marți, 3 iunie 2008

În Consiliul Judeţean Suceava PSD va face opoziţie


Politica




Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că rezultatul alegerilor reprezintă „un semnal de alarmă care ne face să ne întrebăm ce am făcut, ce n-am făcut, cu ce am nemulţumit electoratul”. Acesta a mai adăugat că în Consiliul Judeţean Suceava, PSD va face opoziţie „cum a dorit electoratul”. Gavril Mîrza a arătat că organizaţia PSD Suceava a obţinut cei mai mulţi primari din primul tur de scrutin, 33 şi că are 41 de candidaţi de primar care au intrat în cel de-al doilea tur de scrutin, PD-L a obţinut 23 de primari din primul tur de scrutin, PNL alţi patru, iar candidaţii independenţi din comunele Ciocăneşti şi Voitinel au obţinut funcţia de primar.

Preşedintele PSD Suceava a subliniat că, în următoarele două săptămâni, toate eforturile sale şi ale echipei de campanie vor fi concentrate pentru susţinerea candidaţilor PSD calificaţi în turul doi al alegerilor locale. „Trebuie să privim realitatea în faţă şi să ne adaptăm campania la lupta politică, să ne adaptăm la ceea ce doreşte populaţia de la clasa politică. Dacă există o vină pentru rezultatele de duminică, aceasta este a noastră, a politicienilor. Semnalul este de schimbare pentru că lumea s-a săturat de circ, de scandaluri. Vrea să trăiască mai bine”, a afirmat Gavril Mîrza.

Acesta a ţinut să precizeze că această campanie electorală a fost „turbulentă, agitată şi nu de puţine ori cu accente dure” şi a mulţumit atât alegătorilor care au votat cu PSD, cât şi celor care şi-au exprimat altă opţiune politică.

­

Primul tur al alegerilor locale, la final


Actualitate




Biroul Electoral Judeţean a dat marţi publicităţii datele oficiale cu privire la rezultatele alegerilor din data de 1 iunie 2008. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a fost desemnat Gheorghe Flutur (PD-L) care a reuşit să adune 133.285 de voturi. Contracandidatul său principal, preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza a reuşit să strângă 98.755 de voturi, cu peste 35.000 de voturi mai puţin decât noul preşedinte al CJ. În valori procentuale, Gheorghe Flutur a reuşit performanţa de a atrage simpatia e peste 46,7 % dintre sucevenii din întreg judeţul, în timp ce Gavril Mîrza a adunat 34,6 % dintre voturi. Pe locul trei se situează Tiberiu Aurelian Prodan (PNL) cu un număr de 25930 de voturi, adică 9 %. În ordine descrescătoare s-au situat, vicepreşedintele CJ Suceava, PRM-ista Stela Acatrinei care a reuşit să strângă doar 9700 de voturi (3,3 %), Ghiţă Ignătescu, liderul PNG Suceava cu 7750 de voturi (2,7 %), Vasile Lupu- PNŢCD cu 4.185 de voturi (1,4 %). Penultimul este liderul PC, Costel Ignătescu care a strâns doar 3774 voturi (1,3 %) şi liderul de la Partidul Verde, Dan Acibotăriţă cu 2013 voturi (0,7 %). Pentru preşedinţia CJ şi-au exprimat votul 285.392 persoane.

Cât priveşte configuraţia Consiliului Judeţean, votul a fost următorul: PD-L are 117.161 (42,5 %), PSD a primit 90.271 de voturi (32,7 %), PNL 25.431 voturi (9,2 %), PRM 8430 voturi (3 %), PNG-CD 6.766 voturi (2,4 %), PC cu 4626 voturi (1,6 %), PNDC 3000 de voturi (1,09 %), PNŢCD cu 2937 voturi (1,06 %), UDMR 2285 voturi, Partidul Ecologist cu 2109, PIN cu 2017 iar restul au fost sub 1000 de voturi. Interesant este că cei doi candidaţi independenţi Nicolai Costrâş şi Cătălin Axinte au obţinut 2425 de voturi, respectiv 5024, cu mult peste partide cu pretenţii din judeţul Suceava.

În urma repartizării mandatelor de consilieri PD-L a obţinut 18 locuri în CJ, PSD 14 iar PNL 4. majoritatea simplă va fi asigurată de votul preşedintelui PD-L, Gheorghe Flutur.

Cât priveşte voturile exprimate pentru Consiliile Locale PD-L a întrunit 99.102 voturi, PSD- 83.866 iar PNL- 38.502. Democrat- liberalii suceveni conduc şi la votul pentru primari unde au acumulat 115.101 voturi în timp ce PSD şi PNL au strâns 92.809 şi respectiv 44.492 de voturi.

­

Primari din prima în 61 de localităţi


În mai mult de jumătate din localităţile judeţului Suceava nu se va mai organiza cel de-al doilea tur de scrutin. Potrivit datelor preliminare ale alegerilor locale din judeţul Suceava, în 61 din cele 114 de localităţi sucevene, alegătorii şi-au desemnat primarii după primul tur de scrutin. Partidul care a reuşit să obţină cei mai mulţi primari este PSD cu 32 de mandate, urmând ca în turul al doilea să intre 41 de candidaţi ai acestei formaţiuni politice. PSD a reuşit să-şi adjudece oraşele Cajvana, Dolhasca, Milişăuţi şi Vicovu de Sus, celelalte primării câştigate fiind din mediul rural. Pe locul al doilea se află PD-L, conducerea acestei formaţiuni politice anunţând că au fost obţinute 23 de mandate de primar din primul tur, iar alţi 40 de candidaţi vor intra în turul al doilea. Printre primăriile importante câştigate de PD-L se numără şi cea a municipiului reşedinţă de judeţ, unde Ion Lungu a obţinut peste 70% din voturile alegătorilor. De asemenea, democrat liberalii au câştigat şi primăriile oraşelor Liteni, Frasin şi Salcea. În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia au câştigat după primul tur de scrutin cele mai multe primării de „oraşe vechi”, respectiv cele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Siret, la care se mai adaugă şi o primărie din mediul rural. Turul al doilea se anunţă interesat în oraşele Fălticeni şi Rădăuţi, unde PD-L candidează împotriva PSD, dar şi la Vatra Dornei, unde liberalii vor concura cu reprezentantul PSD. De asemenea, la Solca, lupta pentru fotoliul de primar se va duce între candidaţii PSD şi PNG.

Prefectul nemulţumit iar de Poliţie


Prefectul Alexandru Băişanu şi-a exprimat iarăşi nemulţumirea vizavi de modul în care-şi desfăşoară activitatea poliţiştii. Băişanu s-a arătat supărat pe faptul că Poliţia nu l-a informat în legătură cu măsurile luate în ziua desfăşurării alegerilor acolo unde a fost cazul precizând că va avea „o discuţie serioasă” cu şeful Poliţiei. „Nu am primit de la Poliţie nici o statistică a măsurilor luate acolo unde a fost cazul iar pentru asta o să port o discuţie serioasă cu şeful Poliţiei pentru că nu este prima oară când se întâmplă lucrul acesta”, a declarat Băişanu. Prefectul şi-a exprimat primele nemulţumiri la adresa Polţiei în urmă cu circa două săptămâni din cauză că nu a fost informat prompt în legătură cu incidentul în care a fost implicat deputatul democrat liberal, Aurel Olărean. În altă ordine de idei Băişanu a declarat că instituţia pe care o conduce „şi-a făcut datoria cu brio” în alegerile locale subliniind că va rămâne pe baricade pentru turul doi.

PD-L obţine majoritatea în Consiliul Judeţean


Votul pentru Consiliul Judeţean dat la alegerile din 1 iunie a consfinţit victoria clară a democrat-liberalilor care vor deţine majoritatea în deliberativ mai exact 19 din cei 37de consilieri, urmaţi fiind de PSD cu 14 consilieri şi PNL cu 4. Rezultatele finale date publicităţii de Biroul Electoral Judeţean arată că PD-L a întrunit 117.161 de voturi însemnând 42,54% din total voturi valabil exprimate, PSD – 32,78% şi PNL – 9,23%. Celelalte partide sau candidaţi independenţi care au candidat pentru un mandat de consilier judeţean nu au reuşit să treacă de pragul electoral de 13.767 de voturi pentru a ocupa un loc în deliberativul judeţean. Astfel, PD-L îi va avea în Consiliul Judeţean pe Gheorghe Flutur, Vasile Ilie, Dan Cadariu, Eugen Uricec, Petru Carcalete, Ioan Balan, Dan Gospodaru, Marius Vatavu, Ioan Bădeliţă, Vasile Andronache, Sabin Adrian Drăgan , Sorina Barbu, Ioan Badale, Dan Dascălu, Doru Slevoacă , Cristinel Macovei , Florin Olaru, Gheorghe Niţă şi Marius Boghian. În ceea ce priveşte consilierii judeţeni ai PSD, primii 14 pe lista acestui partid sunt Gavril Mîrza, Corneliu Popovici, Gheorghe iacob, Mihai Creţeanu, Mihai Grozavu, Carmen Agoutin, Petru Ştirbu, Gheorghe Dascălu, Ioan Bota, Ioan Corjuc, Roman Stecyk, Simion Slevoacă, Patru Paul Leşanu, Dumitru Mălăşincă şi Florin Creţu.

Zarojanu s-ar putea să renunţe la mandatul de consilier judeţean

Nu în ultimul rând, primele locuri pe lista de candidaţi a PNL sunt ocupate de Tiberiu Prodan, Mihai Sandu Capră, Mihai Aurel Steiciuc, Nicolai Vranău, Angela Zarojanu, Bogdan Cristache, Brînduşel Nichitean şi Dorel Guliciuc. În condiţiile în care primii doi sunt parlamentari, iar Angela Zarojanu s-ar putea să opteze pentru un mandat de consilier local, este posibil ca viitorii consilieri judeţeni ai PNL să fie Mihai Steiciuc, Nicolai Vranău, Bogdan Cristache şi Brînduşel Nichitean.

Doi vicepreşedinţi de la PD-L

În condiţiile în care PD-L deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Suceava, teoretic este posibil ca această formaţiune politică să obţină cele două funcţii de vicepreşedinte, printre candidaţii cu cele mai mari şanse numărând-se Vasile Ilie, Daniel Cadariu, şi de ce nu actualul „vice” Eugen Uricec.

Flutur- 46,7%, Mîrza- 34,6%


Preşedintele PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a câştigat detaşat preşedinţia Consiliului Judeţean. Potrivit rezultatelor finale date publicităţii de Biroul Electoral Judeţean, Flutur a obţinut 46,7% din voturi în timp ce principalul său adversar de la PSD, Gavril Mîrza, a întrunit 34,6% din sufragiile alegătorilor. O diferenţă de 12,1% în favoarea democrat liberalului. Concret Flutur a adunat 133.285 de voturi în timp ce Mîrza doar 98.755 cu 34.530 de voturi mai puţin. Candidatul PNL, senatorul Tiberiu Prodan, s-a situat pe poziţia a treia cu 25.930 de voturi însemnând 9,08%. PD-L a învins pe toată linia adică la Consiliul Judeţean, Consiliile Locale şi primari. La votul pentru deliberativul judeţean democrat liberalii au obţinut 42,54%, fiind urmaţi de social democraţi cu 32,78% şi liberali cu 9,23%. Celelalte partide nu au realizat pragul electoral de 13.767 de voturi pentru a accede în Consiliul Judeţean. PD-L va deţine majoritatea în deliberativul judeţean adică 19 mandate din 37, PSD-14 iar PNL 4 mandate. Tot PD-L va deţine şi cele mai multe mandate de consilier local. La Consiliile Locale PD-L a întrunit 99.102 voturi, PSD- 83.866 iar PNL- 38.502. Democrat liberalii conduc şi la votul pentru primari unde au acumulat 115.101 voturi în timp ce PSD şi PNL au strâns 92.809 respectiv 44.492 de voturi.

În PSD Suceava capetele vor cădea după 15 iunie

Execuţie amânată



Analiza rezultatelor alegerilor şi identificarea vinovaţilor pentru pierderea preşedinţiei Consiliului Judeţean Suceava şi pentru rezultatele slabe obţinute în municipiul Suceava şi în alte localităţi cunoscute unde a deţinut supremaţia până acum va fi făcută de PSD Suceava după turul doi al alegerilor locale. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, marţi, în conferinţă de presă, că toate eforturile sale şi ale echipei de campanie vor fi concentrate, în următoarele două săptămâni, pentru susţinerea candidaţilor PSD calificaţi în turul doi al alegerilor locale, în 41 de localităţi ale judeţului. „Trebuie să privim realitatea în faţă şi să ne adaptăm campania la lupta politică, să ne adaptăm la ceea ce doreşte populaţia de la clasa politică. Dacă există o vină pentru rezultatele de duminică, aceasta este a noastră, a politicienilor”, a afirmat Gavril Mîrza. El a spus că este foarte nemulţumit de o serie de parlamentari PSD de Suceava, care nu s-au implicat deloc în sprijinul candidaţilor la alegerile locale.Pe de altă parte, liderul PSD a ţinut să mulţumească celor care au muncit în campania electorală, apreciată ca „turbulentă, agitată şi nu de puţine ori cu accente dure”, alegătorilor care au votat cu PSD, dar şi celor care au avut altă opţiune politică. El a mai precizat că PSD Suceava este organizaţia cu cel mai mare număr de mandate de primar obţinute din primul tur, 33 şi cu 41 de candidaţi calificaţi în turul doi. În ceea ce priveşte atitudinea PSD în Consiliul Judeţean, Gavril Mîrza a fost ferm: „vom face opoziţie; aşa a dorit electoratul”.

Toată conducerea CJ Suceava va fi portocalie

Monocolor



Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că PD-L va avea cei doi vicepreşedinţi ai CJ Suceava având în vedere că partidul său a obţinut majoritatea mandatelor de consilier judeţean. „E cea mai mare realizare din cariera mea. Această majoritate îmi dă posibilitatea să-mi pun în aplicare programul”, a spus Flutur.El a afirmat că este bucuros că PD-L a obţinut suficient de multe voturi pentru a avea o majoritate confortabilă şi că nu fi obligat să facă vreun fel de alianţe. Mai mult, Flutur a precizat că şi cele două funcţii de vicepreşedinte vor fi ocupate tot de colegi de-ai săi de partid. Preşedintele ales al CJ a refuzat să facă vreo nominalizare, el a spus că miercuri se va întruni Biroul Politic Local şi se va lua o decizie în privinţa candidaţilor la funcţiile de vicepreşedinte. „Vom alege cele mai bune soluţii, vor fi oameni care vor face reformă alături de mine. Trebuie să aibă pregătirea necesară, experienţă în administraţie şi disponibilitate să se înhame la treabă”, a creionat Flutur profilul viitorilor vicepreşedinţi. Conform liderului PD-L, dintre viitorii consilieri judeţeni PD-L sunt 4-5 persoane care s-ar încadra în cerinţele sale.În urma alegerilor locale, în Consiliul Judeţean Suceava, PD-L va avea 18 consilieri judeţeni, PSD 14, iar PNL 4.Împreună cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, PD-L are 19 mandate din cele 37 din deliberativul judeţean.

Lungu un primar de 72%

Ion Lungu este primul primar al Sucevei de după anul 1989 care va conduce primăria municipiului reşedinţă de judeţ timp de două mandate. Numărătoarea paralelă a voturilor a arătat că Ion Lungu a câştigat pentru PD-L alegerile locale din Suceava din primul tur de scrutin, reuşind să obţină 71,4% dintre voturile alegătorilor.


În urma centralizării rezultatelor de la secţiile de votare din Suceava, a reieşit faptul că Ion Lungu i-a devansat categoric pe ceilalţi contracandidaţi. Lungu este urmat de Ovidiu Donţu (PSD), cu 13,86%, Angela Zarojanu (PNL) – 7,94% şi Ilie Niţă (PRM) - 1,73%etc.





Lungu: „Gemenii Lungu au învins”



Primarul de Suceava, Ion Lungu, a apreciat, luni, votul majoritar pe care i l-au dat concitadinii săi pentru un nou mandat şi a considerat că „a fost o decizie matură a sucevenilor pentru continuitate”. „Sunt convins că împreună cu sucevenii voi transforma în următorii ani oraşul Suceava într-un oraş european. Mulţumesc celor care au fost alături de mine şi vreau să aduc mulţumiri în mod deosebit fratelui meu geamăn, care a fost şeful campaniei electorale. Ca să tragem o concluzie, gemenii au învins. Avem mult de lucru la primărie şi sunt convins că proiectele pe care le-am început vor fi puse în practică”, a declarat, în conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

La sediul PD-L a curs şampania

Luni la sediul PD-L a curs şampania. Cei care au desfundat sticlele au fost Gheorghe Flutur şi Ion Lungu. Cei doi au mulţumit sucevenilor pentru voturile date şi au declarat că ceea ce au promis în campanie va fi transpus în practică. „Este o victorie muncită a PD-L şi aici trebuie să mulţumesc tuturor sucevnilor să mulţumesc în mod public celor care m-au votat şi ne-au votat iar cei care nu ne-au vatat trebuie să spun că într-o perioadă cît mai scurtă să le facem să le pară rău pentru că noi o să confirmăm prin proiectele pe care le-am anunţat public în această campanie electorală. Voi demonstra sucevenilor că pot şi voi fi un preşedinte pe care ei îl aşteaptă pe proiecte de dezvoltare a judeţului, de modernizare, de deschidere, de tansparenţă şi de normalitate. Aştept rezulatele finale ale BEJ ca să putem face următorii paşi. Sunt conştient că sunt multe lucruri de făcut şi împreună cu echipa mea sunt pregătit să încep în forţă, pragmatic proiectele din strategia de dezvoltare a judeţului Suceava”, a spus Flutur. El a adăugat că va convoca cât de repede noul Consiliu Judeţean poate chiar până la sfârşitul acestei săptămâni.

Mîrza: " A fost surprinzător faptul că am pierdut"

Preşedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că îşi asumă eşecul pe care l-a înregistrat în faţa contracandidatului său de la PD-L, Gheorghe Flutur, care şi-a adjudecat fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean. El a spus că numătoarea paralelă făcută de PSD arată că adversarul său are 3.000- 4.000 de voturi înaintea sa şi s-a arătat suprins că a pierdut şefia Consiliului Judeţean. „A fost surprinzător faptul că am pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean cu un număr de 3-4000 de voturi. Ne canalizăm eforturile pentru turul doi să obţinem un număr cât mai mare de primari. În rest sigur că am pierdut o luptă dar continuăm mai departe. Sper că o să mă gândesc foarte bine ce am să fac însă nu am să rămân fără pâine”, a declarat Mîrza. În ceea ce priveşte rezultatul în municipiul Suceava, unde candidatul PSD la funcţia de primar, Ovidiu Donţu, a obţinut un scor mult sub cel al PSD, Gavril Mîrza a afirmat că la alegerile locale de duminică s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la vot de până acum şi „ne punem întrebarea unde am greşit”. El a mai declarat că rezultatele obţinute de PSD în alegerile din judeţ va fi un subiect „de profundă analiză” în cadrul organizaţiei judeţene de partid.

Primari din primul tur în 61 de localităţi

În mai mult de jumătate din localităţile judeţului Suceava nu se va mai organiza cel de-al doilea tur de scrutin. Potrivit datelor preliminare ale alegerilor locale din judeţul Suceava, în 61 din cele 114 de localităţi sucevene, alegătorii şi-au desemnat primarii după primul tur de scrutin. Partidul care a reuşit să obţină cei mai mulţi primari este PSD cu 32 de mandate, urmând ca în turul al doilea să intre 41 de candidaţi ai acestei formaţiuni politice. PSD a reuşit să-şi adjudece oraşele Cajvana, Dolhasca, Milişăuţi şi Vicovu de Sus, celelalte primării câştigate fiind din mediul rural. Pe locul al doilea se află PD-L, conducerea acestei formaţiuni politice anunţând că au fost obţinute 23 de mandate de primar din primul tur, iar alţi 40 de candidaţi vor intra în turul al doilea. Printre primăriile importante câştigate de PD-L se numără şi cea a municipiului reşedinţă de judeţ, unde Ion Lungu a obţinut peste 70% din voturile alegătorilor. De asemenea, democrat liberalii au câştigat şi primăriile oraşelor Liteni, Frasin şi Salcea. În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia au câştigat după primul tur de scrutin cele mai multe primării de „oraşe vechi”, respectiv cele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Siret, la care se mai adaugă şi o primărie din mediul rural. Turul al doilea se anunţă interesat în oraşele Fălticeni şi Rădăuţi, unde PD-L candidează împotriva PSD, dar şi la Vatra Dornei, unde liberalii vor concura cu reprezentantul PSD. De asemenea, la Solca, lupta pentru fotoliul de primar se va duce între candidaţii PSD şi PNG.

Rezultate parţiale- PSD majoritatea mandatelor de consilier local

Democrat liberalii au câştigat alegerile în judeţul Suceava iar liderul lor, senatorul Gheorghe Flutur, a învins la preşedinţia Consiliului Judeţean. Potrivit centralizării voturilor din 115 secţii de votare din totalul de 505 , candidatul PD-L, Gheorghe Flutur, conduce cu 44,7% (31.739 de voturi valabil exprimate din 71.038), fiind urmat de candidatul PSD, Gavril Mîrza cu 36,9% (26.221 de voturi). Candidatul PNL, Tiberiu Prodan, a strâns 6.530 de voturi însemnând 9,2%, cel al PRM, Stela Acatrinei- 2.150 de voturi (3%), candidatul PNG, Ghiţă Ignătescu- 1.495 voturi (2,1%), cel al PC, Costel Ignătescu- 1.319 voturi (1,9%), candidatul PNŢCD, Vasile Lupu- 1.161 voturi (1,6) şi cel al Partidului Verde, Dan Acibotăriţă- 423 voturi (0,6%). Votul pentru Consiliile Locale şi pentru Consiliul Judeţean s-a polarizat doar spre trei partide, PD-L, PSD şi PNL, restul partidelor gen PRM, PNG, PC, PNDC şi PNŢCD rămânând pe dinafară.





Candidaţii independenţi mai tari ca unele partide





La Consiliul Judeţean potrivit datelor preliminarii PD-L conduce cu 40,6% (27.542 voturi) urmat fiind de PSD cu 35,7% (24.208 voturi) şi PNL cu 8,6% (5.803 voturi). PRM (2,6%), PC (2,3%), PNG (1,6%) şi celelalte partide nu vor accede în deliberativul judeţean. De menţionat că preotul Cătălin Axinte, candidat independent pentru un mandat de consilier judeţean este creditat cu 1.093 de voturi însemnând 1,6% peste PNŢCD care are 837 de voturi (1,2%) sau PNDC creditat cu 836 de voturi (1,2%). De menţionat că UDMR are în cele 115 secţii de votare trecute prin filtru 728 de voturi adică 1,1%. Pe ultimele poziţii s-au plasat Asociaţia Italienilor din România RO.AS.IT. cu 28 de voturi şi Partidul „Pentru Patrie” cu 22 de voturi.





PSD conduce la mandate de primari câştigate





La Consiliile Locale până ieri după amiază au fost centralizate datele din 47 de circumscripţii electorale reprezentând 41,2% din total. De această dată prima poziţie revine PSD cu 32,8% adică 23.167 de voturi. Îi urmează PD-L cu 32,1% (22.674) şi PNL cu 12,5% (8.850). Interesant este faptul că pe poziţia a patra s-au clasat candidaţii independenţi care au întrunit 4.996 de voturi adică 7,1%. PRM este creditat cu 3,6%, PNG cu 3,5%, PC cu 3,4% iar PNŢCD cu 1,8%. La primari cele mai mule voturi a primit tot PSD care a strâns 27.787 de voturi adică 37,9% fiind urmat la mică distanţă de PD-L cu 26.474 de voturi (36,1%) şi PNL cu 9.186 de voturi- 12,5%. Ca şi la Consiliile Locale candidaţii independenţi au primit mai multe voturi ca partide gen PC, PNG, PRM sau PNŢCD.

Zarojanu părăseşte şefia PNL Suceava

Întreaga conducere a Organizaţiei Municipale a PNL Suceava a demisionat luni din funcţiile deţinute, ca reacţie la rezultatele obţinute de liberalii suceveni în municipiul reşedinţă de judeţ. Anunţul a fost făcut de candidatul liberalilor la Primăria Suceava şi liderul Organizaţiei Municipale a PNL, Angela Zarojanu, după ce rezultatele preliminare arată un scor de 7,45% la Consiliul Local şi de 7,04% la primărie. „Este un scor care pe mine mă nemulţumeşte, cu toate că potenţialul liberalilor este cu mult mai mare. Personal nu îmi reproşez nimic, dar am luat decizia să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte a PNL Suceava, pentru că pentru mine onoarea contează”, a subliniat Zarojanu. Gestul fostului preşedinte al liberalilor din municipiul Suceava a fost urmat şi de vicepreşedinţii Lucian Lungu, Vasile Mocanu, Iulian Angheluş, Corneliu Vornicu, Gheorghe Cosmulesei, Irina Badrajan, Dumitru Chiuaru, precum şi Mihai Steiciuc – membru în Biroul Permanent Municipal al PNL Suceava.


Angela Zarojanu a spus că începând de ieri Biroul Permanent Teritorial al Organizaţiei Municipale PNL Suceava şi-a încetat activitatea, urmând ca demisiile să fie înaintate conducerii organizaţiei judeţene, care are rolul de a propune un birou interimar.





Trei membri din conducerea PNL Suceava au fost excluşi





Pe de altă parte, ea a precizat că înainte de a-şi prezenta demisia, membrii Biroului Permanent Teritorial al PNL Suceava au decis excluderea din partid a doi membri ai acestui birou, Ştefan Ionescu, pentru neimplicare în campania electorală şi Mihai Mariciuc, pe motiv că ar fi făcut campanie alături de PD-L. De asemenea, începând de ieri, adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Vasile Monacu, nu mai este membru al PNL, fiind exclus pe motiv că a candidat ca independent la Consiliul Local Suceava, fără a anunţa conducerea liberalilor. Nu în ultimul rând, Angela Zarojanu a ţinut să precizeze că „vreau să mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi în PNL. Le mulţumesc pentru că şi-au pus speranţele în noi şi au venit să ne voteze. Celor care nu ne-au votat nu am nici un motiv să le mulţumesc, dar le respect alegerea. De asemenea, nu am nici un motiv să le mulţumesc celor care nu s-au prezentat la vot. Şi vreau să spun că PNL este singurul partid de dreapta, şi aşteptăm ca modul în care înţelegem noi să facem politică să fie apreciat de către alegători”.

Mini-Miss World îi face concurenţă Cleopatrei Stratan

Cleopatra Stratan va avea o concurentă aprigă în persoana Herminei Hotca, o fetiţă de şapte ani din Satu Mare, care a câştigat anul trecut titlul de Mini-Miss World, la concursul desfăşurat în Polonia, informează cotidianul Atac. Hermina Hotca tocmai a terminat de filmat videoclipul pentru melodia „Voi fi o stea”, care va fi difuzat în curând la posturile de televiziune de profil.
Videoclipul a fost regizat de Bogdan Toader, care este, de altfel, şi impresarul Herminei. Regizorul-impresar este de părere că Mini-Miss îi va face concurenţă serioasă Cleopatrei Stratan şi intenţionează să îşi concentreze atenţia asupra copiilor cu potenţial artistic. Bogdan Toader a declarat: „Casa mea de producţie va căuta noile staruri de mâine şi le va susţine. Nimeni de pe piaţa muzicală nu are pepinieră de staruri, iar vedetele de azi, fără a jigni pe nimeni, au cam îmbătrânit”.

Ionuţ Dolănescu se însoară cu Doina fiindcă este însărcinată în cinci luni

Interpretul de muzică populară, Ionuţ Dolănescu, se pregăteşte să îşi pună pirostriile pentru a doua oară, informează cotidianul Atac. El vrea să îşi oficializeze relaţia cu Doina, femeia care îi va dărui în curând un copil, fiind însărcinată în cinci luni şi care a terminat divorţul puţin înaintea interpretului. Basarabeanca era şi ea căsătorită atunci când l-a cunoscut pe Ionuţ. Ea este de profesie violonistă şi, potrivit apropiaţilor, va renunţa la cariera sa în favoarea creşterii copilului, dar şi pentru a i se putea dedica în totalitate lui Ionuţ. Aceleaşi surse susţin că cei doi vor pleca în aceste zile în America, acolo unde se află şi Maria Ciobanu pentru a petrece o vacanţă de câteva săptămâni. Tot acolo ei intenţionează să realizeze o nouă ecografie pentru a afla sexul copilului şi, de ce nu, să se intereseze care sunt condiţiile naşterii acolo. Viitorii părinţi au luat în calcul această variantă tocmai pentru ca micuţul, dacă se va naşte în America să obţină deja dublă cetăţenie. În funcţie de cum va evolua situaţia, Doina şi Ionuţ intenţionează să îşi oficializeze nunta chiar în acest an, dacă timpul le va permite.

Dolănescu îi lasă toată averea nepotului

Se ştie deja că Ion Dolănescu s-a opus mereu relaţiei fiului său cu fosta nevastă Mariana, tocmai din motivul că „nu era în stare să-i dăruiască un copil”, după cum spunea chiar el. Din acest motiv chiar şi în privinţa averii spunea mereu că o va lăsa bisericii nicidecum fiului său. Acum însă situaţia s-a schimbat şi, de fericire că va deveni bunic, Dolănescu senior şi-a anunţat fiul că îi va lăsa toată averea nepotului care se va naşte.

Juventus Fălticeni caută noi talente pentru viitor

La finele sezonului competiţional al campionatului seriei I a Ligii a III-a, Juventus Fălticeni a reuşit să se claseze pe locul VII, unul care a fost mai bun oarecum decât obiectivul propus. Nu reprezintă niciun secret faptul că la sfârşitul turului, gruparea fălticeneană a fost pe locul XIII, pentru ca la finele sezonului să fie pe locul VII.


“Poate că nimeni nu pe noi la finele turului de campionat când eram aproape de retrogradare. Cu ambiţie, determinare şi investiţii bune, am reuşit să realizăm rezultate bune, în mod constant, rezultate care ne-au adus în final pe locul VII în clasamentul seriei.


Am folosit pe parcursul sezonului precedent şi juniori, jucători care ne-au ajutat şi care au dovedit a fi o parte integrantă din echipa noastră. Pe parcursul anului trecut am avut la dispoziţie 6 juniori şi pentru că o parte din ei au terminat junioratul dorim să facem o selcţie.


În data de 6 iunie, la stadionul “Nada Florilor” din Fălticeni, de la ora 15.00 sunt aşteptaţi copiii născuţi în anii 1988, 1989 şi 1990. În data de 7 iunie, la acelaşi teren, de la ora 10.00, sunt aşteptaţi copiii născuţi în anii 1991 şi 1992” a declarat antrenorul principal al echipei Juventus Fălticeni, Ovidiu Murariu.