marți, 13 noiembrie 2007

Un nou scandal în Club SHOCK


• Poliţia va cere Primăriei Suceava să analizeze posibilitatea retragerii autorizaţiei de funcţionare a localului după ce, în urma unui nou scandal, unui medic ieşean i-a fost ruptă mandibula de un bodyguard • victima a fost trimisă de la Spitalul de Urgenţă Suceava la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi nomul nu a mai putut să facă plângere scrisă, însă Poliţia Suceava s-a sesizat din oficiu şi i-a întocmit agresorului dosar penal • patronul clubului spune, însă, că în ultima perioadă se confruntă cu "un val de nesimţire" din partea unor clienţi care îi provoacă pe bodyguarzi şi care crează multe probleme • totodată, el spune că, de fapt, s-a creat o busculadă şi nu bodyguardul l-a lovit pe tânărul din Iaşi

Un nou scandal a avut loc, în clubul SHOCK, la sfârşitul acestei săptămâni. Nu este vorba de o banală ceartă între fete şi băieţi de cartier înfierbântaţi de alcool, ci de o bătaie în toată regula, pe care unul din bodyguarzi i-a dat-o unui client. Incidentul a avut loc sâmbătă, 10 noiembrie, la ora 00.45. Victima, Vasile G., un tânăr medic de 29 de ani, din Iaşi, a reclamat că a avut o altercaţie cu un bodyguard care l-a lovit cu pumnul şi l-a dat afară din local. Prima dată, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului l-au sancţionat contravenţionat pe bodyguardul Cristi J., de 32 de ani. Pe de altă parte, ieşeanul a fost îndrumat la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava". Întrucât tânărului îi fusese ruptă mandibula, medicii suceveni i-au acordat asistenţa medicală necesară, după care l-au trimis de urgenţă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Întrucât victima a fost trimisă imediat la Iaşi, nu a mai putut depune o plângere scrisă la Poliţie şi de aceea Poliţia ar fi trebuit să aştepte să i se comunice măcar numărul de zile de îngrijiri medicale ale tânărului şi apoi să-i facă dosar penal. Totuşi, având în vedere că nu a fost prima dată când bodyguardul era implicat în scandaluri, Poliţia s-a autosesizat în lipsa unei plângeri a victimei şi i-a făcut dosar penal lui Cristi J. pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Dacă numărul de zile de îngrijiri medicale stabilit de medici pentru vindecarea lui Vasile G. va fi mai mare de 60 de zile, atunci se va putea schimba încadrarea în vătămare corporală gravă.
"Zilele următoare, Poliţia va informa Primăria municipiului Suceava cu privire la scandalurile care au loc pentru a se pune în discuţie menţinerea autorizaţiei de funcţionare pentru Club SHOCK", ne-a declarat, ieri, Alin Botezatu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava. El a precizat că va fi pusă în discuţie şi retragerea autorizaţiei pentru bodyguardul implicat în scandal.
Patronul localului, Iosif Tini, dă vina însă pe comportamentul neadecvat al tânărului din Iaşi care l-ar fi provocat pe bodyguard. Iosif Tini ne-a declarat că nu ştia de intenţiile Poliţiei în ceea ce priveşte clubul şi de dosarul penal făcut bodyguardului. "Acel băiat din Iaşi nu a înţeles că nu are voie să iasă cu sticlele de băuturi alcoolice în afara unităţii. Era sub influenţa băuturilor alcoolice şi l-a scuipat pe un bodyguard, a avut o discuţie mai dură cu altul şi l-a lovit. După ce că sunt foarte obraznici şi reticenţi, tot ei ne reclamă. Neamul românesc ne-a făcut rău peste tot şi în ţară şi în afară. Ne confruntăm cu un val de nesimţire crasă din partea unor clienţi. Mai avem discoteci prin alte zone, la mare, la Cluj, dar atâta nesimţire cât se întâmplă la Suceava nu am văzut nicăieri. Şi asta mai ales atunci când sunt balurile bobocilor. Nu ştiu dacă incidentele sunt provocate de persoane care sunt puse de concurenţă. Pot să vă spun că băiatul din Iaşi a spart în faţa mea o sticlă, un pahar şi s-a enervat spunând cum adică nu i se dă voie să iasă afară din club cu sticla de băutură. L-a lovit pe un bodyguard şi acesta, dacă este lovit, atunci este autorizat să răspundă cu aceeaşi monedă", ne-a declarat Iosif Tini.
Ulterior, el a venit cu precizări spunând că nota de constatare a Poliţiei va fi contestată, astăzi, în instanţă şi că sunt patru martori care pot declara că nu bodyguardul Cristi J. a fost cel care l-a lovit pe medicul ieşean. Despre acesta, Iosif Tini spune că consumase foarte multe băuturi alcoolice şi că avea cu el nişte prieteni care "erau chitiţi pe scandal". Patronul clubului recunoaşte că nici bodyguarzii nu au avut un limbaj decent, dar insistă pe faptul că au fost provocaţi şi unul din ei scuipat. De aici s-ar fi pornit scandalul, însă în busculada care s-a produs în local altcineva l-ar fi lovit pe tânărul din Iaşi.

0 comentarii: