duminică, 18 mai 2008

Cetatea joacă cu o selecţionată a sucevenilor din Liga I

Regal fotbalistic



Miercuri după-amiază, de la ora 18.00, conducerea clubului de fotbal FC Cetatea Suceava a pregătit o surpriză pentru fanii echipei locale, într-un eveniment în care se va sărbători promovarea în al doilea eşalon fotbalistic.

În cadrul acestui eveniment va avea loc şi un meci între actuala formaţie a Cetăţii şi o selecţionată a jucătorilor din Suceava care evoluează în prezent în prima ligă. Între cei care au confirmat că vor da curs invitaţiei se află stelistul Dorin Goian, care speră să obţină acceptul selecţionerului Piţurcă pentru a juca măcar 15 minute, dinamovistul Lucian Goian, cel care va încerca să-l aducă şi pe colegul şi prietenul său, ieşenul Cristi Pulhac, ex-gălăţeanul Dorin Semeghin, Dorian Andronic şi Mihai Luca, de la FC Vaslui, Mihai Guriţă – fost jucător la Farul Constanţa, Constantin Bumbac -UTA Arad, Sergiu Brujan - Oţelul, Valeriu Bordeanu - Urziceni şi foştii componenţi ai Forestei, Ovidiu Ciobanu şi Dumitru Ene.

Oficialii suceveni mai aşteaptă confirmări din partea lui Cristian Şchiopu - Farul Constanţa şi Dănuţ Perjă - Rapid Bucureşti.

Dintre absenţii motivaţi îi amintim pe cei trei jucători de la FC Braşov, Mihai Roman, Robert Ilieş şi Eugen Nae, cei care încă nu au încheiat campionatul. Rapidistul Vasile Maftei şi ieşeanul Clement Pălimaru sunt plecaţi deja în vacanţă în străinătate, iar Ciprian Tănase se află la Craiova pentru a-şi rezilia contractul cu Universitatea.

Pentru cei dornici să sărbătorească alături de Cetatea Suceava revenirea în Liga a II-a, oficialii suceveni anunţă că intrarea pe stadionul Areni va fi liberă.

Hora bucuriei promovării în Liga a II-a, pe Areni

Fotbal Club Cetatea



După ultimul meci disputat în Liga a III-a, Cetatea Suceava a promovat şi faptic în eşalonul superior. La capătul unui meci în care au jucat mai degrabă mediocru, fotbaliştii antrenaţi de Marian Pană au sfârşit în aplauzele galeriei. Imediat ce s-a auzit ultimul fluier al arbitrului de centru, membrii galeriei au intrat pe teren şi s-au prins într-o horă a bucuriei alături de jucători şi staff-ul tehnic. Numele lui Marian Pană a fost scandat de mai multe ori, antrenorul mulţumindu-le suporterilor, la fel cum au făcut şi jucătorii.

Despre meci puţine de spus, iar cei care au fost ţinuţi acasă de ploaie şi nu au mai ajuns la stadionul Areni nu au ce regreta. Partida s-a terminat cu scorul de 0-0, dar putea fi tranşată de ambele formaţii care au ratat câteva oportunităţi mari de a înscrie. Prima repriză a fost săracă în faze de poartă, dar în partea a doua s-au consemnat mai multe faze interesante, unele dintre ele ratate cu seninătate de jucătorii ambelor echipe.

Dumitru Moldovan, preşedintele FC Cetatea Suceava, a declarat că şi-ar fi dorit să termine sezonul cu o victorie în faţa propriilor suporteri. „Din păcate nu am reuşit să ne impunem. Rămâne bucuria promovării în Liga a II-a după numai un an de penitenţă. Sperăm să ne întărim lotul în pauza competiţională pentru a putea face faţă cu brio eşalonului doi”, a declarat Moldova.

În meciul de ieri, Cetatea a evoluat în următoarea alcătuire:

Roheţki – Bernard (27 Breniuc, 83 Stănescu), Nicolau, Leuciuc, Homneac – Moldovan (67 Apetri), Celpan, Onciu, Cojenel – Aileni, Colban. Antrenor Marian Pană.

Rezultatele complete ale ultimei runde:

FC Bârlad – Cetatea Târgu Neamţ 5-1
Pambac Bacău – Leonard Paşcani 3-0
Cetatea Suceava – Politehnica Galaţi 0-0
Laminorul Roman – Juventus Fălticeni 6-3
Poli II Iaşi – Willy Bacău 5-2
Oţelul II Galaţi – CFR Paşcani 1-4
Rarăul Câmpulung Moldovenesc – Ceahlăul II Piatra Neamţ 0-3
FCM II Bacău – Aerostar Bacău 0-0
Bujorii Târgu Bujor – CF Brăila 0-3

Clasament final:

1. Cetatea Suceava 34 23 7 4 68-16 76
2. Aerostar Bacău 34 19 9 6 53-29 66
3. Politehnica Galaţi 34 18 9 7 47-23 63
4. Willy Bacău 34 18 6 10 73-53 60
5. Poli II Iaşi 34 14 12 8 60-42 54
6. FC Bârlad 34 16 3 14 53-53 51
7. CF Brăila 34 14 8 12 49-43 50
8. Juventus Fălticeni 34 15 4 15 41-52 49
9. CFR Paşcani 34 15 3 16 49-47 48
10. Ceahlăul II 34 13 7 14 42-35 46
11. Cetatea Tg. Neamţ 34 14 4 16 57-69 46
12. Oţelul II Galaţi 34 14 3 17 48-43 45
13. FCM II Bacău 34 11 12 11 47-42 45
14. Pambac Bacău 34 13 6 15 41-45 45
15. Laminorul Roman 34 13 5 16 47-50 44
16. Rarăul Câmpulung 34 10 8 16 36-54 38
17. Bujorii Târgu Bujor 34 6 5 23 19-66 23
18. Leonard Paşcani 34 1 5 28 20-93 8

Doi suceveni în naţionala de rugby în 7

Rugby



Doi componenţi ai echipei locale de rugby, CSM Bucovina Suceava, mai exact Tiberiu Conache şi Ionuţ Flutur au fost convocaţi la naţionala de rugby în 7, primul fiind la a doua prezenţă în această echipă. Cei doi suceveni au participat cu echipa României la primul turneu al Campionatului European, etapă desfăşurată în Danemarca. „Stejarii” au reuşit să câştige toate cele patru meciuri din grupe, 28 – 0 de Luxemburg, 19 – 7 cu Monaco, 19 – 0 cu Suedia şi 28-12 cu Belgia. În semifinale, România a pierdut în faţa favoritei la titlul european, Ţara Galilor, cu scorul de 10 – 21, ambele eseuri ale noastre fiind înscrise de cei doi suceveni, Flutur şi Conache. În finala mică, pentru locurile trei – patru, românii au trecut din nou de Belgia, scor 17 – 7. Românii mai au nevoie de o clasare pe podium la cel de-al doilea turneu din Croaţia pentru a se califica la Turneul Final al Campionatului European. La finalul turneului din Danemarca, suceveanul Ionuţ Flutur a primit trofeul pentru cel mai prolific marcator român, el reuşind pe parcursul competiţiei un număr de 8 încercări.

Rugbyşti suceveni, chemaţi la trial pentru naţionala mare

Pe 19 mai, cei doi suceveni alături de patru colegi de la CSM Bucovina, Patenschi, Drelciuc, Stângu şi Ignea au fost convocaţi la Bucureşti în cadrul unui trial pentru naţionala de seniori la rugby în 15, selecţie la care au fost chemaţi 50 de jucători din ţară. „Aceste convocări sunt un motiv de satisfacţie pentru mine, deoarece an de an se regăsesc în loturi jucători de la Suceava şi acest lucru este o recunoaştere a muncii pe care o ducem aici. Flutur şi Conache au fost convocaţi după evoluţiile foarte bune pe care le-au avut şi în campionatele trecute de rugby în 7 şi după evoluţia lor din Danemarca s-a văzut că nu au fost aleşi întâmplător. Un alt jucător, Patenschi a progresat foarte mult în cei doi ani de când s-a apucat de rugby şi acest lucru nu a rămas neobservat”, a declarat antrenorul Constantin Vlad. Sucevenii se pregătesc în continuare pentru a participa pe 28 – 29 iunie la primul din cele două turnee ale Campionatului Naţional de rugby în 7.

Liberalii susţin că Lungu a furat proiectul de fluidizare a traficului


Candidatul PNL pentru Primăria Suceava, Angela Zarojanu, precum şi candidatul pentru Consiliul Local Mihai Steiciuc au anunţat că proiectul prezentat de actualul edil al Sucevei, Ion Lungu, privind fluidizarea traficului în municipiu nu îi aparţine, acesta aparţinând liberalilor.

„Ion Lungu, primarul ilegal al Sucevei, minte şi fură din nou. Iar de data aceasta este vorba despre acest studiu de soluţii pentru fluidizarea traficului din Suceava”, a declarat vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Steiciuc. Acesta a arătat că el a fost cel care a încercat, în ultimii patru ani, să-l convingă pe primarul Ion Lungu că în Suceava este nevoie de un studiu pentru fluidizarea traficului.

„Ion Lungu nu a luat în considerare aceste solicitări. Iar după ce am reuşit, cu ajutorul colegilor din Consiliul Local şi împotriva lui, să promovăm un proiect de hotărâre în acest sens, acum vine şi se laudă cu marea lui realizare, adică intenţia de a face acest studiu de fluidizare”, a subliniat Steiciuc.

În opinia acestuia, modul în care Ion Lungu a prezentat acest proiect ca fiind al lui reprezintă un nou exemplu de iniţiativă care a aparţinut liberalilor, dar care acum este „furată” de Ion Lungu.

„Trădătorul Ion Lungu nu are dreptul moral să folosească proiectele şi realizările noastre. Oricum proiectele liberale nu pot fi duse la îndeplinire decât de echipa liberală, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii patru ani. Echipa liberală este în PNL, alături de Angela Zarojanu”, a încheiat vicepreşedintele liberalilor suceveni.

Zarojanu acuză graba cu care se organizează licitaţia pentru acest studiu

În ceea ce o priveşte pe Angela Zarojanu, aceasta a reclamat graba cu care primarul Ion Lungu a decis să se realizeze licitaţia pentru realizarea studiului de fluidizare a traficului.

Zarojanu a spus că potrivit unei dispoziţii a primarului Ion Lungu, licitaţia ar urma să se desfăşoare pe data de 17 iunie a.c..

„Vreau să verific dacă această dispoziţie de primar va fi valabilă şi pentru perioada când va fi aleasă o altă conducere la Primăriei Suceava. Mi-am pus un foarte mare semn de întrebare privind graba cu care se dă în lucru acest studiu de circulaţie, în această perioadă de campanie electorală”, a declarat Angela Zarojanu.

Ea a adăugat că tot în grabă a fost dat în folosinţă şi sediul Primăriei Suceava din cartierul Burdujeni. Candidatul PNL pentru Primăria Suceava a arătat că în acest sediu funcţionează mai multe servicii din cadrul primăriei, însă cele cu adevărat importante pentru locuitorii acestui cartier lipsesc cu desăvârşire. Zarojanu a făcut referire la lipsa unor birouri pentru registratură, taxe şi impozite locale sau pentru audienţe.

„Domnul Ion Lungu vrea să manipuleze populaţia cu această inaugurare a sediului primăriei din Burdujeni. Pe lângă faptul că în noul sediul nu funcţionează serviciile menţionate anterior, trebuie spus că domnul Lungu nu a luat în considerare şi ceea ce s-a stabilit în urma propunerii consilierilor liberali, şi anume înfiinţarea unei săli de festivităţi şi de conferinţe”, a mai spus Angela Zarojanu.

Bejinariu spune că Pimen a fost ameninţat de Flutur cu destituirea


Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, susţine că liderul PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, l-ar fi ameninţat pe IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, cu destituirea din funcţie în cazul în care nu-l va susţine în campania electorală.„Mi-a spus cineva că Gheorghe Flutur a mers până acolo încât l-a ameninţat pe IPS Pimen că dacă nu-l susţine în campania electorală după ce va ajunge preşedinte al Consiliului Judeţean îl va destitui din funcţie. Poate pe altă linie…, dar nu vreau să comentez. Până aici merge neştiinţa domnului Flutur. Are impresia că dacă va ajunge preşedinte al CJ va putea să calce pe toată lumea în picioare, indiferent de domeniu”, a declarat Bejinariu.

Parlamentarul social democrat l-a somat pe Flutur să-i răspundă la cinci întrebări pe care le-a enumerat pe degete asemenea reclamei lui Gheorghe Flutur în care acesta prezintă cei „5 paşi pentru ordine şi bunăstare”. Când a ajuns la a treia întrebare care pica pe degetul din mijloc, cel care ridicat indică un gest obscen, Bejinariu a declarat: „nu aş vrea să mai iau mâna de pe acest deget ca să se înţeleagă ce e oferit Gheorghe Flutur sucevenilor”. „Domnul Flutur trebuie să facă şi el decontul faţă de suceveni şi să arate ce a făcut în aceşti ani pentru ei”, a mai spus Bejinariu.

Mîrza susţine că PD-L va scoate "o fiţuică" împotriva sa


Preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Suceava, Gavril Mîrza, candidat la un nou mandat, dezvăluie faptul că PD-L pregăteşte să lanseze pe piaţă „o fiţuică” de opt pagini care va fi tipărită în 60.000 de exemplare cu articole împotriva sa. Reacţia lui Mîrza vine după ce PD-L a anunţat prin vocea secretarului general al organizaţiei judeţene, Marius Vatavu, că PSD pregăteşte „o fiţuică” împotriva liderului judeţean al PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, contracandidatul social democratului la şefia Consiliului Judeţean.

Gavril Mîrza a declarat că „fiţuica” democrat liberalilor este realizată de „un ziarist adus de la Bucureşti şi de un altul pe care Flutur l-a pus şef la o instituţie pendinte de Ministerul Agriculturii”. „După principiul „hoţul strigă hoţul” ei anunţă că PSD va pregăti o fiţuică. Îi liniştesc şi le spun că PSD nu pregăteşte nici o fiţuică şi să nu se facă a nu şti nimic pentru că noi cunoaştem faptul că au adus un ziarist de la Bucureşti care a mai făcut şi altădată campanie negativă în judeţ şi un alt ziarist pe care l-a pus şef la o instituţie pendinte de Ministerul Agriculturii şi i-au cuplat pentru a scoate o fiţuică d e opt pagini în 60.000 de exemplare împotriva lui Mîrza. Cunoaştem şi hai să informăm şi noi populaţia că aceşti băieţi nu sunt în stare de nici o acţiune pozitivă şi nici o idee pozitivă pentru viitor. Ei sunt specializaţi în meseria de gropar, în meseria de demolator şi de denigrare”, a declarat Mîrza.

Recepţia parcărilor la mănăstiri şi a Centrului Multicultural

Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că în această lună vor fi recepţionate lucrările la două obiective importante realizate în acest mandat şi anume parcările la 13 mănăstiri din judeţ şi Centrul Multicultural. Mîrza i-a invitat să participe la inaugurarea lucrărilor şi pe reprezentanţii partidelor politice indiferent de culoarea lor.

„Văd că sunt unii băieţi care nu văd nimic deşi poartă şi ochelari şi tot întreabă de realizările lui Mîrza. Le fac cunoscut că şi în această lună o să recepţionăm două obiective mari şi anume parcările la cele 13 mănăstiri care o să aducă şi elementul de civilizaţie atât de necesar în judeţ, încă un obiectiv pe fonduri europene, un proiect care o să ducă la dezvoltarea turismului. Tot luna asta luni 26 mai vom recepţiona şi inaugura Centrul Multicultural din Bucovina la care vor fi invitaţi o parte dintre partenerii noştri externi care vor primi spaţii în această clădire cât şi ambasadorii unor state cu care avem parteneriate”, a precizat Mîrza.

Liberalii prezintă "afacerile de partid" ale PD-L


Vicepreşedintele PNL, senatorul Norica Nicolai, a dezvăluit, în cadrul unei conferinţe de presă, care sunt „afacerile de partid” derulate de primarii PD-L din mai multe oraşe ale ţării. Nicolai a spus că în aproape toate oraşele conduse de primari democrat liberali au fost făcute afaceri cu borduri, construcţii de spaţii de joacă, şi mai nou cu lalele. În ceea ce priveşte afacerile cu borduri, Norica Nicolai a dat ca exemple municipiul Bucureşti, dar şi oraşele Cluj, Alba Iulia, Mureş, toate conduse de primari PD-L. „În toate aceste oraşe există acelaşi tip de borduri, achiziţionate dintr-o sursă unică. Şi cred că ar trebui să vedem ce firmă a avut această afacere de milioane de euro”, a spus liderul PNL. O altă afacere atribuită celor de la PD-L este construcţia de spaţii de joacă pentru copii, Norica Nicolai precizând că în oraşele conduse de democraţi liberalii toate aceste investiţii au fost realizate doar de o singură firmă, cu sediul în Bucureşti. Nu în ultimul rând, ea a precizat că ultima afacere identificată la edilii PD-L este cea cu lalele.

„Am observat că în aceste oraşe sunt achiziţii masive de lalele, din Olanda, toate dintr-o sursă unică. Este cât se poate de curios, şi îl rog şi pe domnul primar al Sucevei, Ion Lungu, să facă cunoscută firma de la care primăria a achiziţionat lalelele care sunt în oraş”, a spus vicepreşedintele liberalilor.

PNL inventariază materialele de campanie ale PD-L

Norica Nicolai a adăugat că toate organizaţiile locale ale PNL au sarcina de a inventaria materialele electorale ale PD-L, astfel încât să se realizeze o evaluare a sumelor pe care această formaţiune politică le-a folosit în această campanie. Nicolai a subliniat că încă de la începutul acestei campanii electorale, PD-L a practicat, la nivel naţional, un afişaj ostentativ şi agresiv. „La nivelul întregii ţări sunt milioane de afişe şi de bannere electorale ale celor de la PD-L. Din acest motiv, organizaţiile noastre au primit sarcina de a inventaria şi de a evalua aceste materiale electorale, pentru a aprecia câţi bani a cheltuit PD-L în campanie”, a subliniat vicepreşedintele PNL. Norica Nicolai a adăugat că după această evaluare se va putea aprecia dacă PD-L a respectat prevederile legale privind finanţarea partidelor politice.

Fântâna arteziană "păpădie" mândria comunei Şcheia

Fântâna arteziană


Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, candidat la un nou mandat din partea PD-L, a demarat o amplă campanie de înfrumuseţare a localităţii care vizează înfiinţarea de parcuri, spaţii verzi, spaţii florale şi amplasarea unor obiecte de decor. Andriciuc a ţinut să precizeze că această campanie este cuprinsă în strategia de dezvoltare a comunei scopul final fiind acela de a crea o atmosferă plăcută locuitorilor. Potrivit primarului, până acum au fost realizate parcuri în zona centrală a comunei Şcheia şi în satul Mihoveni, ultimul cu fonduri europene. Bomboana de pe tort o reprezintă însă fântâna arteziană din faţa primăriei, de la „kilometrul zero” cum îi place lui Andriciuc să spună, fântână realizată „în semn de respect pentru cetăţeni”. Aşa cum a descris-o primarul, fântâna seamănă „cu o păpădie ziua şi cu un bulgăre de aur noaptea”. Asta pentru că noaptea ea este luminată multicolor. Andriciuc a subliniat că în România mai sunt doar două fântâni identice cu cea de la Şcheia şi anume la Mangalia şi Buzău. „Din satelit se vede Marele Zid Chinezesc, Primăria Şcheia şi fântâna arteziană de la Şcheia”, glumeşte Andriciuc.

11 fronturi de lucru la Şcheia

Primarul a ţinut să menţioneze faptul că în comună se fac investiţii ample în prezent fiind deschise nu mai puţin de 11 fronturi de lucru. El a amintit de lucrările de alimentări cu apă şi canalizare în satele Sf. Ilie, Mihoveni şi Şcheia, de balastările unor drumuri, de lucrările de modernizare a şcolii din Şcheia. Andriciuc a precizat că aceste lucrări „nu sunt electorale” ele fiind prinse în strategia de dezvoltare a localităţii aprobată de Consiliul Local finanţările fiind asigurate atât de la bugetul local cât şi din fonduri europene. „Campania mea electorală este munca nu vorbele josnice şi mizeria practicate de unii. Eu fac campanie muncind nu dând din gură. Vreau ca gospodarii comunei să se bucure de condiţii de confort şi civilizaţie, de bunăstare dar şi de respectul nostru. Nu întotdeauna trebuie să ai bani ca să faci ceva. Trebuie să munceşti iar mintea să o foloseşti în interesul comunităţii”, a mai spus Andriciuc.

Cateva sute de alesi locali din judetul Suceava risca sa ramana fara mandat

Aproximativ 350 de alesi locali din judetul Suceava risca sa-si piarda mandatele inainte de termen pentru ca intra sub incidenta legii privind sanctionarea migratiei politice.

Este vorba primarii, viceprimarii, consilierii locali sau judeteni care au fost alesi in 2004 din partea unei formatiuni politice, iar la alegerile din iunie 2008 vor candida pe listele altui partid. Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat ca, in baza datelor preliminare, in aceasta situatie se afla 17 primari, 30 de viceprimari, 293 de consilieri locali si un consilier judetean.
Baisanu a precizat ca exista inca secretari de localitati care nu au transmis informatiile privind alesii care vor candida pentru alt partid. Potrivit prefectului, in judetul Suceava exista doar 14 localitati, dintr-un total de 114, toate din mediul rural, in care nu s-au semnalat cazuri de migratie politica. Acestea sunt Boroaia, Dolhesti, Dumbraveni, Galanesti, Horodnic de Sus, Malini, Panaci, Ostra, Poieni Solca, Pojorata, Preotesti, Sadova, Siminicea si Vulturesti.