joi, 4 septembrie 2008

Băsescu, nemulţumit de prefectul de Suceava

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat astăzi pe prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băeşanu, considerându-l vinovat de gestionarea procesului de reconstrucţie a caselor afectate de inundaţii, potrivit Agerpres.

Aflat în vizită în localitatea Moldoviţa, şeful statului s-a arătat nemulţumit de faptul că lucrările de refacere a imobilelor distruse de ape întârzie pe fondul lipsei materialelor de construcţie.

"În nordul ţării se pare că materialele vin ultimele. Şi materialele de construcţii şi banii", a afirmat Băsescu, apreciind că prefectul judeţului nu s-a implicat suficient în asigurarea materialelor necesare sinistraţilor. El i-a cerut lui Băeşanu să fie mai activ, astfel încât casele să fie reconstruite până la iarnă.

Şeful statului a inspectat zona albiei râului care a provocat inundaţiile, declarându-se surprins de debitul foarte scăzut al acestuia în perioadă normală.

De asemenea, potrivit preşedintelui, implicarea Guvernului "nu se vede deloc în judeţul Suceava", iar infrastructura se află într-o stare "dezastruoasă".

Traian Băsescu a ajuns, astăzi la prânz, cu elicopterul, în comuna suceveană Moldoviţa.

El a inspectat, împreună cu prefectul de Suceava, Alexandru Băeşanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, stadiul lucrărilor de refacere a drumurilor judeţene, afectate de inundaţiile din iulie.

După zonele sucevene, Traian Băsescu se află în localitatea Rădăuţi Prut, urmând să viziteze şi satul Baranca, ambele din judeţul Botoşani.