joi, 19 iulie 2007

Primaria suceveana intentioneaza sa devieze traficul greu din cauza caniculei

Primaria suceveana intentioneaza sa devieze traficul greu din cauza caniculei

19 Iulie 2007

Primaria suceveana intentioneaza sa devieze traficul greu din cauza caniculei

Primaria municipiului Suceava ar putea decide devierea traficului rutier greu, daca temperaturile se mentin extrem de ridicate, camioanele cu o greutate mai mare de 30 de tone urmand sa aiba interdictie de circulatie pe strazile municipiului, a declarat, miercuri, viceprimarul Angela Zarojanu.

Masura va fi luata doar in anumite conditii, pentru ca Primaria nu vrea sa riste procese de pe urma carora sa plateasca despagubiri firmelor de transport. Viceprimarul Sucevei a spus ca pe canicula carosabilul este deteriorat serios din cauza circulatiei camioanelor de tonaj mare.

Pe de alta parte, autoritatile judetene nu au impus niciun fel de masuri, din cauza caniculei, pentru autovehiculele de mare tonaj, astfel incat acestea sa nu mai circule pe drumurile judetene.

Totodata, nu a fost impus niciun fel de program pentru sistarea circulatiei, desi in mai multe judete din tara consiliile judetene au impus o interdictie temporara de acces si deplasare pe drumurile judetene, a autovehiculelor a caror masa totala pe osii depaseste 12 tone, pentru protejarea acestor artere de circulatie.

Radu Avadanei, director in cadrul Consiliului Judetean (CJ) Suceava, a declarat ca, deocamdata, nu a fost convocata o sedinta a administratiei judetene care sa ia o astfel de decizie. Restrictiile rutiere impuse printr-o decizie a Guvernului pentru drumurile nationale a creat nemultumiri in randul transportatorilor, care sustin ca inregistreaza pierderi de milioane de euro.

Potrivit transportatorilor decizia, fara o baza legala, afecteaza in primul rand sectorul de transporturi international si cel de constructii. Autoritatile centrale au declarat ca interdictia de circulatie va fi mentinuta pana la ridicarea avertizarilor cu cod galben si portocaliu. Circulatia masinilor de mare tonaj a fost interzisa intre orele 11,00 si 20,00 pe drumurile nationale aflate pe raza judetelor ce au primit avertizare meteo din cauza caniculei.

0 comentarii: