miercuri, 5 decembrie 2007

The song of my life

If I’d had to select a single song, I would choose Ballade for Violin and Piano, Op 29, by Ciprian Porumbescu. It is, from far, my favorite music. Maybe you have to live here, in Romania, in order to be able to understand it. It was moments when I danced, and moments when I cried listening to it. It accompanied me in many of the important steps of my life, being it good or bad.

About Ciprian Porumbescu:

Ciprian PorumbescuCiprian Porumbescu, born Cyprian Gołęmbiowski, (October 14, 1853 – July 6, 1883) was a Romanian composer born in Şipotele Sucevei in the former Austrian province of Bukovina.

He was born into the family of Iraclie Gołęmbiowski (who changed the Polish-sounding family name to its Romanian translation) an ethnic Romanian writer and Orthodox priest of possible Polish origins. He studied music in Suceava and Cernăuţi, then continued at the Konservatorium für Musik und darstellende Kunst in Vienna, under Anton Bruckner and Franz Krenn.

He was among the most celebrated Romanian composers of his time; his most popular works are the pieces Crai nou, Trei culori, Song for the 1st of May, Ballad for violin and piano, Serenada. In addition, he composed the music for Pe-al nostru steag e scris Unire, which was used for Albania’s national anthem, Hymni i Flamurit.

He was imprisoned by the Austrian authorities because of his political activities, and composed his major works while in confinement. He died at the age of 29 in Stupca, nowadays renamed Ciprian Porumbescu.

(from http://en.wikipedia.org/wiki/Ciprian_Porumbescu )

See a video fragment of this beautiful ballade here:

and the full ballade, in mp3 format, here:

Crăciun mai sigur

Luna decembrie, cunoscută drept luna cadourilor, înseamnă, în primul rând, cumpărături. Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă este caracterizată de creşterea spectaculoasă atât a ofertei venite din partea comercianţilor, cât şi a cereririi consumatorilor de bunuri şi servicii.
Din dorinţa de a preveni situaţiile când cumparătorii sunt nemulţumiţi de produsul achiziţionat, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor demarează o amplă acţiune de supraveghere a pieţei în ceea ce priveşte produsele şi serviciile specifice sărbătorilor. De asemenea, se va insista pe educarea consumatorului, tentat să cumpere rapid jucăria de Crăciun dorită de copil, bradul ales sau excursia de revelion, fără a citi cu atenţie eticheta produselor, instrucţiunile de folosire sau contractul încheiat. Graba duce la achiziţionarea unor produse care pot, în unele cazuri, să nu corespundă aşteptărilor consumatorilor.

Organizată la nivel naţional, această acţiune are mai multe etape:
- Controale desfăşurate în toată ţara, în perioada 05 decembrie – 20 decembrie 2007, privind calitatea, comercializarea şi etichetarea alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă; supravegherea modului de vânzare a alimentelor de origine animală, în echipe mixte ANSVSA – ANPC; verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea jucăriilor.
- Comandamentul de iarnă, organizat în perioada 10 decembrie 2007 – 10 ianuarie 2008, în principalele staţiuni turistice din ţară. Astfel, vor exista birouri unde turiştii vor putea depune reclamaţii în Sinaia, Predeal, Bran-Moeciu, Vatra Dornei, Borşa, Arieşeni.
Amintim aici şi Protocolul de Colaborare încheiat cu Jandarmeria Montană, pe toată perioada Comandamentului.
- Campania de informare „E dreptul tău să ştii ce cumperi!”, realizată împreună cu Agenţia pentru Strategii Guvernamentale, axată pe conştientizarea consumatorilor cu privire la drepturile pe care le au, garantate prin lege şi la paşii ce trebuie urmaţi dacă acestea sunt încălcate de către comercianţi.
- Concursul de eseuri de pe site-ul instituţiei, al cărui câştigător îl vom afla în ajunul Crăciunului.

De asemenea, ANPC desfăşoară în prezent controale privind respectarea legislaţiei în domeniul vânzării biletelor de avion, cunoscut fiind faptul că în luna decembrie firmele de transport aerian sunt asaltate de cererea mare pentru excursii de Crăciun şi revelion.

Mediatizarea acţiunilor de control înainte de efectuarea acestora, o premieră pentru Autoritate, se explică prin dorinţa expresă de a avea sărbători mai sigure şi lipsite de incidente. Se va acorda atenţie sporită zonelor considerate de risc, în special pieţe, supermarketuri şi hypermarketuri, acolo unde se comercializează produse în cantităţi mari şi unde afluenţa consumatorilor va fi considerabilă.

Experienţa anilor trecuţi a demonstrat faptul că şi reclamaţiile consumatorilor sunt în creştere în luna decembrie, fapt pentru care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va acorda întâietate soluţionării rapide a acestora.

Data de 5 decembrie este şi cea aleasă de comisarul european Meglena Kuneva pentru discuţia on-line despre un Crăciun mai sigur. Accesând site-ul ANPC, consumatorii şi toţi cei interesaţi îi pot adresa acesteia întrebări în direct, începând cu ora 18.00, ora României.

Biroul de presă
5 decembrie 2007

Il gruppo Kolomeika Siret


Kolomeika e' stato creato nel 2002. E' costituito di allievi di liceo "Latcu-Voda" di citta Siret. E' formato di 35 membri, istruiti da signora professoressa Zirca Ianos.
Il gruppo Kolomeika ha partecipato ai molti festivali e televisioni.

UCM Reşiţa - Bucovina Suceava


Sport.ro, live, ora 17.00

Reşiţenii vor să se revan­şeze în faţa fanilor după ce au pierdut categoric derby-ul cu HCM Constanţa disputat dumi­nică în cadrul Ligii Naţiona­le de baschet mas­culin. Nici partida cu ocupanta locului cinci, Bucovina Suceava, nu se anunţă uşor pentru gazde, dar UCM Reşiţa, la care evoluează vedeta Butulija (foto), are prima şansă prin experienţa superioară acumulată în sezonul trecut.

Siena - Olympiacos

SportKlub, live, ora 21.30

Montepaschi Siena şi Olympiacos Pireu sunt două dintre echipele bune din Grupa A a Euroligii. Grecii sunt clasaţi pe locul doi, în timp ce formaţia itali­ană ocupă locul trei, ambele contabilizând în această ediţie a competiţiei câte patru victorii şi două eşecuri. Olympiacos are al doilea atac din grupă cu 555 de puncte înscrise, unul mai puţin decât Zalgiris.

Târg de produse tradiţionale în Piaţa Amzei



Ţăranul vine la târg în Bucureşti. Şi nu oricum. Grupul de Initiaţivă "Radu Anton Roman" şi Muzeul Ţăranului Român au lansat un program de punere în valoare a produselor tradiţionale româneşti. Până la Crăciun, în fiecare sâmbată şi duminică, în Piaţa Amzei vor fi aduse bucate dintre cele mai alese.

Acest program are în vedere "scoaterea din amorţire" a potenţialelor branduri din domeniul alimentar şi al meşteşugarilor.

20 de ţărani din Maramureş, Bucovina şi Ţinutul Buzăului vor recrea atmosfera unui Crăciun culinar rustic în inima Capitalei. Ei vor aduce plăcinte de casă, zacuscă, caş dulce sau afumat, icoane pe sticlă, gem de rubarbă, cozonaci, pâine de casă, cârnaţi de Pleşcoi, vin fiert şi palincă, mămăligă şi afumătură, ciuperci marinate, nuci şi prune uscate şi alte bunătăţi.

Începând cu 1 martie, târgul va fi organizat bilunar.

Produse organice la Targul Taranului Roman

Cate 20 de producatori si 10 mestesugari din Maramures, Bucovina, Transilvania si Tinutul Buzaului vor prezenta, in fiecare weekend din decembrie, produse organice, curate si traditionale, in cadrul Targului Taranului Roman.

Actiunea se desfasoara in piata Amzei din Bucuresti si face parte din primul proiect din cadrul unui amplu program de valorificare a produselor traditionale romanesti si de revitalizare a potentialelor branduri din domeniul alimentar si mestesugaresc.

Astfel, vizitatorii targului pot cumpara placinta de casa, cas dulce afumat, palinca, zacusca sau faimosii carnati de Plescoi, dar si icoane si obiecte lucrate manual.

Programul este lansat de grupul de initiativa Radu Anton Roman si se va derula pe tot parcursul anului 2008. Obiectivul programului vizeaza sprijinirea si dezvoltarea unei piete moderne de produse traditionale prin accesul producatorilor la informatii legislative si tehnice.

Initiativa beneficiaza de expertiza si sprijinul fundatiei ADEPT, a Autoritatii National Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), asociatiei Prietenii Muzeului Taranului Roman, reprezentantilor Comisiei Europene in Romania, Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara, Asociatiei Culturala Macondo si Programului Transilvania Autentica.

La sfarsitul lunii ianuarie va fi lansat un ghid de bune parctici pentru micii producatori din Romania. Acest ghid a fost realizat cu sprijinul ANSVSA si se va distribui in toate zonele rurale din Romania prin intermediul consiliilor locale si primariilor, iar pentru inceput vor fi tiparite 70.000 de exemplare.

Actionarii Mobila Radauti au aprobat dublarea capitalului social

Actionarii Mobila Radauti, cu activitati in productia de mobila, au aprobat majorarea capitalului social cu 12,5 milioane de lei (3,7 mil. euro) la aproape

25 milioane de lei, prin aport in numerar, a anuntat compania. Operatiunea se va efectua prin emiterea a circa cinci milioane de titluri noi, cu valoarea nominala de 2,5 lei, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor, in termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a hotararii. Actionarii companiei vor primi prin subscriere cate o noua actiune pentru fiecare titlu detinut. Subscrierea se va face numai pentru actiuni intregi, iar titlurile nesubscrise se vor anula. Majorarea de capital a fost aprobata de actionari pe 27 noiembrie. Mobila Radauti a inregistrat in primele noua luni pierderi de 908.000 lei, in avans cu 81% fata de perioada similara din 2006, iar cifra de afaceri a firmei a crescut cu 6%, la 14,62 milioane de lei (4,43 milioane de euro). Pentru anul trecut, firma a raportat o cifra de afaceri de 18,4 milioane de lei (5,2 milioane de euro) si pierderi de 730.000 de lei. Principalul actionar al Mobila Radauti este SIF Oltenia cu 31,44% din actiuni, iar Cezar Rimar detine un pachet de 6,82% din titluri.

Mobila Rădăuţi şi-a dublat capitalul


Acţionarii Mobila Rădăuţi, cu activităţi în producţia de mobilă, au aprobat majorarea capitalului social cu 12,5 milioane de lei la aproape 25 milioane de lei, prin aport în numerar.
Operaţiunea se va efectua prin emiterea a circa cinci milioane de titluri noi, cu valoarea nominală de 2,5 lei, care vor fi oferite spre subscriere acţionarilor, în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii.
Acţionarii companiei vor primi prin subscriere câte o nouă acţiune pentru fiecare titlu deţinut. Subscrierea se va face numai pentru acţiuni întregi, iar titlurile nesubscrise se vor anula.
Majorarea de capital a fost aprobată de acţionari, pe 27 noiembrie.
Mobila Rădăuţi a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 908.000 lei, în avans cu 81% faţă de perioada similară din 2006, iar cifra de afaceri a firmei a crescut cu 6%, la 14,62 milioane de lei (4,43 milioane de euro).
Principalul acţionar al Mobila Rădăuţi este SIF Oltenia cu 31,44% din acţiuni, iar Cezar Rimar deţine un pachet de 6,82% din titluri.

Dorna şi Humor se vor înfrăţi cu două localităţi urbane din voievodatul polonez Silezia


Administratie



Municipiul Vatra Dornei şi oraşul Gura Humorului se vor înfrăţi cu două localităţi urbane din voievodatul polonez Silezia, cu care judeţul Suceava a încheiat un parteneriat de colaborare în anii 1990. Documentele între părţi vor fi parafate în timpul vizitei pe care o delegaţie condusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Stela Acatrinei, o va efectua în Silezia între 5 şi 9 decembrie. Şeful administraţiei judeţene, Gavril Mîrza, a declarat că în acea perioadă, în Silezia se va desfăşura şi o şedinţă a Comisiei Mixte România-Polonia. Acesta a spus că în cadrul reuniunii va fi făcut şi un bilanţ al cooperării dintre Suceava şi Silezia.

Moşul aduce... controale în magazine



Chiar în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au anunţat cadoul pe care îl vor face comercianţilor: controale zilnice în piete şi hipermarketuri, în restaurante, pensiuni şi hoteluri.

Nici firmele de turism şi de transport nu vor scăpa neverificate în această perioadă, când sunt asaltate de cereri pentru excursii de Crăciun şi Revelion. De săptămâna viitoare, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, în Vatra Dornei, Borşa, Arieşeni şi în zona Bran-Moeciu vor lucra permanent echipe de inspectori, care vor prelua şi vor rezolva în regim de urgenţă reclamaţiile turiştilor.

Inspectorii OPC recomandă prudenţă maximă la cumpărăturile pentru sărbătorile de iarnă, mai ales la darurile pentru copii.

Ben’s cousins


It is amazing how small the world really can be. I forget who started the whole six persons removed plan, but it certainly works. Here I am, about as remote as you can get in Romania, and it seems that one of my students in America has cousins and family here. In fact, they are only on the other side of the mountain in Suceava. I finally was able to get in touch with them and we managed to meet after one of my infamous trips to Suceava for my Legitimate which I still don't have. After I had concluded my discussions with the police again, I called Anca who lives in Suceava. Her sister Alina actually met me and we met Anca at a lovely Italian restaurant in town. They had excellent desserts!! We all know how that cheers me. We talked for quite a while. I have made it my mission to help as many Romanians as I can to improve their English as my Romanian is still not conversational as yet. I can get essential directions and order from the menu, but I am not able to actually put enough words together to make a sentence.

After a delightful dessert and conversation, we went to their parents' home. They live right near the only place I know to buy really good ice cream. That is a good sign. Of course, we started with homemade blueberry wine and then another excellent wine. They own a grocery store and so dinner was excellent. Typical Romanian breads and salamis and vegetables and cheeses. Delicious. I couldn't have asked for anything better. While we were there, Anca's husband and son arrived on the scene. The little one stole the scene. He has such bright eyes – he is going to be a smart one. Her husband is a traditional dancer and has promised to invite me to watch the next time his group is dancing nearby. Anca is in school in Cluj but gets home every few weeks. They are a great group – full of life and fun. Her father is from Moldovita and has offered to take me there to see the monastery in the spring. I am looking forward to that trip.

In the meantime, I have a student in class who is the spitting image of Ben, my American student. Interestingly, my Romanian student is also named Ben. What a small world.

REzUmaT





Joi, 6 decembrie 2007, ora 17, la Muzeul de Istorie Suceava, în cadrul seratelor muzicale, va avea loc un recital de muzică sacră susţinut de domnii Ciprian Husanu - bariton şi de Ioan Florin Diaconu - orgă, de la Universitatea de Arte George Enescu Iaşi .
În program lucrări de Fr.X.Gruber, Fr. Schubert, J.S. Bach, G.F.Handel, L.Luzzi, J.G.Herder, A.Adam, N.Glanzberg, H.Contet, Ch.Gound, Gh.Dutica.




Joi, începând cu ora 20:00, în Club 60’s, trupa Odyssey va cânta iar în faţa noastră.Intrarea: 10 lei.




Institutul Cervantes Bucuresti si Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava prezinta a doua editie a manifestarii “Zilele Filmului Spaniol”, care se va desfasura in perioada 3-5 decembrie 2007, la Restaurantul Venezia din Suceava.
7 creatii de anvergura ale cinematografiei hispanice, accesibile acum publicului sucevean iubitor de cultura, ne invita sa gustam din tainele celei de-a saptea arte, de-a lungul a 3 zile de proiectii.
“Când oamenii n-au mai avut curajul sa creada în viata de jos, când n-au mai avut candoarea sa creada în viata de sus, au început sa creada în viata ca-n filme.
Starul a fost întruchiparea unui eden intermediar, unde Eva poarta bikini, merii cresc în piscine, iar sarpele îsi petrece vacanta pe un iaht personal.
Bine sau rau - asa a fost.
Pentru o buna parte a lumii, filmul a fost întradevar o uzina care produce vise, conserve de vise. La început, vise sepia. Pe urma technicolore, iar spre dimineata, înainte de ora trezirii - cosmaruri…” Ecaterina Oproiu - critic de film.
De la prima proiectie publica a unui film, cu aparatul fratilor Lumiere, la tehnologia avansata a mileniului 3, trecand prin toate culturile lumii, cinefilii au inca odata sansa de a se desfata cu giuvaierurile unui taram al imaginarului si al creatiei.
Suceava este invitata la film!

Partida Reşiţa - Suceava, transmisă de sport.ro


Rohozneanu va da piept cu foştii colegi de la Suceava


Handbal



La numai trei zile după meciul de pe teren propriu în compania ultimei clasate, echipa locală de handbal are astăzi cea mai grea deplasare din acest tur pe terenul uneia dintre candidatele la titlul de campioană, UCM Reşiţa. Meciul va fi transmis în direct, de la orele 17.00 şi în reluare, joi de la 14.30, pe canalul de televiziune sport.ro. Această confruntare se anunţă una a orgoliilor, mai ales că la echipa gazdă evoluează patru suceveni, Irimescu, Rohozneanu, Ciubotariu şi Pancu, iar antrenor este Aihan Omer, coleg de la naţionala de seniori cu Petru Ghervan. În ciuda drumului foarte greu pe care l-au parcurs, studenţii sunt foarte optimişti înaintea jocului şi nu se gândesc decât la victorie, la fel cum au procedat în fiecare meci disputat până în prezent în acest campionat. Cu toate acestea, tehnicianul Petru Ghervan este de părere că echipa sa este într-o conjunctură puţin nefavorabilă, deoarece reşiţenii vin după o înfrângere în faţa Constanţei. „Sunt convins că adversarii noştri îşi vor lua măsuri suplimentare, mai ales la capitolul concentrare, acolo unde suferă de câteva etape. Vom încerca să jucăm cât mai bine, dar totul va depinde şi de adversar. Atâta timp cât vom juca în viteză şi foarte precis, avem mari şanse să câştigăm puncte, dar un cuvânt greu de spus vor avea şi portarii, capitol la care cred că stăm mai bine decât ei”, a adăugat antrenorul Universităţii Suceava. Aflate la doar un punct diferenţă în clasament, cele două formaţii îşi doresc la fel de mult victoria, deoarece în cazul unui eşec, gazdele pot pierde contactul cu liderul, iar studenţii pot rata obiectivul pentru tur, clasarea în primele şase formaţii din Ligă.

Juventus a ratat patru penaltyuri în tur


Ovidiu Murariu a fost exasperat de ratările elevilor săi


Liga a III-a



Locul 13 ocupat de Juventus la finalul turului nu este pe placul oficialilor fălticeneni, care la începutul sezonului sperau la o clasare între primele 6 echipe din serie. Chiar dacă per ansamblu au practicat un fotbal bun, elevii pregătiţi de Ovidiu Murariu nu puteau să obţină mai mult în condiţiile în care au marcat foarte puţin, doar 15 goluri în cele 17 etape ale turului. „Lipsa eficacităţii este principalul motiv pentru care acum ne aflăm atât de aproape de zona retrogradării. S-au irosit ocazii imense, chiar şi de la un metru de poartă, iar cele 4 lovituri de pedeapsă ratate în momente cheie de A. Pânzariu (2), A. Aileni şi P. Bosancu ne-au privat de obţinerea a încă cel puţin 10-12 puncte. Paradoxal, ca supărarea să fie şi mai mare, adversarii noştri reuşeau să înscrie chiar şi din jumătate de ocazie”, a declarat tehnicianul fălticenean. Ovidiu Murariu a mărturisit că se aştepta mai mult şi de la jucătorii care au fost transferaţi în vară de la Cetatea Suceava, care n-au adus deocamdată plusul de valoare scontat. Chiar dacă nu poate fi vorba de remarcări în condiţiile date, Murariu apreciază că A. Aileni, Şuleru şi juniorul Cozma au fost cei mai buni fotbalişti de la Juventus în prima partea campionatului.

Căşuneanu conduce de acasă Garda de Mediu


Adrian Căşuneanu: „Sper ca până la sfârşitul lunii decembrie să se încheie acest concediu medical


Concediu medical



Cele două comisariate ale Gărzii de Mediu de la Suceava sunt conduse, în continuare, de doi şefi interimari. Situaţia privind actuala conducere a Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu Suceava nu este, nici pe departe, clarificată. Schimbările de structură făcute de Garda Naţională de Mediu, în ultimele luni, demiterea comisarului regional Adrian Căşuneanu şi revenirea asupra acestei decizii au creat o stare de confuzie în cadrul Comisariatului Regional Suceava, situaţie care persistă.

Desfiinţarea comisariatelor regionale este „pe lângă lege”

Potrivit comisarului Adrian Căşuneanu, reorganizarea Gărzii Naţionale de Mediu, care ar fi însemnat desfiinţarea Comisariatului Regional Suceava şi, implicit, a funcţiei de comisar regional deţinută de acesta, este, în acest moment, ilegală. Acesta a precizat că, odată cu atacarea Hotărârii de Guvern 1224/2007, în baza căreia urma să se efectueze reorganizarea Gărzii Naţionale de Mediu, decizia de desfiinţare a celor opt comisariate regionale nu se mai poate aplica. În unele judeţe din ţară, s-a ajuns astfel la situaţia în care comisariatul judeţean, pe lângă faptul că a preluat toate atribuţiile comisariatului regional, şi-a deschis cont în Trezorerie.

„Acest lucru este pe lângă lege. Pentru a deschide un cont, trebuie prezentate actul de înfiinţare a instituţiei şi decizia de numire a ordonatorului terţiar de credite. În ceea ce mă priveşte, am fost repus pe funcţia de comisar regional în 2 noiembrie, în baza HG 1224, decizia fiind retrasă ulterior, după atacarea acestei hotărâri la Curtea Constituţională. În aceeaşi zi, am primit decizia de încetare a suspendării din funcţie, emisă în baza HG 440/2005”, a explicat comisarul Căşuneanu.

„Când sunt probleme deosebite, merg la serviciu”

Deşi a revenit pe postul de comisar regional la începutul lunii noiembrie, Adrian Căşuneanu, s-a prezentat la serviciu, în acest interval, numai în zilele de 12 şi 13 noiembrie, şi, ocazional, „când sunt probleme deosebite”. Pentru această perioadă, Garda Naţională de Mediu a emis, în scop administrativ, o decizie prin care l-a delegat în funcţia de comisar regional pe Gheorghe Neamţu, dar numai „pe perioada concediului” lui Căşuneanu.

„Sper ca până la sfârşitul lunii decembrie să se încheie acest concediu medical”, a declarat Adrian Căşuneanu, care va reveni, în adevăratul sens al cuvântului, în funcţia de comisar regional.

Asta în cazul în care Curtea Constituţională nu se va pronunţa, în această lună, asupra legalităţii deciziei de reorganizare a Gărzii Naţionale de Mediu. De la distanţă, Adrian Căşuneanu acuză însă „organizarea haotică a Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu”, precum şi „lipsa totală de transparenţă decizională care a dus la blocarea activităţii comisariatelor regionale şi judeţene”. Acesta a ţinut să precizeze că, în cazul în care această reorganizare se va face, iar comisariatele judeţene vor trece de la statutul de serviciu, la cel de direcţie, actualul comisar şef al Gărzii Judeţene de Mediu Suceava, Constantin Harasim, îşi va pierde funcţia pentru că nu îndeplineşte condiţiile cerute de acest post.

4.200 de euro mp, spaţiu comercial în centrul Sucevei



SC DENIS SRL Suceava este noul proprietar al spaţiului din centrul Sucevei în care funcţionează o agenţie a băncii Carpatica. Aceasta după ce firma suceveană a reuşit să câştige licitaţia organizată ieri de către Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, proprietarul spaţiului comercial respectiv, preţul de pornire fiind de 250.000 de euro, fără TVA.

La licitaţia organizată de RA-APPS s-au înscris trei participanţi, respectiv SC Denis SRL, SC VIVAT Construct SRL Suceava şi o persoană fizică, Ilie Cornea. Miza pusă la bătaie a fost spaţiul comercial situat pe strada Nicolae Bălcescu nr. 4 (în faţa Casei de Cultură), cu o suprafaţă utilă de 73,91 metri pătraţi.

În urma licitaţiei, oferta câştigătoare a fost cea prezentată de SC DENIS SRL Suceava, care va avea de plătit 312.375 de euro (cu tot cu TVA) pentru actualul sediu al băncii Carpatica. Asta înseamnă că la acest moment, preţul pentru un metru pătrat într-un spaţiu comercial situat în centrul Sucevei a ajuns la peste 4.200 de euro.

Potrivit spuselor directorului RA-APPS Suceava, Gheorghe Antonovici, SC Denis SRL Suceava trebuie să achite întreaga sumă în termen de 15 zile de la data licitaţiei.

Demn de remarcat este faptul că acest spaţiu comercial a mai fost scos la licitaţie de RA-APPS, acesta fiind câştigat de Banca Carpatica cu suma de 644.000 de euro. În cele din urmă Banca Carpatica a pierdut spaţiul respectiv deoarece nu a achitat suma cu care a câştigat licitaţia.

Viitorul şef al PDL Suceava, la mâna lui Flutur

Viitorul şef al PDL Suceava, la mâna lui Flutur


Anunţul intempestiv privind constituirea noului Partid Democrat Liberal (PDL) prin unificarea PD şi PLD a bulversat scena politică suceveană şi i-a luat prin surprindere pe militanţii celor două partide care ştiau din declaraţiile oficiale ale liderilor lor că nu se va pune problema unei fuziuni între democraţi şi liberal-democraţi. Cel care va gestiona situaţia la nivelul organizaţiilor judeţene ale PD şi PLD va fi actualul preşedinte executiv al PLD, senatorul Gheorghe Flutur căruia noua conjunctură politică îi va conferi puteri sporite. Practic acesta va decide în tot ceea ce mişcă la nivelul structurilor locale ale noului partid. În aceste condiţii este clar că numirile în funcţiile de conducere se află la mâna lui Flutur. Se pot face diverse speculaţii pe marginea viitorului preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal. Acesta ar putea fi Gheorghe Flutur chiar dacă va deţine şi o funcţie în conducerea centrală a viitorului partid sau o persoană de încredere, apropiată acestuia. Este posibil ca persoana să provină din PLD deoarece din informaţiile noastre în PD Suceava nu există încă genul de lider care să-i placă lui Flutur. Asta dacă nu cumva între timp democraţii nu vor opera achiziţia mult dorită. O variantă ar fi actualul lider judeţean al PLD, deputatul Dumitru Pardău. Pardău este cunoscut ca un bun executant, ca un om cu o mare disponibilitate la munca de teren, perseverent şi serios, calităţi care-l recomandă în faţa lui Flutur. De altfel la alegerile europarlamenatare PLD a obţinut scoruri foarte bune în bazinul Dornelor, zona de responsabilitate a deputatului Pardău. O altă variantă ar fi fostul prefect Vasile Ilie, în prezent vicepreşedinte al PLD Suceava. Se ştie că între Gheorghe Flutur şi Vasile Ilie există o relaţie de amiciţie încă de pe vremea când primul era director al Direcţiei Silvice iar al doilea prefect, perioadă în care au colaborat foarte bine. La mijloc ar mai putea fi şi ambiţia lui Vasile Ilie faţă de foştii săi colegi din PD Suceava partid pe care l-a condus în perioada 1996-2000. Trebuie să amintim aici faptul că el a părăsit PD pentru PSD în 2001 după ce a pierdut şefia organizaţiei judeţene în favoarea actualui lider Eugen Constantin Uricec şi apoi PSD pentru PLD la începutul acestui an.

4 parcele de la Casa de oaspeţi s-au vândut cu peste 630.000 de euro

4 parcele de la Casa de oaspeţi s-au vândut cu peste 630.000 de euro


Primele patru parcele aflate în apropierea Casei de Oaspeţi din Suceava scoase la licitaţie marţi au fost vândute pentru o sumă de peste 630.000 de euro, respectiv 2,218 milioane de lei. Potrivit spuselor directorului Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, Gheorghe Antonovici, două parcele au fost achiziţionate de firma de distribuţie din Suceava, DEFEL COM, pentru suma de 1,186 milioane de lei. Firma suceveană a achiziţionat o parcelă de 1750 metri pătraţi, pentru un preţ aproape dublu faţă de cel iniţial. Astfel, pentru cei aproape 18 ari, SC DEFEL COM a plătit 522.000 de lei, fără TVA, în condiţiile în care preţul de pornire al licitaţiei a fost de 268.000 de lei, fără TVA. Tot Defel Com este noul proprietar al unei parcele de teren de 2.221 metri pătraţi, pe care sunt mai multe construcţii care au deservit fosta fermă „Brădet 1”, respectiv un şopron pentru ambalaje şi beciuri pentru fructe, băuturi, cartofi. Pentru toate acestea, firma în cauză va plăti 664.000 de lei, fără TVA.Tot în urma licitaţiei de marţi a fost vândută şi parcela de teren pentru care a fost stabilit cel mai mare preţ, respectiv 728.000 de lei, pentru 2.032 metri pătraţi. În urma licitaţiei, aceasta a fost achiziţionată de AUPCS Moldova, la preţul de 764.000 de lei. Trebuie spus că pe suprafaţa acestei parcele se află o clădire de birouri cu suprafaţă de 359 m.p., un depozit, o magazie pentru lemne de 75 m.p., şi o porţiune dintr-o clădire cu regim de înălţime P+E+M, cu o suprafaţă construită de 202 m.p.

Nu în ultimul rând, tot ieri, o persoană fizică, Adrian Rusu, a reuşit să achiziţioneze o parcelă de 1606 metri pătraţi, pentru suma de 267.750 de lei, în condiţiile în care preţul de pornire al licitaţiei a fost de 255.000 de lei. Directorul RA-APPS Suceava, Gheorghe Antonovici, a precizat că până vineri 7 decembrie a.c. vor fi scoase la vânzare alte 33 de parcele de teren.

Handbal, Liga Naţională >> Derbi European!


Sport



UCM Reşiţa – CS Universitatea Suceava, miercuri, ora 17 (Sport.ro)

Aihan OmerStudenţii lui Petru Ghervan susţin miercuri, un examen extrem de dificil în cadrul etapei a XII-a, penultima a turului de campionat din Liga Naţională. Sucevenii vor înfrunta UCM Reşiţa, ocupanta locului 3, nimeni alta decât deţinătoarea Challenge Cup.

După ce au învins Caracalul în etapa a XI-a, universitarii sunt decişi să facă o figură frumoasă şi împotriva reşiţenilor.

Partida dintre UCM Reşiţa şi CS Universitatea va consemna şi un duel între tehnicienii lotului naţional, Aihan Omer şi Petru Ghervan. În sezonul trecut UCM-ul s-a impus cu 32-29 la capătul unui joc extrem de încins. Antrenorul sucevenilor crede că rezultatul de atunci a contat în mare măsură în cooptarea lui ca secund al “tricolorilor”. “ Este un meci greu pentru noi, mai ales că necesită o deplasare lungă şi obositoare. Ne vom lupta pentru cele două puncte puse în joc. Campionatul este lung dar cu siguranţă echipa reşiţeană se va mobiliza exemplar după eşecul cu HCM Constanţa. Ei vor să demonstreze că partida din etapa trecută a fost un accident. Faţă de sezonul trecut UCM Reşiţa a câştigat mult la capitolul experienţă şi asta s-a văzut în parcursul lor din acest an. Avem tot lotul valid şi vom încerca să câştigăm” a declarat Petru Ghervan.

Ghervan PetruMeciul de miercuri, presupune şi un duel între “legiunea suceveană” de la Reşiţa, formată din Pancu, Rohozneanu sau Ciubotaru şi sucevenii din cadrul lotului Universităţii. Întărită cu Bibirig şi Pralea, echipa locală de handbal are forţa necesară să se lupte de la egal la egal cu una dintre formaţiile de top ale României. “Este bine să ştim că ne putem baza pe jucători responsabili si mai ales pe o echipă şi nu pe individualităţi. Va trebui să demonstrăm că am ajuns la maturitatea care se cere pentru abordarea unei cupe europene” consideră, purtătorul de cuvânt al Universităţii Suceava.

Meciul dintre UCM Reşiţa şi CS Universitatea va fi transmis în direct de canalul Sport.ro, cu începere de la ora 17.

Cum ambele formaţii aspiră în acest sezon la primele locuri în Liga Naţională, întâlnirea de miercuri, poate fi considerată, pe bună dreptate, un derbi european.

Etapa a XII-a (miercuri, 5 decembrie)

HCM Constanţa - CSM Medgidia

Uztel Ploieşti - Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu

CSM D&C Oradea - HC Minaur Baia Mare

HC Odorhei - Steaua MFA Bucureşti

Ştiinţa Bacău - Poli Izometal Timişoara

Romvag Caracal - Dinamo Baumit Bucureşti

UCM Reşiţa – CS Universitatea Suceava

Clasament

1. Steaua MFA 11 9 1 1 354-308 19p

2. HC Odorhei 11 7 2 2 312-294 16p

3. UCM Reşiţa 11 8 0 3 367-329 16p

4. Ştiinţa Bacău 11 7 2 2 337-314 16p

5. Univ. Suceava 11 6 3 2 325-292 15p

6. HCM Constanţa 11 5 3 3 297-274 13p

7. CSM Medgidia 11 5 1 5 297-310 11p

8. Dinamo Baumit 11 5 0 6 302-306 10p

9. Minaur Baia Mare 11 4 2 5 308-313 10p

10. CSM Oradea 11 4 2 5 314-320 10p

11. Poli Timişoara 11 4 0 7 265-269 8p

12. Pandurii Tg. Jiu 11 3 0 8 287-318 6p

13. Uztel Ploieşti 11 2 0 9 271-319 4p

14. Romvag Caracal 11 0 0 11 259-329 0p

Înfiinţarea noului partid format din PD şi PLD nu i-a luat prin surprindere pe liberali iar PSD cere să nu mai fie folosit trandafirul în siglă


Politica



steiciucPNL Suceava consideră că înfiinţarea noului partid format din PD şi PLD „era de aşteptat” şi că PLD dovedeşte astfel că s-a înfiinţat doar pentru a muta PNL în PD. Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat că PLD a dovedit că nu este un partid liberal. „Şi-au schimbat denumirea şi se duc spre PD”, a spus Aurel Steiciuc.

Acesta consideră că acţiunea a scos la suprafaţă intenţia PLD de a distruge PNL „şi a-l muta la PD”

Eurodeputatul socialist Cătălin Nechifor a solicitat, liderilor PD şi PLD, Emil Boc şi Theodor Stolojan să nu mai folosească în sigla noului partid PDL, imaginea trandafirului element de identitate vizuală specific stângii europene.

„Adresez o rugăminte noii structuri de conducere a Partidului Democrat Liberal, domnilor Boc şi Stolojan, şi desigur, naşului politic Traian Băsescu, să aibă amabilitatea de a nu mai folosi în sigla viitorului partid imaginea trandafirului, element de identitate vizuală specific stângii europene”, a precizat Cătălin Nechifor într-un comunicat de presă.

Acesta a arătat că, în acest fel, nu vor mai fi neclarităţi doctrinare şi electoratul va putea şti cu exactitate căNechifor.Catalin.PSD PDL nu are nici o legătură cu valorile stângii moderne europene care sunt şanse egale, protecţia socială, viaţă decentă pentru cei mulţi.

„Salut cu anticipaţie revenirea trandafirului, acest simbol drag social-democraţiei româneşti acolo unde îi este locul-în familia social-democrată”, a precizat Cătălin Nechifor.

uricecAcesta a arătat că după trei ani, partidul prezidenţial îşi poate clarifica statutul pe care şi l-a dorit încă din ziua în care a virat, la comanda preşedintelui, la dreapta, către curentul popular european.

Preşedintele PD Suceava, Eugen Constantin Uricec, a declarat că fuziunea PD cu PLD este „o mişcare politică bună”.

„Este o mişcare politică bună şi era previzibilă ţinând cont de faptul că strategia Alianţei D.A. era ca partidele să fuzioneze într-o formă sau alta”, a spus Eugen Uricec.

Acesta a arătat că anul 2008 este „extrem de încărcat” din punct de vedere electoral şi fuziunea PD cu PLD este „o decizie benefică”.

Elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a susţin teza la matematică


Invatamant



Monacu.VasileTeza cu subiect unic la matematică va fi susţinută miercuri, de aproximativ 17.500 de elevi suceveni de clasele a VII-a şi a VIII-a. Lucrarea va fi susţinută în 179 de unităţi şcolare din judeţ, iar corectarea se va realiza în 21 de centre de evaluare. Adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu a declarat marţi, că hârtia tipizată a fost plătită din fondurile extrabugetare ale instituţiei, valoarea fiind de 79,9 milioane de lei.

Cât priveşte activitatea din unităţile şcolare unde se vor susţine tezele, Vasile Monacu a precizat că orele de curs se vor derula normal, exceptând câteva care, din lipsă de spaţiu, şi-au restructurat programul de la 7:30 la 11:30 sau de la 14:00 la 19:00 sau 20:00, micşorând ora de curs la 45 de minute şi pauza la 5 minute. „Majoritatea situaţiilor de acest gen se înregistrează în mediul urban” a precizat Vasile Monacu. Acesta a mai adăugat că pentru cei 9 elevi de clasa a VII-a de la Şcoala Specială Bivolărie se asigură un interpret mimico-gestual.

Susţinerea tezelor va continua săptămâna viitoare când pe data de 11 decembrie 2007 este programată cea la istorie sau geografie - numai pentru clasa a VIII-a -, iar pentru 14 decembrie teza la românã. Pe 11 ianuarie 2008 se pot depune contestaţiile. Elevii care nu se prezintă acum la teză o pot face în februarie la 2008, după următorul calendar: 12 februarie 2008 – Matematică, 20 februarie 2008 - Limba şi literatura română, 22 februarie 2008 - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a), 29 februarie 2008 - depunerea contestaţiilor.

Vasile Monacu a mai precizat că la teze nu se înregistrează situaţii speciale deoarece elevii care din anumite motive nu pot susţine teza în această sesiune o vor putea face în februarie.

Noul şef al ARR Suceava vrea să schimbe mentalităţile inspectorilor din timpul controalelor


Actualitate



Anghelus IulianNoul director al Agenţiei Suceava a ARR (Autoritatea Rutieră Română), Iulian Angheluş a anunţat marţi, că principala prioritate a noii conduceri este schimbarea mentalităţii din timpul acţiunilor de control pe care inspectorii de trafic le efectuează cu regularitate prin judeţ. Angheluş a precizat că actul de control va trebui să conţină o componentă mai mare de prevenţie şi că accentul se va pune pe viitor pe o mai bună informare a transportatorilor cu privire la reglementările în vigoare.

O altă prioritate ar fi, în concepţia lui Angheluş, respectarea de către şoferi a timpilor de odihnă impuşi prin lege şi verificarea cu atenţie a respectării capacităţilor de transport.

În plus, ARR Suceava va avea în vedere în perioada viitoare şi monitorizarea cu maximă stricteţe a modului în care sunt respectate regulile privind transportul de materiale periculoase pe drumurile judeţului.

Poliţiştii caută două tinere dispărute


Actualitate



Poliţiştii suceveni caută două tinere din judeţ care au dispărut de la domiciliu.

BUCARARIU ANDREEA RAMONA
Bucarariu Andreea Ramona în vârstă de 16 ani, din muncipiul Fălticeni are următoarele semnalmente: înălţime 1,52 m, greutate 43kg., ochi căprui, păr şaten – lung până la nivelul umerilor.

La data dispariţiei era îmbrăcată cu o geacă de fâş lungă, de culoare neagră – cu guler de culoare albă, bluză de culoare roşu cu negru, blue-jeans de culoare albastră, cizme lungi din piele de culoare neagră.

Cea de-a doua tânără dispărută este
PUŞCAŞU FLORENTINA – DANIELA
Puscasu Florentina Daniela
în vârstă de 19 ani, din satul Holda, oraş Broşteni, care a plecat de acasă la data de 14.02.2007. Semnalmentele fetei sunt: - înălţimea 1,65 – 1,70 m, constituţie atletică, tenul deschis, ochii verzi, părul blond – lung până la nivelul umerilor, faţa ovală, nasul mare – drept, gura mică – buzele groase, bărbia rotundă.

Cetăţenii care pot da relaţii cu privire la persoanele dispărute, sunt rugaţi să sune la telefon 0230 / 203161 si 0230 / 203165, sau să ia legătura cu orice unitate de poliţie.

Control la ARR Suceava


Actualitate



Supuran SorinInspectori din cadrul Autorităţii Rutiere Române de la Bucureşti anchetează în momentul de faţă modul în care mai mulţi operatori rutieri din judeţul Suceava au reuşit să „fenteze” legea şi să obţină certificate de competenţă profesională deşi nu au dat examenele necesare. Directorul general al ARR, Sorin Supuran a declarat marţi, la Suceava că acest control este unul foarte serios şi că la nivelul reprezentanţei de la Bucureşti au fost date afară din serviciu 8 persoane pentru modul în care au acţionat fără să respecte legea.

„Sunt câteva cazuri de persoane care au depus dosarul la Suceava, au primit certificatul dar nu au fost la examinare. Vom fi foarte atenţi şi la final vom lua măsurile care se impun”, a spus Sorin Supuran.

Acesta s-a arătat contrariat de faptul că pe fişele de programare persoanele apăreau ca fiind prezente dar în realitate ele nu fuseseră la examinare. Acest certificat este necesar firmelor pentru licenţiere în vederea transportului de persoane sau de mărfuri periculoase.

Normele UE interzic sacrificarea porcilor prin metodele tradiţionale folosite de bucovineni de sute de ani


Actualitate



porc.sacrificare.SarbatoriÎntrucât a început sezonul sacrificării porcinelor pentru sărbătorile de Crăciun, conducerea Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava (DSVSA) atrage atenţia sucevenilor că sunt pasibili de amenzi de până la 30.000 lei dacă nu asomează mai întâi animalele. Şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că porcii trebuie amorţiţi înainte de sacrificare, prin folosirea celor mai moderne metode, pentru ca durerea să fie simţită cât mai puţin. „Potrivit normelor europene, animalele trebuie sacrificate când au cunoştinţa pierdută. Este bine cunoscut că la noi sacrificarea porcilor se face conform tradiţiei de sute de ani, prin înjunghiere în inimă sau tăierea jugularei. Asemenea mod de sacrificare nu este permis în UE, ca să nu mai vorbim de faptul că se ştie că la noi, la asemenea evenimente se mai serveşte un păhărel, şi nu de puţine ori sacrificările au eşuat animalele fiind chinuite. Este o problemă de umanitate.” a precizat Petrea Dulgheru.

Întrucât se vehicula ideea ca de asomare să se ocupe medicii veterinari, reprezentanţii Direcţiilor Veterinare s-au întrunit la Bucureşti unde au decis ca acest lucru să nu fie realizat de ei ci de proprietarii acestora - cei care se ocupă de sacrificare. „Noi la absolvirea facultăţii am depus un jurământ prin care avem obligaţia de a salva animalele, de a le proteja, de a aplica sancţiuni şi de a nu le chinui” a spus şeful DSVSA Suceava. Acesta a precizat că asomarea porcilor se face prin două metode: cu pistol cu glonţ captiv, a cărui valoare este de aproximativ 4 milioane de lei vechi, şi pentru deţinerea căruia trebuie autorizaţie de port armă de la Poliţie iar cea de-a doua metodă este electronarcoza – transmiterea de curent electric spre creierul animalului prin doi electrozi. Potrivit şefului DSVSA Suceava, în judeţul Suceava toate cele 14 abatoare sunt dotate cu pistoale cu glonţ captiv, însă aşadulgheru ceva trebuie să deţină toate persoanele care vor să obţină autorizaţie pentru prestarea acestui serviciu de la primăriile de domiciliu.

„Medicii noştri au informat primăriile că eliberarea de asemenea autorizaţii trebuie să fie condiţionată de deţinerea de mijloace de asomare” a spus Petrea Dulgheru, care a mai adăugat că este conştient că nu toată lumea îşi va lua asomatoare, de aceea îi avertizează că sunt pasibili de amenzi. „Înainte asemenea pistoale nici nu se găseau în ţară şi pe deasupra erau foarte scumpe, dar acum se găsesc şi nu costă mult, vreo 4 milioane lei , iar pentru sacrificarea unui porc se ia 6-700.000 lei vechi, deci investiţia se amortizează repede” a mai menţionat Petrea Dulgheru.

Biserică pentru micuţii cu probleme de la Blijdorp


Aleşii judeţeni au dat, în ultima şedinţă, undă verde ridicării unei biserici în apropierea Complexului terapeutic pentru copiii cu handicap sever şi moderat "Blijdorp–O nouă Viaţă".

Consilierii au hotărît încetarea dreptului de folosinţă al Fundaţiei "Blijdorp–O nouă viaţă" asupra unei suprafeţe de 1.058 de metri pătraţi şi transmiterea acesteia, în acelaşi gen de administrare, Parohiei "Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe". Obiectivul urmează a fi ridicat în cel mult doi ani, în caz contrar atribuirea terenului căzînd sub semnul nulităţii. În conformitate cu expunerea de motive a executivului judeţean, pe respectiva suprafaţă urmează a fi construită o biserică "de ale căror servicii vor beneficia copiii din Complexul terapeutic pentru copilul sever şi moderat "Blijdorp-O nouă viaţă", dar şi cetăţenii din comunitate".

Tichete de masă pentru dascăli


Începînd de anul viitor, toţi angajaţii din învăţămîntul preuniversitar vor beneficia de bonuri valorice în valoare de 350 de lei. Inspectoratul Şcolar Judeţean va organiza, în scurt timp, o licitaţie pentru stabilirea firmei care va tipări bonurile valorice, astfel încît acestea să poată fi distribuite de la începutul anului viitor.

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Sf Andrei" din Gura Humorului, Traian Pădureţ, tichetele vor fi acordate în prima zi de şcoală, în prima zi de concediu, de Paşti, de Crăciun, de Ziua Educaţiei şi cu ocazia zilelor de naştere.

"Cîte o dorinţă pentru fiecare fulg de nea"


Clubul Antreprenorial Studenţesc (CASt) din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" desfăşoară, pînă pe 23 decembrie, campania "Cîte o dorinţă pentru fiecare fulg de nea".

Acest program drept scop sprijinirea copiilor proveniţi din cămine, familii dezorganizate, fără posibilităţi materiale, cu probleme psihice şi locomotoare din oraşele Suceava şi Botoşani. Aceştia vor primi sprijin prin donaţii din partea tuturor persoanelor, firmelor şi instituţiilor care doresc să-şi aducă contribuţia. Cu ajutorul acţiunii întreprinse, copiii se vor putea bucura de cadourile primite de Moş Crăciun. Ajutoarele nu vor fi numai de ordine materială, ci şi spirituală. Aflată la cea de-a II-a ediţie, campania are în vedere crearea unei tradiţii de strîngere a fondurilor care să contribuie la sprijinirea cauzelor nobile, mai exact îmbunătăţirea calităţii vieţii. Prin programul realizat, se are în vedere conştientizarea şi sensibilizarea comunităţii în mijlocul în care îşi desfăşoară activităţile. Se are în vedere că donaţiile ce se vor face să aibă cel mai potrivit impact. Organizaţia Antreprenorială doreşte o unire de eforturi în sprijinul aceleiaşi cauze: o viaţă mai bună pentru copii. Pentru îndeplinirea acestor obiective, membrii echipei de proiect vor desfăşura o serie de activităţi prin care să faciliteze obţinerea de fonduri necesare achiziţionării şi pregătirii cadourilor, care vor fi înmînate ulterior celor mici. În acest sens, echipa va organiza o campanie pentru strîngerea de fonduri din universitate, licee, biserici şi firme din judeţ.

Bătaie de cap cu finanţările operaţionale regionale


Ieri, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol, s-au întîlnit cu primarii de municipii şi oraşe din judeţul Suceava.

În cadrul întrunirii, a fost prezentat modul de accesare a fondurilor din programul operaţional regional (POR). Este vorba despre cele două axe referitoare la infrastructură şi, respectiv, dezvoltare urbană. Preşedintele CJ, Gavril Mîrza, a declarat că s-a discutat despre repartizarea judicioasă pe axe a unităţilor administrativ-teritoriale din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. "Astfel, riscăm să atragem sume foarte mici sau din această concurenţă între noi să cîştige un al treilea", a spus dl Mîrza. D-sa a mai adăugat că respectivele proiecte trebuie să reflecte necesităţile comunităţilor şi, în acelaşi timp, să lase cale liberă la fonduri a unui număr cît mai mare de localităţi. Portofoliul de proiecte, pe Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este de circa 500 de milioane de euro. Plafonul pentru la Axa 2, "Infrastructură" este de 143 de milioane de euro, la Axa 1 "Dezvoltare urbană" fiind accesibile 225 milioane euro.

Ministerul Dezvoltării finanţează 16 obiective de investiţii sucevene


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Gavril Mîrza, a semnat, la Ministerul Dezvoltării, un număr de 16 contracte prin care această din urmă instituţie se angajează să asigure finanţarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi proiectelor de detaliu pentru un număr similar obiective de investiţii.

Şeful administraţiei judeţene a declarat, ieri, că acesta este doar primul pas, finanţarea efectivă a lucrărilor urmînd a se face prin Programul Operaţional Regional (POR). D-sa susţine că cele mai multe dintre proiecte sînt de infrastructură rutieră. Este vorba despre consolidarea sau modernizarea drumurilor judeţene Cîmpulung Moldovenesc–Pojorîta, Mitocul Dragomirnei–Mănăstirea Mitic, Pojorîta–Rarău, Poiana Micului- Suceviţa, Frasin–Ostra, Cîmpulung Moldovenesc–Stulpicani, Ilişeşti–Ciprian Porumbescu, Pleşeşti–Vulureşti, Dolheşti–Forăşti, Mitocu Dragomirnei–Călugăreni şi Salcea-Vereşti-Roşcani-Liteni. De asemenea, instituţiile din subordinea executivului judeţean vor beneficia de finanţare pentru diverse proiecte. La Centrul de reabilitare şi recuperare a adulţilor Sasca vor fi puse în aplicare proiectele "Gospodina" şi "O viaţă normală în centre-poartă de deschidere spre societate". Şcoala specială din Rădăuţi intenţionează să pună în aplicare proiectul "Reconstrucţie sală de sport şi ateliere de educaţie tehnologică". Nu în cele din urmă, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Suceava are în vedere amenajarea unui eco-muzeu de referinţă pentru Bucovina şi ridicarea unui imobil "Muzeu pentru mileniul III".

Şedinţă naturistă, la Consiliul Local Cîmpulung Moldovenesc


Şedinţa Consiliului Local Cîmpulung Moldovenesc din această lună a fost una inedită, la iniţiativa consilierului Stelian Răileanu, specialist în cardiologie, care a folosit prilejul pentru a face şi puţină educaţie medicală colegilor săi.

Şedinţă naturistă, la Consiliul Local Cîmpulung Moldovenesc

Medicul, care a fost şi preşedinte de şedinţă, a constatat că majoritatea colegilor săi fumează mult şi mănîncă nesănătos, iar ideea unei lecţii de viaţă sănătoasă pentru aleşi a venit tocmai din aceste constatări.

Dr Răileanu a garnisit masa de consiliu, înainte de sosirea colegilor, cu platouri apetisante, pline cu fructe şi tartine din diferite preparate vegetale, precum şi cu nectaruri şi bere fără alcool. Întreaga investiţie a fost făcută exclusiv pe banii medicului. Fiecare consilier a primit şi cîte o carte educativă, cu dedicaţie. Uşor surprinşi la început, ba chiar convinşi că este vorba de vreo aniversare, consilierii cîmpulungeni au privit cu simpatie iniţiativa. Au mîncat toate fructele, nu au cerut deloc pauză de fumat, pentru că oricum nu ar fi primit aşa ceva de la preşedintele şedinţei, şi chiar s-au dovedit, pe toată durata întrunirii foarte calmi, cooperanţi unii cu alţii, eficienţi la vot şi bine dispuşi. "Am făcut această şedinţă un pic festivă, ca să ne aducem aminte că avem cu toţii o inimă de care trebuie să avem mare grijă. Trebuie să înţelegem că totul pleacă din stilul de viaţă. Mişcărică şi păpică, astea sînt secretele. Ceea ce am pus eu pe masă este suficient, nu e nevoie să ne aruncăm pe hălci de carne şi grăsimi. Cu toţii putem să ne schimbăm, să ne educăm", a explicat dr Răileanu.

Incendiu în centrul Sucevei


Ieri după-amiază, un garaj de pe strada Republicii, situată în centrul Sucevei, a fost cuprins de flăcări. Localnicii din zonă au intrat în panică deoarece în apropiere se afla o centrală termică, existînd astfel pericolul producerii unei explozii.

Incendiu în centrul Sucevei
Potrivit proprietarului garajului, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. Pompierii au ajuns foarte greu la faţa locului din pricina autoturismelor parcate neregulamentar, însă în cele din urmă, focul a fost stins.

Institutiile publice vor fi obligate sa incheie contracte electronice de achizitii


Guvernul va obliga institutiile publice sa incheie din 2008 contracte de achizitie publica in sistem electronic pentru cel putin 20% din valoarea totala a achizitiilor anuale.

In prezent, procedura de atribuire a contractelor prin acest sistem este optionala si folosita la un nivel foarte redus. Suma anuala totala a achizitiilor publice va fi determinata prin cumularea valorii tuturor contractelor atribuite prin licitatie deschisa sau restrinsa, cerere de oferte, achizitie directa. Obligatia de utilizare a sistemului electronic pentru cel putin 20% din valoarea anuala a contractelor de achizitie va fi verificata de catre operatorul Sistemului Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), care va transmite Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, pina pe 31 martie a fiecarui an, un raport pe aceasta tema.
Amenda aplicata pentru nerespectarea obligatiei de atribuire a contractelor de achizitie publica prin sistem electronic va fi cuprinsa intre 10.000 si 35.000 lei. Din punctul de vedere al utilizarii mijloacelor electronice, legislatia nationala prevede, in prezent, o singura obligatie, respectiv transmiterea anunturilor (de intentie, de participare si de atribuire) spre publicare in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice. Legislatia nu obliga autoritatile contractante sa utilizeze mijloacele electronice. Datele centralizate pentru acest an de Ministerul Comunicatiilor si Autoritatea pentru Achizitii Publice indica o valoare a contractelor atribuite prin mijloace electronice de sub 1% din totalul achizitiilor.

Consiliile locale ar putea fi obligate sa amenajeze adaposturi animalelor fara stapan


Consiliile locale ar putea fi obligate sa amenajeze, in functie de necesitati, servicii specializate pentru protejarea cainilor, pisicilor si altor animale pierdute sau abandonate, se arata intr-o propunere legislativa, care a primit raport favorabil in Comisia pentru administratie publica din Senat.

Aceasta modifica Ordonanta de Urgenta a Guvernului referitoare la cainii fara stapan si-l are ca autor pe senatorul conservator Marius Marinescu. Potrivit initiatorului, acest proiect va urmari "transformarea centrelor de exterminare a cainilor, in centre de protectie a animalelor."
O modificare adusa Ordonantei se refera si la faptul ca pisicile, cainii sau alte animale fara stapan vor fi capturate si transportate in adaposturile serviciilor pentru gestionarea cainilor, unde vor fi cazate pe o perioada de 14 zile, si nu doar doua zile, cum era prevazut. In aceasta perioada, cei interesati pot adopta un animal.
Cainii sau pisicile nerevendicate pot fi adoptate de asociatiile si fundatiile pentru protectia animalelor, dar numai dupa ce au fost sterilizate, vaccinate antirabic si deparazitate intern si extern. De asemenea, proiectul mai prevede ca, in cazul cainilor cu stapan, acestia sa tranziteze spatiul public doar cu lesa si zgarda, sub directa supraveghere a stapanilor, iar lasarea nesupravegheata pe spatiul public a cainilor adoptati sau a celor cu stapan se pedepseste cu amenda intre 1.000 si 2.500 de lei.
Constatarea contraventiilor se va face de inspectorii veterinari si politistii comunitari. Proiectul a primit aviz favorabil si de la Comisiile de sanatate si agricultura.

Zilele Teatrului Ludic

În perioada 7 - 9 decembrie se desfăşoară Festivalul Studenţesc de Teatru “Zilele Ludicului”, la Casa de Cultura a Studenţilor , începînd cu ora 16:00.

ludic

În cadrul evenimentului participă: Teatrul Ludic (Iasi), Studio 24 (Bucuresti), Histrionii (Ploieşti), Skepsis (Alba Iulia), Universitas (Braşov), CCPP (Galaţi), Imago (Cluj) si Ion Luca (Vatra Dornei). Intrarea este liberă în fiecare din cele trei zile.

Licitatii - anunturi noi in categoria Autovehicule pentru transportul de marfuri(cod:34130000-7)

Stimate(a) domn / doamna,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in ARGES

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona ARGES la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: achizitie tractor rutier
Tractoare rutiere
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159441&did=2


Anunturi noi in BUCURESTI

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona BUCURESTI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Achizitionare autoutilitare cu dubla cabina 6 locuri si platforma
Camioane cu platforma

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159562&did=2


Anunturi noi in SUCEAVA

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona SUCEAVA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: achizitionare camion basculant
Camioane basculante
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159312&

Licitatii - anunturi noi in categoria Servicii de arhitectura, de inginerie si de constructii, servicii juridice, contabile si alte servicii profesion


Stimate(a) Vizitator,

Aici gasiti ultimele anunturi publicate care se potrivesc cu categoriile selectate de dumneavoastra ca si domenii de interes.


Anunturi noi in ALBA

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona ALBA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: realizarea unor studii de fezabilitate si ridicari topografice pentru reabilitare sistem rutier pentru 5 strazi orasenesti in vederea accesarii de fonduri structurale
documentatiile vor fi intocmite in conformitate cu cerintele din caietul de sarcini si modelul din manualul de operare por axa 2 si feadr
Studiu de fezabilitate
Valoare estimata totala: -
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159245&did=2


Anunturi noi in ARAD

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona ARAD la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic pentru modernizare/reabilitare drum manastur-gelu dc99a,in lungime de 6,1 km
Servicii de elaborare de proiecte altele decat pentru lucrarile de constructie
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159415&did=2

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona ARAD la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: studiu de fezabilitate, modernizare str. 2, oras pecica, jud. arad
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159467&did=2


Anunturi noi in ARGES

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona ARGES la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: servicii: proiectarea in faza (pt+cs+de);
Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159170&did=2


Anunturi noi in BIHOR

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona BIHOR la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Achizitia de servicii pentru Realizarea unui studiu economic având ca obiect Identificarea de Clustere si de Elaborare a Strategiei de Dezvoltare si Consolidare de Clustere
Servicii de studii

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159574&did=2


Anunturi noi in BOTOSANI

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona BOTOSANI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: proiectare si executie statie sortare - transfer si platforme colectare deseuri
proiectare si executie statie de sortare, transfer si platforme colectare deseuri
Statie de transfer de deseuri
Rampa de deseuri
Servicii de proiectare specializata

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159547&did=2


Anunturi noi in BRASOV

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona BRASOV la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Instalatie video de securitate în statiile CF importante , proiectare(SF, Pth+CS+DE) si executie
Lucrarile constau în amplasarea echipamentelor de supraveghere, realizarea retelei de cabluri pentru conectarea echipamentelor si racordarea instalatiei la sursa de alimentare cu energie electrica.
Lucrari de constructii de conducte, de linii de comunicatii si electrice
Servicii de proiectare specializata

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159573&did=2


Anunturi noi in BUCURESTI

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona BUCURESTI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: servicii de proiectare necesare reabilitarii retelelor termice exterioare;
Servicii de proiectare a sistemelor de incalzire
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159164&did=2

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona BUCURESTI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: achizitia,,serviciului de curatenie a birourilor
( repetarea invitatiei 102014)
Servicii de curatare a birourilor
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159281&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona BUCURESTI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Reabilitarea si extinderea de distributie apa si de canalizare din mun.Urziceni-proiectare PT+CS+DE
Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159569&did=2


Anunturi noi in BUZAU

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona BUZAU la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Studii de prefezabilitate si fezabilitate Alimentare cu apa a localitatilor situate pe Valea Buzaului din lacul de acumulare Siriu
Perestatorul va furniza studiu de prefezabilitate si studiu de fezabilitate Alimentare cu apa a localitatilor situate pe Valea Buzaului din lacul de acumulare Siriu, potrivit temei de proiectare din Documentatia de atribuire

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159557&did=2


Anunturi noi in CARAS-SEVERIN

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona CARAS-SEVERIN la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: dirigentie de santier pentru proiectele alimentare cu apa com bozovici si capus scolar com bozovici contracte separate
Servicii de supraveghere a lucrarilor
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159367&did=2

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona CARAS-SEVERIN la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: achizitionarea serviciului de asistenta tehnica ptr.supervizarea lucrarilor(dirigentie santier) la investitia ,,scoala de arte si meserii oravita
Servicii de supraveghere a santierului
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159470&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona CARAS-SEVERIN la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: PROIECTAREA REGULARIZARE SI AMENAJARE PARAU
SERVICII DE PROIECTARE : STUDIU DE FEZABILITATE , PROIECT TEHNIC SI DETALII DE EXECUTIE PENTRU REGULARIZAREA SI AMENAJAREA PARAULUI
Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159567&did=2


Anunturi noi in CLUJ

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona CLUJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: expertiza tehnico-valorica a terenului situat in cluj-napoca, dealul lomb
Servicii de expertiza
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159464&did=2

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona CLUJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: dirigintie santier pentru obiectivul de investitii executie soclu pentru monument lupa capitolina - placare cu piatra
Servicii de supraveghere a lucrarilor
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159407&did=2

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ZIARE CENTRALE SI LOCALE pentru zona CLUJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: efectuarea unor contraexpertize ale imobilelor

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159112&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in MONITORUL OFICIAL pentru zona CLUJ la data de 3 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Realizare PT pentru construire gradinita si scoala

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159522&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in MONITORUL OFICIAL pentru zona CLUJ la data de 3 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Realizare SF + PT reabilitare internat

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159523&did=2


Anunturi noi in DAMBOVITA

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona DAMBOVITA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: studii topo si geo, proiectare si inginerie( sf, pt, cs, de, verificare tehnica) si asistenta tehnica pentru obiectivul modernizari de drumuri, extindere de iluminat public, centru civic in sat rascaeti, comuna rascaeti, judetul dambovita
Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159220&did=2


Anunturi noi in DOLJ

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona DOLJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: achizitie publica servicii de audit financiar
pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2007
Servicii de auditare financiara
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159213&did=2

Anunt nou de INTENTIE publicat in ALTE SURSE pentru zona DOLJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Reparare sistem reglaj TA si TPA bloc nr. 7 - SE Isalnita
Echipament de comanda a proceselor industriale
Servicii de reparare si de intretinere a aparatelor de masurare, de testare si de control
Servicii de proiectare tehnica pentru procese si productie industriale

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159589&did=2

Anunt nou de INTENTIE publicat in ALTE SURSE pentru zona DOLJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Montaj ECO 1 si ECO 2 si reparare zidarie
Servicii de reparare si de intretinere a boilerelor
Servicii de elaborare de proiecte altele decat pentru lucrarile de constructie

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159590&did=2

Anunt nou de INTENTIE publicat in ALTE SURSE pentru zona DOLJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Reparare circuite alimentare cu gaze combustibile cazane
Robinete
Lucrari de montaj
Servicii de proiectare tehnica pentru procese si productie industriale

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159592&did=2

Anunt nou de INTENTIE publicat in ALTE SURSE pentru zona DOLJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Reparare instalatie alimentare si reglare abur labirinti, by-pass IP si MP cu actionare hidraulica, esapari, reglaj apa alimentare, injectii, nivel condensator si degazor (parte mecanica) la blocul 7
Robinete
Lucrari de montaj
Servicii de proiectare tehnica pentru procese si productie industriale

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159593&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona DOLJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Marirea stabilitatii depozitului de zgura si cenusa mal drept si mal stâng Jiu SE Isalnita folosind tehnologia fluid dens
Executie lucrari conform PT si CS pe specialitati si elaborare documentatie de proiectare care contine devize si detalii de executie, elaborare documentatie AS-built, elaborare proiect pentru autorizarea constructiilor, elaborare instructiuni de exploatare, elaborare referate de prezentare la terminarea lucrarilor
Lucrari de inginerie si de constructii
Servicii de proiectare tehnica pentru procese si productie industriale

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159553&did=2


Anunturi noi in GALATI

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona GALATI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: studiu de fezabilitate necesar finantarii din fonduri structurale a urmatoarelor obiective componente ale pachetului de proiecte pentru informatizarea integrata a primariei municipiului galati:
centrul de tehnologie informatica a primariei municipiului galati;
centrul de promovare a cooperarii internationale in europa precum si in zona dunarii si marii negre
eficientizarea admnistrarii patrimoniului public si privat al consiliului local
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159196&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona GALATI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Acord - Cadru de prestari servicii de paza
servicii de paza prestate conform caietului de sarcini

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159554&did=2


Anunturi noi in GIURGIU

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona GIURGIU la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: . studiu de fezabilitate - conform ordinului 913/2005
. elaborarea documentatiilor tehnice pentru obtinerea avizelor si acordurilor si autorizatiilor aferente proiectului conform certificatului de urbanism.
elaborarea documentatiilor solicitate (structura si continut) se va face conform legislatiei in vigoare.
Servicii de arhitectura, de inginerie, de constructii si servicii conexe de consultanta tehnica
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159599&did=2


Anunturi noi in GORJ

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona GORJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: asistenta tehnica diriginte de santier in domeniul constructiilor,poduri si drumuri
Servicii de supraveghere a lucrarilor
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159333&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona GORJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Servicii de paza a patrimoniului si subunitatilor componente
Serviciul consta in paza, protectie, ordine si control asigurate patrimoniului si subunitatilor componente

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159556&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona GORJ la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Proiectare PUZ lotizare vatra de sat
Servicii de urbanism si de arhitectura peisagistica

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159551&did=2


Anunturi noi in HARGHITA

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in MONITORUL OFICIAL pentru zona HARGHITA la data de 3 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: realizare studiu de fezabilitate, proiect tehnic si cerere de finantare
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159494&did=2


Anunturi noi in HUNEDOARA

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona HUNEDOARA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: intocmirea proiect tehnic, caiete de sarcini si detalii de executie pentru realizarea obiectivului modernizare drum comunal;
Servicii de proiectare tehnica pentru infrastructura de transport
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159189&did=2

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona HUNEDOARA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: asigurarea pazei a incintei parcului industrial hunedoara
Servicii de paza
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159172&did=2


Anunturi noi in IALOMITA

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona IALOMITA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: sala de gimnastica la scoala cu cls. i-viii, nr.1, tandarei
Servicii de arhitectura, de inginerie si de constructii, servicii juridice, contabile si alte servicii profesionale
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159491&did=2

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona IALOMITA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: proiectarea salii de gimnastica de la scoala cu cls. i-viii, comuna suditi, judetul ialomita
Servicii de arhitectura, de inginerie si de constructii, servicii juridice, contabile si alte servicii profesionale
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159515&did=2


Anunturi noi in IASI

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona IASI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: conform documentatie de atribuire
Servicii de expertiza
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159419&did=2

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona IASI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: desemnarea unui expert membru anevar pentru expertizare terenuri
Servicii de expertiza
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159181&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona IASI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: "Servicii de dezinsectie, larvicidare si tratamente fitosanitare"
se intentioneaza atribuirea unui contract de prestari servicii pe raza mun. Iasi in urmatoarele domenii:dezinsectie, larvicidare si tratamente fitosanitare pe suprafetele exprimate in procente in caietul de sarcini
Servicii de dezinfectie si de dezinsectie

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159564&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ALTE SURSE pentru zona IASI la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: SERVICIU DE CONSULTANTA PENTRU ATRAGEREA DE CAPITAL PRIVAT IN VEDEREA RETEHNOLOGIZARII SI MODERNIZARII
Servicii de consultanta in dezvoltarea societatilor

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159578&did=2


Anunturi noi in ILFOV

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona ILFOV la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: studii de proiectare si fezabilitate extindere scoala
Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159454&did=2


Anunturi noi in MARAMURES

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in MONITORUL OFICIAL pentru zona MARAMURES la data de 3 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Servicii de urbanism si de arhitectura peisagistica

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159516&did=2


Anunturi noi in NEAMT

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona NEAMT la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: servicii consultanta pentru proiectul integrat cu doua actiuni de investitii: "reabilitare camin cultural; Consultanta in afaceri si in management si servicii conexe
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159186&did=2

Anunt nou de INTENTIE publicat in ALTE SURSE pentru zona NEAMT la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Servicii privind studiu de fezabilitate si proiectare
Valoarea estimata fara TVA: intre 100,000 si 350,000 EUR
Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159586&did=2

Anunt nou de INTENTIE publicat in ALTE SURSE pentru zona NEAMT la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Servicii de proiectare pentru obiectivul de investitii Extindere sediu Judecatoria
Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159587&did=2


Anunturi noi in PRAHOVA

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona PRAHOVA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: actualizare pug si rlu comform caietului de sarcini
Servicii de urbanism
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159234&did=2


Anunturi noi in SUCEAVA

Anunt nou de INTENTIE publicat in MONITORUL OFICIAL pentru zona SUCEAVA la data de 3 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: Realizarea proiectului de executie Reabilitare si modernizare retea de strazi

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159498&did=2

Anunt nou de PARTICIPARE LA LICITATIE DESCHISA publicat in ZIARE CENTRALE SI LOCALE pentru zona SUCEAVA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: proiectare în vederea inchiderii depozitului de deseuri

http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=159128&did=2


Anunturi noi in VRANCEA

Anunt nou de CERERE DE OFERTE publicat in ALTE SURSE pentru zona VRANCEA la data de 4 Decembrie 2007

Obiectul Anuntului: realizare proiectare pentru obiectivul de investitii ,,consolidare si reabilitare grup scolar marasesti
Servicii de arhitectura, de inginerie, de constructii si servicii conexe de consultanta tehnica
http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid