marți, 13 noiembrie 2007

Incaierare la CLUB SHOOK

La CLUB SHOOK de data aceasta altercatia s-a terminat cu 'pagube'. Vatamatul este un medic iesean care 'a intrat in atentia' unuia dintre bobyguarzii de la club. Ieseanulului i-a fost rupta mandibula; imediat acesta a fost internat la Spitalul de Urgenta Suceava, fiind apoi transferat la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. In urma primelor cercetari, patronul clubului infirma faptul ca bodyguard-ul l-ar fi lovit pe medicul iesean.

Hrana pentru bonavii spitalizaţi pregătită la Gloria

Hrana pentru bonavii spitalizaţi pregătită la Gloria


Potrivit directorului Autorităţii de Sănătate Publică Suceava, dr. Odette Nicolae, conducerea Spitalului judeţean de Urgenţă Suceava a informat ASP Suceava, în termenul solicitat de aceasta, că, începînd cu data de 12 noiembrie 2007, pregătirea hranei pentru pacienţii internaţi se face de către RA Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, Sucursala Suceava, conform unui contract încheiat în acest sens. “Transportul alimentelor se va face cu o maşină special destinată, activitate pentru care a fost, de asemenea, încheiat un contract”, a precizat Odette Nicolae. Ea a mai spus că ASP Suceava va supraveghea atent, din punct de vedete igienico-sanitar, întregul traseu al alimentelor, de la producător şi pînă la beneficiar, adică pînă la pacient . Directorul ASP a menţionat şi faptul că termenul estimat de către conducerea spitalului pentru finalizarea lucrărilor la blocul alimentar este 15 decembrie 2007.

Rugbi. Cupa României >> Rugbiştii suceveni au fost eliminaţi din Cupă!


Sport



RCM Timişoara – CSM Bucovina Suceava 32-10

rugbiSâmbătă, 10 noiembrie, s-au disputat meciurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei Romaniei. În această fază a competiţiei au participat cele 12 echipe din Divizia Naţională şi 4 formaţii din Divizia A.

Rugbiştii suceveni au pierdut întâlnirea de la Timişoara cu scorul de 10-32. Sportivii antrenaţi de Constantin Vlad au început slab meciul şi au fost conduşi cu 7-0 iar la pauză tabela a arătat un avantaj de 12 puncte în favoarea bănăţenilor, 17-5.

În partea a doua a meciului, timişorenii s-au distanţat decisiv asigurându-şi o victorie confortabilă, 31-10. Pentru suceveni au marcat câte un eseu, Pascari (în prima repriză) şi Creţuleac (repriza secundă).

Cel mai strâns scor s-a înregistrat la partida Sportul – RC Braşov, unde oaspeţii s-au impus doar cu 3-0! Un alt meci interesant a fost între Olimpia şi Farul, constănţenii reuşind să câştige doar cu 19-8. Una dintre surprize a furnizat-o Constructorul Cleopatra, care a învins pe Poli Iaşi cu 24-8 şi este singura echipa calificată din Divizia A.

Iată rezultatele complete ale optimilor:

RC Griviţa – Steaua Bucureşti 0-56

RC Bârlad – CSM U Baia Mare 0-47

Constructorul Cleopatra – Poli Iaşi 24-8

U Cluj – Dinamo Bucureşti 16-32

Olimpia Bucureşti – Farul 8-19

Martelli Buzău – Metrorex 0-32

Sportul Studenţesc – RC Braşov 0-3

RCM Timişoara – Bucovina Suceava 32-10

S-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României: Steaua, CSM U Baia Mare, Constructorul Cleopatra, Dinamo, Farul, Metrorex, RC Braşov şi RCM Timişoara.

Sferturile de finală, semifinalele şi finala Cupei României vor avea loc în 2008. În ianuarie va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea programului din sferturile de finală.

Volei. Divizia A2-Est >> Au început returul cu dreptul


Sport



CSMU LPS Suceava -CS Videoclip Ploieşti 3-2 (25-21, 18-25, 20-25, 25-20, 15-10)

Victor Pancu antrenor voleiÎmpotriva echipei Videoclip Ploieşti, voleibaliştii lui Victor Pancu au reuşit sâmbătă o prestaţie peste aşteptări încununată cu succes. Într-un meci contând pentru etapa a VIIIa a Diviziei A2 Est, prima a returului, CSMU LPS Suceava s-a impus, în cinci seturi, 3-2, în faţa prahovenilor.

Partida a stat de cele mai multe ori sub semnul echilibrului fiind presărată cu numeroase răsturnări de scor. După ce au câştigat primul set cu 25-21, sucevenii le-au pierdut pe următoarele două la 18 respectiv 20. Spre finalul setul patru voleibaliştii noştri s-au dovedit mai eficienţi la fileu şi mai proaspeţi pe teren reuşind în cele din urmă să se impună.

CSMU LPS Suceava a ajuns la cea de-a patra victorie din acest campionat, după cele obţinute cu Constam Metal Buzău, Tomis Constanţa şi MCV Târgovişte. Faza I a competiţiei se va derula până la 19 decembrie când primele patru echipe se vor califica în faza a II-a, care vizează barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric.

În etapa a IX-a, CSMU LPS Suceava va evolua în deplasare, pe terenul formaţiei Constam Metal Buzău.

Rezultatele etapei a VIII-a

AS Niro Guard Bucureşti - CSU CSŞ Galaţi 1-3 (25-22, 13-25, 18-25, 18-25)

CVM Tomis CSŞ1 Constanţa – MCV Târgovişte 3-0 (25-10, 25-16, 25-20)

CSMU LPS Suceava -CS Videoclip Ploieşti 3-2 (25-21, 18-25, 20-25, 25-20, 15-10)

Ştiinţa Bacău - CSŞ Constam Metal Buzău 3-0 (25-18, 25-18, 25-20)

Etapa viitoare (17 noiembrie )

Ştiinţa Bacău-AS Niro Guard Bucureşti

CSŞ Constam Metal Buzău-CSMU LPS Suceava

CS Videoclip Ploieşti -CVM Tomis CSŞ1 Constanţa

MCV Târgovişte-CSU CSŞ Galaţi

PSD vrea grădiniţă pe amplasamentul pieţei agro-alimentare din Obcine


Politica



Liderul filialei locale a PSD Suceava, consilierul local Virginel IordacheLiderul filialei locale a PSD Suceava, consilierul local Virginel Iordache, a declarat că înaintea aprobării bugetului local pentru 2008, consilierii social-democraţi vor iniţia o dezbatere publică privind oportunitatea menţinerii pieţei agro-alimentare din cartierul Obcine în locaţia actuală.

Acesta a precizat că dacă se va considera că amplasamentul nu este tocmai bun pentru piaţă, PSD va propune primarului Ion Lungu să ceară acordul proprietarului terenului, pentru ca acolo să fie ridicată o grădiniţă cu program normal.

Consilierul Iordache a menţionat că în Obcine, problema spaţiilor pentru învăţământul preşcolar ar putea fi rezolvată prin construirea grădiniţei cu program normal şi a celei cu program prelungit, prevăzută deja în proiectele Primăriei.

Acesta a mai adăugat că, în momentul de faţă, în cartierul Obcine, grupele de grădiniţă sunt formate din 25-30 de copii, chiar dacă potrivit legii învăţământului, acestea ar trebui să aibă maxim 20 de copii.

ASP va supraveghea traseul alimentelor de la restaurantul Gloria la pacienţii Spitalului Judeţean


Sanatate



spital.judetean.bucatarie.jpgPregătirea hranei pentru pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi realizată de către Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat- Sucursala Suceava, prin restaurantul Gloria, din municipiul Suceava conform unui contract încheiat în acest sens. Despre acest fapt a fost înştiinţată luni, Autoritatea de Sănătate Publică Suceava, respectându-se astfel termenul solicitat de ASP.

Transportul alimentelor se va face cu o maşina special destinată, activitate pentru care a fost, de asemenea, încheiat un contract.

Directorul ASP Suceava, Odette Nicolae a precizat luni, că instituţia va supraveghea atent, din punct de vedere igienico-sanitar, întregul traseu al alimentelor, de la producător şi până la beneficiar( pacient ).

În privinţa termenului estimat de către conducerea spitalului judeţean pentru finalizarea lucrărilor la blocul alimentar, acesta este 15 decembrie.

Iniţial conducerea spitalului judeţean dorea ca prepararea hranei să se facă în jumătate din bucătărie, care să fie izolată de restul spaţiului unde se lucrează pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Această idee însă nu a fost agreată de Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judeţean Suceava pentru că nu există garanţia că în blocul alimentar se vor respecta normele de igienă în prepararea hranei.

Reabilitarea bucătăriei spitalului judeţean este absolut necesară având în vedere că şi DSVSA a avertizat conducerea unităţii că nu-i mai dă aviz de funcţionare dacă nu se iau măsuri de reparare şi igienizare. Valoarea lucrărilor se ridică la circa 10 miliarde de lei vechi, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii.

Se anunţă o scumpire a biletelor de autobuz

Societatea de transport local se plânge de neactualizarea tarifului călătorie la rata inflaţiei > Primarul Ion Lungu spune că firma este rentabilă şi că, deocamdată, nu se impune totuşi o creştere a tarifului pe călătorie
Aleşii locali suceveni au analizat, în şedinţa extraordinară de vineri, activitatea societăţii de transport public de călători TPL. Potrivit unui raport prezentat în plen, în prezent societatea se bucură de o situaţie favorabilă. Aceasta odată cu introducerea primului lot de autobuze, nivelul încasărilor realizate din vânzarea biletelor şi abonamentelor înregistrând o creştere de 220 la sută. Un salt a avut loc şi la momentul reducerii numărului de maxi-taximetre complementare şi schimbarea traseelor acestora, ajungându-se la încasări de 700 de mii de lei lunar.

Astfel, dacă în 2005 erau transportaţi, în medie, 276162 de călători pe lună, anul trecut media a fost de 691028 de pasageri, respectiv o creştere de 250%. Conducerea firmei apreciază că această creştere este determinată de îmbunătăţirea serviciilor oferite de societate prin modernizarea parcului auto. În acelaşi context, a sporit şi numărul de călători care circulă pe bază de abonamente. La această dată, TPL Suceava este dotată cu 30 de autobuze Iveco Irisbus, recent achiziţionate, 8 autobuze Rocar şi 10 microbuze. Societatea efectuează serviciul de transport călători pe 8 linii asigurate de autobuze şi 6 linii de maxi-taxi. Firma are un capital social de 125 de mii de lei, singurul acţionar fiind TPL.

Faţă de 2005, anul trecut cifra de afaceri a crescut cu 1000%

Acum, TPL depinde mai puţin de banii de la bugetul local. Astfel, în 2005, ponderea veniturilor din subvenţii acordate de primărie a fost de 36,54%, în 2006 înregis-trându-se o scădere până la 27,95%. Pe de altă parte, anul trecut, ca efect al diversificării serviciilor oferite, a fost con-semnat un grad de realizare a veniturilor de 105,62%, chel-tuielile fiind făcute doar în proporţie de 92,23%. Drept urmare, rezultatul s-a regăsit în obţinerea unei rate ridicate a profitului de 25,52%, cu pes-te 7% faţă de estimări. Socie-tatea funcţionează cu un nu-măr de salariaţi sub cel nece-sar, cu toate că, în 2006, celor 135 de lucrători s-au mai ală-turat încă 37. Chiar şi în aceste condiţii, se arată în raportul prezentat în şedinţa CL, pon-derea cheltuielilor cu salariile în totalul de cheltuieli s-a di-minuat de la 41,72%, la 25,64%. Anul trecut, comparativ cu 2005, cifra de afaceri a TPL a sporit cu 6,91 milioane lei, consem-nându-se un salt de peste 1000%.

Inexistenţa unui sistem automat de obţinere a biletelor atrage cheltuieli mari cu taxatorii

Societatea de transport local călători se laudă cu un parc auto înnoit în proporţie de 70%; o marjă de siguranţă fi-nanciară, determinată de un surplus de surse permanente; poziţie favorabilă pe piaţă şi risc redus de faliment; nivel ridicat al productivităţii mun-cii, precum şi cu încredere a călătorilor în serviciile oferi-te. Conducerea TPL se plânge, însă, de menţinerea tarifului de 1 leu pe călătorie, necorelat cu rata inflaţiei; inexistenţa bazei proprii pentru întreţi-nerea şi repararea autovehicu-lelor; subdimensionarea arte-relor de circulaţie; distanţa mică dintre staţii; starea neco-respunzătoare a străzilor din zonele periferice ale urbei, precum şi de fluxul mare de pietoni, care se suprapune peste cel intens de maşini. Totodată, probleme creează lipsa unui sistem automat de obţinere a biletelor de călă-torie, fapt care duce la chel-tuieli mari cu taxatorii înca-satori. De asemenea, firma nu dispune de programe infor-matice pentru activităţile fi-nanciar-contabilă, de resurse umane, gestiune a materialelor sau eliberare a abonamentelor şi, pe de altă parte, nu se bucu-ră de acreditare în sistemul de calitate ISO 9001/2001.

Şeful municipalităţii, Ion Lungu, a declarat că, în peri-oada ce vine, prioritare sunt amenajarea unui spaţiu pentru reparaţii-întreţinere, achizi-ţionarea, pe banii societăţii a încă 10 autobuze, şi dotarea, printr-un program european, cu automate pentru bilete. Pe de altă parte, domnia sa a subliniat că, deşi firma de transport local a devenit rentabilă, nu trebuie urmărit, neapărat, profitul. De aceea, dl Lungu s-a împotrivit mă-ririi, cel puţin la momentul de actual, a tarifului la tichetele de călătorie. „Profitul cel mai mare pentru TPL constă în asigurarea de servicii de calita-te, la preţuri suportabile şi pentru un număr cât mai mare de călători”, a reliefat ocupan-tul fotoliului din Areni.

Un nou scandal în Club SHOCK


• Poliţia va cere Primăriei Suceava să analizeze posibilitatea retragerii autorizaţiei de funcţionare a localului după ce, în urma unui nou scandal, unui medic ieşean i-a fost ruptă mandibula de un bodyguard • victima a fost trimisă de la Spitalul de Urgenţă Suceava la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi nomul nu a mai putut să facă plângere scrisă, însă Poliţia Suceava s-a sesizat din oficiu şi i-a întocmit agresorului dosar penal • patronul clubului spune, însă, că în ultima perioadă se confruntă cu "un val de nesimţire" din partea unor clienţi care îi provoacă pe bodyguarzi şi care crează multe probleme • totodată, el spune că, de fapt, s-a creat o busculadă şi nu bodyguardul l-a lovit pe tânărul din Iaşi

Un nou scandal a avut loc, în clubul SHOCK, la sfârşitul acestei săptămâni. Nu este vorba de o banală ceartă între fete şi băieţi de cartier înfierbântaţi de alcool, ci de o bătaie în toată regula, pe care unul din bodyguarzi i-a dat-o unui client. Incidentul a avut loc sâmbătă, 10 noiembrie, la ora 00.45. Victima, Vasile G., un tânăr medic de 29 de ani, din Iaşi, a reclamat că a avut o altercaţie cu un bodyguard care l-a lovit cu pumnul şi l-a dat afară din local. Prima dată, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului l-au sancţionat contravenţionat pe bodyguardul Cristi J., de 32 de ani. Pe de altă parte, ieşeanul a fost îndrumat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava". Întrucât tânărului îi fusese ruptă mandibula, medicii suceveni i-au acordat asistenţa medicală necesară, după care l-au trimis de urgenţă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Întrucât victima a fost trimisă imediat la Iaşi, nu a mai putut depune o plângere scrisă la Poliţie şi de aceea Poliţia ar fi trebuit să aştepte să i se comunice măcar numărul de zile de îngrijiri medicale ale tânărului şi apoi să-i facă dosar penal. Totuşi, având în vedere că nu a fost prima dată când bodyguardul era implicat în scandaluri, Poliţia s-a autosesizat în lipsa unei plângeri a victimei şi i-a făcut dosar penal lui Cristi J. pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Dacă numărul de zile de îngrijiri medicale stabilit de medici pentru vindecarea lui Vasile G. va fi mai mare de 60 de zile, atunci se va putea schimba încadrarea în vătămare corporală gravă.
"Zilele următoare, Poliţia va informa Primăria municipiului Suceava cu privire la scandalurile care au loc pentru a se pune în discuţie menţinerea autorizaţiei de funcţionare pentru Club SHOCK", ne-a declarat, ieri, Alin Botezatu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava. El a precizat că va fi pusă în discuţie şi retragerea autorizaţiei pentru bodyguardul implicat în scandal.
Patronul localului, Iosif Tini, dă vina însă pe comportamentul neadecvat al tânărului din Iaşi care l-ar fi provocat pe bodyguard. Iosif Tini ne-a declarat că nu ştia de intenţiile Poliţiei în ceea ce priveşte clubul şi de dosarul penal făcut bodyguardului. "Acel băiat din Iaşi nu a înţeles că nu are voie să iasă cu sticlele de băuturi alcoolice în afara unităţii. Era sub influenţa băuturilor alcoolice şi l-a scuipat pe un bodyguard, a avut o discuţie mai dură cu altul şi l-a lovit. După ce că sunt foarte obraznici şi reticenţi, tot ei ne reclamă. Neamul românesc ne-a făcut rău peste tot şi în ţară şi în afară. Ne confruntăm cu un val de nesimţire crasă din partea unor clienţi. Mai avem discoteci prin alte zone, la mare, la Cluj, dar atâta nesimţire cât se întâmplă la Suceava nu am văzut nicăieri. Şi asta mai ales atunci când sunt balurile bobocilor. Nu ştiu dacă incidentele sunt provocate de persoane care sunt puse de concurenţă. Pot să vă spun că băiatul din Iaşi a spart în faţa mea o sticlă, un pahar şi s-a enervat spunând cum adică nu i se dă voie să iasă afară din club cu sticla de băutură. L-a lovit pe un bodyguard şi acesta, dacă este lovit, atunci este autorizat să răspundă cu aceeaşi monedă", ne-a declarat Iosif Tini.
Ulterior, el a venit cu precizări spunând că nota de constatare a Poliţiei va fi contestată, astăzi, în instanţă şi că sunt patru martori care pot declara că nu bodyguardul Cristi J. a fost cel care l-a lovit pe medicul ieşean. Despre acesta, Iosif Tini spune că consumase foarte multe băuturi alcoolice şi că avea cu el nişte prieteni care "erau chitiţi pe scandal". Patronul clubului recunoaşte că nici bodyguarzii nu au avut un limbaj decent, dar insistă pe faptul că au fost provocaţi şi unul din ei scuipat. De aici s-ar fi pornit scandalul, însă în busculada care s-a produs în local altcineva l-ar fi lovit pe tânărul din Iaşi.

Concert de manele, la balul Colegiului Tehnic "Alexandru Ioan Cuza"


• organizatorii Balului Bobocilor de la Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza" au fost îndeajuns de neinspiraţi să invite la spectacol formaţia "Inofensivii", compusă din doi băieţi care nu au nicio legătură cu muzica • băieţii nu au reuşit să ţină spectatorii în sală nici măcar pe durata primei piese • cu excepţia concertului de manele, balul a fost unul destul de reuşit • titlul de Miss Boboc 2007 a fost câştigat de Loredana Roman

Vineri, 9 noiembrie a avut loc Balul Bobocilor la Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza", eveniment desfăşurat in sala Dom Polski. Organizatorii au invitat formaţia „Inofensivii" pentru a-i delecta la finalul balului pe spectatori, insă momentul a fost un adevărat dezastru, căci cei doi băieţi nu au reuşit să ţină spectatorii in sală nici măcar pe durata primei piese interpretate. Preventiv, băieţii şi-au pus ochelari de soare pentru a nu observa lipsa publicului pentru care evoluau pe scenă cântând manele, lucru care i-a ajutat să ducă până la capăt momentul artistic.
Cu excepţia concertului de manele, balul a fost unul destul de reuşit. Elevii liceului au adus un plus de originalitate prin montarea unui ecran in stânga scenei, care a avut rolul de a umple pauzele dintre momentele concurenţilor. Tematica balului a fost „Cuza TV", iar probele concurenţilor se cereau a fi parodii ale unor binecunoscute emisiuni TV. Astfel, proba de intrebări ale căror răspunsuri au fost invăţate de elevii sârguincioşi pentru a face impresie bună publicului s-a numit „Te crezi mai deştept?" şi ironia implicită a acestui moment a smuls râsetele ascultătorilor. Din păcate a fost evident că pretendentele la titlul de Miss Boboc ştiau dinainte răspunsurile la întrebări.
Cea de-a doua probă, „Salvaţi-mi clasa" a fost o defilare a binecunoscutelor ţinute sport-casual purtate de elevele dornice de a fi la modă, ţinute care sunt pe cale de dispariţie datorită uniformei impuse de şcoli. Elevii au dedicat un moment umoristic acestei topici atât de discutate, intitulat „Sacoum obligatus", prezentând-o ca pe o nouă specie şi au primit atât aplauzele colegilor de suferinţă cât şi ale profesorilor. „Fashion TV" ne-a arătat ţinutele de seară ale concurentelor ce au tremurat pe tocurile inalte care aveau rolul de a compensa absenţa câtorva centimetri.
La proba „Dansez pentru...mine" s-a remarcat stângăcia concurentelor, cu excepţia echipei cu nr. 5 care a ieşit in evidenţă datorită abilităţilor partenerului, fapt ce i-a adus concurentei Larisa Petrea titlul de Miss Dans. Cea mai populară concurentă, care s-a bucurat de aplauzele spectatorilor din sală şi s-a ales cu titlul de Miss Popularitate, a fost Bianca Sălăgeanu, iar vedeta serii poartă numele de Loredana Roman şi titlul de Miss Boboc 2007.
Umorul a predominat in programa TV şi a luat forma unor parodii după anumite emisiuni consacrate cum ar fi: „Maltrataţi in dragoste", „Tezaur Folcloric" şi „Iubirea numai...". Originale au fost câteva momente publicitare postate pe panoul din sală, dintre care s-au remarcat „Cuzafone", „Taxi Cuza" şi „Cuzacard". Rubrica Sport l-a avut ca subiect pe Gigi Becali şi rubrica Meteo a fost o parodie reuşită, evidenţiind greşelile cele mai dese pe care le fac prezentatorii în astfel de cazuri.
Unul dintre cele mai reuşite momente ale spectacolului a fost prestaţia unei trupe rock formate din trei elevi ai liceului. Prima piesă a fost o melodie populară, interpretată la chitară electrică şi clape, apoi a urmat o piesă compusă chiar de cei trei elevi.
O preluare a unui episod umoristic al trupei Vacanţa Mare a luat forma unui reportaj foarte bine interpretat de liceeni şi a smuls hohote de râs din partea privitorilor. La fel de bine cotat in ceea ce priveşte reacţia pubicului a fost filmuleţul de final care prezenta o zi banală din viaţa unui elev al Colegiului Alexandru Ioan Cuza, prezentat din perspectiva unui elev-manelist, apoi a unui elev-rocker şi a unui elev-raver. Efectul ecranului plasat în sală a fost cel aşteptat şi a contribuit substanţial la reuşita acestui eveniment în organizarea căruia s-au implicat atât elevi cât şi profesori. La final, pe ecran a rulat „distribuţia" balului şi sloganul serii „toţi pentru Cuza, sacouri pentru toţi". Una peste alta, balul a fost unul destul de reuşit, mai ales că a fost destul de evident efortul pe care l-au depus organiztorii pentru a oferi publicului un spectacol de calitate. Din păcate, această impresie a fost ştearsă de concertul de manele de la sfârşitul serii.

O suceveancă era să moară cu zile în Kaufland


• din cauză că hipermarketul Kaufland nu are angajată măcar o asistentă, o suceveancă putea să moară cu zile • sâmbătă, în jurul orei 12.30, Oana P. a făcut o criză de hipoglicemie în Kaufland, iar în magazin nu era nici măcar o asistentă care să îi acorde primul ajutor • din fericire, salvarea a ajuns în doar trei minute

Sâmbătă, în hipermarketul Kaufland, o suceveancă era să moară cu zile. Asta pentru că deşi este vizitat zilnic de mii de oameni magazinul nu are angajată nici măcar o asistentă care să poată acorda primul ajutor în caz de urgenţă. Sâmbătă, în jurul orei 12.30, Oana P., în vârstă de 48 de ani, din municipiul Suceava, a făcut o criză de hipoglicemie în timp ce se afla în zona standurilor de detergenţi. La acea oră, în magazin nu se afla nici măcar o asitentă medicală care să îi ofere Oanei P. primul ajutor. Din fericire, un echipaj Siamud şi un echipaj de descarcerare au ajuns la faţa locului în doar trei minute. Ne întrebăm cu este posibil ca într-un magazin în care îşi desfăşoară activitatea sute de angajaţi şi care este vizitat zilnic de mii de oameni să nu fie angajată măcar o asistentă.