joi, 22 mai 2008

A omorât-o, după care a violat-o şi ciopârţit-o cu cuţitul

Cruzime


Pe rolul Tribunalului Suceava a ajuns, zilele trecute, dosarul îngrozitoarei crime de la Fântânele, din seara zilei de 6 aprilie a.c., atunci când o bătrână în vârstă de 85 de ani, din localitate, a fost omorâtă, violată şi ciopârţită cu cuţitul.

Autorul acestei terifiante fapte este un tânăr de numai 29 de ani, Ioan Remus Teslariu, iar mobilul crimei a fost o amendă primită de la procurori de fratele iubitei sale, din cauza victimei.

Potrivit actelor de sesizare a instanţei, ancheta procurorilor criminalişti în acest caz a scos la iveală lucruri de-a dreptul şocante.

Povestea începe în luna mai a anului 2007, atunci când victima, Maria B., a fost violată de către un tânăr din comună, arestat ulterior şi trimis în judecată. În timpul cercetărilor, însă, fratele autorului a primit o amendă de 500 de lei din partea procurorilor, pentru mărturie mincinoasă.

Sancţiunea cu pricina avea să constituie motivul pentru care, aproximativ un an mai târziu, Teslariu, a cărui iubită era sora individului amendat de procurori, i-a luat viaţa cu o cruzime ieşită din comun bătrânei din Fântânele.

În seara zilei de 6 aprilie a.c., fiind în stare avansată de ebrietate, tânărul în vârstă de 29 de ani şi-a adus aminte de amenda cu pricina şi s-a gândit să-i ceară socoteală bătrânei.

Cu minţile îmbibate de alcool, s-a dus la domiciliul acesteia şi, după ce a stat iniţial de vorbă cu victima, şi-a pierdut controlul şi a tăbărât asupra ei. A început, susţin anchetatorii, să o lovească cu pumnii în faţă şi să o strângă cu mâinile de gât.

Din cauza loviturilor, victima a decedat la scurt timp, au stabilit anchetatorii.

A profanat cadavrul victimei

Cu toate că Maria B. era moartă, Teslariu a dezbrăcat-o de haine şi a întreţinut raport sexual cu victima.

Deşi s-a convins că era moartă, a reieşit în urma anchetei, tânărul a luat un cuţit de pe dulapul de bucătărie şi a tăiat-o pe bătrână în zona abdomenului, precum şi în zona pieptului.

Nu a părăsit casa bătrânei înainte a încerca să dea foc locuinţei, pentru a şterge urmele. Din nefericire pentru el, deşi a dat foc la mai multe lemne, lipsa aerului din casă a oprit propagarea focului, care s-a stins la scurt timp după ce Teslariu a părăsit locuinţa victimei.

A fost prins două zile mai târziu de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi încarcerat în arestul Poliţiei.

Ioan Remus Teslariu a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi profanare de morminte, pentru această din urmă faptă anchetatorii luând în considerare faptele săvârşite de către tânăr după moartea victimei sale.

Avertizare de inundaţii pentru judeţul Suceava

Risc



Judeţul Suceava a fost avertizat cu cod portocaliu de ploi, fenomenele vizate fiind torenţi de pe versanţi, pâraie, creşteri de debite ale râurilor, ca urmare a precipitaţiilor abundente prognozate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. Avertizarea de cod portocaliu este valabilă până în cursul zilei de astăzi, la ora 21:00.

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a precizat că după această oră rămâne valabilă avertizarea de cod galben, până în data de 24 mai, ora 18:00.

Băişanu a spus că bazinele hidrografice vizate de aceste avertizări sunt Suceava, Moldova, dar şi bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor Bistriţa şi Siret.

De asemenea, prefectul a precizat că în judeţul Suceava s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la toate primăriile din zonele de risc, pentru luarea măsurilor ce se impun în situaţia apariţiei unor situaţii de urgenţă.

„Am dispus autorităţilor locale să îi avertizeze pe toţi cei care locuiesc în case construite în albiile majore ale râurilor. În acelaşi timp s-au trasat sarcini precise pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care are obligaţia să urmărească cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, la nivelul localităţilor, pentru a interveni în timp util în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă”, a declarat Alexandru Băişanu.

Maşină a Poliţiei, distrusă în timpul urmăririi unor contrabandişti de ţigări

„Pericol” cu patru picioare



Un autoturism Dacia Logan din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost avariat în proporţie de 20%, în timpul urmăririi unei maşini în care se aflau mai multe persoane suspecte că fac contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina.

Totuşi, nu contrabandiştii urmăriţi au fost motivul pentru care maşina Poliţiei va ajunge într-un service auto, ci o vacă ieşită de pe câmp în mijlocul străzii.

Toată povestea s-a petrecut în după-amiaza zilei de marţi, în jurul orei 16.30.

Poliţiştii comunei Grămeşti au primit o informaţie cum că prin zonă urmează să treacă un autoturism Lada, de culoare roşie, în care s-ar afla o cantitate importantă de ţigări de provenienţă ucraineană.

Informaţia poliţiştilor s-a confirmat, prin comuna Grămeşti trecând în acea după-amiază un autoturism Lada, de culoare roşie. Deşi oamenii legii i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta, bărbatul de la volan a accelerat, continuându-şi drumul.

Şeful de post de la Grămeşti, agentul şef adjunct Dragoş Pahâţ, şi adjunctul său, agentul Răzvan Bolea, au trecut la urmărirea autoturismului Lada, punând în funcţiune girofarul şi sirena.

După aproximativ trei kilometri, chiar la ieşirea din Grămeşti, urmărirea s-a întrerupt brusc, după ce o vacă apărută pe şosea l-a determinat pe poliţistul de la volan să vireze brusc stânga, maşina oamenilor legii fiind proiectată dintr-o groapă într-un podeţ de pe marginea drumului.

Cei doi poliţişti au fost testaţi, aşa cum cer procedurile în cazul unor evenimente rutiere, cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Din fericire, nici unul dintre ei nu a fost rănit.

În privinţa suspecţilor din autoturismul Lada, aceştia au scăpat, cel puţin pentru moment, de o amendă din partea poliţiştilor.

Monstrul care şi-a violat propriul copil a fost arestat

Minte bolnavă



Judecătorii Tribunalului Suceava au decis în cursul zilei de ieri arestarea preventivă a bărbatului din comuna Dărmăneşti acuzat că şi-a violat propria fiică, o minoră în vârstă de 14 ani.

Aşa cum vă prezentam şi în ediţia de ieri a „Monitorului de Suceava”, toată această şocantă poveste a ajuns la urechile poliţiştilor după ce, zilele trecute, minora a decis să rupă tăcerea şi să povestească coşmarul prin care a fost nevoită să treacă.

Anchetatorii ne-au dezvăluit, ieri, amănunte absolut cutremurătoare despre acest caz. Abuzurile sexuale asupra minorei au început în urmă cu aproape patru ani, iar mama fetiţei, plecată acum în Italia, la muncă, ştia, se pare, de toate aceste perversiuni. Şi totuşi, mama adolescentei abuzate nu a spus nimănui nimic şi a preferat să ţină ascuns secretul.

Dumitru Homiuc, în vârstă de 40 de ani, a fost adus, ieri, sub escortă, în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, după ce, marţi după-amiază, a fost audiat ore în şir de judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

Bărbatul a recunoscut totul şi le-a mărturisit anchetatorilor cutremurătoarea poveste.

În momentul în care a fost reţinut de poliţişti, în urmă cu două zile, Dumitru Homiuc a fost găsit în podul casei, cu ştreangul de gât, încercând să-şi pună capăt zilelor. „L-au găsit în podul casei, având o funie legată în jurul gâtului cu intenţia de a se spânzura, precizând că recurge la acest gest întrucât regretă că a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei.

Oamenii legii au găsit în buzunarele de la pantalonii bărbatului un bilet de adio prin care îşi cerea iertare.

Îşi ţinea copiii flămânzi, în mizerie

În urma anchetei, Dumitru Homiuc a mărturisit că îşi abuza sexual de aproape patru ani fiica, precizând însă că, până spre sfârşitul lunii aprilie a acestui an, nu a întreţinut relaţii sexuale cu ea. De aproximativ o lună şi jumătate, însă, a recunoscut bărbatul, a început să-şi violeze fata. Minora era obligată să întreţină relaţii sexuale cu tatăl ei, ori de câte ori acesta venea acasă beat.

„Ăsta nu poate fi numit tată. Nu e normal la cap. E bolnav. Din câte ştiu eu, se întâmplă de mai de mult asta, iar mama fetiţei ştia. Nici ea nu poate fi mamă... de ce n-a spus la poliţie, la primărie?”, e revoltată una dintre vecinele familiei Homiuc.

La câteva ore după ce monstrul din Dărmăneşti a fost săltat de poliţişti, cei trei copii ai acestuia, în vârstă de 4, 7, respectiv 14 ani, au fost luaţi de reprezentanţi ai Protecţiei Copilului.

„Copiii erau nesupravegheaţi, înfometaţi şi stăteau numai în mizerie. Toată ziua venea beat acasă... nu lăsa pe nimeni să le dea de mâncare la copii cât el lipsea. Era un om destul de agresiv”, povesteşte un alt vecin.

Violată de tată, sub privirile fraţilor ei

Cei trei copii ai familiei Homiuc au fost preluaţi de Serviciul de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava şi Protecţie a Copilului Suceava şi transferaţi într-o casă de tip familial din judeţ.

Fetiţa abuzată sexual s-a destăinuit şi a mărturisit tot calvarul prin care a trebuit să treacă în ultimii patru ani.

Adolescenta le-a povestit asistenţilor sociali că toate scenele la care era supusă se petreceau sub privirile celorlalţi doi fraţi mai mici, pe care tot ea i-a crescut după ce mama lor a plecat la muncă în Italia.

„Femeia şi-a lăsat copiii în grija tatălui, când cel mic avea doar câteva luni de zile. Toată grija celor doi fraţi mai mici a căzut pe umerii fetei abuzate de tată, care, la plecarea mamei în străinătate, nu avea mai mult de zece ani. Mama copiilor a revenit în ţară de câteva ori în aceşti patru ani şi se presupune că ştia de situaţia fetiţei, dar nu a făcut nimic în acest sens”, ne-a declarat Nicoleta Lenţa, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Ameninţată cu moartea de propriul tată

Abuzurile sexuale şi violurile la care a fost supusă şi-au pus serios amprenta asupra minorei în vârstă de 14 ani, aceasta riscând să rămână traumatizată pentru toată viaţa.

„Din discuţiile pe care le-a avut fetiţa cu unul dintre psihologii Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, rezultă că are urme evidente ale abuzului, are deficienţe de comunicare, lipsă de afecţiune şi teamă faţă de tată, confuzie şi insecuritate referitoare la viitor”, a mai spus Lenţa.

Adolescenta, victima minţii bolnave a tatălui ei, a povestit că era ameninţată cu moartea de către acesta de fiecare dată când o abuza sexual.

În ciuda tuturor necazurilor, susţin reprezentanţii Protecţiei Copilului, fata cea mare a soţilor Homiuc este foarte ataşată de frăţiorii mai mici pe care i-a îngrijit.

„Având în vedere gravitatea situaţiei, abuzul tatălui asupra propriei fiice, dar şi faptul că fraţii mai mici au fost martori ai abuzului, copiii au fost ridicaţi în regim de urgenţă până la clarificarea situaţiei. Ei vor beneficia de consiliere psihologică”, a mai completat purtătorul de cuvânt al Direcţiei.