicească judeţeană pentru medicamente a crescut de la începutul anului gradual, de la 5 miliarde de lei vechi, la 6 miliarde, în momentul de faţă fiind de 8 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă un procent de 11 la sută din buget. Directorul medical al Spitalului Judeţean, Doina Elena Ganea Motan a declarat că pentru anul viitor se estimează că suma lunară alocată medicamentelor să fie de 10 miliarde de lei vechi.

Se apropie data scadentă pentru reabilitarea bucătăriei Spitalului Judeţean


Sanatate



bucatarie.spital.judeteanLucrările de reabilitare a bucătăriei Spitalului Judeţean Suceava se apropie de finalizare, a declarat managerul unităţii, Costică Dăscăliuc care speră că vor fi gata la termen, respectiv la 25 decembrie. Directorul Dăscăliuc a precizat că în momentul de faţă se lucrează la placarea pereţilor cu un linoleum izolator, a fost montată podeaua specială, iar de joi, va începe montarea utilajelor ajunse deja, unele fiind pe drum.

Investiţiile se cifrează la aproximativ 15 miliarde de lei vechi şi sunt efectuate cu fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii.

Lucrările la blocul alimentar al Spitalului Judeţean au început, după ce s-a concluzionat că locaţia este o sursă de infecţie. Iniţial conducerea spitalului judeţean dorea ca prepararea hranei să se facă în jumătate din bucătărie, care să fie izolată de restul spaţiului unde se lucrează pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Această idee însă nu a fost agreată de Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judeţean Suceava pentru că nu există garanţia că în blocul alimentar se vor respecta normele de igienă în prepararea hranei.

Reabilitarea bucătăriei spitalului judeţean este absolut necesară având în vedere că şi DSVSA a avertizat conducerea unităţii că nu-i mai dă aviz de funcţionare dacă nu se iau măsuri de reparare şi igienizare.

În prezent, hrana pentru bolnavi este asigurată de restaurantul „GLORIA”, al Regiei de Protocol, în baza unui contract încheiat între spital şi unitatea de alimentaţie publică.

Spitalul Judeţean va fi informatizat


Sanatate



calculatoare Informatizarea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Mare” se află pe ultima sută de metri, aceasta fiind considerată de conducerea unităţii, o mare realizare. „Se lucrează la crearea reţelei. În ianuarie se va face trainingul personalului pentru folosirea aplicaţiilor acestui soft care, din februarie, va deveni funcţional”, a declarat directorul adjunct medical al spitalului, Doina Elena Ganea Motan. Printre avantajele informatizării, conducerea spitalului a menţionat crearea unei baze de date care va permite o mai bună evidenţă a cheltuielilor pe pacient şi pe secţie sau compartiment, traseul pacientului pe diferite secţii, istoricul medical al pacientului cu multiple internări. „Efectiv vom avea CV-ul medical al pacientului” a precizat Doina Elena Ganea Motan.

Un alt avantaj al informatizării este rapiditatea transmiterii datelor dar şi realizarea unei evidenţe stricte a consumului de medicamente şi materiale sanitare pe secţii, o evidenţă a stocurilor şi a personalului.

De asemenea se vor putea transmite on line imagini diagnosticale ale pacienţilor, gen radiografii, pe secţii şi în săli de operaţii.

Softul, în valoare de aproximativ două miliarde de lei vechi a fost achiziţionat din veniturile proprii ale spitalului, mai exact din efectuarea studiilor clinice, computerele, în număr de 127 fiind cumpărate treptat din vara acestui an.

Singurul spital judeţean din ţară care va realiza analize de imunohistochimie va fi cel sucevean


Sanatate



Ganea_Motan De anul viitor, prin laboratorul de anatomo-patologie, Spitalul Judeţean „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava va fi singurul spital judeţean din ţară care va putea asigura pacienţilor tratamente particularizate 100 la sută, în special pentru tumori şi bolile de ganglion, care sunt cel mai greu de diagnosticat. Acest lucru va fi posibil din ianuarie 2008, prin realizarea de analize de imunohistochimie, care vor fi gratuite. Directorul adjunct medical al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Doina Elena Ganea Motan, a declarat miercuri că linia completă pentru efectuarea acestor analize se află în dotarea laboratorului de anatomie patologică, singura piesă care mai lipseşte – un RH-metru – urmând să sosească în ianuarie 2008.

„Prin această linie se fac determinări de mare fineţe, care aduc precizare la nivel de imunologie în ţesut a diagnosticului şi a factorilor de pronostic. Mai exact, particularizarea 100 la sută a tratamentului unui pacient, ceea ce permite aplicarea de tratamente ţintite, care altfel nu pot fi indicate, mai ales pentru bolile cu expresie genetică, în special tumorile şi bolile de ganglion, care sunt cel mai greu de diagnosticat”, a declarat Doina Elena Ganea Motan.

Pe de altă parte, managerul Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Costică Dăscăliuc a declarat că anul acesta valoarea aparatelor ce intră în dotarea unităţii este de 30 miliarde de lei vechi, fiind pe cale de a se realiza platoul imagistic ce va conţine un computer tomograf, un mamograf şi un osteodensitometru.

Şi secţia de Radiologie a spitalului urmează a primi un aparat de radiodiagnostic performant, în urma unei investiţii a Ministerului Sănătăţii.

Cu această aparatură unitatea spitalicească îndeplineşte cerinţele unui spital de urgenţă clasificarea 2A.

Suceava: Şapte drumuri judeţene sunt parţial blocate de zăpadă





Un drum judeţean din Suceava este închis, iar alte şase sunt blocate pe anumite porţiuni din cauza zăpezii şi a viscolului.

Zeci de autoturisme au rămas pe şosele noaptea trecută şi au fost scoase din nămeţi de drumarii.

Cea mai gravă situaţie este pe drumul judeţean 291 A, unde circulaţia este blocată încă de noaptea trecută. Acolo zăpada atinge jumătate de metru pe carosabil. Drumarii se chinuie de ore întregi să cureţe drumul, însă viscolul a adus zăpada înapoi pe şosea.

Un singur drum blocat in judetul Suceava


Circulaţia rutieră a fost redeschisă pe nouă din cele zece drumuri judeţene din judeţul Suceava blocate de viscol, o singură arteră, Soloneţ-Cajvana-Arbore, fiind încă blocată de zăpadă. Directorul societăţii Drumuri şi Poduri SA Suceava, Eugen Girgan, a declarat că pe nouă din cele zece drumuri judeţene care erau blocate joi dimineaţa din cauza viscolului s-a reuşit să se intervină cu utilaje de deszăpezire astfel încât circulaţia poate fi reluată, pe unele porţiuni circulându-se pe un singur fir. "Pe nouă drumuri judeţene, cel puţin pe un fir se poate circula. Acţionăm în continuare pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil", a spus Girigan. El a arătat că un singur drum judeţean este închis, DJ 178 D, Soloneţ-Cajvana-Arbore, şi speră ca până la lăsarea întunericului şi acest traseu să fie deschis circulaţiei. Din cauza viscolului, miercuri seara, un număr de zece drumuri judeţene din Suceava au fost blocate de zăpada depusă pe carosabil. Ca urmare a ninsorilor căzute în judeţul Suceava în ultimele 24 de ore, s-a depus un strat de zăpadă de 5 - 28 centimetri, iar pe partea carosabilă a drumurilor este un strat de zăpadă frământată, ce poate atinge 90 de centimetri. Potrivit Prefecturii Suceava, se acţionează cu utilaje pe toate drumurile, pentru curăţarea şoselei. Pentru evitarea blocajelor în trafic s-a dispus ca toate autovehiculele să fie echipate cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri antiderapante. Conform surselor citate, joi după-amiază Aeroportul Salcea era operaţional.

Stela Acatrinei vrea şefia CJ Suceava



Organizaţia Judeţeană Suceava a PRM a anunţat candidatura dnei Stela Acatrinei, pentru funcţia de preşedinte al CJ. Aceasta în perspectiva aprobării şi promulgării legii privind votul uninominal, care prevede alegerea preşedinţilor de CJ prin vot direct, la fel ca în cazul primarilor.

Liderul judeţean al filialei PRM, nimeni altul decît soţul candidatei, Gheorghe Acatrinei, spune că în multe ţări din Europa preşedinţii de regiuni sînt aleşi prin vot universal şi mai puţin de către consilieri. Ex-senatorul de Suceava consideră, de asemenea, că atribuţiile şefilor administraţiilor judeţene vor trebui lărgite, conform cerinţelor privind descentralizarea. "Considerăm că înscrierea în cursa electorală a dnei Stela Acatrinei are un solid fundament, date fiind bogata experienţă de lucrător în Finanţe, cît şi rezultatele obţinute pînă acum în funcţia de adjunct al actualului şef al administraţiei judeţene, Gavril Mîrza. Stela Acatrinei se bucură de apreciere din partea primarilor din judeţ, cărora le-a acordat sprijin legal, indiferent de culoarea politică a acestora. Dovadă stă şi faptul că dna Acatrinei a fost aleasă cetăţean de onoare a nu mai puţin de 10 comune conduse de edili-şefi de la alte formaţiuni politice decît PRM", a motivat Gheorghe Acatrinei alegerea filialei pentru şefia CJ Suceava. La rîndul său, Stela Acatrinei a declarat că, dacă partidul îi va cere acest lucru, se va supune deciziei. "Consider că am capacitatea, experienţa şi dorinţa de face bine în judeţul pe care ma-am născut, am crescut, m-am instruit şi am muncit 25 de ani. Fiecare este dator să îşi încerce capacitatea de a coordona, deci consider că pot face faţă unei asemenea exigenţe", a precizat vicepreşedintele CJ.

Parcările obligatorii lângă clădirile noi, un vis spulberat pentru Suceava


• Consiliul Local Suceava nu a adoptat un proiect de hotărâre care dacă ar fi întrunit numărul necesar de voturi ar fi obligat pe cei care ridicau diverse construcţii în municipiul Suceava să asigure un anumit număr de locuri de parcare • surprinzătoare este poziţia unor oameni cu o anumită influenţă în administraţia locală care au recunoscut că lipsa locurilor de parcare este o problemă, dar invocând diverse argumente, au preferat să nu voteze acest proiect

Consiliul Local Suceava a respins în şedinţa de ieri proiectul de hotărâre privind stabilirea unui număr minim de locuri de parcare atunci când se vor emite autorizaţiile de construire. La şedinţa de ieri a deliberativului local sucevean au participat toţi cei 23 de aleşi locali, dar numai 9 au votat în favoarea proiectului iniţiat de consilierii democrat-liberali Monica Loredana Săndulescu, Cristina Iordăchel şi Niculai Barbă. Trei dintre consilieri au votat împotrivă şi 11 s-au abţinut. Pentru că proiectul nu a întrunit numărul minim de 12 voturi pentru a putea fi adoptat, cei care vor construi de acum încolo vor putea ridica tot felul de clădiri în oraş fără a se interesa de un minim număr de locuri de parcare.
Cel puţin surprinzătoare a fost poziţia unora dintre persoanele care au o anumită influenţă în ce priveşte politica şi administraţia locală. Acestea au recunoscut că este o problemă în oraş lipsa locurilor de parcare, dar au căutat din răsputeri să invoce diferite motive pentru a nu vota proiectul de hotărâre. Spre exemplu, viceprimarul liberal Angela Zarojanu a afirmat că problema o reprezintă locurile publice de parcare, nu cele de la clădirile care se fac prin investiţii private. Ea a mers până acolo încât a afirmat că "nu câştigăm nimic pentru municipalitate dacă mai creem spaţii de parcare la clădirile particulare".

• zeci de cazuri de clădiri unde ar fi trebuit construită o parcare

Ne permitem să o contrazicem şi să-i aducem argumente chiar din "buricul târgului". Astfel, vizavi de autogară s-a dat autorizaţie pentru construcţia a două clădiri din sticlă care au ca destinaţie spaţii comerciale şi de birouri. La niciuna dintre aceste clădiri nu este prevăzut nici măcar un loc de parcare. Pe strada Mihai Viteazul, în apropiere de Colegiul Naţional "Petru Rareş" s-a construit o clădire care are aceeaşi destinaţie, dar care nu are niciun loc de parcare. Clădirea care se va ridica vizavi de florăria din staţia din centrul Sucevei va fi tot pentru birouri, dar are aceeaşi problemă cu locurile de parcare. Multe dintre bisericile ridicate după 1989 nu au un număr mare de locuri de parcare. Bănci precum Bancpost, BCR, BRD, Transilvania şi altele se confruntă cu aceeaşi problemă. Până şi Primăria al cărei sediu a fost, iniţial, conceput pentru Banca Agricolă - ulterior cumpărată de cei de la Reiffeisen - este deficitară în privinţa locurilor de parcare. Centrul comercial Zimbru are noroc doar pentru că este situat în imediata vecinătate a hipermarketului Kaufland, care are o parcare de circa 300 de locuri şi nu de puţine ori clienţii de la Zimbru merg să parcheze la Kaufland. Fireşte că exemplele pot continua cu blocurile de locuinţe pentru care nu s-a făcut niciun loc de parcare sau, uneori, doar câteva locuri de parcare. Motivul pentru care acest lucru este o problemă "publică" - după cum le place unora să o considere - este tocmai faptul că dezvoltatorilor imobiliari li s-a permis să nu dea prea mulţi bani pentru parcări lângă blocurile de locuinţe. În consecinţă, proprietarii apartamentelor au fost nevoiţ să îşi parcheze maşinile pe trotuare sau pe spaţiile verzi şi abia din această cauză problema lipsei locurilor de parcare de la noile imobile a devenit una "publică". Este interesant de analizat unde îşi vor putea parca maşinile toţi proprietarii apartamentelor din blocul privat de locuinţe care se construieşte lângă Colegiul Tehnic "Samoil Isopescu". Nu mai puţin interesantă este o analiză a problemei locurilor de parcare pentru alte blocuri private de lângă Gara Burdujeni, din Obcine sau chiar cel de lângă autogara din centru. Spunem acest lucru pentru că, de regulă, cei care îşi permit să dea zeci de mii de euro pentru un apartament - chiar şi dacă îl iau în rate - îşi vor permite să cumpere măcar o maşină de câteva mii de euro.

• dispute de orgolii cu argumente sterile lasă oraşul fără parcări

Trebuie spus că nu numai Angela Zarojanu s-a opus adoptării proiectului privind locurile minime de parcare. Social-democratul Virginel Iordache a mers până acolo încât să afirme că proiectul a fost o diversiune şi a fost conceput tocmai pentru a nu fi votat şi a se câştiga capital politic. Chiar şi în aceste condiţii, nimeni nu l-a împiedicat pe Virginel Iordache sau pe alţi colegi de-ai săi, cum ar fi Cornel Caşu, să aducă amendamente sau să facă alt proiect, nu doar să semnaleze neclarităţi şi atât. Nu mai puţin surprinzătoare este poziţia liberalului Mihai Aurel Steiciuc, care a considerat că proiectul are o latură negativă pentru că dacă ar fi adoptat se crează o inechitate între cei care locuiesc în blocurile vechi şi care nu au parcări şi cei care locuiesc în blocurile noi. Cu alte cuvinte, dacă standardele comuniste nu impuneau un anumite număr de locuri de parcare la vechile blocuri, nici cele ale unei localităţi dintr-o ţară membră a Uniunii Europene nu ar trebui să aibă ca obligativitate un număr minim de locuri de parcare.
Menţionăm însă că Niculai Barbă a avut o intervenţie nepotrivită, acuzând de abuz în serviciu funcţionarii din Serviciul de urbanism al Primăriei pentru că în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre a fost exprimată o părere contrară lui. Asta în condiţiile în care serviciile de specialitate din cadrul primăriei trebuie să se pronunţe cu privire la oportunitatea sau legalitatea unui proiect de hotărâre. Din acest punct de vedere, criticile social-democratului Ovidiu Donţu au fost întemeiate, dar numai în această privinţă.

• prevederi din proiect

Neadoptarea proiectului reprezintă o pierdere pentru urbanism şi circulaţia rutieră din oraş şi aşa vai de capul lor, dar şi un semnal pentru "întreprinzătorii privaţi", cum că încă mai merge să construiască blocuri şi spaţii comerciale fără să asigure locuri de parcare suficiente pentru locatari sau pentru clienţi.
Dar ce prevedea acest proiect? În primul rând, numărul minim de locuri de parcare era stabilit în funcţie de destinaţia construcţiei. Spre exemplu, noile construcţii administrative urmau a fi prevăzute cu câte un loc de parcare pentru 10 salariaţi plus un spor de 20 % pentru invitaţi. Pentru construcţiile de locuinţe era prevăzut câte un loc de parcare la o locuinţă unifamilială cu lot propriu. În cazul apartamentelor din locuinţe semicolective cu acces propriu şi lot folosit în comun, atunci trebuia asigurat câte un loc de parcare pentru fiecare apartament. În cazul blocurilor de locuinţe cu acces şi lot comun, trebuia asigurat minim un loc de parcare la două apartamente.
Pentru toate unităţile de învăţământ se prevedeau patru locuri de parcare la 12 cadre didactice, iar pentru toate categoriile de construcţii şi amenajări de agrement câte două locuri de parcare pentru zece persoane. Pentru construcţiile financiar - bancare câte un loc de parcare la 20 de salariaţi şi un spor de 50% pentru clienţi. Un aspect discutabil este în privinţa construcţiilor de cult care au fost tratate oarecum mai blând. Astfel, pentru biserici se avea în vedere un minim de cinci locuri de parcare.

Prim adjunctul şefului SRI Suceava, colonel Costel Irimia, a circulat cu o maşină furată timp de patru ani


• autoturismul Skoda Octavia, de culoare verde, a fost cumpărat de Irimia de la o firmă din Baia Mare - Maramureş • când Irimia a vândut autoturismul cumnatului său, Cristi Şoptică, la RAR s-a descoperit că maşina a fost furată din Cehia, în anul 2002 •

În urmă cu puţin timp, cumpărătorul unui autoturism Skoda Octavia, de la prim adjunctul şefului SRI Suceava, colonel Costel Irimia, care s-a întâmplat să fie chiar cumnatul său, Cristi Şoptică, a constatat că automobilul, achiziţionat în urmă cu trei ani de către Costel Irimia, a fost furat din Cehia, în urmă cu cinci ani. Lucrurile au devenit clare atunci când, după procedura de vânzare - cumpărare, Şoptică a mers la RAR pentru a face verificarea tehnică a maşinii. Autoturismul Skoda Octavia de culoare verde a fost cumpărat anterior de către Costel Irimia de la o persoană din Baia Mare, raiul contrabandiştilor cu alcool şi maşini furate, a fost folosit mai mulţi ani, până când a decis să îşi cumpere o maşină nouă şi în consecinţă a decis să vândă maşina veche.
Istoria acestui automobil este de-a dreptul impresionantă, conform celor declarate de comisarul şef Ioan Mihalache, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava. El a explicat din start că adjunctul şefului SRI Suceava este un cumpărător de bună credinţă, şi "nu avea de unde să ştie că maşina are probleme". Mihalache a explicat că pe teritoriul României, prima inspecţie tehnică a maşinii a fost făcută la RAR Baia Mare, în anul 2002 precizând totodată că în respectiva perioadă reprezentanţele RAR din ţară nu aveau acces la bazele de date informatizate privind maşinile furate din spaţiul european şi drept urmare, a fost validată şi autentificată înmatricularea automobilului pe baza seriilor caroseriei şi a motorului de către RAR Baia Mare. Maşina ajunsese atunci la un patron de firmă care între timp a dat faliment. Când judecătorul sindic a ajuns la evaluarea şi împărţirea activelor, s-a constatat că activele nu mai existau, fuseseră deja înstrăinate. În anul următor, în 2004, maşina a primit un alt număr de înmatriculare în Maramureş şi s-a ivit din nou posibilitatea de a fi scoasă la vânzare. Cumpărătorul a fost de această dată o persoană fizică, ce la rândul ei a vândut-o colonelului Costel Irimia din Suceava, prim adjunctul şefului SRI Suceava, pentru suma de 8.000 de euro. În baza documentaţiei de la Baia Mare, RAR Suceava a autentificat înmatricularea. Lucrurile s-au încurcat însă atunci când Irimia a dorit să vândă maşina iar potenţialul cumpărător, chiar cumnatul său, a dus maşina din nou la RAR. Pentru că între timp aici se constituise o bază de date informativă bine pusă la punct, s-a constatat că seria caroseriei maşinii nu se potriveşte cu cea din 2002 şi apărea în baza de date Interpol, la care are acum acces Registrul Auto Român, ca fiind furată din Cehia. "Omul a adus maşina înapoi, iar Irimia a solicitat să se verifice care este situaţia acesteia, pentru că trebuie să îşi recupereze banii investiţi în achiziţionarea maşinii. Noi facem demersurile prin Interpol pentru a se vedea ce număr avea caroseria maşinii iniţial, înainte de a fi furată, pentru că, cu aceeaşi serie apare încă o Skoda Octavia în proprietatea unui cetăţean din judeţul Satu Mare", a explicat comisarul şef Ioan Mihalache.
El a spus că se fac verificări în continuare, iar până când acestea vor fi finalizate, maşina a fost indisponibilizată în garajul IJP Suceava. Se aşteaptă răspunsurile din partea autorităţilor cehe, iar dacă automobilul va fi revendicat de proprietarul iniţial, maşina va fi returnată prin firme specializate. În acest caz, Irimia va trebui să se îndrepte cu acţiune în instanţă împotriva celui de la care a cumpărat autoturismul. Dacă cei din Cehia apreciază că maşina nu îi mai interesează, automobilul va rămâne în proprietatea sa. Noi trebuie însă să vedem cine a operat această modificare de serie a caroseriei. Va trebui să vedem ce documente au stat la baza autentificării la RAR Baia Mare şi a modului în care s-au înmatriculat două maşini în baza aceleiaşi cărţi de identitate", a mai spus comisarul şef Ioan Mihalache, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Suceava.
Interesant este că în foarte scurt timp de la discuţia purtată cu comisarul şef Ioan Mihalache, autorul documentării a fost sunat de către colonelul Irimia, cu rugămintea de a nu fi publicat un articol pe această temă.
Este greu de înţeles cum a ajuns un profesionist al informaţiilor, cu aproape 20 de ani de vechime în branşă, să-şi cumpere o maşină la mâna a doua cu un traseu destul de dubios, tocmai din Baia Mare, raiul contrabandiştilor cu alcool şi al bandelor de hoţi de maşini. Media a relatat despre aniliharea a nenumărate bande internaţionale de hoţi de maşini din zona Baia Mare - Satu Mare. Ca o curiozitate, o firmă din Baia Mare a făcut prăpăd în Suceava în producerea şi vânzarea de alcool la negru, în zona Dorneşti - Rădăuţi, cu prejudicii de peste 45 de miliarde lei, tocmai în perioada 2003-2004.
Va fi interesant de aflat dacă a existat un intermediar în această vânzare şi, dacă există, cine a intermediat tranzacţia şi de ce. Cum s-a înmatriculat maşina la Suceava în anul 2004, va trebui iarăşi explicat. Deoarece în cauză există suspiciunea comiterii unor fapte penale, s-a deschis un dosar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. La alte întrebări va trebui să răspundă compartimentul de Protecţie Internă din cadrul SRI, pentru a nu mai permite expunerea unor cadre cu funcţii atât de importante la astfel de riscuri.

Liberalii anunţă noi proiecte pentru educaţie



Liberalii suceveni au atacat recent atitudinea democraţilor referitoare la modul în care aceştia din urmă au înţeles reforma din învăţămînt. Deputatul PNL de Suceava Mihai Sandu Capră a declarat că diferenţa dintre liberali şi democraţi este că "primii fac treabă, iar cei din urmă doar comentează ceea ce fac primii".

"Democraţii care discută cu preşedintele Traian Băsescu despre Pactul pentru educaţie, au condus Ministerul Educaţiei timp de doi ani şi jumătate, iar liberalii l-au preluat de doar şapte luni. În acest scurt timp, Guvernul liberal a pregătit un pachet de legi aflat în dezbare publică, derulează deja mai multe programe cu impact pe termen lung, încheie acorduri importante de finanţare şi chiar alocă foarte mulţi bani educaţiei din bugetul pentru anul 2008", a spus Sandu-Capră.

Parlamentarul sucevean este de părere că actualul Guvern a reuşit să pună la punct o serie de legi care vor reforma cu adevărat învăţămîntul în România. "O demonstraţie foarte recentă a interesului Guvernului actual pentru subiectul îmbunătăţirii sistemului educaţiei este dată de faptul că s-a aprobat Hotărîrea privind semnarea acordului–cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru finanţarea proiectului Reforma educaţiei timpurii în România. Proiectul are în vedere îmbunătăţirea managementului grădiniţelor, prin optimizarea planificării în cadrul unităţilor de învăţămînt preşcolar. prin implicarea şi participarea activă a părinţilor, precum şi prin dezvoltarea profesională a managerilor din grădiniţe – aproximativ 2.500 de manageri formaţi, care beneficiază de oportunităţi de dezvoltare profesională pe o perioadă de maxim 4 ani", a argumentat deputatul liberal. Costul total net estimat al proiectului prezentat de acesta, prevăzut a se implementa pe perioada 2007–2011, se cifrează la 88,3 milioane euro şi este finanţat de BDCE cu 66,8 milioane euro, restul reprezentînd finanţarea din partea Guvernului.

Târgul de produse româneşti


Doritorilor de produse autohtone, tradiţionale, le recomand cu căldură Târgul Ţăranului Român din Piaţa Amzei. În fiecare weekend din decembrie, se reunesc aici 30 de producători şi meşteşugari din Maramureş, Bucovina, Transilvania şi Ţinutul Buzăului şi se vând produse de casă, în condiţii de igienă maximă. Eu unul voi merge sâmbătă să caut nişte brânză de burduf şi un lebăr bun de casă. După câte mi-au povestit organizatorii, găsim la târg plăcinte de casă, zacuscă, gem, caş dulce sau afumat, slănină afumată, cozonaci, pâine de casă, cârnaţi de Plescoi, vin fiert şi palinca etc. Târgul este organizat la iniţiativa fundaţiei regretatului Radu Anton Roman în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român şi Primăria Sectorului 1. Sincer să fiu, sper ca târgul să devină o tradiţie şi să reuşim să organizăm şi noi celebrele festivaluri, gen Oktoberfest.

Circulatie blocata pe un drum national si pe zece drumuri judetene, din cauza viscolului


Zece drumuri judeţene şi un drum naţional din judeţul Suceava erau blocate, in aceasta seară, din cauza viscolului, circulaţia între Suceava şi Gura Humorului făcându-se doar prin Fălticeni sau Solca. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat că circulaţia pe DN 17, între Suceava şi Gura Humorului, este blocată din cauza viscolului, iar utilajele de deszăpezire nu fac faţă. El a spus că a solicitat ISU Suceava şi Inspectoratului de Jandarmi să acţioneze împreună cu echipele de deszăpezire şi mai ales să sprijine persoanele aflate în maşini blocate în zăpadă. "Este o situaţie temporară, pentru că nu ninge, ci doar vântul puternic formează suluri de zăpadă pe carosabil", a spus Onofrei. El a arătat că s-a încercat devierea circulaţiei pe un drum judeţean paralel cu drumul naţional, dar că şi acesta s-a blocat şi că singurele variante pe care se poate circula, în condiţii grele, sunt prin Fălticeni sau Solca. Directorul societăţii Drumuri şi Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, a declarat că mai multe utilaje de deszăpezire acţionează pe DJ 209 C între Suceava şi Berchişeşti, unde sunt blocate în zăpadă 12 autovehicule. Girigan a precizat că din cauza viscolului puternic vizibilitatea este aproape de zero, iar zece drumuri judeţene - nouă din zona Suceava şi Fălticeni şi unul din zona Rădăuţi - sunt blocate.

Medicul Cristian Irimie a fost ales preşedinte al Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava


Sanatate



irina_badrajan_dr.jpgAlegerile pentru desemnarea conducerii Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava şi a reprezentantului medicilor suceveni în Consiliul Naţional al Colegiului Naţional al Medicilor din România s-au desfăşurat, miercuri după-amiază.

Preşedintele Comisiei Electorale Judeţene, medicul primar de medicină generală Irina Badrajan a spus că pentru funcţia de preşedinte s-au înscris doi candidaţi, respectiv medicii primari Gheorghe Ţeudan şi Cristian Irimie.

În urma exprimării votului celor 13 membri plini ai Consiliului Judeţean al Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava medicul Cristian Irimie a obţinut şapte voturi, iar medicul Gheorghe Ţeudan şase voturi.

Dr. Irina Badrajan a spus că pentru cele trei funcţii de vicepreşedinţi s-au înscris cinci candidaţi, iar în urma exprimării votului celor 13 membri al CJ al CJM Suceava, medicul primar chirurg Sorin Hâncu a obţinut 9 voturi, medicul primar de medicină generală Mirela Oniceanu a obţinut opt voturi, iar medicul primar Dana Elena Tătăranu a obţinut şapte voturi, toţi cei trei medici au primit cele mai multe voturi şi au fost aleşi ca vicepreşedinţi ai acestui for.

Pentru funcţia de secretar al Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava s-a înscris doar medicul primar de medicină generală Doina Draga Buimistriuc care a fost votată în unanimitate de membrii consiliului.

Tot miercuri a fost desemnat şi reprezentantul medicilor suceveni în Consiliul Naţional al Colegiului Naţional al Medicilor din România în persoana medicului Mirela Oniceanu.

Preşedintele Comisiei Electorale Judeţene a apreciat că alegerile pentru desemnarea conducerii Colegiului Judeţean al Medicilor s-au desfăşurat într-o atmosferă “bună”.

Aceasta a spus că la alegeri au participat membri ai Consiliului Judeţean al Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava din toate zonele judeţului, respectiv dr. Doru Iliescu de la Rădăuţi, dr. Adrian Cosinschi de la Câmpulung Moldovenesc, dr. Aurel Costin de la Vatra Dornei şi dr. Brânduşa Deleanu de la Fălticeni.

Dr. Irina Badrajan a spus că după ce au fost înmânate mandatele membrilor plini şi supleanţi ai CJ al CJM Suceava şi mandatele pe funcţii, Comisia Electorală Judeţeană s-a dizolvat şi a intrat în atribuţii noua conducere.

Atodiresei, "Cetăţean de onoare" la Fălticeni



Consiliul Local Fălticeni îi va conferi astăzi, la propunerea primarului Vasile Tofan, titlul de "Cetăţean de onoare" al municipiului Fălticeni sportivului Ionuţ Atodiresei. La 25 de ani, Atodiresei este deja un nume de prim-plan naţional şi internaţional în artele marţiale de contact.

Atodiresei, "Cetăţean de onoare" la Fălticeni
În cei 11 ani de activitate, din care aproape cinci ani la profesionişti, fălticeneanul a obţinut numeroase titluri de campion naţional şi european. Atodiresei este cel de-al cincilea sportiv care primeşte acest titlu, după gimnastele Maria Olaru şi Mihaela Pohoaţă, boxerul Vasile Nistor şi antrenorul de box Constantin Chiriac.

Mai multe trenuri ale zapezii

zapada.jpgDe luna asta CFR Calatori a extins programul Trenurilor Zapezii, punand pe lista ceva mai multe zone de interes turistic, legaturile fiind din Bucuresti spre Valea Prahovei (in ciuda reparatiilor la calea ferata), din Iasi spre Vatra Dornei si spre Adjud si din Brasov spre Craiova, Suceava, Cluj Napoca si retur. Reduceri intre 25 si 30% au doar grupurile de minim 10 persoane si tinerii sub 26 de ani care platesc mai putin cu 20% din pretul de tren persoane si cel al suplimentului de tren. Biletele se pot cumpara din casele de bilete din gari si agentiile de voiaj CFR cu nu mai mult de 30 de zile inainte sau telefonic in ziua plecarii trenului. Programul trenurilor zapezii se incheie pe 29 februarie anul viitor.

CFR Călători a extins programul "Trenurile zăpezii"

Mareste poza trenurile zapezii

CFR Călători a extins programul „Trenurile Zăpezii 2007-2008”, introducând mai multe zone de interes turistic din ţară, cu legături din Bucureşti spre Valea Prahovei, din Iaşi spre Vatra Dornei şi spre Adjud, iar din Braşov spre Craiova, Suceava, Cluj Napoca şi retur.
Potrivit unui comunicat de presă emis, miercuri, de Ministerul Transporturilor, programul de iarnă „Trenurile Zăpezii 2007-2008” este funcţional din prima parte a lunii decembrie. Oferta tarifară pentru călătoriile cu „Trenurile Zăpezii” se adresează grupurilor formate din minim 10 persoane cu reduceri între 25 şi 30% şi tinerilor sub 26 de ani cu reduceri de 20% din tariful de tren persoane şi tariful suplimentului de tren.

Celelalte categorii de călători pot opta pentru Cartea VSD. În cazul călătoriilor de week-end, prin aceasta se acordă o reducere de 50% din tariful tren persoane (elevii beneficiind de o reducere de 60%). Acest bilet dă dreptul la câte o călătorie dus-întors, în perioada de valabilitate, pe o rută la alegere, la fiecare sfârşit de săptămână.

Pentru evitarea aglomeraţiei, CFR Călători recomandă pasagerilor să-şi procure din timp legitimaţiile de călătorie. Acestea se pot achiziţiona de la toate casele de bilete din gări şi din agenţiile de voiaj CFR cu o anticipaţie de 30 de zile. De asemenea, rezervarea poate fi făcută şi telefonic în ziua plecării trenului.

Moş Crăciun merge cu daruri la 13 grădiniţe ce nu dispun de dotări suficiente


Invatamant



hacman În cadrul proiectului educativ „Moş Crăciun vine la Grădiniţă”, iniţiat de IŞJ Suceava, preşcolarii din 13 grădiniţe rurale vor primi daruri de la alte 13 grădiniţe din mediul urban. Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman a declarat că prin acest proiect vor fi donate jocuri şi jucării, care vor rămâne în grădiniţe, şi alte daruri conţinând diverse produse care vor fi date copiilor. Cele 13 unităţi fac parte din grădiniţele ce nu au mai fost implicate în vreun proiect educaţional şi nu dispun de dotări suficiente (materiale, jocuri, jucării).

Este vorba de grădiniţele din Siminicea, unde sunt 4 grupe de preşcolari, Pătrăuţi (4 grupe), Spinărie-Berchişeşti (2 grupe), Bălăceana (2 grupe), Lipoveni (o grupă), Buda-Zvoriştea (3 grupe), Moldoveni-Pătrăuţi, Valea Glocului şi Prisaca Dornei cu câte 2 grupe, Boura, Manolea, şi Hreaţca cu câte o grupă.

Grădiniţele donatoare sunt „Guliver”, „Aşchiuţă”, „Piticot”, „Degeţica”, „ABC”, „Prichindel”, Grădiniţa „1,2,3”, Grădiniţa nr.1, nr. 2 şi nr. 3, toate din Suceava, „Pinochio” şi „Voinicelul” din Fălticeni, „Lumea copilăriei” din Gura Humorului, „Prichindelul” din Rădăuţi.

„Fiecare grădiniţă resursă- donatoate, a alcătuit o delegaţie formată din părinţi, copii, educatoare şi un Moş Crăciun costumat, care se deplasează cu daruri la grădiniţele arondate. Acest proiect, împreună cu un altul numit „De la copii pentru copii” face parte din programul judeţean „O lume a prieteniei”. Proiectul are două componente: una socială, realizată prin dotarea grădiniţelor beneficiare, şi una educaţională, care constă în activităţi comune – concursuri, vizite, excursii, organizate pe parcursul anului şcolar”, a precizat Laurenţa Hacman.

Grav accident de circulaţie provocat de o şoferiţă pe strada Parcului din Suceava


Actualitate



O familie din Ipoteşti se află în stare gravă după ce autoturismul în care se afla a fost lovit de o altă maşină. Potrivit IPJ Suceava, marţi după-amiază, pe strada Parcului, din municipiul Suceava, D. ELENA, de 51 ani, localnică, posesoare a permisului de conducere din anul 1977, în timp ce conducea autoturismul marca ,,Daewoo Cielo” în intersecţia cu strada Brădetului, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului marca ,,Seat”, condus de H. IONEL, de 39 ani, din comuna Ipoteşti, judeţul Suceava, cu care a intrat în coliziune laterală, schimbându-i direcţia de deplasare.

În momentul devierii pe sensul opus de circulaţie, acest autoturism a intrat în coliziune frontal-lateral dreapta cu un autoturism marca ,,Ford”, condus regulamentar de Ţ. VALENTIN, de 40 ani, din comuna Fântânele, judeţul Suceava.

În urma accidentului H. IONEL şi H. DANIELA, de 33 ani, din comuna Ipoteşti, pasageră în autoturismul „Seat”, care nu purta centura de siguranţă, au fost grav răniţi.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biciclist accidentat mortal

Un biciclist a fost accidentat mortal de un autotractor. Potrivit IPJ Suceava, marţi, după-amiază, pe DN 2/E, în interiorul comunei Cornu Luncii, T. DANIEL, de 28 ani, din oraşul Amara, judeţul Ialomiţa, posesor al permisului de conducere din anul 2000, în timp ce conducea autotractorul marca ,,Mercedes Benz” , care tracta o semiremorcă, l-a acroşat şi accidentat mortal pe B. MIHAIL, de 69 ani, din localitate, care se deplasa pe bicicletă în aceeaşi direcţie de mers.

Din primele cercetări s-a stabilit că vinovaţi de producerea accidentului se fac atât conducătorul auto, care nu a păstrat o distanţă laterală suficientă în momentul depăşirii, cât şi biciclistul, care a circulat pe un carosabil acoperit cu zăpadă şi nu era echipat cu vestă reflectorizantă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Trenurile zapezii ajung in Moldova si Ardeal



Trenurile zapezii ajung in Moldova si Ardeal Programul de iarna Trenurile Zapezii 2007-2008 s-a extins pentru mai multe zone de interes turistice din tara, cu legaturi din Bucuresti spre Valea Prahovei, din Iasi spre Vatra Dornei si spre Adjud, iar din Brasov spre Craiova, Suceava, Cluj Napoca si retur. Pentru grupurile formate din minim 10 persoane se acorda reduceri cuprinse între 25 si 30%, iar tinerii sub 26 de ani beneficiaza de reduceri de 20% din tariful de tren persoane si tariful suplimentului de tren. Trenurile Zapezii vor circula pana in luna februarie. Pretul unui bilet dus-intors pe relatia Bucuresti-Predeal va costa 41,7 lei la trenurile Accelerat si 52,1 lei la Rapid.
O calatorie de la Bucuresti la Brasov si retur va costa 48,5 de lei, la trenurile Accelerat, respectiv 59,4 lei, la Rapid.

Apă caldă non-stop în perioada Sărbătorilor de iarnă


Actualitate



Sucevenii arondaţi sistemului centralizat de termoficare din municipiul Suceava vor beneficia permanent de apă caldă, în perioada 20 decembrie-3 ianuarie. Decizia a fost luată de conducerea societăţii „TERMICA” Suceava în urma consultărilor cu şeful administraţiei locale sucevene, Ion Lungu.

În momentul de faţă, apa caldă este furnizată între orele 6-22, iar apartamentele sunt încălzite non-stop.

De puţin timp, de apă caldă beneficiază în permanenţă un procent de 20 la sută din populaţia oraşului, branşată la sistemul centralizat de termoficare. Este vorba despre abonaţii „TERMICA” din zonele unde au fost modernizate punctele termice şi au fost înlocuite parţial conductele de termoficare.

Un bărbat din Sadova a murit intoxicat în urma unui incendiu


Actualitate



Incendiu.Sadova Pompierii au intervenit miercuri dimineaţă, la ora 04.00, la stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui S. CONSTANTIN, de 50 ani, din comuna Sadova. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, în timpul operaţiunii de stingere a incendiului, care era propagat dintr-o cameră a locuinţei, a fost găsit cadavrul proprietarului, care nu era ars, cauza probabilă a decesului fiind intoxicarea cu monoxid de carbon.

În urma cercetărilor s-a stabilit că incendiul s-a produs datorită victimei, care a adormit în pat cu ţigara aprinsă.

ELECTRONIC FEELING la IMPACT Fm in fiecare joi de la 23:00


Emisiunea "Electronic Feeling" se aude in:
Suceava 100,4 • Rădăuţi 105,2 • Vatra Dornei 91,4 • Câmpulung Moldovenesc 107,2 • Gura Humorului 93,4 • Paşcani 103,9 • Hârlău 107,4 si Iasi 88,4 Fm
Realizatori: MasterDeeJay & Dj.Gaby Marian
ENJOY !

Rugbi. Divizia Naţională >> CSM Bucovina Suceava vrea să încheie anul cu un succes


Sport



CFR Braşov – CSM Bucovina Suceava, joi, ora 11

C-tin Vlad Joi se încheie meciurile anului 2007 din Divizia Naţională. În prima etapă a play-out-ului, formaţia locală de rugbi, CSM Bucovina Suceava, întâlneşte în deplasare pe CFR Braşov. O partidă din play-out a avut deja loc, RC Bârlad învingând Poli Iaşi cu 13-12.

Rugbiştii antrenaţi de Constantin Vlad au plecat de ieri la Braşov, meciul urmând a avea loc pe stadionul “Parcul Copilului” cu începere de la ora 11.

În sezonul regulat, sucevenii s-au impus în ambele partide, de fiecare dată câştigând cu bonus, 41-17 în tur şi 24-14 în retur.

Din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, întâlnirea a fost în pericol de a nu se mai disputa, dar antrenorul Constantin Vlad a confirmat faptul că partida se va desfăşura conform programării iniţiale. Mai mult decât atât, tehnicianul sucevean a declarat că formaţia lui merge la Braşov pentru a câştiga. “Într-adevăr, i-am învins pe cei de la CFR în ambele jocuri din campionat, dar fiecare meci are istoria lui. Băieţii sunt foarte bucuroşi de suplimentarea bugetară care am primit-o de curând.

A fost un gest unic, iar pentru asta noi trebuie să răspundem prin rezultate cât mai bune. Trebuie să promovăm aşa cum se cuvine imaginea Sucevei. Sper să încheiem anul cu o victorie. Îi cunoaştem foarte bine pe braşoveni, le ştim punctele forte şi cele slabe, dar trebuie să ne adaptăm la starea terenului a vremii şi bineînţeles a manierei de arbitraj” – a precizat Constantin Vlad.

Pentru întâlnirea cu CFR Braşov, antrenorul bucovinenilor îi va avea la dispoziţie şi pe doi dintre oamenii din “trupa de intervenţie”: Bortă şi Croitoru.

În faza a doua a Diviziei Naţionale, respectiv în play-off şi play-out, toate echipele pleacă având şanse egale, adică de la 0 puncte. Constantin Vlad crede că, din seria play-out-ului, cele mai puternice formaţii sunt: Poli Iaşi, Bucovina Suceava şi Olimpia Bucureşti.

Play-out

Etapa 1

Sâmbătă, 8 decembrie

RC Bârlad – Poli Iaşi 13-12

Joi, 20 decembrie


RC Griviţa – CS Olimpia Bucureşti (stadion Parcul Copilului, ora 13) CFR CSU Braşov – CSM Bucovina Suceava (stadion CFR, ora 11)

Arbitru: Gabriel Seitan

Judecători de margine: Vlad Iordăchescu şi Şerban Cristian

Clasament

1. RC Bârlad 1 1 0 0 13-12 0pb 4p

2. Poli Iaşi 1 0 0 1 12-13 1pb 1p

3. Bucovina Suceava 0 0 0 0 0-0 0pb 0p

4. Olimpia Bucureşti 0 0 0 0 0-0 0pb 0p

5. RC Griviţa 0 0 0 0 0-0 0pb 0p

6. CFR Braşov 0 0 0 0 0-0 0pb 0p