duminică, 4 mai 2008

200 de euro pentru un calculator, pentru 3000 de elevi suceveni

Ajutor de la statAproape 3000 de elevi au primit în acest an şcolar ajutorul de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Ajutorul este acordat în cadrul programului guvernamental „Euro 200” care se derulează de câţiva ani de zile.

Beneficiari acestui ajutor sunt 2840 de elevi sau studenţi suceveni care învaţă la stat sau în învăţământul particular acreditat, au vârsta maximă de 26 de ani şi au un venit brut pe membru de familie sub 150 de lei. Cei 200 de euro se acordă o singură dată unei familii, indiferent de numărul elevilor sau studenţilor deponenţi dintr-o familie.

Pentru obţinerea ajutorului, elevii şi studenţii au depus o cerere şi acte doveditoare conform cărora îndeplinesc condiţiile legale de acordare a banilor la secretariatul şcolii la unde studiază. O comisie constituită la nivelul şcolilor a analizat dosarele depuse şi a stabilit lista persoanelor eligibile. Lista a fost transmisă comisiei judeţene şi apoi mai departe, la Bucureşti, unde s-a stabilit lista beneficiarilor.

Fiecare beneficiar al ajutorului urmează să primească un bon valoric de 200 de euro, pe care îl pot folosi ca şi completare la banii necesari achiziţionării unui calculator. Beneficiarii trebuie să primească bonurile până pe 1 iulie 2008. Achiziţionarea calculatoarelor trebuie să se facă în termen de 30 de zile de la primirea bonului valoric.