marți, 3 iunie 2008

Zarojanu părăseşte şefia PNL Suceava

Întreaga conducere a Organizaţiei Municipale a PNL Suceava a demisionat luni din funcţiile deţinute, ca reacţie la rezultatele obţinute de liberalii suceveni în municipiul reşedinţă de judeţ. Anunţul a fost făcut de candidatul liberalilor la Primăria Suceava şi liderul Organizaţiei Municipale a PNL, Angela Zarojanu, după ce rezultatele preliminare arată un scor de 7,45% la Consiliul Local şi de 7,04% la primărie. „Este un scor care pe mine mă nemulţumeşte, cu toate că potenţialul liberalilor este cu mult mai mare. Personal nu îmi reproşez nimic, dar am luat decizia să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte a PNL Suceava, pentru că pentru mine onoarea contează”, a subliniat Zarojanu. Gestul fostului preşedinte al liberalilor din municipiul Suceava a fost urmat şi de vicepreşedinţii Lucian Lungu, Vasile Mocanu, Iulian Angheluş, Corneliu Vornicu, Gheorghe Cosmulesei, Irina Badrajan, Dumitru Chiuaru, precum şi Mihai Steiciuc – membru în Biroul Permanent Municipal al PNL Suceava.


Angela Zarojanu a spus că începând de ieri Biroul Permanent Teritorial al Organizaţiei Municipale PNL Suceava şi-a încetat activitatea, urmând ca demisiile să fie înaintate conducerii organizaţiei judeţene, care are rolul de a propune un birou interimar.





Trei membri din conducerea PNL Suceava au fost excluşi





Pe de altă parte, ea a precizat că înainte de a-şi prezenta demisia, membrii Biroului Permanent Teritorial al PNL Suceava au decis excluderea din partid a doi membri ai acestui birou, Ştefan Ionescu, pentru neimplicare în campania electorală şi Mihai Mariciuc, pe motiv că ar fi făcut campanie alături de PD-L. De asemenea, începând de ieri, adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Vasile Monacu, nu mai este membru al PNL, fiind exclus pe motiv că a candidat ca independent la Consiliul Local Suceava, fără a anunţa conducerea liberalilor. Nu în ultimul rând, Angela Zarojanu a ţinut să precizeze că „vreau să mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi în PNL. Le mulţumesc pentru că şi-au pus speranţele în noi şi au venit să ne voteze. Celor care nu ne-au votat nu am nici un motiv să le mulţumesc, dar le respect alegerea. De asemenea, nu am nici un motiv să le mulţumesc celor care nu s-au prezentat la vot. Şi vreau să spun că PNL este singurul partid de dreapta, şi aşteptăm ca modul în care înţelegem noi să facem politică să fie apreciat de către alegători”.