joi, 26 iunie 2008

PNL Suceava va fi condus de Fenechiu sau Stavarache

Conducerea centrală a liberalilor a decis în şedinţa Biroului Politic Central ca viitorul preşedinte interimar al organizaţiei judeţene PNL Suceava să fie ales dintre deputatul Relu Fenechiu şi primarul Bacăului, Romeo Stavarache. Hotărârea BPC a PNL vine după ce în cursul săptămânii trecute conducerea interimară a PNL Suceava, asigurată de senatorul Tiberiu Prodan, şi-a încheiat mandatul. Surse din PNL afirmă că o decizie finală cu privire la viitorul preşedinte interimar al liberalilor suceveni urmează a se lua în cursul săptămânii viitoare, având în vedere că la şedinţa de ieri a BPC nu a fost prezent Relu Fenechiu, care se află în străinătate. Contactat telefonic, fostul preşedinte al PNL Suceava, Tiberiu Prodan, a precizat că o astfel de decizie este benefică şi corectă pentru organizaţia judeţeană, viitorul preşedinte interimar având ca sarcină coordonarea filialei sucevene până după alegerile parlamentare.

„Este o decizie corectă pentru organizaţiile care au avut rezultate mai mici în alegerile locale. Decizia conducerii centrale a avut în vedere ca organizaţia din Suceava să fie condusă de unul dintre vicepreşedinţii zonali, care va avea ca sarcină selecţia celor care vor candida în colegiile uninominale pentru Senat şi Camera Deputaţilor”, a declarat Tiberiu Prodan.
Deputatul Relu Fenechiu este în momentul de faţă preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL din Iaşi, având şi funcţia de membru în Biroul Politic Central al PNL. Până la obţinerea funcţiei de deputat, Fenechiu a fost directorul general al grupului de firme FENE SA din Iaşi. Cel de-al doilea liberal care ar putea să ajungă preşedinte interimar al PNL Suceava, Romeo Stavarache, este primarul Bacăului din anul 2004, şi preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Bacău.