joi, 22 mai 2008

Monstrul care şi-a violat propriul copil a fost arestat

Minte bolnavăJudecătorii Tribunalului Suceava au decis în cursul zilei de ieri arestarea preventivă a bărbatului din comuna Dărmăneşti acuzat că şi-a violat propria fiică, o minoră în vârstă de 14 ani.

Aşa cum vă prezentam şi în ediţia de ieri a „Monitorului de Suceava”, toată această şocantă poveste a ajuns la urechile poliţiştilor după ce, zilele trecute, minora a decis să rupă tăcerea şi să povestească coşmarul prin care a fost nevoită să treacă.

Anchetatorii ne-au dezvăluit, ieri, amănunte absolut cutremurătoare despre acest caz. Abuzurile sexuale asupra minorei au început în urmă cu aproape patru ani, iar mama fetiţei, plecată acum în Italia, la muncă, ştia, se pare, de toate aceste perversiuni. Şi totuşi, mama adolescentei abuzate nu a spus nimănui nimic şi a preferat să ţină ascuns secretul.

Dumitru Homiuc, în vârstă de 40 de ani, a fost adus, ieri, sub escortă, în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, după ce, marţi după-amiază, a fost audiat ore în şir de judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

Bărbatul a recunoscut totul şi le-a mărturisit anchetatorilor cutremurătoarea poveste.

În momentul în care a fost reţinut de poliţişti, în urmă cu două zile, Dumitru Homiuc a fost găsit în podul casei, cu ştreangul de gât, încercând să-şi pună capăt zilelor. „L-au găsit în podul casei, având o funie legată în jurul gâtului cu intenţia de a se spânzura, precizând că recurge la acest gest întrucât regretă că a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei.

Oamenii legii au găsit în buzunarele de la pantalonii bărbatului un bilet de adio prin care îşi cerea iertare.

Îşi ţinea copiii flămânzi, în mizerie

În urma anchetei, Dumitru Homiuc a mărturisit că îşi abuza sexual de aproape patru ani fiica, precizând însă că, până spre sfârşitul lunii aprilie a acestui an, nu a întreţinut relaţii sexuale cu ea. De aproximativ o lună şi jumătate, însă, a recunoscut bărbatul, a început să-şi violeze fata. Minora era obligată să întreţină relaţii sexuale cu tatăl ei, ori de câte ori acesta venea acasă beat.

„Ăsta nu poate fi numit tată. Nu e normal la cap. E bolnav. Din câte ştiu eu, se întâmplă de mai de mult asta, iar mama fetiţei ştia. Nici ea nu poate fi mamă... de ce n-a spus la poliţie, la primărie?”, e revoltată una dintre vecinele familiei Homiuc.

La câteva ore după ce monstrul din Dărmăneşti a fost săltat de poliţişti, cei trei copii ai acestuia, în vârstă de 4, 7, respectiv 14 ani, au fost luaţi de reprezentanţi ai Protecţiei Copilului.

„Copiii erau nesupravegheaţi, înfometaţi şi stăteau numai în mizerie. Toată ziua venea beat acasă... nu lăsa pe nimeni să le dea de mâncare la copii cât el lipsea. Era un om destul de agresiv”, povesteşte un alt vecin.

Violată de tată, sub privirile fraţilor ei

Cei trei copii ai familiei Homiuc au fost preluaţi de Serviciul de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava şi Protecţie a Copilului Suceava şi transferaţi într-o casă de tip familial din judeţ.

Fetiţa abuzată sexual s-a destăinuit şi a mărturisit tot calvarul prin care a trebuit să treacă în ultimii patru ani.

Adolescenta le-a povestit asistenţilor sociali că toate scenele la care era supusă se petreceau sub privirile celorlalţi doi fraţi mai mici, pe care tot ea i-a crescut după ce mama lor a plecat la muncă în Italia.

„Femeia şi-a lăsat copiii în grija tatălui, când cel mic avea doar câteva luni de zile. Toată grija celor doi fraţi mai mici a căzut pe umerii fetei abuzate de tată, care, la plecarea mamei în străinătate, nu avea mai mult de zece ani. Mama copiilor a revenit în ţară de câteva ori în aceşti patru ani şi se presupune că ştia de situaţia fetiţei, dar nu a făcut nimic în acest sens”, ne-a declarat Nicoleta Lenţa, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Ameninţată cu moartea de propriul tată

Abuzurile sexuale şi violurile la care a fost supusă şi-au pus serios amprenta asupra minorei în vârstă de 14 ani, aceasta riscând să rămână traumatizată pentru toată viaţa.

„Din discuţiile pe care le-a avut fetiţa cu unul dintre psihologii Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, rezultă că are urme evidente ale abuzului, are deficienţe de comunicare, lipsă de afecţiune şi teamă faţă de tată, confuzie şi insecuritate referitoare la viitor”, a mai spus Lenţa.

Adolescenta, victima minţii bolnave a tatălui ei, a povestit că era ameninţată cu moartea de către acesta de fiecare dată când o abuza sexual.

În ciuda tuturor necazurilor, susţin reprezentanţii Protecţiei Copilului, fata cea mare a soţilor Homiuc este foarte ataşată de frăţiorii mai mici pe care i-a îngrijit.

„Având în vedere gravitatea situaţiei, abuzul tatălui asupra propriei fiice, dar şi faptul că fraţii mai mici au fost martori ai abuzului, copiii au fost ridicaţi în regim de urgenţă până la clarificarea situaţiei. Ei vor beneficia de consiliere psihologică”, a mai completat purtătorul de cuvânt al Direcţiei.