joi, 14 februarie 2008

PSD îl ţine în corzi pe Flutur

PSD îl ţine în corzi pe Flutur


Social democraţii suceveni continuă foiletonul dedicat liderului judeţean al PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, aducând în prim plan alte „lucruri nepotrivite” pe care acesta le-a promis în campania electorală din 2004 dar nu le-a realizat. La butoane s-a aflat ca şi altădată purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, care a lansat pe piaţă alte trei promisiuni ale fostului liberal Gheorghe Flutur. El a amintit de acordarea unei rente viagere pe viaţă cuprinsă între 50 şi 100 de euro la hectar persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani care-şi arendează terenurile, acordarea unui ajutor de 15.000 de euro tinerilor pentru înfiinţarea unor ferme de tip familial şi de extinderea reţelei de gaz metan.

„Rămâne ca cetăţenii să judece dacă vor da votul unor oameni care mint de îngheaţă apele”

Donţu a vorbit de piedicile pe care le-a pus Flutur proiectului „utilităţi şi mediu la standarde europene” mai ales pe componenta de gaz. „Nu numai că senatorul Flutur nu a adus nici o energie extinderii vreunei reţele de gaz metan în judeţul Suceava, dar să ne aducem aminte că a şi împiedicat în cadrul, programului „utilităţi şi mediu” realizarea componentei de gaz metan. Este cunoscut faptul că reţeaua de gaz metan nu a putut să o treacă prin fondul forestier decât la câteva zile după ce Gheorghe Fluture a părăsit funcţia de ministru. Atunci ministrul Remeş a fost cel care a aprobat acest lcuru. Acestea sunt următoarele trei lucruri nepotrivite pe care le-a spus domnul senator Gheorghe Flutur pentru a obţine votul cetăţenilor”, a declarat Ovidiu Donţu. Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava spune că rămâne la altitudinea cetăţenilor judeţului să judece dacă au nevoie şi vor susţine prin votul lor „oameni care sunt în stare să mintă de îngheaţă apele, să ducă lucrurile la promisiuni extreme doar pentru a le cuceri votul”.

PD-L: „Locotenentul domnului Mîrza atacă PD-L cu chestiuni demne de ciclul căţeii latră la tren”

Cel vizat de atacurile lui Ovidiu Donţu, senatorul Gheorghe Flutur, a răspuns prin gura purtătorului de cuvânt al PD-L Suceava, deputatul Romică Andreica. El consideră că Donţu, pe care-l numeşte „locotenentul domnului Mîrza”, are normă să atace PD-L şi liderii acestui partid cu chestiuni demne de ciclul „căţeii latră la tren”.

„Cu o neruşinare cronică, Donţu are tupeul de a vorbi despre promisiuni neonorate, când din cauza cârdăşiei Patriciu – Iliescu ministrul Flutur a fost scos din Guvern. Legat de pensionari, reamintim PSD-ului că ministrul Flutur a fost cel care a iniţiat Legea rentei viagere pentru persoanele în vârstă care îşi vând sau arendează terenurile, în schimb primind între 50 şi 100 euro pe an până la sfârşitul vieţii. Pentru fermieri, tot ministrul Flutur a fost cel care a reuşit performanţa de a absorbi un miliard de euro într-un an şi jumătate cât a fost la conducerea Ministerului Agriculturii. În perioada mandatului său au fost aprobate peste 2000 de proiecte pentru care fermierii au primit o dobândă redusă la 5%. A fost introdusă asigurarea culturilor agricole şi a efectivelor de animale cu o primă de 50% asigurată de minister. Pe lângă acestea circa 30.000 de fermieri au primit sprijin consistent pentru achiziţionarea de motocositoare, aparate de muls, aparate de răcire etc”, a declarat Andreica.

Democrat liberalii pregătesc un serial despre proiectul „utilităţi şi mediu”

De asemenea el spune că tot Flutur a fost acela care a negociat la capitolul agricultură posibilitatea aducerii gazului metan în mediul rural prin atragerea de fonduri structurale odată cu aprobarea planului de dezvoltare rurală. „În schimb Gavril Mârza a amanetat viitorul a 66 de localităţi din judeţ cu un proiect aflat în mocirlă şi care este cercetat de DNA”, menţionează Andreica. Legat de conducta ce transportă gazul metan către Vatra Dornei, spune purtătorul de cuvânt al PD-L Suceava, trebuie ca populaţia să ştie că documentaţia pentru această lucrare a fost înaintată către minister în perioada ministrului Remeş, la câteva luni după plecarea lui Flutur. „Despre proiectul Utilităţi şi mediu vom prezenta în perioada următoare un serial prin care vom încerca să elucidăm feţele ascunse ale acestui proiect. Suntem dispuşi să organizăm un curs de formare pentru purtătorii de cuvânt ai PSD pentru ca aceştia să nu mai iasă cu prostii şi minciuni gogonate”, încheie Andreica.

0 comentarii: