joi, 1 noiembrie 2007

Dăscăliuc se ţine de funcţie

Dăscăliuc se ţine de funcţie


Acuzat de management defectuos, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan Cel Nou”, Costică Dăscăliuc, a dat de înţeles că este dispus să-şi demită subordonaţii care nu şi-au făcut treaba dar nu se gîndeşte la propria-i demisie. Asta pentru că nu crede că este responsabil pentru dezastrul din spital – constatat pe propria piele de către pacienţi şi de Autoritatea de Sănătate Publică în urma unui control. De altfel, Ministerului Sănătăţii i s-a propus demiterea managerului spitalului sucevean.

Costică Dăscăliuc a declarat, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă şi raportul comisiei mixte formată din reprezentanţi ai Prefecturii şi CAS, şi apoi va cere motivaţii în scris de la farmacie, aprovizionare şi serviciul plan, unde ar fi cele mai mari nereguli, urmînd ca, după ce acestea vor fi analizate de Comitetul Director al spitalului, să se trimită Autorităţii de Sănătate Publică punctul de vedere asupra problemelor sesizate. „Dacă vom constata că există deficienţe grave şi provocate, vom cere demiterea celor vinovaţi. Sunt mai multe aspecte de analizat: e vorba de incompetenţă sau de rea-voinţă? La finalul anchetei vom lua măsurile care se impun”, a declarat Costică Dăscăliuc. El a adăugat că este dispus să ia cele mai aspre măsuri, ajungîndu-se chiar pînă la demiteri. Acuzat de management defectuos, domnul Dăscăliuc nu se gîndeşte să demisioneze. „Încă nu m-am gîndit la demisie. Aştept să se încheie anul bugetar şi atunci voi trage o concluzie şi voi lua măsurile care se impun. Dacă la 31 decembrie cele propuse în buget nu vor fi direcţionate spre ceea ce trebuie, putem spune că e rea-voinţă. Dar dacă banii se vor cheltui eficient şi pe ceea ce trebuie înseamnă utilizare judicioasă a fondurilor”, a declarat Dăscăliuc. Întrebat dacă crede că va fi demis, Dăscăliuc a răspuns: „Nu ştiu, nu pot să spun, totul e posibil în ziua de azi”. Întrebat dacă, totuşi, nu-şi reproşează nimic, managerul spitalului judeţean a dat de înţeles că nu prea: „Dacă luăm fiecare pe feliuţa lui, cred că nu numai eu am toată răspunderea, dar mi-o asum pînă la definitivarea anchetei finale cînd se vor trage concluziile, cît e vinovat fiecare şi de ce”. Vizibil iritat de aceste întrebări, domnul Dăscăliuc a spus că dacă va constata că are şi el o vină se va gîndi la demisie şi va anunţa presei hotărîrea pe care o va lua.

Autoritatea de Sănătate Publică Suceava a propus Ministerului Sănătăţii Publice destituirea managerului general al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”, Costică Dăscăliuc, după un control ce a scos la iveală numeroase nereguli. În propunerea înaintată ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ASP apreciază că deficienţele au la bază managementul defectuos practicat de domnul Dăscăliuc.

0 comentarii: