duminică, 4 noiembrie 2007

Problemele legate de producerea şi transportul energiei termice vor lua sfârşit


Actualitatesecretarul de stat în MIRA, Marian Petrache Aflat la Suceava, secretarul de stat în MIRA, Marian Petrache a declarat, vineri într-o conferinţă de presă că, în ultimii trei ani, s-au investit în sistemul de termoficare, de la bugetul statului, aproximativ 15 000 de miliarde de lei vechi, din care aproximativ 600 de miliarde de lei vechi, la Suceava. Acesta a precizat că de anul viitor vor fi finanţate lucrări de modernizare a sistemului de termoficare cu fonduri guvernamentale dacă primăriile vor putea dovedi că pot asigura o cofinanţare de 50 la sută şi o strategie „pliată pe strategia naţională”.

Potrivit Strategiei naţionale, în domeniul termoficării urmează să fie investită, până în 2015 suma de 1,5 miliarde de euro, a menţionat secretarul de stat în MIR adăugând că, spera ca în câţiva ani să nu mai fie o problemă producerea şi transportul energiei termice. „Rămâne să rezolvăm îmbunătăţirea coeficientului termic la clădiri”, a afirmat Marian Petrache.

El a arătat că în România sunt în prezent 101 furnizori de energie termică în sistem centralizat care furnizează apă caldă şi căldură unui număr de aproape cinci milioane de cetăţeni şi a adăugat că în următorii doi ani urmează să fie finalizate reabilitările reţelelor de distribuţie, urmând ca apoi să fie realizate investiţii în sursele de producere a energiei termice.

0 comentarii: