luni, 10 decembrie 2007

"Sperăm ca începutul anului viitor să însemne o revigorare a pieţei lemnului"• a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru

Sute de firme sînt aşteptate la licitaţiile ce vor fi organizate, pînă la sfîrşitul acestui an, de către Direcţia Silvică Suceava.

Licitaţiile cu strigare vor fi pentru achiziţia restului de material lemnos rămas nelicitat şi alocat de RNP pentru acest an, cît şi la exploatările ce urmează a fi efectuate anul viitor. Începînd din aceste zile, cei interesaţi pot să se înscrie la licitaţiile ce vor avea loc pe: 12, 17, 18 şi 19 decembrie. La prima licitaţie se scot la vînzare peste 50.000 de metri cubi de lemn, din care mai bine de jumătate sînt lemne pentru foc. Restul licitaţiilor se referă la exploatările forestiere ce urmează a fi făcute anul viitor. Astfel, este scoasă la vînzare 60 la sută din masa lemnoasă ce trebuie valorificată pe picior. Pe data de 19 decembrie va avea loc licitaţia pentru prestări servicii şi constă în vînzarea masei lemnoase fasonate ce urmează a fi valorificată ulterior la drum auto. "Sperăm ca începutul anului viitor să însemne o revigorare a pieţei lemnului, pentru că datorită catastrofelor de anul trecut din Europa, dar şi datorită recesiunii mondiale, a scăderii investiţiilor în construcţii, atît în Statele Unite, dar şi în Japonia, preţul lemnului a ajuns undeva la 60 de euro. Sînt semnale că preţul îşi va reveni şi sperăm obţinerea unor sume cît mai bune şi la aceste licitaţii şi la cele viitoare", a spus şeful Direcţiei Silvice, Valerian Solovăstru.

0 comentarii: