Aproape 300 de familii din judeţ care au copii cu nevoi speciale beneficiază de servicii gratuite de recuperare şi reabilitare la domiciliu. Aceste servicii sunt executate de Echipa mobilă, formată din cinci specialişti cu experienţă în domeniu: un kinetoterapeut, un asistent social şi trei psihologi. Specialiştii echipei mobile au la dispoziţie o maşină pentru deplasarea la familiile din judeţ, ludotecă - spaţiu special amenajat şi dotat cu materiale pentru desfăşurarea activităţilor psihologice, logopedice şi kinetoterapeutice, calculatoare pentru întocmirea tuturor documentelor necesare şi întreţinerea relaţiilor profesionale cu alte instituţii.
Membrii Echipei mobile sprijină şi asistă părinţii care au copii cu handicap, pentru ca aceştia să facă faţă mai uşor dificultăţilor psiho-sociale care afectează relaţiile familiale. Părinţii sunt învăţaţi cum să se comporte cu copiii lor bolnavi, pentru a preîntâmpina separarea copilului de familia sa. În acest fel, specialiştii, prin serviciile lor, îi ajută pe copiii cu dizabilităţi moderate şi severe să se integreze în societate, previn abandonul şi instituţionalizarea acestor copii.
De cele mai multe ori, Echipa mobilă selectează părinţi care au o situaţie financiară precară, mame singure cu copii cu nevoi speciale, părinţi care au un nivel scăzut de şcolarizare.
Părinţii care au copii cu dizabilităţi pot să se adreseze Echipei mobile (Servicii de Recuperare şi Reabilitare la domiciliul familiilor cu copii cu nevoi speciale) la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Serviciul de Resurse pentru Părinţi şi Echipa Mobilă, strada: Bulevardul George Enescu, nr. 16, cod poştal 720231, municipiul Suceava.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu