luni, 2 iunie 2008

Echipa de handbal masculin juniori III a LPS Suceava, campioană naţională

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Suceava a găzduit pe tot parcursul săptămânii trecute turneul final al Campionatului Naţional de handbal masculin pentru juniori III. Cele 8 formaţii participante au fost împărţite în două serii, primele clasate în fiecare urmând să-şi dispute un loc în finală.


Echipa LPS Suceava pregătită de Bogdan Macovei şi Iulian Dugan a făcut parte din prima grupă împreună cu HC Madison Sfântu Gheorghe, LPS Vaslui şi LPS Banatul Timişoara. Sportivii suceveni au învins pe rând toate cele trei formaţii şi şi-au câştigat dreptul de a juca în semifinale.


În penultimul act al competiţiei, echipa LPS Suceava a avut ca adversară formaţia CSS nr.2 Baia Mare, cea clasată pe locul secund în seria a II. În prima repriză, tinerii handbalişti suceveni au făcut un joc modest , angrenându-se în disputa pe semicerc pe care o doreau adversarii. După un “duş rece” la cabine, sucevenii au intrat în în teren “montaţi” şi au făcut o demonstraţie de handbal, scorul final al meciului fiind 32-21.


Bitoleanu, Croitor, Tipa, Schroder, Botuşan, Polocoşer , Posmangiu, Daniel Matei, Mihai Sandu, Cristian Iriciuc, Gavrilovici, Camilari, Ivan, Moţpan, au arătat că ştiu handbal şi vor să aducă din nou gloria la Suceava.


După ce au trecut în semifinale mult mai clar decât arăta scorul de CSS nr.2 Baia Mare, LPS Suceava a avut de înfruntat în finală fosta ei colegă de grupă LPS Banatul Timişoara. Aşa cum era de aşteptat, finala Campionatului Naţional a fost mult mai tensionată de cât orice alt meci, în luptă fiind titlul de campion.


După ce în finala mică, CS Unirea Sânicolau Mare a învins pe CSS nr.2 Baia Mare la capătul unui meci în care probabil cei mai tehnici jucători ai turmeului au depăşit prin isteţime şi prin ajutorul interului Ioan Morar o grupare mult mai omogenă şi cu o talie superioară, pe firmament au apărut “vedetele” întrecerii finale a Campionatului Naţional al juniorilor III la handbal masculin LPS Suceava şi LPS Banatul Timişoara.


În pofida mediei de înălţime impresionante, sucevenii nu au reuşit să se descurce în faţa unor jucători iuţi şi inspiraţi. La finalul primei reprize scorul a fost egal, 15-15, timişorenii fiind mult mai “în temă” decât sucevenii. Greşelile din primele 25 de minute ale partidei au revenit în jocul sucevenilor şi în partea secundă, bănăţenii ajungând să conducă la un moment dat cu 20-17. Din acest moment, pentru suceveni a intervenit cel de-al optulea jucător, publicul. Spectatorii suceveni, încurajaţi de galerie au creat o atmosferă specială în sala LPS Suceava, tinerii sportivi suceveni fiind purtaţi de “val” către poarta adversă. În mod normal am fi spus către victorie, însă pe parcurs au intervenit Sandu Mihai şi Ioan Polocoşer, care au întors rezultatul. Nu trebuie uitată nicio clipă evoluţia portarului Andrei Bitoleanu, cel care a fost pe fază atunci când a trebuit pentru LPS Suceava.


Scorul final al disputei între LPS Suceava şi CSS Banatul Timişoara a fost 28-25, handbalul masculin juvenil sucevean ajungând din nou în top după câţiva ani buni.


Aşadar, la sfârşitul unei săptămâni de excepţie, echipa de handbal masculin a LPS Suceava, pregătită de Iulian Dugan şi Bogdan Macovei, a devenit campioană naţională la categoria juniori III.


Titilul de cel mai bun jucător al competiţiei a revenit lui Ioan Luca de la LPS Banatul Timişoara, în timp ce titlul de golgeter a intrat în posesia lui Ioan Alexandru Morar de la Unirea Sânnicolau Mare. Cel mai bun portar al turneului final al Campionatului Naţional de handbal masculin pentru juniori III a fost Andrei Bitoleanu de la LPS Suceava.


Cei care au adus din nou un titlu de campioni pentru handbalul juvenil sucevean au fost: Andrei Bitoleanu, Bogdan Croitor, Alexandru Tipa, Ioan Polocoşer, Daniel Matei, Vlad Posmangiu, Mihai Botuşan, Mihai Gavrilovici, Mihai Bot, Cristian Iriciuc, Mihai Sandu, Marian Camilari, Alexandru Ivan şi Robert Schroder.