miercuri, 12 decembrie 2007

Sindicaliştii din cinci confederaţii vor picheta prefectura Suceava


Actualitate



sigle_sindicateConfederaţiile sindicale Cartel ALFA, BNS, CNSRL Frăţia, CSDR şi Meridian vor organiza miercuri, între orele 11:00 şi 12:00 pichetarea Prefecturii Suceava. Reprezentanţii filialelor sucevene a CNS Cartel ALFA, Timofte Miftode, a CSDR - Gheorghe Vlădău, a BNS- Iordănel Secrieru, a CNS Meridian- Cezar Straton, şi a CNSRL- frăţia Dan Dumitru au precizat că în următoarea perioadă sindicatele vor participa la o greva de avertisment şi la mitingul de protest ce va fi organizat.

Potrivit lui Timofte Miftode, liderul local al CNS Cartel ALFA, filialele sindicale semnatare îşi exprimă dezacordul ferm faţă de propunerea de modificare a Legii 130/1996, republicată, privind contractele colective de muncă. „Prin această modificare se doreşte de fapt anularea în tot sistemul bugetar a drepturilor câştigate în timp prin contracte şi prin hotărâri judecătoreşti.

În ceea ce priveşte salariul minim pe economie, care se află în blocaj total de mai bine de o lună, sindicatele constată dezinteresul Guvernului în ajungerea la o soluţie” precizează reprezentanţii celor cinci filiale locale sindicale.

Sindicatele mai sunt nemulţumite şi de faptul că Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei a refuzat să îşi îndeplinească obligaţia prevăzută de lege de a concilia între cele două părţi, patronate şi sindicate, care se află în dezacord privind negocierea Actului Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional 2007-2010.

„Având în vedere acestea, filialele sindicale au hotărât să recurgă la mijloacele legale de luptă sindicală în vederea susţinerii revendicării legitime a lucrătorilor români: aceea de a beneficia de un salariu minim decent, care să reflecte realităţile economice şi sociale; un salariu minim, dacă nu european, cel puţin în curs şi cu şanse de a deveni european” au conchis reprezentanţii filialelor sucevene a Cartel ALFA, BNS, CNSRL Frăţia, CSDR şi CNS Meridian.

0 comentarii: