Preşedintele PNL Suceava, Ion Lungu, consideră că liberalii vor participa din nou la guvernarea României, după alegerile generale din anul 2008 . Lungu a făcut această declaraţie în cadrul şedinţei de duminică a Delegaţiei Teritoriale a liberalilor din judeţul Suceava, subliniind că PNL se va număra printre partidele care vor guverna începând din 2008. „Nu vom putea guverna singuri, pentru că aproape nicăieri în Europa nu se întâmplă ca un singur partid să formeze Guvernul. Însă PNL va participa la o viitoare guvernare, într-o formulă sau alta, împreună cu alţi aliaţi”, a precizat Ion Lungu. El a adăugat că pentru a reuşi să intre la guvernare, PNL va trebui să-şi intensifice eforturile pentru a obţine un scor electoral mult mai bun decât cel de la alegerile europarlamentare. Lungu a apreciat că la viitoarele alegeri din anul 2008, PNL ar putea ajunge la un procent de cel puţin 20%. „Dar pentru aceasta trebuie foarte multă muncă, pentru a convinge electoratul să voteze cu noi”, a subliniat preşedintele PNL Suceava. El a arătat că PNL va avea de câştigat şi în urma anunţului de unificare între PLD şi PD. În opinia liderului liberalilor suceveni, singurul partid care va reprezenta liberalismul în România este PNL. „Văd că acum cei de la PD şi PLD au ajuns să se certe între ei. Şi cei care ar trebui să aibă de câştigat suntem noi, cei din PNL. Pentru că acum este clar cine sunt adevăraţii liberali”, a declarat liderul PNL Suceava. Pentru a atinge obiectivul de a intra din nou la guvernare, Ion Lungu le-a solicitat membrilor PNL mult mai multă muncă, şi o promovare mai puternică a realizărilor actualului Guvern condus de Călin Popescu Tăriceanu. „PLD a făcut campanie de un an de zile. Şi din acest motiv trebuie să vedem cum putem să ne mobilizăm pentru a obţine cât mai multe voturi. Este loc de crescut, şi vom putea ajunge de la 13 la 20%, dar dacă vom munci mai mult”, a declarat Lungu.
Zarojanu: „Am luat examenul europarlamentarelor, dar fără bursă”
Preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Suceava, Angela Zarojanu, a declarat la rândul ei, că pentru câştigarea alegerilor de anul viitor, locale şi generale, liberalii trebuie să intre cât mai repede în campanie electorală. În opinia Angelei Zarojanu, PNL a reuşit să treacă de examenul alegerilor europarlamentare „însă fără bursă”.
Ea i-a criticat pe acei liberali care au părăsit PNL, pentru a se înscrie în PLD, şi care în perioada campaniei electorale „ne-au târât pe noi prin noroi”. Cu toate acestea, Zarojanu a arătat că după unificarea PLD cu PD, PNL este dispus să-i reprimească în partid pe cei care vor să facă parte dintr-un partid cu adevărat liberal. De asemenea, senatorul PNL de Suceava, Tiberiu Prodan, a spus că rezultatele obţinute de liberali la alegerile europarlamentare pot fi incluse în categoria „bunului simţ”. El a atras atenţia că principalul obiectiv al PNL trebuie să fie creşterea numărului de voturi la nivelul fiecărei localităţi, astfel încât la alegerile locale din 2008, liberalii să poată câştiga şefia Consiliului Judeţean Suceava. „Noi trebuie să vedem câte voturi am avut în fiecare localitate, şi să analizăm ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale. Şi am obţinut rezultatul pe care l-am obţinut pentru că nu am existat prea mult în această campanie. I-am lăsat pe cei de la PLD să zburde, şi ei au vândut imaginea lui Theodor Stolojan. Şi nu trebuie să se mai întâmple aşa ceva”, a spus Prodan.
Steiciuc: “Am pierdut la puncte nu prin K.O.”
Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Aurel Steicuc, a recunoscut că PNL a pierdut în judeţ la alegerile europarlamentare însă „la puncte nu prin K.O.”. El a arătat că liberalii au obţinut un scor mai slab decât liberal democraţii dar a explicat că voturile au fost date nu PLD-ului ci lui Theodor Stolojan „care acum este un fost, nu mai reprezintă decât un ecou în viaţa politică românească”. „Că noi nu am obţinut un scor mai mare decât al PLD-ului este o înfrângere şi se datorează neimplicării noastre. Ei au făcut o campanie ca pentru primar şi în plus au avut şi mai mulţi bani decât noi pentru campanie”, a conchis Steiciuc. Iulian Angheluş, membru în Biroul de conducere al organizaţiei municipale Suceava al PNL, a făcut şi el o analiză a rezultatelor realizate de liberali în judeţ ajungând la concluzia că „am făcut o campanie prea de domni”. „Nu am mers cu ameninţări lucru pe care l-a făcut Flutur (nr- preşedintele executiv al PLD) în acest judeţ”. Angheluş a ţinut să explice cum de liberal democraţii au reuşit să ajungă la aproape 8% la nivel naţional nu înainte de a preciza că va vorbi pentru ultima dată de PLD. „PD a dat de la el 4% PLD-ului. Cum? A dat prin banii pe care i-a pompat spre PLD în campania electorală şi apoi le-a dat cinci judeţe din ţară printre care şi Suceava, judeţe în care PD nu a făcut campanie electorală iar PLD a acumulat voturi care au tras partidul în sus la nivel naţional”, a spus Angheluş, care a avut şi o serie de comentarii critice la adresa viitorului Partid Democrat Liberal care se va înfiinţa prin fuziunea PD-PLD pe care l-a catalogat ca fiind un „partid pe de lături”.
Curea: „Trebuie să urmărim şi instituţiile judeţene care au prăvălit căruţa către PLD”
Consilierul judeţean PNL, Dumitru Curea, a remarcat în stilul său caracteristic că în partid mai sunt încă persoane care joacă la două capete. El le-a somat să părăsească partidul astfel încât în PNL să rămână doar oamenii cinstiţi care să ducă liberalismul mai departe. „Am ajuns să ne temem unii de alţii. Avem liberalii noştri care joacă la două capete chiar primari care sunt de partea PLD-ului şi vor să candideze din nou dar pentru PLD. Pe viitor trebuie să ne gândim bine ce facem să-i urmărim pe cei care vor să ne vândă. Să urmărim şi instituţiile judeţene care au prăvălit căruţa către PLD. Avem ce spune la popor. Guvernul Tăriceanu a mărit pensiile la oameni, a dat bani pentru şcoli, pentru spitale, pentru drumuri. Asta trebuie să explicăm oamenilor”, a declarat Curea. Vicepreşedintele organizaţiei municipale Suceava a PNL, Vasile Mocanu, a transmis celor prezenţi la Delegaţia Permanentă că este momentul ca liberalii să se elibereze de „complexul Flutur”. „Pentru ultima dată trebuie să discutăm despre acest subiect. Nu trebuie uitat faptul că noi toţi am muncit pentru a ajunge ceea ce a ajuns. Ne-a ajutat Dumnezeu şi trădătorii s-au dus la ei în curte. Mai avem încă persoane care joacă la două capete pe care le vom elimina în perioada următoare şi sunt convins că la locale putem atinge 20%”, a spus Mocanu. Cei prezenţi le şedinţă au căzut de acord că PNL trebuie să fie mai incisiv pentru a creşte în opţiunile electoratului. Unul dintre membrii Delegaţiei Permanente a şi declarat că „putem câştiga doar cu parşivenie şi cu draci în cap”.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu