joi, 1 noiembrie 2007

De dezastrul din Spitalul Judeţean este oricine vinovat, numai managerul general nu

Directorul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava, Costică DăscăliucDirectorul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava, Costică Dăscăliuc nu se consideră responsabil pentru dezastrul în care se află unitatea spitalicească, deşi în raportul întocmit de ASP Suceava în urma controlului efectuat de Biroul de Audit se menţionează că acesta a se face vinovat de management defectuos.

Deşi spitalul are nevoie de numeroase reparaţii, hrana era slab calorică, prin cabinete şi holuri circulă gândaci, şoareci şi sar purici, pacienţii aduc la internare medicamente, în cadrul verificărilor s-au depistat sume necheltuite în primele 9 luni, la aproape toate articolele. De exemplu la capitolul reparaţii curente au rămas 8,4 miliarde de lei vechi necheltuite, la hrană 3,7 miliarde, la medicamente 2,8 miliarde de lei vechi, dezinfectanţi 1,4 miliarde, materiale sanitare 4,1 miliarde de lei vechi.

Costică Dăscăliuc a declarat, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă şi raportul comisiei mixte formată din reprezentanţi ai Prefecturii şi CAS, şi apoi va cere puncte justificative de la cei care se fac răspunzători de nereguli. După ce acestea vor fi analizate de Comitetul Director al spitalului, se va trimite Autorităţii de Sănătate Publică Suceava punctul de vedere asupra problemelor sesizate. Directorul Spitalului Judeţean Suceava a menţionat că, dacă se va constata că există deficienţe grave, provocate prin incompetenţă sau de rea-voinţă se vor lua măsurile ce se impun.

Referindu-se la sumele necheltuite acesta a precizat că anul bugetar se încheie pe 31 decembrie şi este timp pentru cheltuirea lor . „Dacă la 31 decembrie cele propuse în buget nu vor fi direcţionate spre ceea ce trebuie, putem spune că e rea-voinţă. Dar dacă banii se vor cheltui eficient şi pe ceea ce trebuie înseamnă utilizare judicioasă a fondurilor”, a spus Costică Dăscăliuc.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva, şeful Spitalului Judeţean a dat de înţeles că nu prea are ce-şi reproşa, şi că la finalul anchetei, când se vor trage concluziile, va vedea cât e vinovat fiecare şi de ce.

0 comentarii: