miercuri, 12 decembrie 2007

Peste 100 miliarde de lei vechi necheltuite de învăţământul sucevean se vor întoarce la bugetul de stat


Invatamant



lungu lucian După ce mai multe licitaţii au fost contestate de firme care nu au fost declarate câştigătoare, o sumă de peste 100 miliarde de lei vechi se va întoarce la bugetul de stat, deoarece nu a putut fi cheltuitã în acest an. Şeful IŞJ Suceava, Lucian Lungu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă că este vorba despre cazul licitaţiilor pentru achiziţionarea de mobilier şcolar şi pentru cumpărarea de calculatoare şi laptop-uri pentru şcoli. Pentru mobilier şcolar IŞJ Suceava avea alocate de la Guvern aproximativ 20 de miliarde de lei vechi iar pentru calculatoare, laptop-uri şi copiatoare s-au repartizat peste 40 de miliarde de lei vechi.

Alte peste 30 de miliarde nu au putut fi cheltuite din cauza unui viciu de procedurã – caiet de sarcini incomplet – pentru realizarea campusului de la Şcoala Specială „Sfântul Andrei” din Gura Humorului.

Şeful IŞJ Sceava, Lucian Lungu a spus că în momentul revenirii sale la şefia Inspectoratului, 7 septembrie 2007, licitaţiile erau în derulare şi că acestea au fost contestate în urma adjudecării. Acesta a mai precizat că anul viitor banii se vor întoarce în judeţ, astfel există toate şansele ca achiziţiile, respectiv investiţiile acestea să poată fi realizate în cele din urmă.

În primele cazuri, respectiv pentru achiziţionarea de mobilier şcolar şi pentru cumpărarea de calculatoare şi laptop-uri pentru şcoli, licitaţiile au fost organizate de IŞJ Suceava, în ultimul - realizarea campusului de la Şcoala Specială „Sfântul Andrei” din Gura Humorului, CJ a fost organizatorul.

0 comentarii: