vineri, 2 noiembrie 2007

Ansamblul „Bucovina” invitat special la Festivalul „Crenguţa de fag” din Cernăuţi


Timp LiberAnsamblul „Bucovina” al Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava a fost invitat de Administraţia Regională Cernăuţi să participe la Festivalul „Crenguţa de fag”, care va avea loc acolo în perioada 2-4 noiembrie. „Ansamblul Bucovina va fi membru fondator al acestei acţiuni culturale care se pare că va fi subvenţionată de Uniunea Europeană. În afară de participarea în concurs, ansamblul va susţine 5 spectacole, 3 în Cernăuţi şi două în localităţi cu populaţie română – Pătrăuţii de Jos şi Boian.

Ocazie cu care oficialităţilor le vor fi înmânate, din partea CJ, materiale informative, care vin în sprijinul organizării unor acţiuni culturale pentru românii de acolo. Pentru noi e o mândrie că am fost remarcaţi şi invitaţi la acest festival. Pe de altă parte, ne bucurăm că vom oferi un spectacol folcloric şi românilor de acolo”, a declarat directorul Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu” Suceava, Petre Horvat.

Acesta a mai adăugat că, în perioada următoare, vor avea loc şi nişte schimburi de profesori şi elevi cu Cernăuţi-ul, şi anume participarea unor reprezentanţi ai Centrului Bucovinean de Artă din Cernăuţi, la cursurile secţiei de muzică de la Şcoala Populară de Artă şi deplasarea unor profesori ai şcolii în Ucraina. „Practic este un sprijin pe care şcoala încearcă să-l ofere celor din Ucraina pentru păstrarea tradiţiei”, a mai spus Petre Horvat.

0 comentarii: