A trebuit sa asteptam 12 etape pentru ca echipa de handbal masculin Uztel Ploiesti sa mai castige un meci in Liga Nationala. Totusi, nici aceasta victorie nu a fost obtinuta fara emotii, ploiestenii avand un lot tanar, care a oscilat perioadele bune de joc cu momente mai slabe, in care de-abia reuseau sa arunce la poarta.
Ieri, in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti, Uztel s-a impus in meciul cu Romvag Caracal, cu scorul 26 – 24, partida contand pentru etapa a XVIII-a a Ligii Nationale si reprezentand duelul ultimelor doua clasate din campionat. Chiar daca primele cinci minute ale intalnirii au fost mai mult de cunoastere a adversarilor, ploiestenii au trecut rapid la carma jocului. La mijlocul primei parti a meciului, Uztel deja avea un avans de patru goluri, in special datorita evolutiei remarcabile a portarului Adrian Dumitru. In acel moment, oaspetii au beneficiat de superioritate numerica, in urma eliminarii temporare a lui Mihai Ghizdavescu, reusind sa reduca din diferenta de pe tabela de marcaj. Dar, jucatorii gazda nu au lasat ca meciul sa le scape de sub control, Botezatu fiind o buna solutie in locul lui Tiberiu Constantinescu, pe partea stanga.
La revenirea de la vestiare, Uztel a trecut printr-un blocaj, in ofensiva, bine speculat de al saptelea marcator al Ligii, Aurel Florea, de la Romvag Caracal, care a inscris noua dintre cele 11 goluri ale sale in aceasta parte secunda a intalnirii. Apararea ploiestenilor nu a avut niciun raspuns la jocul de la distanta al lui Florea, care a marcat, de cateva ori la rand, de la aproape zece metri. Astfel, oaspetii s-au apropiat la doar doua goluri diferenta (20 – 28), cu 12 minute inainte de final, castigand incredere ca pot obtine primul succes din campionat. Insa, Uztel a reusit, in cele din urma, sa mentina cele doua goluri avans, pana la final, castigand, astfel, primul meci dupa o seceta de 12 etape.
In cadrul rundei, s-au mai inregistrat urmatoarele rezultate: HCM Constanta – HC Odorhei 31 – 24 (16 – 15), CSM D&C Oradea - Stiinta Municipal Dedeman Bacau 31 – 32 (18 – 19), CSM Medgidia – UCM Resita 35 – 36 (18 – 18), Pandurii Targu Jiu – Universitatea Bucovina Suceava 29 – 27 (15 – 12), HC Minaur Baia Mare – Dinamo Baumit Bucuresti 31 – 26 (17 – 15), Steaua MFA Bucuresti – Poli Izometal Timisoara 33 – 27 (15 – 13).