marți, 13 noiembrie 2007

ASP va supraveghea traseul alimentelor de la restaurantul Gloria la pacienţii Spitalului Judeţean


Sanatate



spital.judetean.bucatarie.jpgPregătirea hranei pentru pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi realizată de către Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat- Sucursala Suceava, prin restaurantul Gloria, din municipiul Suceava conform unui contract încheiat în acest sens. Despre acest fapt a fost înştiinţată luni, Autoritatea de Sănătate Publică Suceava, respectându-se astfel termenul solicitat de ASP.

Transportul alimentelor se va face cu o maşina special destinată, activitate pentru care a fost, de asemenea, încheiat un contract.

Directorul ASP Suceava, Odette Nicolae a precizat luni, că instituţia va supraveghea atent, din punct de vedere igienico-sanitar, întregul traseu al alimentelor, de la producător şi până la beneficiar( pacient ).

În privinţa termenului estimat de către conducerea spitalului judeţean pentru finalizarea lucrărilor la blocul alimentar, acesta este 15 decembrie.

Iniţial conducerea spitalului judeţean dorea ca prepararea hranei să se facă în jumătate din bucătărie, care să fie izolată de restul spaţiului unde se lucrează pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Această idee însă nu a fost agreată de Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judeţean Suceava pentru că nu există garanţia că în blocul alimentar se vor respecta normele de igienă în prepararea hranei.

Reabilitarea bucătăriei spitalului judeţean este absolut necesară având în vedere că şi DSVSA a avertizat conducerea unităţii că nu-i mai dă aviz de funcţionare dacă nu se iau măsuri de reparare şi igienizare. Valoarea lucrărilor se ridică la circa 10 miliarde de lei vechi, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii.

0 comentarii: